Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 18 de juny del 2013

Fira de Beniarrés 2013, silenci


El dia 29 de juny es celebra a Beniarrés la Festivitat de Sant Pere, patró del nostre poble i prou. I molts es preguntareu i això de prou que vol dir?, Doncs que els carrers festers celebraran la festa del nostre patró, amb la il·lusió i l’esfroç econòmic, que aquests temps es podem permetre però que de Fira de Beniarrés, res de res. Ni gastronòmica ni de ninguns tipus, doncs l’Ajuntament de Beniarrés ha decidit no fer-la. Els motius no es saben.

A uns els diuen que per la crisi, a altres que es farà en setembre i a altres per que en els dies que es celebra fa massa calor. I aquest últim argument per no fer-la , simplement em fa gràcia, però moltes raons, doncs en Sant Pere, sempre fa calor i no sols aquest any, sino sempre, ara i quan es va canviar de setembre a finals de juny i principis de juliol. M’agradaria vore la cara d’alguns que van optar per canviar-la de data, que diran ara?

Si es canvia de data, cosa que dubte, doncs pense que ja no es farà ( i si ho dic em puc equivocar doncs no depen de mi), haurem perdut  més de 9 anys de promoció del nostre poble i tots els diners que s’han gastat al llarg d’aquests 9 anys per tal de ensenyar a la gent que ens visitava el que sabem fer, el que som i la nostra cultura, simplement per que no han valgut per a res les firetes celebrades al llarg dels darrers 9 anys quan es va canviar de data per el simple fet de canviar per canviar-ho, per a dir i fer saber al poble de Beniarrés qui governa a l'Ajuntament.  

I quan estem parlant de diners, ara que no hi han, estem parlant de molts diners que s’han gastat al llarg dels darrers 9 anys, on aproximadament s’han gastat més de 280.000 €, on per exemple l'any 2007 es van gastar 51.000 € en la seua organització. Un altre any l’acutació de Formula V  ens va costar més de 25.000 € per poc més de dues hores d’actuació. I es que a Beniarrés, en aquell temps lligavem els gossos en llonganises.

Els motius oficials pels quals no es fa la Fira de Beniarrés 2013 en Sant Pere, no s’han fet públics, ni al Tauler d’Anuncis de l’Ajuntament, ni a la pròpiaweb del consistori, simplement no es diu res i que cadascú pense el que vullga.

M’agradaria recordar que el personal que cobra de l’Ajuntament i en especial el sou de l’alcalde els paguem tots i totes els qui paguem els nostres impostos en el poble i que per tant, es deu a la gent que fa possible que cobre el seu sou cada mes i no a l’enrevés, per tant, no es pot guardar silenci si es celebra o no la Fira de Beniarrés a poc més de 1 setmana i que no hi haja cap comunicat OFICIAL exposant els motius pels quals s’adopta aquest silenci.

Tot seguit vos reprodueixc la programació de la Fira de l'any 2008 per a que es feu una idea de com es feien les coses al nostre poble quan hi havien diners i feia la mateixa calor que enguany:


Programació d’actes:

DIVENDRES 27 juny

20:00 h Inauguració de les exposicions . Animarà l’acte el grup de dolçaines, tabaleters i danses de l’ Esportí. 

21:00 h Cercavila a càrrec de la Banjub, eixida des de Plaça de l’Ajuntament

21:30 h La Fira dels Jubilats. Sopar gratuït( caldrà apuntar-se abans del 26 de juny en el llar dels jubilats), amb animació musical a càrrec de la xaranga L’ARRANJÀ

DISSABTE 28 juny

09:00 h Despertada a càrrec del grup de dolçainers i tabaleters de l’Esportí

10.00 h Recepció “Encontre d’escoles comarcals de música ” a càrrec de la Banda de Gaianes.Eixida des de l'Alameda

11:00 h Obertura de les “paraetes de la Fira” i Tallers Medievals (activitats dissabte i diumenge) amb cercavila de la Banda de Gaianes

12:30 h Inauguració oficial de la Fira. Animarà l’acte el grup de Dansa de Gaianes. En acabar degustació deproductes de Gaianes en la “casa del retor”

17.00 h Demostració musical en el Centre Cultural Joan fuster

19.00 h Desfile escoles de música comarcal

20.00 h Batucada brasilera a càrrec de la “ESCOLA DE SAMBA I PERCUSIÓ PAN DE AZUCAR “ (Associació cultural d’anae) pels carrers del poble

12.30 h Orquestra ANTARTIDA

DIUMENGE 29 juny

10.00 h Obertura del Mercat del diumenge i Tallers Medievals

12:00 h Missa en honor de Sant Pere, Patró del Poble

12:45 h Exhibició motos antigues 

18:00 h Al trinquet municipal, partida de pilota valenciana

21:30 h Processó de Sant Pere”

Durant tot el dia en el Centre Cultural Joan Fuster Reproduccions de música Pop-Rock i de la història del tren Alcoi-Gandia

Programació de la Fira de Beniarrés 2007

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que quiten la fireta ,pero por lo que mas querrais que no quiten la globotada, que es lo mas grande que hace la regidoria de cultura.

Anònim ha dit...

lo que pienso de ellos aqui os lo dejo http://youtu.be/-HeRaXfsdSQ

Anònim ha dit...

Pense que per al que estava fent-se últimament mes val no fer res, això es tirar els diners. En qualsevol altre lloc es fa un altre tipus de promoció, on hi ha un atractiu i una oferta turística, ací no sabem promocionar-se, gastem diners en el primer que s'ens ocurreix, aixina no podem fer molt.

JORDI ha dit...

AIXÒ HO PAGAMENT JO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...