Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 26 de febrer del 2014

Actuació al Barranc de l'Encantada

El passat dilluns 24 de Febrer vaig estar al Barranc de l’Encantada , a la part de Beniarrés, per veure com es trobaven els treballs de neteja que s’havien realitzat en el que era l’antic criador de peixos o toll on es banyàvem abans de ser destrossat per les riuades, que un mes abans ja havia visitat.

L’estat en que actualment es troba és el mateix que fa un mes amb un rierol que recorre el toll, dos grans acumulacions de llenya i branques dintre del toll i l’aigua correns per juntar-se amb el riu Serpis, la qual cosa propícia que el tollet on la gent es banyava darrerament ( davant del caquier) estiga ple de ceno i pràcticament sense aigua.

L’actuació realitzada fins ara ha tingut un cost aproximat de 3.000 euros i desconeix si hi ha prevista una segona actuació que torne al seu estat original aquest indret o si es quedarà com es troba actualment a l’espera que la  mare natura decideixca com deu quedar.


Vos deixe algunes fotografies de l’estat actual en que es troba el Barranc de l’Encantada i que cadascú valore  l’actuació realitzada a l’espera de que l’Ajuntament de Beniarrés ens vullga informar si es va a realitzar alguna altra actuació al paratge en breu.

Tollet on la gent es banya davant del caquier

Toll davant del caquier ple de ceno i sense quasi aigua

Curs de l'aigua cap al Serpis al si del Barranc


Mur desfet per les riuades que uneix el Barramc de l'Encantada amb el Serpis

Montó de nyenya i branques dintre del toll. Hi han dos grans montons.


Nivell on s'aprecia fins on hi ha terra i pedra respecte al mur de contenció de l'aigua ( mur a l'esquerra)

Vista del Barranc en direcció a Planes realitzada des de d'alt la presa trenacada









5 comentaris:

Anònim ha dit...

fede eixe toll on es banya la gent sempre a estat aixi(de brut quan no corre l'aigua i de sec si no plou..). No es per res pero si es parla es parla saben, no per deixar mal a l.ajuntament.
I jo no teu dic per ser d'un partit o l.altre ja que cualquier partit que haguera fet aquesta actuacio haguera tingut el meu suport.

Beniarres al dia ha dit...

Sembla que no m’has entés o qeu jo no m’he explicat correctament.

El toll on la gent que baixa a banyar-se al Barranc de l’Encantà és el que hi ha davant del caquier (ara no recorde el nom) i com es pot comprovar a la imatge, ara està ple de ceno i sense aigua, cosa que a l’estiu, sense ploure, està net o amb molta més aigua.

Jo no vull deixar malament a l’Ajuntament, simplement he publicat unes fotografies de com es troba actualment el Barranc i del que he vist amb els meus ulls.

La pregunta que cal fer-se és molt fàcil: Es deixa així o hi ha una pròxima actuació per de millorar-ho?

Aquest mateix matí m’ha dit una persona, que res té a veure a l’Ajuntament, que es va a buidar de pedra el toll que hi ha davant del caquier, a cremar els montons de branques i rames que s’han generat per la neteja i intentar llevar-li la pendent al riu que ara ha aparegut fins la presa trencada.

Fins ací és el que sé , la veritat, sols el temps ens ho dirà

Anònim ha dit...

Anime a la gent del poble a participar activament i de forma respectuosa en aquest blog, el trobe molt interessant x assabentat-se de tot el q es cou al nostre poble.

Mariela ha dit...

Estem amb tu Fede , deurien milloraro , no se on estan les millores , baixarem a voreu.

Mariela ha dit...

Jo no veig molta millora ni gens , es una llastima ,es un lloc on tots hem disfrutat molt , grans i no tan grans , supose , que tots voldriem voreu com avans , deurien posarli mes ganes .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...