Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 25 de maig del 2011

El TSJ valencià ha assumit la causa contra el PP valencià per suposats delictes de finançament irregular


El tribunal ha anunciat mitjançant el Twitter que investigaria si el Consell va prevaricar i si va cometre suborn en l'adjudicació a Orange Market -una de les empreses de la trama Gürtel dirigida per Álvaro Pérez 'el Bigotes'- dels contractes per al pavelló valencià a la fira Fitur de Madrid els anys 2005 i el 2009. També investigarà si hi va haver delicte electoral del PP valencià en els comicis municipals i autonòmics del 2007 i de falsedat documental a les eleccions espanyoles del 2008.


Segons la interlocutòria de 62 pàgines del magistrat José Francisco Ceres, el tribunal valencià ha acordat assumir aquestes tres investigacions, provinents del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Per tant, el tribunal valencià investigarà Luis Bárcenas i Cristina Ibáñez per possible delicte electoral com a administradors del PP; els diputats Vicent Rambla (que és també vice-president en funcions del Consell), Ricardo Costa, David Serra i Yolanda García, a més dels gestors d'Orange Market Cándido Herrero, Álvaro Pérez, Pablo Crespo, Francisco Correa i José Luis Izquierdo. Pel mateix delicte, investigarà els gestors de Facsa, Pavimentos del Suroeste, Grup Vallalba, Constructoras Hormigones Martínez i PIAF, i a dues persones identificades amb els pseudònims 'El Príncipe' i 'El Cantante'. D'aquest delicte, relacionat directament amb el finançament il·legal del partit, n'ha quedat fora el president Camps. La interlocutòria considera que Camps 'no apareix mencionat en concepte d'autor ni partícep' i que 'les mencions episòdiques i genèriques a Camps que es fan en algunes trucades telefòniques no tenen la necessària concreció fàctica'.


Pel que fa al delicte de falsedat documental, s'investigaran els mateixos cinc diputats i els gestors d'Orange Market, de FascaPor otra parte, se investigará un delito de falsedad en documento mercantil atribuido a los citados diputados, a los gestores de Orange Market, a los de las sociedades Facsa, PIAF, Lubasa, Fundación Sedesa, Sedesa Inversiones i Sedesa Obras y Servicios.


El tribunal també considera que és atribuïble un delicte de prevaricació i suborn a Milagrosa Martínez, ex-consellera de Turisme i presidenta de les corts, Vicent Rambla i Rafael Betoret, ex-cap de gabinet de la conselleria de Turisme, a més dels gestors d'Orange Market.


Per una altra banda, el tribunal s'ha declarat no competent per investigar l'ex-director general de RTVV Pedro García per suborn i prevaricació en els contractes derivats de la visita del Papa a València l'any 2006.Un cop assumida la competència, ara el tribunal valencià estudia la possibilitat d'afegir a aquesta causa, 'per connexió', l'anomenada causa dels vestits, procés ja obert per suborn impropi i en el qual hi ha encausats el president Camps, Costa, Betoret i l'ex-vicepresident Víctor Campos. La unió d'aquestes dues causes l'han demanada tant la fiscalia com l'acusació particular, formada per parlamentaris socialistes. En l'apartat de raonaments jurídics, de fet, els magistrats han apuntat com a 'singuralitat concurrent' que 'les irregularitats en contractació entre l'administració i Orange Market podrien estar relacionades amb els regals rebuts per les quatre persones encausades per suborn impropi'.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...