Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 16 d’abril del 2009

El Ministeri invertirà 800.000 € en la millora de l’embassament de Beniarrés

El Ministeri modernitza els equips electromecànics i hidromecànics dels desguassos de la presa de Beniarrés (Alacant)

A través de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, s'estan realitzant obres en les preses del seu àmbit amb l'objectiu d'optimitzar la seua explotació i incrementar la seguretat de les mateixes.

En data 16 d’abril de 2009 , el Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ha publicat avui en el Butlletí Oficial de l'Estat la licitació de les obres d'adequació dels equips electromecànics i hidromecànics dels desguassos de la presa de Beniarrés.

La inversió que ascendeix a quasi 800.000 euros, forma part de la programació que s'està portant a terme per a reforçar la seguretat de les preses en l'àmbit de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

DESCRIPCIÓ DE LES ACTUACIONS

La presa de Beniarrés se situa sobre el ric Serpis. Aquest embassament reforça la garantia dels cabals per a reg i contribueix també a la protecció enfront de les avingudes a la Safor.

Després de quasi de seixanta anys de servei, que va ser construïda el cos principal i instal·lats els equips electromecànics dels òrgans de desguàs de la presa, es fa necessari renovar els elements que contribueixen a reforçar la seguretat de la mateixa. Per a això, en el sobreeixidor se substituiran alguns elements de les comportes del sobreeixidor (els de transmissió i elevació), en el desguàs de fons es renovarà íntegrament el sistema de airejament i accionament i se substituiran les dues comportes de regulació d'aigües a baix. Finalment es modernitzarà la presa d'aigua secundària (la primària ja va ser modernitzada fa alguns anys) mitjançant la substitució de tot el sistema de vàlvules per unes altres d'acer inoxidable.

Després de la licitació que es publica avui es procedirà a la contractació de l'obres i amb això el començament de les mateixes, que es preveu puguen començar després de l'estiu.

Durant els treballs a realitzar, tant de l'obra civil, com de maquinària i instal·lacions, es mantindran permanentment els nivells de seguretat requerits en la presa i d'operativitat de l'embassament.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I no diuen res de netejar-lo? Au, un altre estiu amb l'Aután a la butxaca.

Moisés P. ha dit...

Hola Frederic. Veig que tens un blog molt interesant. Amb el teu permis vaig un enllaç d'aquesta entrada a la meua.
salutacions

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...