Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 3 de juny del 2013

Del 3 al 8 de Juny: XVIII Festa del Llibre a Muro


La localitat de Muro enceta aquest mateix dilluns 3 de juny una nova edició de la seua ja popularFesta del Llibre. En aquesta ocasió, i complint la majoria d'edat amb 18 edicions, el títol escollit ens parlar per ell mateix: 'Es-Crit'.

"És" constitueix l'afirmació més única i intrínseca de l'home. "Crit", la seua manifestació més privada i desgarradora. Allò "escrit" ha sigut l' essència d'aquestes XVIII edicions de la Festa del Llibre de Muro, constitueix l'essència d'aquesta edició; i pretén ésser l'essència permanent de futures edicions, com apunten des de l'organització.

La primera conferència que tindrà lloc a la Biblioteca Pública Francesc de Paula Momblanch a les 20'30 hores de la vesprada, anirà a càrrec de Juan Francisco Ferrándiz. L'autor contestà ens ha fet viure amb 'Las horas oscuras' una fluida i brillant aventura de la narrativa històrica. L'obra, amb una sòlida estructura literària, ha estat publicada per l'editorial Grijalbo i s'ha convertit en un dels llibres més llegits de l'útim any, gràcies al boca-orella dels propis lectors.

Una molt especial i afectuosa menció ens mereix el segon autor que tindrem en aquesta XVIII edició de la Festa del Llibre: el murer Javier Gozálbez. Viatger per afició, vocació i, sobretot, devoció, Javier va arribarà a Muro per parlar del 'Nil Blau' el dimarts 4 de juny.

Assagista i reconegut teòric de les lletres, Luís Garcia Montero, premi nacional de poesia el 1995, és un dels autors de culte entre els amants de la literatura. La veu íntima de l'autor es dilueix en les seues lletres per a esdevindre una veu col.lectiva, un element que veiem plenament reflectit en la seua última novel·la 'No me cuentes tu vida'.

Tancant el cicle de conferències gaudirem amb la presència -el proper dijous- de la periodista i novel·lista Carmen Posadas que, amb una extensa obra editorial, ens perfilarà les entranyes dels últims dies del Tzar de les Rússies vist per un ésser invisible com fou ún dels seus criats.

Però a més d'aquestes conferències, la Festa del Llibre acollirà altres interessants activitats com laMostra de les Llibreries del poble, una exposicióteatre i l'entrega dels guardons pel XVIII Premi de Literatura infantil i juvenil lligada a una lectura de versos d'Estellés.

De nou, amb aquesta Festa del Llibre, el poble de Muro torna a convertir-se en la referència cultural de les nostres comarques aportant qualitat, imaginació i saber fer a un temps massa dominat per les dificultats econòmiques.

Fons: ARAMULTIMEDIA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...