Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 29 de març del 2013

Apartamentos Ca Ramon en Beniarrés


Magníficos apartamentos turísticos en Beniarrés (Vall de Perpuxent, El Comtat, Alicante). 

   Ca Ramón dispone de 18 plazas repartidas en 4 apartamentos.

    En la planta baja, se sitúa una sala común con conexión Wifi y la recepción.

    En la primera planta dispone de 2 apartamentos de 2/4 y 4/6 personas denominados Mariola y Serpis, el primero con vistas al exterior y a la Sierra Mariola, y el segundo con amplia terraza y vistas al patio, Ayuntamiento e Iglesia.

         En la segunda planta, se ubican dos apartamentos más:Benicadell y Aitana de 2/4 personas, El primero con vistas al exterior y a la Peña Benicadell y el segundo con vistas a la Sierra Aitana y con una gran terraza.
Todos los apartamentos son espacios individualizados que cuentan con todas las comodidades.


APARATEMENTOS

Magníficos apartamentos turísticos en Beniarrés (vall de Perpuxent, El Comtat, Alicante). Ca Ramón dispone de 18 plazas repartidas en 4 apartamentos. En la planta baja, se sitúa una sala común con conexión Wifi y la recepción. En la primera planta dispone de 2 apartamentos de 2/4 y 4/6, denominados Mariola y Serpis, la primera con vistas al exterior y a la Sierra Mariola, y la segunda con amplia terraza. En la segunda planta, se ubican dos apartamentos más: Benicadell y Aitana, el primero con vistas al exterior y a Peña Benicadell y el segundo con vistas a  la Sierra de Aitana y con amplia terraza . Además, Beniarres se encuentra cerca de las poblaciones de Muro de Alcoi, Cocentaina y Alcoi, así como a 30 km de Gandia y 65 de Alicante.

DESCRIPCIÓN

Mariola
•apartamento exterior
•Plazas de dormitorio de 2/4 personas 
•1 Dormitorio, 1baño,1salon,
•1 cama doble + 1 sofá cama 
•Precio desde 45 € para  2 personas por noche
•Extra de 15€ por persona ocupacion mayor de 2 pax.


 Benicadell
•apartamento exterior
•Plazas de dormitorio de 2/4 personas 
•1 Dormitorio, 1baño,1salon,
•1 cama doble + 1 sofá cama 
•Precio desde 45 € para  2  personas por noche
•Extra de 15€ por persona ocupacion mayor de 2 pax.


Serpis
Apartamento con amplia terraza y con vistas a la iglesia y al ayuntamiento, para 4/6 personas, con gran salon comedor y baño
•Apartamento de diseño con dos habitaciones dobles 
•Plazas de dormitorio de 4/6  personas 
•2 Dormitorio, 1baño,1salon 
•1 cama doble + 2 camas sencillas + 1 sofá cama 
•Precio desde 60€ para  4  personas por noche 
•Extra de 15€ por persona ocupacion mayor de 4 pax.

Aitana

Apartamento con terraza y vistas a la Sierra de Aitana, para 2/4 personas 
•apartamento exterior
•Plazas de dormitorio de 2/4 personas 
•1 Dormitorio, 1baño,1salon,
•1 cama doble + 1 sofá cama 
•Precio desde 45 € para  2  personas por noche
•Extra de 15€ por persona ocupacion mayor de 2 pax.


PRECIOS

Precio del alquiler 45 € por noche
Ajustes por Temporada:
•Del 15/06 al 15/9 50€ por noche 
•Del 1/10 al 31/5 45€ por noche
En Agosto consultar


DESCUENTOS A EMPRESAS consultar
Capacidad Máxima total 18 personas 
Capacidad Minima 2 personas
1 persona consultar

•1 Habitación cama doble 
•1 Sofá cama doble 
•1 Habitación 2 camas sencillas


IVA 10%  INCLUIDO


CONTACTO

Telefono: 679 21 80 88


Para mas información pongase en contacto con nosotros:

dimarts, 26 de març del 2013

Ple Ordinari a l'Ajuntament de Beniarrés




Dimecres 27 de març a les 19:30 hores al Saló de Plens de l'Ajuntament de Beniarrés

Els i les socialistes de Beniarrés volem convidar-te a la sessió plenària que tindrà lloc el dimecres 27 de març a les 19:30 hores al Saló de Plens del consistori, doncs ni l’Ajuntament, a la seua pàginaweb (encara està com a noticia el ple celebrat el 12 de novembre de 2012) ni a la megafonia municipal( que nosaltres hagem escoltat) ho fan.

El plenari consta de 16 punts en l’ordre del dia,  desgraciadament no vos puc dir quins son els punts ni de que tracta doncs podrien inhabilitar als nostres regidors, i fins i tot, si es releva informació del plenari es podria incórrer en faltes molt greus.

Ja vegeu quina por a que la gent s’entere de com es gasten els nostres diners, quines propostes  té l’equip de govern per crear treball a Beniarrés i crear un major benestar als veïns i veïnes del poble.

Com a dada curiosa , per no dir-li altra cosa, el darrer ple es va celebrar el passat 14 de gener i fins la data ni cap ple ni cap reunió de treball amb els qui tenen la vara del consistori, que és el Partido Popular, s’ha produït.. Per altra banda dir que per cada sessió plenària es cobra 50 € per regidor, exceptuant a l’alcalde té dedicació exclusiva ( 1.500 €/mes) però encara els deuen les assistències a ple des del mes de juny de 2012.

Per a la sessió els regidors socialistes han rebut més de 100 fulls fotocopiats per davant i per darrere. Tota aquesta documentació va ser entregada el passat dilluns 25 a les 14:00 hores i hi ha que llegir-la, estudiar-la, contrastar-la i preparar propostes abans del dimecres 27 de març a les 19:30 hores, després de treballar al llarg del dia. Com es pot comprovar tot un gest de “bona pràctica” política i extendre la ma a l’oposició per tal de que entre tots poder millorar el poble de Beniarrés.

Els i les socialistes de Beniarrés volem convidar-te a la sessió plena`ria d'aquest dimecres a les 19:30 hores, per què si tens 1 hora per a veure la televisió al dia, no tens 1 hora per informar-te de com es governa el teu poble cada 3 mesos?

Hi ha altres maneres de ser, hi ha altres maneres de governar.

dilluns, 25 de març del 2013

Xerrada sobre l'Alimentació Saludable

 Dintre de la Setmana Cultural que ha organitzat el Col·legi Públic "Perputxent" de Beniarrés es celebrarà el DIMARTS, 26 de març una XERRADA sobre ALIMENTACIÓ SALUDABLE on s'espera la presència de tot aquell que estiga interessat. 

Serà a les 15:00 hores a l'escola. 



Més informació a la web del CEIP "Perpuxent"

Encuentro meteorológico


Manuel Toharia, Jorge Olcina y Enrique Moltó hablan en Beniarrés sobre el tiempo y el cambio climático


Jornada divulgativa. Aficionados a la meteorología asisten a las conferencias de los tres expertos, observan una exposición con imágenes en 3D y conocen el Museo del Clima, el pantano de Beniarrés, el Barranc de l'Encantà y l'Albufera de Gaianes.

Beniarrés fue ayer la anfitriona de un encuentro meteorológico que reunió a más de 150 personas, según la organización, interesadas en escuchar a Manuel Toharia y Jorge Olcina hablar sobre el cambio climático o conocer el Museo del Clima, situado en esta localidad de El Comtat, de la mano de Enrique Moltó.

Imatge de la conferència
El centro cultural Joan Fuster fue el epicentro de esta jornada divulgativa sobre la meteorología y el clima en la que se pudo visitar una exposición, situada en la planta superior de este edificio, con 30 fotografías realizadas por diversas personas en Valencia, Dénia, Cullera, Alicante, Torrevieja, Vinaròs, Orihuela o Gaianes, donde se podía ver imágenes meteorológicas (por ejemplo, cielos nubosos o puestas de sol o amaneceres) pero con otra mirada; con una visión en 3D. 

El alcalde de Beniarrés, Luis Tomás, fue el primero en tomar la palabra en este evento para dar la bienvenida a los presentes y destacar que esa jornada meteorológica, que se celebró justo en el Día Meteorológico Mundial, perseguía tres objetivos: "divulgar y promocionar nuestra idea, que creo que es original, sobre el museo del clima; concienciar a los ciudadanos de la importancia de cuidar el medio ambiente y crear un espacio de encuentro para todos los aficionados a la meteorología".

Después, Jorge Olcina, catedrático de Análisis Geográfico Regional de la Universidad de Alicante, centró su intervención sobre los riesgos climáticos y el cambio climático del litoral mediterráneo mientras que Manuel Toharia, director del Museo de las Ciencias Príncipe Felipe de Valencia, habló sobre los mitos y, también, las realidades que orbitan alrededor de la teoría del cambio climático. Por último, Enrique Moltó habló sobre el Museo del Clima, que luego visitaron.
La jornada culminó por la tarde con unas visitas a lugares relacionados con el agua, como el pantano de Beniarrés, el Barranc de l'Encantà y l'Albufera de Gaianes.

Noticia publicada a INFORMACION.ES per M. Vicedo

dijous, 21 de març del 2013

I Concurs de Salsa de Calçots


Diumenge 24 de març a les 12:00 hores a Beniarrés

Dintre de la IX Calçotada Populara celebrar-se a Beniarrés el proper 6 d’abril, s’ha organitzat un concurs per a triar la millor salsa de calçots.
Javier Jordá Sellés

Per a participar en aquest concurs s’ha convidat a tots els bars de Beniarrés per a que presenten la seu proposta i la millor podrà optar a fer la salsa de la propera calçotada popular.

L’acte de la selecció serà el proper diumenge 24 de març a les 12:00 hores a la Plaça de l’Ajuntament i la gent de l’Ateneu, a més a més, ha programat una demostració de taretes fetes amb calçots a càrrec de Javier Jordá  Sellés, alumne de l’Escola d’Hosteleria de Gandia i veí de Beniarrés


 El jurat està format per:



Ferran Gadea "Tonet"
David Roca- Reconegut cuiner de l’Escola d’Hosteleria d’Alacant.

Mila Gilabert- Presidenta de L’Esportí.

David Gandia “Petain”- Entrenador del Club de Futbol Beniarrés.

Ferran Gadea – President de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians i més conegut per representar a l’entranyable Tonet de l’Alqueria Blanca.



Votació popular, votació del públic assistent.

dimecres, 20 de març del 2013

Junta General Ordinària de la Cooperativa Agrícola "Verge de la Cova Santa"


Per al proper diumenge 24 de març de 2013 a les 12:00 hores hi ha convocada Junta General Ordinària de la CooperativaVerge de la Cova Santa” de Beniarrés al Centre Cultural “Joan Fuster”, amb la fi de deliberar i prendre els acords sobre els següents punts de l’ordre del dia:

 
1.- Nomenament de dos socis per a que aproven o no l’acta que s’alçarà d’aquesta assemblea.

2.- Examen i aprovació o censura dels Comptes Anuals que comprenen des de l’ 1 d’octubre de 2011 fins al 30 de setembre de 2012.

3.- Aprovació i distribució de resultats, així com la gestió realitzada per la Junta Rectora

4.- Resultats  de la Campanya Oleícola 2012-2013.

5.- Informe del President.

6.- Precs i preguntes al Consell Rector.


Més informació a la web de la Cooperativa

dilluns, 18 de març del 2013

Encuentro Meteorológico en Beniarrés


La localidad alicantina de Beniarrés acogerá el próximo sábado 23 de marzo una jornada dedicada a la divulgación sobre el clima y la meteorología. Las conferencias aprovecharán el altavoz que facilita el Día Meteorológico Mundial, una conmemoración que desde el año 1950 celebra la creación de la Organización Meteorológica Mundial (OMM). El cartel estará abanderado por Manuel Toharia, antiguo hombre del tiempo de Televisión Española y actual Director Científico de la Ciudad de las Artes y las Ciencias, y lo completarán Jorge Olcina y Enrique Moltó, catedráticos de la Universidad de Alicante. El Cambio Climático, casi olvidado entre la tormenta económica y social, volverá a la palestra a través de las últimas teorías y estudios centrados en sus efectos. Jorge Olcina abrirá la jornada con un análisis de los fenómenos meteorológicos extremos que afectan a la vertiente mediterránea peninsular. Además, la línea argumental del profesor alicantino hilvanará las tormentas y las lluvias torrenciales con los cambios que el ser humano está provocando en el clima. En segundo lugar Manuel Toharia tratará de descubrir los mitos y, también, las realidades que orbitan alrededor de la teoría del Cambio Climático. Cerrará la mañana Enrique Moltó con la presentación del Museo del Clima de Beniarrés, único en su especie.

El encuentro meteorológico además contará con una exposición de fotografías en 3D que estará abierta durante toda la jornada. El proyecto Meteovisión, junto con la productora de contenidos Estudis Villena y con la colaboración del Ayuntamiento de Beniarrés, compartirá con los visitantes las 30 mejores imágenes meteorológicas del pasado año. Esta colección tratará de incentivar el respeto y provocar el asombro sobre el medio ambiente, una tarea que se verá reforzada por una serie de visitas vespertinas al Barranco de la Encantada, el Pantano de Beniarrés y l'Albufera de Gaianes. La entrada a todas estas actividades será gratuita. 


Programa de actividades del encuetro: 

- 9:30H. Recepción de visitantes, inauguración de la jornada y de la exposición de fotografía de Meteovisión que permanecerá abierta todo el día.
- 10:00- 10:45H. Conferencia. Jorge Olcina Cantos. “Cambio climático y Riesgos climáticos en el litoral mediterráneo español”.
- 10:45-11:00H. Descanso.
- 11:00-11:45H. Conferencia. Manuel Toharia Cortés. "Mitos y realidades del cambio climático".
- 11:45-12:15H. Debate abierto entre los conferenciantes, los representantes de las asociaciones y los asistentes al evento.
- 12:30-13:00H. Charla. El Museo del clima de Beniarrés. Guía didáctica y propuestas 
de mejora por Enrique Moltó.

- 13:00H. Visita guiada al Museo.
- 14:30H. Comida en los bares del pueblo. Se ruega confirmación de asistencia de los que se queden a comer para poder reservar plaza.
- 16:00-19:00H. Visita guiada al Pantano de Beniarrés y al Barranc de l’Encantà. Visita
a la Albufera de Gaianes.



dijous, 14 de març del 2013

Una gavina m’ha dit


La setmana passada vaig estar parlant amb un militant del Partido Popular , ben col·locat a nivell comarcal dintre del PP.

En la nostra conversa em va fer arribar que l’alcalde de Beniarrés, Luís Tomàs, vol deixar-se l’alcaldia abans de les properes eleccions locals ( any 2015) per tal de dedicar-se a l’empresa privada o col·locar-se en algun organisme públic.

De produir-se aquest fet, el nou alcalde, amb tot seguretat seria Francisco Sellés i entraria com a regidora o Maria del Rosario Moncho o Yolanda Calbo o Gema Valor, segons l’ordre de la candidatura del PP a les passades eleccions locals de Beniarrés.

Fins que aquest fet es produeixca no cal fer valoracions.

Sols el temps i el propi alcalde de Beniarrés, Luís Tomàs, podran ratificar lla informació que aquesta “gavina” m’ha dit.

La Unió Musical de Beniarrés s’endú un primer premi


En el Certamen Provincial de Bandes d’Alacant.
Unió Musical Beniarrés
La Unió Musical de Beniarrés s’ha alçat amb el primer premi de la tercera secció del XLII Certamen Provincial de Bandes d’Alacant amb tan sols un punt i mig menys que la formació guanyadora del concurs, la Unió Musical de Beniarbeig.
Cinc bandes alicantines s’han donat cita en el certamen que s’ha desenvolupat durant el passat diumenge en l’Auditori Municipal d’Ondara. El torn de la banda de El Comtat, dirigits per José Antonio Llinares, han interpretat primer com a presentació el pasdoble ‘Eduardo Borrás’ de Francisco Esteve. Després l’obra obligada ‘La Fortalesa’ de David Penadés Fasanar i per a acabar, la Simfonia Nº2 de John Barnes.
El jurat li ha atorgat el primer premi i menció d’honor a la Unió Musical Beniarbeig. La Unió Musical de Beniarrés ha aconseguit el primer premi, mentre que els segons premis han sigut per a la Unió Musical de Dolores i la Unió Musical San Fulgencio i la Societat Recreativa Musical d’Altea La Vella que s’ha alçat amb el tercer premi.
El director de la Unió Musical de Beniarrés, José Antonio Llinares ha destacat estar satisfet per l’esforç i el magnífic treball realitzat.

Noticia publicada a Pàgina 66

dimarts, 12 de març del 2013

Sabies que...?


Baix aquest títol de “Sabies què?” pretenc publicar reculls de noticies breus, sobre fets ocorreguts o curiositats del nostre poble, Beniarrés. Noticies o fets que no tenen cabuda en un article sencer en aquest blog però, que no per això, deuen quedar en l’oblit.

En aquest segon “Sabies què?” he considerat oportú publicar el següent:

-         Tot sembla indicar que la urbanització del PAI del Dr. Orero començarà el proper mes d’abril amb la construcció de carrers, solars i una zona verda.

-         El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Beniarrés va sol·licitar a l’alcalde que els informarà sobre quines factures s’han quedat pendents de pagament a 31 de desembre de 2012, rebent com a resposta que ja s’assabentaran al plenari de final del mes de març, es a dir, 90 dies després de la firma del decret.

-         La passada setmana la Unió Musical de Beniarrés va participar al Certamen Provincial de Bandes celebrat a Ondara, quedant en segona posició per tant sols un punt i mig de la banda guanyadora que va ser la de Beniarbeig. A l’esdeveniment van acudir dos autobusos de Beniarrés pagats per la banda, davant la negativa de l’Ajuntament a pagar un dels autobusos.

-         La urbanització del PAI del Dr. Orero suposarà la reducció de la zona per a prendre el sol de la piscina municipal d’uns 200 m2 aproximadament al tenir que dedicar-se com a zona verda de la nova zona urbanitzada.

-         La Generalitat Valenciana no traurà les convocatòries del PAMER, EMCORP, EZOINT i altres programes de treball per aquest estiu davant les retallades econòmiques que estem patint per part del nostre govern autonòmic.

-         A 12 de març l’Ajuntament de Beniarrés segueix sense pressupost per a l’any 2013, sent que el PP té majoria al consistori beniarresi. Aquesta circumstància no impossibilitat el pagament de factures a proveïdors i empreses que hagen treball per a l’Ajuntament, per si algú ha rebut aquesta resposta, com ha passat altres anys.

dilluns, 11 de març del 2013

IX Calçotada Popular de l'Ateneu Popular Arrels de Beniarrés




Ja tenim ací la IX CALCOTADA POPULAR de l'Ateneu Popular Arrels de Beniarrés. Enguany tindrà lloc el 6 d'abril de 2013 a les 14:00 hores al carrer Dr. Orero de Beniarrés (El Comtat).

En aquesta edició gaudirem de l'actuació musical del grup RASCANYA i com tots els anys, d'un bon dinar a base d'entrants, torrada d'embotits típics, calçots, beguda i postres. Tot per 15 eurets els adults i 8 eurets per als menors de 12 anys (aquests tenen reservat un espai per a dinar junts i amb animació sociocultural).

Recordeu que tenim PLACES LIMITADES. Podeu comprar els tiquets fins a dimecres 3 d'abril a l'Ateneu Popular Arrels o al telèfon 620 073 859.

En el cas que ploguera, fariem la calçotada el dissabte vinent, és a dir el dissabte 13 d'abril.

Seguiu l'última hora de la calçotada a aquest esdeveniment o a blocarrels.blogspot.com. Per a qualsevol dubte crideu al 620 073 859.

Res més, vos esperem a totes i tots a Beniarrés, a la IX CALÇOTADA POPULAR de l'Ateneu Popular Arrels. 

No falteu !!!

I recordeu:

IX CALÇOTADA POPULAR de l'Ateneu Popular Arrels 

6 d'abril de 2013, 14:00 h., c/ Dr. Orero de Beniarrés, El Comtat

15 € Adults /// 8 € xiquets/es (<12 anys="" div="">

Places limitades (Venda de tiquets fins dimecres 3 d'abril a l'Ateneu o al tlfn.: 620 073 859

* En cas de ploure farem la calçotada el dissabte 13 d'abril.

divendres, 8 de març del 2013

La Coordinadora pel Valencià celebra un cap de setmana de rutes naturals i culturals


La Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià-Comtat ofereix dues noves rutes culturals per al cap de setmana, com a activitats prèvies a l'arribada de la Trobada d'Escoles Valencianes 2013 que es celebraran a Balones.

El dissabte s'estrena a les terres del Comtat la 'Ruta de les llegendes Valencianes'. Guiada per l'escriptor Víctor Labrado, expert en rondallística i cultura popular, ens proposa un recorregut des del pantà de Beniarrés fins al paratge del barranc de l'Encantada.

Durant el trajecte els participants escoltaran de la veu de Labrado algunes de les moltes rondalles recopilades a la comarca i publicades en el llibre 'Llegendes valencianes', d'Edicions Bromera. Històries de por, com "El llavador"; de criatures fantàstiques com "El pardal Caro", meitat home, meitat ocell; de presències sobrenaturals com "L'haqueta de foc" o "La viuda de l'Orxa"; i de llegendes com la dama misteriosa en "El Barranc de l'Encantada".
Aquesta ruta naix amb voluntat de continuïtat i de sumar-se a les que organitza i anima periòdicament la Coordinadora, a Alcoi i a Cocentaina, basades en les novel·les de Francesc Gisbert, i a Penàguila, inspirades en l'obra d'Enric Valor.

La ruta començarà a les 10 hores des de l'aparcament del pantà de Beniarrés, i acabarà al voltant de les 14 hores. Després, hi ha la possibilitat d'un dinar de germanor per al qual cal reservar.

I per diumenge s'ha convocat de nou la "Ruta pels voltants de Balones", que va haver de ser suspesa la setmana passada per l'oratge. A les 10'30 hores es congregarà la comitiva davant del bar "El Mirador" per eixir des d'allí i fer al voltant de dues hores de trajecte visitant els principals indrets d'aquest indret de la Vall del Seta.

Les dues rutes s'emmarquen en les activitats prèvies de la '26a Trobada d'Escoles Valencianes de l'Alcoià i el Comtat, que enguany acollirà la localitat de Balones.

dijous, 7 de març del 2013

El pantano de Beniarrés comienza a desembalsar agua por las lluvias de los últimos días

El Centro de Coordinación de Emergencias informa que desde hoy las compuertas están laminando a un ritmo medio diario de 0,5 metros cúbicos por segundo.

Embalse de Beniarrés desaguando
por el aliviadero y por la toma de riego.

El Centro de Coordinación de Emergencias de la Generalitat ha informado que, según la Confederación Hidrográfica del Júcar (CHJ), el pantano de Beniarrés, situado en la cabecera del Río Serpis, ha procedido en el día de hoy a desembalsar un caudal medio diario de 0.5 metros cúbicos/segundo, llegando a tener una punta de caudal máximo previsto de 10 metros cúbicos/segundo. 

La medida se toma tras el último episodio de lluvias, que comenzó el pasado 28 de febrero con un temporal de granizo y ventisca. 

Desde el Ayuntamiento de Gandia se informa para que tomen las medidas oportunas aquellas personas, especialmente agricultores con tierras en las vegas del río, comunidades de regantes, zonas de acampada, deportivas y puntos de pesca, así como núcleos poblacionales próximos al cauce del río. De la misma forma se prohíbe el paso temporal en cruces de carreteras o caminos en vado con la corriente del ríó. 

La fecha de finalización del desembalse será comunicada por la propia Confederación Hidrográfica del Júcar a través del Centro de Coordinación de EmergenciaS.

Noticia publicada a Saforquia.com

dimarts, 5 de març del 2013

La Unió Musical de Beniarrés participa al Certamen Provincial de Bandes


EL Diumenge 10 de Març es celebra en Ondara el 42é Certamen de Bandes de la Província d'Alacant.

La Unió Musical de Beniarrés partica en la tercera categoria, on actuaran les següents i en aquest ordre: 

  • Societat Recreativa Musical de Altea La Vella
  • Unión Musical de Beniarbeig
  • Sociedad Unión Musical de Dolores
  • Unión Musical de San Fulgencio
  • Unión Musical de Beniarrés 

En la tercera categoria el nombre de músics es de 45 i la peça que és obligada interpretar és “La Fortalesa” de David Penedés Fasanar.

Sols queda desitjar-la millor de les sorts per a la nostra banda.

Actuació de la Unió Musical de Beniarrés al Palau d'Altea

dilluns, 4 de març del 2013

Nou rècord de desocupació


A Catalunya, el País Valencià i les Illes, ja hi ha prop d'1.352.449 desocupats · A l'estat espanyol, la xifra supera els cinc milions

Les dades de desocupació a l'estat espanyol continuen marcant rècords, segons les dades del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social: A Catalunya, el País Valencià i les Illes, el nombre total de persones sense feina registrades als serveis d'ocupació és d'1.352.449. Les Illes Balears són l'única comunitat autònoma on la desocupació disminueix: aquest febrer hi ha hagut 1.593 desocupats menys, i el nombre total se situa en 93.916.
A Catalunya, la desocupació ha augmentat en 3.359 persones aquest febrer, un 0,51% més que el gener, i situa el total de desocupats registrats a les oficines del SOC en 665.176. En comparació amb el febrer de l'any passat, el nombre de persones registrades s'ha incrementat en 23.228 persones més registrades, un 3,62% més.
Al País Valencià hi ha 6.937 desocupats més que el mes passat, de manera que la xifra total de persones sense feina registrades als serveis d'ocupació és de 593.357.
El nombre total de desocupats a l'estat espanyol supera per primer cop els cinc milions. Concretament, aquest mes de febrer la desocupació ha augmentat en 59.444 persones, un 1,2% més que el gener, i situa la xifra tota de gent sense feina en 5.040.222.

Noticia publicada a Vilaweb
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...