Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 1 de juny del 2009

Por democràtica

El passat dimarts dia 26 de maig, vaig començar una xicoteta prova per a veure com està la llibertat d’expressió de molts dels comentaristes d’aquest blog. Hi ha que dir que més de 95 % dels comentaris que arriben al blog “Beniarrés al dia”, ho fan baix l’anonimat.

La prova o experiment simplement consistia en llevar l’opció de fer comentaris anònims i que les persones que volgueren fer un comentari, ho haurien de fer signant-los, encara que fora amb un pseudònim. No calia signar-los amb el teu nom i cognom sinó volies però si que tenien que anar baix un nom doncs l’opció de fer comentaris anònims va ser llevada temporalment.

Sols una persona era sabedora d’aquesta prova, doncs li vaig enviar un correu i aquesta va ser la seu resposta que ja presagia el resultat: “No crec que t'envien massa comentaris perquè la gent s'amaga darrere l'anonimat per no fer palesa la seva opinió o per no donar-se a conèixer amb eixa falta de correcció a l'escriure que moltes vegades arriba a un grau molt dolent; no dic que fassen alguna que altra falta d'ortografia o alguna incorrecció sintàctica, que açò és el normal, però es lleig cada cosa que quedes espantat de veure-ho”. El meu amic es va enganyar quan va dir que no arribarien “massa comentaris”, doncs no en va arribar cap.

En aquests dies que he llevat l’opció de fer comentaris de forma anònima, no ha arribat cap comentari al blog i sols quan la vesprada del diumenge 31 de maig he tornat a activar l’opció de fer comentaris de forma anònima, ha arribat un comentari, sobre un article publicat el mateix dia 27 de maig, com no anònim.

Amb aquest xicotet experiment em venen al cap dos possibles resultats:

1.- Els lectors i comentaristes d’aquest blog tenen por de que la gent sàpiga qui son i per tant els puguen assenyalar amb el dit i conèixer les seus opinions i pensaments. Per a mi és por democràtica d’expressar les opinions i els pensaments sobre els fets que ací es narren, signant els comentaris i per aquest motiu s’amaguen darrere de l’anonimat per a fer-ho i així, eixir impunes de possibles crítiques o per a després cobrir-se amb la tovallola de la cavallerositat, la tolerància i els respecte cap als demés quan en realitat és tot el contrari.

2.- Els articles publicats al llarg d’aquest dies que ha durat aquest experiment no es mereixien cap comentari dels lectors del blog.

Em sabria greu que el no haver rebut cap comentari al llarg d’aquests dies als articles publicats mentre ha estat inactiva l’opció de fer comentaris de forma anònima, es deguera al primer motiu dalt exposat, doncs això significaria que després de més de 30 anys de democràcia, la gent encara té por d’expressar les seues opinions de forma pública.

La por al que diran en una comunitat tant reduïda com puga ser la del poble de Beniarrés es fa palesa alhora de veure com més del 95% del comentaris son anònims i quan no pots comentaris de forma anònima es preferix callar que expressar el que opines i sents.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Fede, crec que no es qüestió de por. És més divertit ficar anònims ja que així sempre queda l'incognita de qui és el que escriu i es pot 'jugar' a pensar qui és un o l'altre.

Anònim ha dit...

Però, en realitat, no hi cap diferència, en aquest cas, entre escriure anònimament i amb pseudònim. Segur que molts que van deixar d'escriure perquè la fórmula de l'anonimat no funcionava no van reparar que posar un pseudònim és una altra manera de manifestar una opinió amagant la identitat.

Beniarres al dia ha dit...

Al primer anònim: Tu no saps les animalades que s’envien com a comentaris i que no publique. La gent baix l’anonimat sembla tindre una “patent de cors” per a dir tot el que li ve en gana, encara que es falte a la realitat i a la dignitat de les persones. Tu ho veus com un joc de suposicions que no comparteixc doncs aquest mateix anonimat es reflecteix en la vida real quan molta gent calla quan veu alguna cosa que no li agrada i en canvi si tinguera l’opció de fer-ho de forma anònima obriria la boca.

Al segon anònim: Pràcticament no hi ha cap diferència, el que passa és que a un poble xicotet com Beniarrés, si sempre u signa amb el mateix pseudònim, pots anar lligant comentaris, fins arribar a l’autor.

Anònim ha dit...

cuando se escribe con anonimato la gente escribe mucho mas.
es facil ver como en muchos foros se puede escribir en anonimo, pero cuando han quitado esta opcion por problemas con los comentarios eston parece que ya no interesen.
vease foro gaianes por ejemplo que es un pueblo cercano.

Anònim ha dit...

Penso que és bo que la gent pugui opinar anònimament perquè, com és de sentit comú, expressa exactament allò que pensa i que potser no s'atreviria a opinar, i més en un poble, si hagués de sortir el seu nom. El problema és que hi ha qui se'n serveix no per opinar sinó senzillament per directament insultar i faltar al respecte. És com tot: té una doble cara.

Anònim ha dit...

jo havia eliminat el blog dels meus habituals, este blog sense comentaris seria mol aburrit, tant sols voriem el que dius. el meu anonimat si que es per por democratica, pues a Beni no nia molta llibertat, es respeten poquet les opinions dels demes i em estat sempre de conflicte, a l'escola, mocio de censura, revistetes i demes. de vegades senc vergoña de viure i treballar assí. El blog tambe esta perden mol. ¡¡¡ZAPATERO que malo eres!!!

Beniarres al dia ha dit...

En aquest blog si que es podien fer comentaris, el que s’havia llevat temporalment era l’opció de fer-los baix l’anonimat. Em sembla bastant dolent i preocupant que després de 30 anys de democràcia tingues por d’expressar les teues opinions lliurement, sembla ser que encara hi ha molt de camí que recórrer fins que la gent no tinga por d’expressar les seues opinions lliurement.

No comparteixc les teues apreciacions sobre el nostre poble i si estàs interessat en que tot el que dius no passe, pots treballar per el teu poble be des de una vessant política o be des del mon de l’associacionisme.

Pel que dius del blog, et convide a seguir llegint-lo i quan tingues un article que vullgues que es publique me l’envies (posaré les teus inicials a l’escrit)

SAJOLIDA ha dit...

Pense que, en general, la gent som un poc covards.
És per això, per covardia, crec, que preferim escriure baix l'anonimat.

Carles Tomàs ha dit...

Jo pense que l'anonimat és una manera molt covard d'exposar les opinions que cadascú té. Si u creu en el que creu, res no li ha d'importar que els altres ho sàpiguen. La veritat vos farà lliures, però ja sabem que la Veritat amb majúscula no existeix i sols existeixen les veritats, es a dir, allò que cadascú opina, creu o pensa. I si jo estic convençut de què les coses són d'una manera, no m´ha d'importar manifestar-ho. Altre pensarà el contrari i açò no vol dir que tots dos ens hagem de barallar, més bé hauriem de raonar civilitzadament i arribar a algun punt en comú, perquè encara que els punts de vista siguen diferents, pot ser convergesquen en algun punt de la llunyania.
Ocorre, però, que alguna gent, davall la cuirassa de l'anonimat, no exposa la seua opinió d'una manera raonada, més bé es dedica a l'insult més baix i carrincló.

Anònim ha dit...

A mi també m'agrada l'anonimat.
Sols un xicotet grup de persones em coneix.
La resta pot jugar a intentar endevinar qui sóc.

Per cert, el teu blog ha millorat barbaritats Fede, l'enhorabona. i a la resta de beniarresins també.

* EL DE L'OLI *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...