Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 21 de novembre del 2013

El calendari laboral per al 2014 recull nou festes nacionals






El calendari laboral per al 2014 recull un total de nou festius nacionals comuns a totes les comunitats autònomes, de les que només tres se celebraran entre setmana , segons una resolució de la Direcció general d'Ocupació publicada avui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

En concret, el proper any hi haurà vuit dies festius estatals "no substituïbles": el dimecres 1 de gener (Any Nou), el divendres 18 d'abril (Divendres Sant), el dijous 1 de maig (Festa del Treball), el divendres 15 d'agost (Assumpció de la Mare de Déu), el dissabte 1 de novembre (Dia de Tots Sants), el dissabte 6 de desembre (Dia de la Constitució), el dilluns 8 de desembre (Immaculada Concepció) i el dijous 25 de desembre (Nadal).

A aquests vuit festius "no substituïbles" cal sumar un altre més, el dilluns 6 de gener (Reis), que serà festa a totes les comunitats autònomes perquè cap comunitat autònoma ha exercit la seva facultat de canviar aquest festiu a un altre dia. Així, en total seran nou els festius comuns a tota Espanya en 2014.
El 2014 no s'afegeix com a festiu estatal el 12 d'octubre (Festa Nacional d'Espanya) per caure en diumenge, si bé el dilluns 13 d'octubre serà festiu en algunes comunitats, concretament a Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó i Extremadura.

En virtut de la facultat dels governs autonòmics de canviar determinades festes, el 17 d'abril (Dijous Sant) serà festiu en totes les comunitats autònomes, excepte a Catalunya i País Valencià, mentre que el 19 de març (Sant Josep) només serà festiu a Comunitat Valenciana, Múrcia i Navarra. Per la seua banda, el 25 de juliol (Santiago Apòstol) només serà festiu a Cantàbria.

A més de les festes de caràcter estatal, cada comunitat autònoma té la potestat de fixar tres festes pròpies en el seu territori, de la mateixa manera que cada Ajuntament fixa dues festes d'àmbit local.

Evitar els llargs ponts

El Govern segueix treballant en els canvis legislatius que possibilitaran la mobilitat de determinats festius, els que cauen entre setmana, per reduir els "macroponts" i fer més eficaç el calendari laboral.


Els tres dies que es va decidir són susceptibles de ser desplaçats a un dilluns són el 15 d'agost (Assumpció de la Mare de Déu), 1 de novembre (Dia de Tots Sants) i 6 de desembre (Dia de la Constitució Espanyola).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...