Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 22 d’octubre del 2009

La por a que els valencians estigam informats

El TSJ autoritza el tancament del repetidor que emet TV3 per a València ciutat

El Tribunal Superior de Justícia ha donat la raó a la Generalitat en el recurs d'apel·lació que va interposar contra la negativa judicial a autoritzar el tancament del repetidor que ACPV té a Perenxisa (Xiva), que fa arribar el senyal de TV3 en TDT a València ciutat, l'Horta, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, la Foia de Bunyol i la Ribera. ACVPV ha advertit que això afectarà a 1 milió i mig d'habitants, alhora que critica que la decisió del TSJ aplique el principi de presumpció de legalitat de les disposicions administratives sense entrar al fons de la qüestió.

La sentència 272/09 de la Secció 5 de la Sala del Contenciós-administratiu del TSJ, en base a la qual s'autoritza al Consell a precintar el reemissor de TV que ACPV té a Perenxisa, ha segut comunicada hui a l'entitat cultural, que recorda que ja existeixen pronunciaments favorables de la justícia "i que, per tant, en este afer hi ha sentències discrepants".

Esta sentència és la resolució d'un recurs d'apel·lació que va interposar la Generalitat contra la inicial negativa judicial a autoritzar el precintament, i autoritza l'entrada del Consell al centre reemissor en base al suport en principi a "l'execució d'un acte emanat d'una autoritat pública". És a dir, el TSJ aplica el principi de presumpció de legalitat de les actuacions de les administracions públiques, autoritzant per tant l'execució d'una disposició administrativa, i entenent que altres qüestions en tot cas s'han de dirimir en recursos específics a banda.

ACPV critica que el TSJ autoritze al Consell a entrar al centre reemissor basant-se "en l'execució d'una disposició administrativa" i "sense entrar al fons de la qüestió" i discuteix "la competència legal de la Generalitat per a actuar sobre una televisió pública que és emesa per un canal de TDT la titularitat del qual no és autonòmic", advertint que "el tancament d'una televisió implica un exercici de censura, per molt que esta decisió fora suposadament revocable per una sentència posterior".

Cal recordar que encara estan oberts els expedients administratius contra ACPV i les multes imposades a l'entitat. '"Amb esta sentència, el tancament del repetidor que cobreix l'àrea més poblada del País Valencià pot ser imminent, i depén en exclusiva de l'arbitrarietat política i l'interès partidista de l'actual govern" han assegurat fonts d'ACPV, al temps que feien una crida a "sumar-se a la campanya d'Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres", perquè "és evident que només per esta via aconseguirem aturar este intent de censura", han remarcat.
Noticia apareguda a Valencianisme.com

21 comentaris:

* El de l'oli * ha dit...

MANIPULADORS
FEIXISTES
CASTRADORS DE PENSAMENT
CENSURADORS
PESTA DE BLAVEROS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(afegeix el teu insult preferit)

Anònim ha dit...

Si , pero cerrado.

Anònim ha dit...

babejeu, fatxes¡¡¡¡EL complexe d,inferioritat us he menja.tinc pene,però ara més que mai....ENDAVANT

Anònim ha dit...

I no tanquen TVE, Canal+, la Sexta i Tele 5, perquè no poden. Estan superant els seus mestres de l`època franquista. Ho dic amb coneixement de causa.

Anònim ha dit...

¿que qui es el radical?
govern de feixistes , "i diuen que son valencians"

Anònim ha dit...

cerramos el repetidor por que no nos interesa la tele basura.!!!!
viva valencia y viva españa.

Carles Tomàs ha dit...

La teleporqueria dóna nom a una forma de fer televisió caracteritzada per explotar el morbo, el sensacionalisme i l'escàndol com a estratègies d'atracció de l'audiència. La teleporqueria es defineix pels assumptes que aborda, pels personatges que exhibeix i col·loca en primer pla i, sobretot, per l'enfocament distorsionat a què recorre per a tractar els dits assumptes i personatges.
Res, o quasi res de tot açò, he obsevat a TV3 quan l'he poguda veure. Podem dir el mateix de Canal 9? Evidentment, no. A la cadena autonòmica han abundat i abunden els programes de teleporqueria i manipulacions profitoses per als dirigents de torn. Per altra banda, és un atemptat a la llibertat d'audiència i un viure fora de temps, perquè com es pot comprendre, podem visionar cadenes de televisió via satèl.lit o per altres medis que tots tenim a l'abast. Intentar prohibir que es puguen veure alguns mitjans televisius és propì de règims totalitaris com puguen ser la Xina, Corea del Nord o Cuba, que tant li agrada a algun partit polític retraure per condemnar-lo.
I dit açò, ja he visionat bastants No-Do quan era més jove. Per favor, ara vull veure el que vullga, no el que vullguen que veja, doncs estic a un país que es suposa que respecta les llibertats

Anònim ha dit...

carles, aprovecho tu comentario para que les digas a los del ateneu que en cuba hay un gobierno totalitario y ellos lo sepan.
por que creo que dan conferencias sobre la libertad de cuba?
corrigeme si es falso.

* El de l'oli * ha dit...

Si Carles, NO-DO és el que ens donen majorment.
Encara que jo l'escriuria així: NOxDO
"NOticiaris per DOmesticar-nos."

Em pensava que el meu primer comentari era un mica fort, però l'anònim del "vivaspaña!"
(toc de corneta)
fa que em reafirme.

Fem-los fora!

Els censadors de pensament mai convenceran si no els deixem.

Anònim ha dit...

Tenim dret a poder veure qualsevol canal de TV, i més aquells que emeten en la mateixa llengua que la nostra (valenciá=català)

Anònim ha dit...

"cerramos el repetidor por que no nos interesa la tele basura.!!!!viva valencia y viva españa."

Por tu manera de expresarte, pienso:
-Eres un dictador
Tes crees en posesión de una sola verdad: la tuya.
-Te brilla por su ausencia la tolerancia (el respeto a lo distinto de lo que tu crees único y verdadero)

Ah, y escribo en castellano porque mi nivel de valenciano no es muy bueno y no quiero mostrar mi analfabetismo escribiendo. Sin embargo, como lo entiendo bien, No obstante me gusta la TV3, creo que hay muy poca tele-basura.

UN BLAVERO ha dit...

NOSE COMO PUEDES PUBLICAR LAS BARBARIDADES QUE DICE EL DE L'OLI PORQUE SEGURO QUE NI TIENE UN IDEAL NI NADA ES UN GILIPOLLAS. AHORA SI TE PARECE NO PUBLIQUES ESTO

* El de l'oli * ha dit...

Ei blavero, si creus que em coneixes ja has begut oli.

Les barbaritats que dius que escric són veritats com a cabaços i et foten perquè dintre teu (molt adintre) saps que són veritat.

Els meus ideals no els coneixes ni els coneixeras perquè no tens suficient capacitat intel·lectual per a seguir un argument de més de dues pàgines.

I en quant a ser un gilipolles... deixa de projectar els teus sentiments i de segur que t'encontres millor.

Jo per la meua banda escric sense alterar-me massa; en minúscula, emprant pauses (se'n diuen comes i punts) i utilitzant el català. Llengua que veig que saps llegir però no escriure. Una llàstima, perquè m'agradaria veure les barbaritats lingüístiques de que eres capaç. Segur que ets capaç de superar la teua intervenció en castellà.

I com podràs comprovar, Fede publica més comentaris que la pàgina web de l'ajuntament.

Beniarres al dia ha dit...

Crec que simplement, silenciant la TV3 el que la Generalitat Valenciana pretén és silenciar altres formes d’informació en la nostra llengua, perquè moltes vegades em vaig la pregunta de que si TV3 emetera en castellà segurament no li s’atacaria tant encara que la informació que donaren no li agradara als dirigents peperos de la Generalitat.

I és que el tema de la llengua, a l’igual que el tema de l’aigua ( algú recorda allò del “Agua para todos” desaparegut als mitjans de comunicació), el tema de l’avortament, el que el govern socialista no ens vol i moltes altres fal•làcies son aprofitades per el PP per agranar vots i aconseguir aferrar-se al poder.

Simplement l’atac a TV3 és un instrument més per atraure vots, justament el vot més dretà i radical que vota al PP, perquè a qui obliguen a veure la TV3 si no la vol veure?

Anònim ha dit...

HI HA GENT QUE NO VOL QUE ES PENSE SECRIGA O ESPARLE EN VALENCIA ,
ES LA MATEIXA GENT QUE NO VOL QUE ES PARLE SECRICA O ESPENSE

OVIDI MOTLLOR

jo ha dit...

ja esta be de tanta tv3, i fem fora a tots els feixistes de canal 9, per fer una televisió pública i de calitat!

Anònim ha dit...

Pero que estas diguent ? que te que vore tv3 en la manipilacio de canal 9 , el que estan fent es cuartetjar l'informacio.
I si llevem els feixistes de canal 9, pero res de estar be de tv3.

Sant Antoni del Porquet ha dit...

Canal 9, TV3, la Sexta, Tele5, Antena 3, El Mundo, El País, ABC, Cadena Ser, la COPE, etc. Són tots instruments emprats pel Poder per a fomentar la seva ideologia i legitimar el seu sistema. No importa la naturalesa del mitjà (públic o privat) o la seva ideologia ("esquerres" o dretes), tots són emprats per la classe política i econòmica per a mantenir una sistema rendible per als seus interessos i les seves butxaques, o dit en altres paraules: que continúe donant-los diners i poder.

Sí que hi ha diferència entre TV3 i C9, molta, moltíssima, però el rerefons de ambdós mitjans és el mateix: legitimar el sistema establert i silenciar les alternatives al mateix.

Per últim dir que a pesar de tot el que he dit, pense que TV3 és el canal de tv menys roïn de tots i en l'unic que pots veure algun programa de més qualitat i estic en contra de la censura a la que ha estat sotmés per part de tota la fauna política valenciana. I això últim és el que em molesta: l'actitud feixista una vegada més del PP.

* El de l'oli * ha dit...

¿Però si tots sabem que C9 és una televisió feixista que intenta "aborregar-nos" perquè hem deixat durant 20 anys que ens des informe?
Per cert, fa més de 100 anys que els medis de comunicació són instruments al servei del poder. I el problema de fons és que ja no queden medis informatius lliures.

Sant Antoni del Porquet ha dit...

Al contrari amic, ara és quan comença a haver algun mitjà de comunicació lliure gràcies a internet. Ara es fa més possible trobar informació alternativa a la emesa a la TV, radio i premsa. Abans d'això era quasi impossible: els mitjans lliures, fora de l'abast de les esferes de poder, es limitava a quatre publicacions i a quatre emisores de radio pirata (ambdós mitjans d'àmbit local o regional perque no tenien finançament econòmic)

* El de l'oli * ha dit...

Vols dir que els medis de comunicació lliure no tenen intenció de fer proselitisme?

Per altra banda, hi ha una gran part de la població que no vol escoltar, ni llegir, ni informar-se amb mitjans, diga'm-ne alternatius. Potser simplement per no destacar ni anar en contra del pensament majoritari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...