El Bloc Nacionalista Valencià s’equivoca d’aliances de cara a les europees i perdrà el suport dels votants de caràcter més progressista i no estrictament nacionalistes.
Ja és tradicional la divisió en opinions i/o ideologies al BLOC, des de gent de dretes, d’esquerres, de centre, socialdemòcrates, nacionalistes purs etc.. Aquesta diversitat és un problema ja que no aconsegueix situar al partit dins d’una determinada esfera política i li dona porta per a “jugar” amb altres partits polítics en la formació de pactes per a governar, especialment en la formació d’ajuntaments. Però això té una avantatge, i és que es poden atraure vots de totes les opcions amb el simple precepte del valencianisme, nacionalista o no.
Però a pesar d’això, crec que el BLOC s’ha equivocat d’aliances de nou. La candidatura de el BLOC a les eleccions europees s’ha emmarcat dins d’una coalició electoral amb CiU, PNB, Coalició Canària, Partit Andalusista, Unió Mallorquina i Unió Menorquina. Com es pot apreciar a simple vista no pareix una candidatura progressista, laica, si no més bé una candidatura conservadora, neoliberal i aburgesada. Crec sincerament que la major part de votants del BLOC s’identifiquen molt més amb un projecte de esquerra - valencianista que no pas açò, és a dir, trobe més natural l’aliança amb Esquerra Unida o Iniciativa. El BLOC s’autodefineix com el nacionalisme valencià progressista, algú pot dir-me si algun dels partits de la coalició abans citada se li pot adjudicar l’adjectiu “progressista”?
Es presenten coalicions com “ Repúbliques Soberanes de Europa" -formada per Esquerra nacionalistas Valenciana, Tierra Aragonesa, Bloc d'Esquerra Catalá, Sobirania Valenciana-Estat Valencia, Estado Aragonés i República Valenciana-Partit Valencianista Europeu, també està la coalició "Europa dels Pobles-Verds", integrada por ERC, BNG, Aralar, Els Verdes, EA i CHA, es coalicions a simple vista més d’esquerres, més nacionalistes , més ecologistes i més progressistes que la coalició on va el Bloc Nacionalista Valencià.
Un nacionalista d’esquerres valencià no pot votar a partits de dretes com CiU o el PNV. Aquests partit son nacionalistes si, però de dretes i amb fortes conviccions catòliques, molts d’ells en contra de la reforma de la llei de l’avortament per exemple i que es suposa que votants del BLOC deuen estar a favor. O defenen més les postures empresarials en front de les postures dels treballadors o bé recolzen amb poca força postures de defensa del Medi Ambient que li se suposa han de defendre militants nacionalistes d’esquerres com s’autodefineixen els del BLOC.
De fet el mateix Bloc Nacionalista Gallec va sortir d’aquesta coalició pel fet de no identificar-se plenament amb ella, i crec que aquest és el mateix pas que tindria que haver seguit el BNV. Amb aquesta decisió crec que es perden els vots de la majoria progressista d’esquerres, que tindran que buscar altres candidatures alternatives com IU o Europa dels Pobles.
Crec que el BLOC, s’ha de definir i no pot anar a les autonòmiques amb Esquerra Unida baix la bandera de Compromís pel País Valencià i després ajuntar-se amb la dreta nacionalista, que si pot contentar a molta gent amb el fet de ser nacionalistes, però son partits de dretes. O es que es pot posar en el mateix sac a Artur Mas i a Enric Morera? Sincerament crec que no, igual que tampoc es pot posar en el mateix sac a votants de Convergència i Unió i a votants del Bloc Nacionalista Valencià.
Aquest escrit ha sigut conseqüència de llegir un publicat al blog “El Mirador Valencià”
11 comentaris:
M´extranya que faces estes reflexions sobre el BLOC i en canvi no jutges les diferentes aliances que han plantejat els socialistes arreu de l´estat espanyol per a mantenir-se o aconseguir el poder (PP, ERC, CiU, PNV, BNG, IcV...) mira si téns per a triar. En estos casos no has reflexionat d´igual manera i crec que els votants socialistes també tenen moltes discrepancies amb estos partits.
I tot això per no parlar de l´ambigüetat en la que es mou el PSPV (o PSCV?), el qual no saps si va avant o arrere en qualsevol tema que pugues plantejar.
Crec que has confeccionat un article molt partidista i amb informació molt sesgada.
De totes formes et felicite pel blog.
Salutacions.
Frederic,completament d'acord amb tu. Sóc militant del BLOC i en estes eleccions no vaig a votar-me. Ara bé,crec que hauries d'ampliar-lo i comentar al votants socialistes valencians si han de votar al PSPV després de refusar entrar a l'Institut Ramon Llull.I les raons per les quals ho han decidit són claríssimes i covards electoralment. Podries titular-lo: És el PSPV valencià?
Et faig este comentari perquè en tots els partits hi ha greus contradiccions i si ventilem les d'un altre grup, primer hem de ventilar les pròpies.
Primerament donar les gràcies al primer anònim per les felicitacions pel blog.
Com hauràs pogut comprovar son militant socialista i per tant, com be dius, és” un article molt partidista i amb informació molt sesgada”. Lo de partidista ho reconec però lo de sesgada no, doncs el que diu i l’article és el que hi ha respecte a les aliances del BLOC i amb quins partits es presenta de cara a les eleccions.
El dir “ i tu més”, no em val per a justificar amb quins partits va de la ma el BLOC a Europa. Evidentment que el PSOE ha pactat amb molts partits arran de l’estat espanyol (alguns m’agraden més que altres) però el sistema electoral que tenim a l’estat espanyol, o tens majoria absoluta o tens que pactar i, sincerament crec que la cultura de pactes, encara no està ben vista o arrelada en el sistema polític valencià i espanyol.
Com hauràs pogut apreciar en cap moment he parlat de pactes a nivell municipal però ací el desgavell de pactes per part dels dos partits és mereix un article molt extens. Crec que una cosa es pactar per crear una governabilitat en una institució i l’altra anar de la ma de partits de dretes a unes eleccions com vas envoltat d’etiquetes com “ progressista, d’esquerres, ecologista i valencianista”. Sincerament no ho entenc i al teu comentari no dones cap explicació sobre els partits que formen la candidatura on va el BLOC.
El PSPV-PSOE té algunes contradiccions que fan que la els simpatitzants i militants no estigam el 100% amb les actuacions dels nostres dirigents i representants però com som un partit democràtic, al congressos interns expressem les nostres discrepàncies i tendències per a consensuar un programa d’actuacions i ideològic. No fem congressos a la “bulgara” com altres partits.
Contradiccions hi han en tots els partits i evidentment, al si del PSPV-PSOE doncs dintre d’aquest partit hi ha moltes tendències ideològiques per amb un arrel comú que son les idees socialistes. Respecte a lo del Ramon LLull , els socialistes creguem i així ho diu l’estatut que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua de la potestat normativa de la nostra llengua i deu ser aquesta institució la que s’integre dintre del Ramon LLull. Segons tinc entés, el Ramon Llull es dedica a promocionar la cultura (art, música, teatre, etc) de la nostra cultura catalana i molts ajuntament socialistes pertanyen aquest institut doncs tenen plena autonomia per estar-ne. Sincerament i per tancar aquest tema, crec que la Generalitat Valenciana com institució, mentre no em demostren el contrari, deu estar dintre del Ramon Llull.
Respecte a lo de fer un article, et convide a que el redactes i serà publicat, aixó si deu anar signat.
Frederic veig el tel teu blog esta viu,En preguntes on est el Pic Negre?¿...Caldria dir millor dir millor la cresta negra(però es diu pic negre) que es lo que veus en la Foto.On esta El remetre una altra foto i voras on esta.Direcció Castell,zona del Berri i voras lo que veus en la foto i per ai pujant amunt es puja al Pic negre...mal paset i font de l'heura....Huit piletes o Montcabrer.salutacions
Algunes mentides dius en el teu article:
- Primer, BNG no va amb CiU i PNB. Però no és perquè no s'identifique amb la coalició. És perquè amb CiU i PNB ocuparia el 4t lloc de la candidatura, i ERC li oferia el 2n. El BNG ha dit que les europees són només un fet puntual i que té voluntat de continuar treballant amb CiU i PNB en Galeuscat.
- Segon, el BLOC no podia triar coalició. ERC no volia que el BLOC entrara en la coalició, perquè és un competidor de l'espai electoral al País Valencià. ERC vol substituir el BLOC en el nacionalisme valencià progressista, i no deixar-lo entrar en la coalició és la seua estratègia. Per tant, el BLOC no ha tingut elecció, però això no és una excusa per a qüestionar el progressisme i el laïcisme del BLOC. Qualsevol persona del carrer se't riurà a la cara si dius que el BLOC és un partit de dretes o pro-catòlic, perquè la gent no és tonta i coneix en persona a la gent que formem part del BLOC.
Deixa d'intoxicar i mira el que vos passa de portes endins, com per exemple amb l'afer d'Alarte i la seua postura negativa a entrar en el Ramon Llull. Clar que, gràcies a eixa postura d'Alarte, Vicenteta serà la portaveu de Política Lingüística en substitució de la dimitida portaveu.
fede es deveres que el bloc a acceptat el blau de la senera de valencia i el himne regonal als seus estatuts?
Una mentida és quan u diu o escriu alguna cosa falsa de forma deliberada i jo en aquest cas no ho faig.
El que tu fas son més be aclariments o aportacions sobre l’article publicat. El BNG a les eleccions europees no va amb el BLOC això és un fet i tu exposes un motius que poden ser creïbles o no per la realitat és la que és.
Puc creure que sigues del BLOC o no com dius al teu comentari ja que ho fas de forma anònima.
Pensaré que eres del BLOC. En cap moment he dit ni dic per ahí que el BLOC és un partit de dretes, el que es diu en aquest article és que el BLOC es presenta a les europees amb partits nacionalistes de “dretes” i això es una realitat t’agrade o no. Coneix molta gent del BLOC i t’he de dir que hi ha de tot com en tots els partits, fins i tot, pro – catòlics.
Respecte al que dius d’ERC t’hauries de plantejar quin espai polític vol ocupar ERC si vosaltres teniu ocupat l’espai electoral nacionalista, d’esquerres i progressista? O no ocupeu aquest espai vosaltres al País Valencià?
En cap moment vull intoxicar com tu dius, sols expose unes coalicions que molta gent no enten i que son tema de conversa. Deus estar trànquil, que la difusió d’aquest blog es petita.
Evidentment que al si del PSPV hi han diferències però utilitzar la llengua com a ferramenta política, no es gens bo per a la llengua del País Valencià ni per al seu. Com sabràs hi han ajuntaments del PSPV que pertanyen al Inst. Ramon Llull, tots els del BLOC hi pertanyen a l’esmentat institut? I finalment, m’alegre que li donen el càrrec a Mª Vicenta pot treballar molt per la llengua encara que siga a l’oposició.
Al darrer comentari sobre si el BLOC ha admés com a seu l’himne regional i el blau a la senyera et pose aquestes adreces per a que tu mateix ho vejes, però segons aquestes afirmacions tot sembla ser que si ( el millor que pots fer es parlar amb militants del BLOC a Beniarrés per a que t’informen directament).
http://www.lasprovincias.es/valencia/20090227/politica/bloc-asume-senyera-himno-20090227.html
http://castallaplural.blogspot.com/2009/03/el-bloc-blaver.html
http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2009030100_19_561408__Comunitat-Valenciana-Bloc-acepta-simbolos-oficiales-tras-debate-interno
Unes coses:
1. ERC ha vetat la presència del Bloc Nacionalista Valencià y del PSM a la seua candidatura. El Bloc només ha tingut l'opció d'anar en CiU i el PNB.
2. Per què no parles del veto de Jorge Alarte a que el PSPV votara a favor en les Corts de l'entrada de la Generalitat Valenciana en l'Institut Ramon Llull?? Amb "socialistes" com Alarte, Pajín, etc ... tenim PP per a mooooooltttt de rato.
Salutacions des de la Marina Baixa.
La realitat és que som un país en vies d'extició. Al remat, "entre todos lo matamos y él solito se murió". Si no en tenim prou amb els desprecis, atacs, ignoràncies i autoodis de la dreta nacionalista espanyola i de la dreta blavera-regionalista-folklòrica valenciana, ara entre nosaltres anem retraent-nos coses de si tu t'ajuntes amb aquestos o amb aquells i de si tu ho has fet abans. Mentres, tots els abans mencionats menjant-nos el camí i xuplant-se els dits de veure com anem destruint-nos entre nosaltres.
En els sentiments nacionalistes passa com en les religions: quan intervenen les organitzacions, ho desbaraten tot, perquè l'únic que pretenen (les organitzacions polítiques i religioses) és obtenir el poder aprofitant-se dels sentiments humans.
Endevinalla...
Qui és més de dretes dels 3?
PSC-PSOE, ERC y CiU pactan extender los conciertos escolares al bachillerato
ICV-EUiA se desmarca del acuerdo y el PP lo respalda
SEBASTIÁN TOBARRA - Barcelona - 01/05/2009
PSC-PSOE, ERC y CiU han pactado una medida de gran calado: que los centros privados también puedan tener el concierto con la Generalitat (ser subvencionados con fondos públicos) en el bachillerato y la Formación Profesional (FP). Así lo confirmaron los tres grupos involucrados en el acuerdo.
PSC-PSOE, ERC y CiU han pactado una medida de gran calado: que los centros privados también puedan tener el concierto con la Generalitat (ser subvencionados con fondos públicos) en el bachillerato y la Formación Profesional (FP). Así lo confirmaron los tres grupos involucrados en el acuerdo. El pacto llega en la recta final del debate en el Parlament de la ley de Educación.
El cambio significa que el bachillerato y la FP también podrán ser gratuitos en los centros concertados. Tanto el bachillerato como la FP están ahora excluidos del concierto porque esta opción se limita a la enseñanza obligatoria. Con una excepción: un reducido grupo de centros que se transformaron de FP en bachillerato hace una década y se les dio opción al concierto.
La extensión del acuerdo más allá de la enseñanza obligatoria se ha producido por iniciativa de CiU. Este grupo había planteado una enmienda a la ley que daba opción a los colegios privados a concertar el bachillerato y la FP en un plazo no mayor a cinco años desde que se apruebe la norma. Esta enmienda ha decaído y se ha llegado a un principio de acuerdo en comisión parlamentaria entre el PSC, ERC y CiU para abrir la puerta al concierto en el bachillerato y la FP "en función de las necesidades de escolarización derivadas de la programación educativa".
Aunque en los documentos de la Comisión de Educación del Parlament figura que hay un acuerdo también con ICV-EUiA, este grupo asegura que se ha desmarcado de este punto, como hizo con la posibilidad de que los 18 centros concertados en Cataluña que segregan alumnos por género puedan seguir haciéndolo y cobrando el concierto tras aprobarse la ley. Aún así, en ICV-EUiA no se contempla tumbar un acuerdo a cuatro bandas sobre la ley, sino que, llegado el momento, los ecosocialistas barajan abstenerse o votar en contra de los puntos de discordia.
El PSC defiende así el acuerdo: "Si queremos avanzar hacia una sola red de centros públicos y concertados, no tiene sentido que éstos no tengan el concierto en todas las etapas". "El concierto quedará ligado a que los centros que lo pidan cumplan necesidades de escolarización", recalcan las fuentes socialistas. CiU lo defiende así: "Si queremos lograr la meta europea de que el 85% de nuestros jóvenes acaben estudios de bachillerato o FP, hay que utilizar toda la oferta de centros. Las familias que optan por la concertada tienen derecho a que se concierten todas las etapas en sus centros".
ERC dice que concertar el bachillerato no reducirá los fondos de los centros públicos. Recuerda que han impulsado una enmienda, ya aceptada, para que el gasto en educación se eleve hasta el 6% del producto interior bruto en seis años, desde el 4% actual, y con ese incremento pueden producirse más conciertos.
Tampoco se opone el PP, que está negociando para ver si se aprueban algunas de sus enmiendas a la ley. Aún así los populares no descartan desmarcarse del acuerdo global, por su discrepancia radical sobre el capítulo lingüístico de la ley.
La Constitución (artículo 27) y la Ley Orgánica de Educación (artículo 3) dicen que se podrán concertar enseñanzas con centros privados en los niveles de educación básica: desde la primaria, a los seis años, hasta el final de la secundaria, a los 16. Pero hace años que se concierta la etapa infantil.
Para dar seguridad jurídica a concertar el bachillerato, la FP y la etapa infantil, hay acuerdo para que la ley de Educación catalana declare primero "gratuitos el segundo ciclo de educación infantil en centros públicos y concertados", según el artículo 40 del texto. Con el colofón de que "también lo son [gratuitas] aquellas enseñanzas que se declaren como tales".
A l’anònim de la Marina Baixa: El BLOC si realment vol mesurar la seua força té una altra possibilitat i es que vaja sols a les Europees. Evidentment seria un suïcidi i te de dir que no vull per un partit polític estrictament valencià però t’he de dir que no m’agrada que el BLOC vaja juntament amb partits de dretes a unes eleccions. Quin serà el seu vot a Europa?
En tots els partits hi ha coses que els militants no comprenem i un és la negativa a entrar en el Ramon LLull. L’única forma de tindre PP per a rato es votant-los o pactant amb ells i el meu vot no l’ha de tindre.
A Carles: En aquest article el que vull expressar es un pacte que molta gent no compren. Evidentment que sempre ix el PP i la dreta blavera guanyant en aquestes discussions però formen part de la realitat política del nostre País Valencià però el BLOC no es Deu i crec que ha comés una errada anant de la ma de CiU i PNB a més a més de Colicion Canaria o Partido Andalucista i les coses s’ha de dir i reflexionar. El BLOC no té patent de cors per anar dient sempre als altres partits el que fan malament i a d’ells no dir-los res.
Publica un comentari a l'entrada