Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 17 de juny del 2009

Donde dije digo, digo Diego

A la web de l’Ajuntament de Beniarrés i en la seua primera plana es pot llegir el següent:


L'AJUNTAMENT DE BENIARRÉS I LA UNIÓ MUSICAL HAN FIRMAT EL NOU CONVENI


EL MÉS DESTACAT ES QUE L'ACOMPANYAMENT DE FESTERS I FESTERES SERÀ ASSUMIT PER L’AJUNTAMENT


Com es pot apreciar en aquestes paraules, hi ha un nou conveni entre la Unió Musical de Beniarrés i l’Ajuntament de Beniarrés. El que es vol destacar a primera vista és que l’acompanyament de festers i festeres anirà a càrrec del pressupost de l’Ajuntament. Ja no diu res més. No diu ni el seu cost, ni els actes que entren en aquest nou conveni, simplement destaca el fet de que l’acompanyament als festers i festeres serà “debades”.

No he llegit el conveni i per tant no puc dir el nou cost anual que tindrà. L’any passat era de 5.000 € més o menys a l’any, però finalment l’ajuntament sols va pagar 3.000 € degut a que la Unió Musical va rebre una subvenció de la Diputació.
No vaig a entrar en el conveni a fons perquè, com he dit el desconeixc, però una persona m’ha dit que pràcticament tots els actes civils, es a dir, passacarrers, concerts, acompanyament als reis, entre altres actuacions, s’han suprimit del conveni i sols han quedat els actes religiosos. Com tots sabreu, qui paga mana.

Però no vaig a tractar del conveni, sinó de com el Partido Popular i el nostre alcalde de Beniarrés, Luís Tomàs pràctica el que diu la dita castellana de “donde dije digo, digo Diego”. Per sort podem gaudir d’hemeroteques i tenir informació per a veure com en temps tant curt de temps com puga ser un any, els conceptes, les prioritats i la forma de governar pot canviar.

El grup municipal socialista va presentar aquesta moció el dia 25 de juny de 2008, es a dir, no fa ni un any. La moció deia el següent:


El grup municipal Socialista de l’Ajuntament de Beniarrés, d’acord amb l’article 97 del Reglament d’organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, formula per a la seua discussió i aprovació en el plenari a celebrar el proper dia 25 de juny de 2008 la següent moció del grup polític local del Partit Socialista del País Valencia:


MOCIÓ


Recentment mitjançant decret , l’ajuntament de Beniarrés ha signat un nou conveni de col•laboració amb la Unió Musical de Beniarrés amb el qual es contracten les actuacions que l’ajuntament sol•licita i el que es pensa pagar per elles, que en aquest nou conveni passa a 5.123 € anuals en pagament únic.

L’anterior conveni regulava unes actuacions i per aquestes l’ajuntament de Beniarrés pagava 7.777 €, es a dir amb el nou conveni l’ajuntament s’estalvia 2.654 € ja que es pensa traure una subvenció de la Diputació d’Alacant (segons paraules de l’alcalde) per a pagar una actuació musical i on pràcticament les actuacions que figuren en el nou contracte son les mateixes que en l’anterior.

Les festes patronals que es celebren a Beniarrés en el mes d’agost, la festa de Sant Pere i la Festa de la Puríssima cada vegada costa més que la gent dels carrers que els hi toca o els festers i festeres de l’any, s’animen a fer-la doncs el cost de la festa cada vegada és major, hi ha menys cases habitades i la gent no participa tant d’aquesta festivitat religiosa per diferents motius.

Al nostre parer l’ajuntament deu ajudar a aquests festers i festeres a que s’animen a fer la festa amb ajudes econòmiques i una de les formes es pagar part del que cobra la Unió Musical de Beniarrés en arreplegar i acompanyar als festers en els seu actes amb els diners que s’estalvia amb el nou conveni i un xicotet increment pressupostari.

Per tot açò sol•licita:


1.- Que s’amplie el conveni signat entre la Unió Musical de Beniarrés i l’Ajuntament de Beniarrés per ajudar als festers en les seues despeses amb 600 € cadascun del dia de festes, passant la Unió Musical de Beniarrés de cobrar 5.123 € a l’any a 8.723 €

2.- Que aquest acord comence a aplicar-se aquest any 2008

Aquest moció va ser desestimada amb el vots del Partido Popular. El BLOC es va abstenir i el PSPV-PSOE, va votar a favor.

El que reflexa l’acta de la sessió celebrada el dia 25 de juny a la seua pàgina 18 sobre les deliberacions d’aquest moció i que es pot llegir a la web de l’Ajuntament és el següent:


El portavoz del BLOC dice que su grupo presentó una moción para regular las fiestas, además añade que se podría regular de otra manera y que no es partidario de hacer las cosas gratis. No entiende la moción por eso se abstendrá. Dice que debería de hacerse una comisión de fiestas que es importantísima.

El alcalde dice que el compromiso que tienen con la unión musical sigue siendo el mismo y que ha pedido dos subvenciones a la consellería y a la diputación pero que todavía no le han contestado. Además añade que el ayuntamiento paga los conjuntos musicales, música, ayuda a las filaes…etc, está ayudando a los festers en todo lo que pueden, pero todo eso requiere un esfuerzo del ayuntamiento. No cree que sea la solución ampliar en convenio de la banda.

El portavoz del Bloc pregunta que porque se ayuda a unos y a otros no.

Sometida a votación la aprobación de la moción se produce el resultado siguiente.:
- Votos a favor.: 3 (PSOE ).
- Votos en contra.: 5 (PP).
- Abstenciones.: 1( BLOC).

Aquesta és la crònica que vaig fer jo de l’ocorregut al ple del dia 25 de juny de 2008 i que vaig penjar en aquest blog que tanta veracitat li dona el nostre alcalde però sols per al que li convé:


La segon moció demanava que ja que l’ajuntament de Beniarrés ha signat un nou conveni amb la Unió Musical de Beniarrés i s’estalvia 2.654 €, que aquests diners estalviats es dediquen a ajudar a la gent que fa les festes patronals, Sant Pere, i la Purissima amb 600 € cadascuna..

Aquesta moció tampoc va ser aprovada, votant en contra el Partido Popular amb 5 vots, 1 abstenció del BLOC i 3 vots a favor del PSPV-PSOE. Els arguments per votar en contra emprats van ser, bàsicament, que l’ajuntament de Beniarrés ja ajuda prou a tots els qui organitzen les festes al nostre poble i que pagar 150 € cada 4 anys per casa no suposa una gran despesa per al qui fan la festa ,així com que el pressupost ja està fet i no es poden traure eixos diners. Opinions que evidentment no compartim i que creguem que aquests diners estalviats es deuen de destinar a ajudar als qui fan la festa i que els diners perfectament es poden traure del pressupost amb l supressió de la mascletà nocturna el dia dels fadrins (3.000 €) i no donar cistelles de Nadal ( 1.900 €).

Després de llegir la moció, el que diu l’acta i el que vaig posar jo en aquest blog fa vora un any, es pot apreciar sense acudir a dobles interpretacions que l’alcalde de Beniarrés porta a la pràctica el refrany castellà “donde dije digo, digo Diego” i el que tant sols fa un any eren arguments vàlids per a no aprovar una moció del grup municipal socialista, ara ja son perfectament vàlids per a incloure-ho dintre del nou conveni.

Perquè als festers de l’any passat l’alcalde i el Partido Popular no es va voler pagar la música i a partir d’enguany si que es vol pagar?, Perquè si ho presenta el PSPV-PSOE, la proposta no es vàlida i si ho presenta el PP si?, Si l’any passat aquesta proposta no era vàlida perquè enguany si?, Enguany ja hi han més diners que l'any passat per a pagar-ho?

Vaja per davant que els socialistes estem a favor de que es pague enguany i l’any passat l’acompanyament als festers i festeres,en canvi, el PP ens deuria explicar com es pot canviar d’opinió en menys d’un any respecte a un mateix tema.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

MES VAL QUE INVERTIREN UN POQUET MES EN ELS CONJUNTS DE FESTES.ESPERE QUE S´HA DONEN DEL EXIT DE LA DISCO MOVIL D'AQUEST CAP DE SETMANA.EL POBLE COMENCEM A ESTAR FARTS DE L'ESCUSA DE QUE EN AGOST SON MES CARS, QUE EN DIUEN DE ELS DOS BALLS DE JUNY?. FEDE POTS EXPLICAR MILLOR LO DE EL CONTRACTE DE LES REVETLLES.GRACIES

Anònim ha dit...

Tal como dius en les noticies breus, si no s'ha presentat cap oferta per a les revetlles, com van contractar la de Corpus?.
Per altra banda, supose que estaràs content i desitjant trovar-te amb "el gallo" el proper divendres en la comissió. Supose que si l'han citat serà per fotre't, tin-ho per segur. Ja informaràs.

Anònim ha dit...

deixeu les revetlles que la festa se la monta uno i totes son igual i cobren una pasta i a mes a mes estem en crisi i en temps de crisi el que hem de fer és estalviar.
A mi tampoc m'agrada la disco-mobil però preferisc estalviar-se 3.000 euros ( es un dir) portant una discomobil en compte que una revetlla.

Anònim ha dit...

He vist que en la pàgina oficial de l'Ajuntament estan exposades les activitats de la Fira de 2009.
Em crida l'atenció que estàn incloses les del diumenge (festiviatat de Sant Pere)
Cal fer-se una pregunta: ¿paga l'Ajuntament les despeses dels festers? (flors, missa, focs artificials...)
Perquè si ho paguen els festers, ¿per què ho anuncia oficialment l'Ajuntament com a activitats de la Fira?

Anònim ha dit...

perque si sols van urbanizar el poligon diuen que son ells els que lan fet? pues el mateix

Beniarres al dia ha dit...

Al primer anònim: L’èxit de la discomòbil tots el vam veure, negatiu. Poca gent, poca participació, poca gent de fora. TYambé t’he de dir que jo no vaig escoltar cap cunya publicitària en emissores de ràdio comarcal, ni tampoc cartells informat de que a Beniarrés hi havia ball. I es que eixa feïna s’ha de fer i .....
Els grups musicals , el dia més car son el dia 14 d’agost, doncs es festa nacional i qualsevol poble fa ball arreu de l’estat espanyol. Quan jo estava a l’equip de govern les orquestres es contractaven per el mes de febrer, on podies escollir entre els grups que t’oferia el representant. Ara per exemples s’ha fet al mes de maig amb el resultat conegut i si li juntes que per 7 revetlles més l’actuació “gratuïta” del dia de les paelles volies pagar 28.000 €, resulta pràcticament impossible que de les empreses presentades, cap d’elles ni haja presentat oferta, quan l’any passat, es van pagar per les mateixes actuacions vora 40.000 €.

Al sego anònim. Cap empresa a la que li se va oferir practicar en l’adjudicació del contracte de les revetlles per a tot l’any 2009 a Beniarrés, ha volgut ni presentar oferta. Preguntes com s’ha fet el ball de Corpus? Doncs sols se dues possibilitats, o que l’ajuntament a contractat directament la discomòbil o be que un altra empresa s’ha volgut quedar aquest contracte amb eixe preu i que no havia sigut invitada a participar, el que no se, si amb el preu inicial de 28.000 € o si s’ha incrementat. Com a partit a l’ajuntament de Beniarrés no se’ns ha informat de res.

Respecte a la comissió: No puc contar-te res perquè legalment no es pot contar, quan puga ja ho faré i no cregues que tinc ganes. Respecte a trobar-me amb Ximo, doncs no li tinc cap mania personal i si no el veig més a l’Ajuntament, és per que el poble ho va voler així.

Al tercer anònim: Comparteixc en tu l’opinió i en èpoques de crisi, s’hauria d’actuar de forma valenta i destinar part dels diners per a la festa a crear llocs de treball i estalviar diners per a altres menesters més necessaris.

Al quart anònim: No he vist la programació de la Fireta de Beniarrés 2009. Aquest matí quan he entrat a la web de l’ajuntament no hi havia res. Respecte al que dius de la festa de Sant Pere, jo vaig ser un any fester de sant Pere i ja vam tindre aquesta mateixa discusió. Com l’ajuntament no ha organitzat res per a eixe diu, li ve molt bé omplir una fulla de programació però amb els diners dels festers de Sant Pere.

Tornem a la mateixa, la Fireta no s’hauria de fer en Sant Pere, una per la calor, l’altre per el que planteges amb la programació d’actes i l’altra perquè si ja estava la festa de Sant Pere consolidada a nivell comarcal, amb la Fireta hagueren pogut crear un altre esdeveniment per a que la gent de la comarca visite el nostre poble, ens conega i es deixe algun euro en els negocis locals.

Anònim ha dit...

et fara un anomin per contestar, no dius res der porigono?

Beniarres al dia ha dit...

Al penúltim anònim: L’autoria del polígon és evident que se l’ha adjudicat el Partido Popular. El govern municipal del PP, que també cal dir que estava format juntament amb la Llista i ApBe quan es va urbanitzar el polígon, si que van adjudicar l’obra d’urbanització del polígon i van vendre posteriorment les parcel•les amb el resultat que tots podem veure si peguem una volta pel mateix, doncs vora el 70% de les parcel•les està plena de males herbes.

Sols deixe una pregunta en l’aire, si tant fàcil i tant ràpid era convertir uns terrenys agrícoles en solars industrials, perquè no han fet l’ampliació del polígon industrial de Beniarrés des de que governa el PP? Sols et puc dir una cosa, han passat 2 anys de majoria absoluta i no s’ha fet ni una sola gestió per ampliar el polígon industrial i això que ara governa la Conselleria el mateix partit que a Beniarrés i la tramitació de la “paperassa administrativa” serà 100 vegades més fàcil que quan es va començar la seua construcció en el govern socialista de Mª Vicenta.

Una “anècdota” la vorera que va al polígon està per acabar, pensa tu el que cregues. Salutacions

Anònim ha dit...

ACABE DE LLEGIR LA PROGRAMACIO DE LA FIRETA, HI HA PAELLA POPULAR PER LA NIT? PAREIXEREM EL POBLE LES PAELLES EN VES DE LES FIAMBRERES JAJAJA.

Anònim ha dit...

en tant no es fasa mes gran el poligono i vinga alguna empresa gran de les que an vingut preguntan al llarg del temps, continuarem sient el poble de les fiambreres, de les paelles i de la vergoña

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...