Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 15 de juliol del 2009

Caldrà esperar 100 dies

La moció sobre el polígon industrial presenta per el PSPV-PSOE va ser aprovada per unanimitat

El passat dia 24 de juny es va celebrar sessió ordinària a l’Ajuntament de Beniarrés, el que vol dir que al tindre caràcter ordinari es podien presentar mocions. Per motius personals no he pogut fer la crònica de la sessió com venia sent habitual i ara crec que ja ha passat el suficient temps per a fer-la, per tant faré alguns articles sobre el més interessant.

El grup municipal socialista va presentar dues mocions una va ser rebutjada i el la que es demanava que es posara en marxa un paquet de mesures per tal de ajudar a les famílies que més estant patint la crisi, un paquet per a les empreses locals i unes mesures d’estalvi de la despesa pública a l’ajuntament. L’altra moció que va ser aprovada per unanimitat demanava l’aplicació del plec de condicions als adjudicataris de les parcel·les del polígon industrial. La moció deia el següent:


MOCIÓ


El temps passa i l’equip de govern no actua. Estic referint-me al polígon industrial “Els Pinets” de Beniarrés. Polígon que es va promoure per iniciativa pública i que va ser una aposta cap el creixement del nostre poble, cap a la creació de llocs de treball i cap a la industrialització de Beniarrés, que tantes vegades haviem vist passar de llarg.

Ens trobem baix la paradoxa de que si alguna empresa està interessada en crear un projecte empresarial a Beniarrés i crear llocs de treball, es troba davant la crua realitat de que no hi han terrenys industrials per poder construir el seu negoci perquè totes les parcel·les del polígon industrial “Els Pinets” estan venudes però sols un 30 % estan construïdes, mentre que el restant 70% està ple de males herbes.

Les parcel·les industrials van ser venudes als adjudicataris a un preu de 72 €/m2 i amb unes condicions que havien de complir. Han hagut adjudicataris que amb gran esforç i sacrifici han instal·lat el seu projecte empresarial i han creat llocs de treball, malauradament una minoria. La resta d’adjudicataris de les parcel·les industrials, signant el mateix plec de condicions que la resta, no han instal·lat cap projecte empresarial i sols cal pegar-se una volta pel polígon industrial “Els Pinets” per veure que on deurien haver naus industrials que crearen llocs de treball son solars plens de males herbes.

Resulta incomprensible, des de una visió de l’estima per el poble i de les ganes de prosperitat per a Beniarrés, que l’Ajuntament de Beniarrés no haja aplicat el plec de condicions signat entre els adjudicataris de les parcel·les i el propietari de les parcel·les que era l’Ajuntament de Beniarrés i per aquest motius ens vegem obligats a presentar aquesta moció.

Per tot açò sol·licita:

1.- Que es compleixca el plec de condicions que formava part del contracte de compra venda de les parcel·les del polígon industrial “Els Pinets”, signat entre l’adjudicatari de la parcel·la i l’Ajuntament de Beniarrés com a propietari de les parcel·les, en la figura del nostre alcalde, Luis Miguel Tomás Lopez, per a tots els adjudicataris que l’hagen incomplit.


Com he dit abans aquesta moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics, el que per a nosaltres és motiu de satisfacció, ja no per que s’aprove la moció sinó perquè açò potser el començament per a que el polígon industrial de Beniarrés siga el que té que ser i no el que és hui en dia, amb solars plens de males herbes on haurien d’haver-hi industries creant llocs de treball.

A primera passada pot ser semblar un acord satisfactori per a tots, però és que el Partido Popular no tenia una altra opció doncs d’haver votat en contra haguera significat que estava incomplint la llei i que s’estava prevaricant al no fer complir el plec de condicions, que bàsicament diu que els propietaris de les parcel·les que no hagen instal·lat un projecte empresarial en termini de 18 mesos perdran les seues parcel·les i els drets sobre les mateixes i aquestes tornaran a ser propietat de l’Ajuntament per a tornar-les a vendre, aqueta vegada si, a empresaris que vullguen muntar una empresa i crear llocs de treball a Beniarrés.

El vot a favor del Partido Popular a aquesta moció no implica cap compliment de la mateixa, doncs ens pot anar passant en raons fins que els vinga en gana com ha passat ja per desgràcia altres vegades en que s’han aprovat diferents mocions tant del BLOC com del PSPV-PSOE o per el contrari, que seria lo més ètic i lo més acord amb el vot expressat, fer complir el que diu el plec de condicions, i ja sabem qui té la majoria al consistori beniarresí i qui decideix el que es fa i el que és deixa de fer al consistori beniarresi. Estarem vigilants al complit de la moció aprovada per unanimitat de tots els qui formem l’Ajuntament de Beniarrés.

L’alcalde ens va explicar les diferents circumstàncies dels adjudicataris i les pretensions de cadascun d’ells, que evidentment hem de creure, encara que hi ha promeses d’instal·lació d’empreses al polígon des de desembre de l’any passat i que a dia d’avuí encara no son realitat. Si que ens va informar que 2 dels adjudicataris definitivament, ja no volien les parcel·les que havien adquirit i crec que deuen ser aquestes les primeres on el màxim representant del poble deu demostrar i fer complir la llei aplicant el plec de condicions i que aquestes parcel·les tornen novament al poble. Pense que al proper ple ordinari és a dir contant 100 dies des del darrer ple ordinari, ja es temps més que suficient per a que l’equip de govern del PP ens demostre de quin costat està, si dels que volen les parcel·les industrials per a trindre-les plenes de males herbes o si per el contrari, les vol traure novament a la venda pública per a que s’instal·len nous projectes empresarials al poble que creen treball i li donen un sentit al polígon industrial “Els Pinets” de Beniarrés.

També i ha que compendre, i és una opinió personal, que l’Ajuntament no pot quedar-se amb la parcel·la i deixar amb les mans buides als seus anteriors propietaris, per això s’hauria de posar un nou punt al plec de condicions en el que tots els grups polítics acordarem, retornar un percentatge dels diners abonats per l’anterior propietari una vegada s’haja tornat a vendre novament la parcel·la indsutrial.

No caldria haver tingut que recordar-li a l’equip de govern del PP mitjançant aquesta moció, que la llei està per a fer-se complir a l’igual que els plecs de condicions però si aquesta moció val per a fer-la complir, benvinguda siga.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No sóls no donen faena les que estan plenes de males herbes. Hi ha una construcció, que tots coneguem, que l'amo s'ha fet un xalet acollonant amb un magatzem baix enorme, tot a preu de sol industrial. Que l'obliguen a donar faena a ell també i que expliquen perquè li han deixat fer el que ha fet. Es suposa que un polígon no es un lloc per a viure per els sorolls, etc però el tio està en el lloc mes tranquil del món, ja que es el poligon desert.

Beniarres al dia ha dit...

Quan u presenta un projecte d’obra major, abans de tindre l’autorització del ple, el projecte ha de tindre un informe tècnic ( fet per l’arquitecte municipal) i un informe jurídic (fet per la secretaria) sobre si el projecte presentat compleix la llei i la normativa urbanística. En aquest cas els dos informe eren favorable, per tant tot el que s’ha fet en aquesta obra es perfectament legal.

Respecte a lo d’obligar a contractar a personal, cada empresa té els treballadors que creu per tal de portar la seua activitat endavant i crec que en cap moment es pot comparar aquest empresari amb la resta que tenen els solar plens de males herbes envers de naus industrials.

Anònim ha dit...

Fede: jo crec que és el mateix tindre un solar amb herbes que un local-casa per a viure i no donar faena a ningú. Al ple de l'Ajuntament vos la van clavar 'doblada' i vos van enganyar com al xinesos. No es veia quan estava fent-ho que era una vivenda?. Ara l'obra es legal però algú tindrà que donar explicacions.

Anònim ha dit...

Fede, perquè no comentes l'escrit que ha possat Luis a la web del PP de Beniarrés i on el possa a caldo? No penses contestar-li o el que calla otorga.

Beniarres al dia ha dit...

Al darrer anònim: El passat dimarts vaig rebre un correu parlant-me d'aquest escrit.

M'he pillat un temps prudencial per contestar. Ja ho haguera fet a la web del PP però com no et deixen fer comentaris no ho he pogut fer.

Tot arriba i no per contestar abans, u atorga ni calla el que d'ell diuen

Anònim ha dit...

Temps prudencial? O 0 per a replicar-li, argumentar...Teu ha deixat claret.
I no vingues en que no es poden fer comentaris en la pegina del Partido Popular de Beniarres, cadascu utilitza el mitja que vol i tu tens el teu propi blog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...