Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 2 de febrer del 2008

Quan les rodes van per davant del carro

El pressupost de l’any 2008 ja comença amb 52.328 € de gastos

Aquesta expressió s’utilitza a Beniarrés per a dir que una persona gasta més diners dels que te. El nostre ajuntament es un fidel reflex d’aquesta dita popular i la compleix a la perfecció.

El passat plenari es va aprovar un reconeixement extrajudicial de crèdits per valor de 52.328,60 €. Aquestes paraules que semblen grandioses i asustadises, volen dir que t’has gastat més diners dels que tenies pressupostats per a l’any 2007 i no pots fer front al pagament de les factures ni deixar-les pendents per a pagar-les dintre de l’exercici 2007, passant a contabilitzar-se en el pressupost de l’any 2008. Es a dir el pressupost de l’any 2008, quan es faça, naix amb menys 52.328,60 € (8.500.000 ptes).

Aquesta pràctica està convertint-se en pràctica habitual des de que està el govern del PP al capdavant de l’ajuntament de Beniarrés, quan mai abans s'havia fet.

La relació d’afectats, tant de persones físiques com d’empreses per aquesta manera de treballar del nostre ajuntament es molt variada. Hi ha empreses de tot tipus. Algunes del es quantitats més significatives que es deuen son::

Empresa de neteja del col·legi : Li deuen els mesos de novembre i desembre per una valor aproximat de 5.000 €.

Empresa de recollida de la brossa domicialiaria: Li deuen els mesos de novembre i desembre per una valor aproximat de 3.000 €.

Invitacions en un bar local: Li duen 2.900 €.

A Iberdrola per facturació elèctrica: Li deuen aproximadament 20.000 €.

Antiga empresa que netejava el Col·legi: Li duen 3.300 € del mesos de juliol i agost

Empresa que va fer la mascletà del 9 d’Octubre: Li deuen 2.000 €

Empresa que va fer els calendaris: Li deuen 2.000 €

I així fins arribar a 52.328,60 €

Com podeu veure, resulta incomprensible que l’ajuntament tinga factures pendents de pagament sobre coses que ha 1 de gener de 2007, ja saps més o menys el que t’ha de costar, com puga ser la llum, la neteja de edificis, la recollida de la brossa, etc. Com a curiositat SUMA, li va regalar un xec a l’ajuntament de 15.000 € abans de les eleccions per a pagar factures de primera necessitat i fins i tot amb aquest “regal” no han tingut els diners suficients per a pagar la facturació elèctrica.

Però no sols és això, també s’haurà fet algun decret reconeixent factures pendents de pagament que si que poden ser pagades dintre dels pressupost de l’any 2007 però per falta de diners per part de l’ajuntament de Beniarrés, aquestes empreses no han cobrat encara. Per tant a la quantitat de 52.328 € caldrà sumar-li un altre munt de factures pendents de pagament. Això si, l’alcalde ha deixat de cobrar de l’ajuntament des del dia 26 de novembre però aquest sou no serà estalviat pel poble doncs han posat a Yolanda Calbo en dedicació exclusiva. Per això si que hi han diners.

Però les rodes encara van més per davant del carro, doncs estan entrant més factures a l’ajuntament de l’any 2007 que tindran que ser reconegudes amb un altra reconeixement extrajudicial de crèdits. Sino vegeu aquesta nova sorpresa: El nostre ajuntament és una caixa de sorpreses i encara en guardava una ben grossa. El passat dia 24 de gener de 2008 amb el número de registre d’entrada 87 va entrar a l’ajuntament una factura corresponent a “Montaje de iluminación y sonidos de fiestas patronales” de l’any 2006 per un valor de 11.948 €. Es ben fàcil d'entendre, es una factura dels conjunts de festes de l'any 2006. Crec que tot el poble es mereix una explicació creïble dels motius pels quals s'ha presentat aquesta factura ara i saber si s'ha pagat o encara està pendent de pagament..

Com es pot comprovar les rodes van per davant del carro, les rodes cada vegada són més grans i corren més i a més a més, el carreter s’ha baixat d’ell i ha marxat a altres llocs, mirant-se abans l’interés personal i de partit que el del carro que porta, deixant-lo a la deriva, que vorem on para.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara en 2008 una factura de festes 200 6? Aixó no seu creu ni el meu xiquet. Ja està bé de mentires.

Beniarres al dia ha dit...

Registre d’entrades de l’ajuntament d e Beniarrés. Entrada nº 87 de 24 de gener de 2008 a les 12:05. Factura de PRODENAT MUSICS SL de Palma de Gandia Fra nº 106/06 por importe de 11.948 euros en concepto de montaje de iluminación y sonido fiestas patronales 2006.

Això és el que hi ha.

Anònim ha dit...

Está molt bé traure els draps bruts, així s'entera la gent. Jo he trobat dos més que m'agradaría vorels publicats, encara que no ho tinc molt clar que ho façes, ja que això de predicar transparència i demés crec que no es el teu fort

http://www.fundanin.org/prieto1.htm

http://www.oroyfinanzas.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1509

Beniarres al dia ha dit...

Anònim: Quins draps bruts? Perquè dius que son draps bruts?

Anònim ha dit...

Rectifique, no esperava vore els enllaços, pensava que hi havíen coses que es prefería no posar.

Respecte als draps bruts hem refería a lo que sols publicar de coses que supose que altres preferiríen que no s'enterarem. Com a sugeréncia podríes posar també les últimes dades de l'atur
Gràcies

Beniarres al dia ha dit...

L'atur va pujar al conjunt de l'estat espanyol en 132.378 persones al mes de gener i al País Valencià en 17.557 autarts més.

Aquestes dades les pots trobar en qualsevol diarai (al blog hi han enllaços de diaris).

El que escric al blog son noticies de Beniarrés que no surten precisament en diaris i que crec que la gent deu coneixer per a crear-se una opinió. Per suposat com a socialista també escric altres noticies que em seblem interesant donant la meu opnió de la mateixa.

Si tens alguna noticia que creus pot interesar a la gent de Beniarrés , me la fas arribar amb el teu nom i cognoms i serà publicada.

Anònim ha dit...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Carles Tomàs ha dit...

The blog has taken a new step: English comment. That means it is becoming international.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...