Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 30 de maig del 2012

Treballs per a l'estiu

S’acosta el mes de Juny. La calor comença apretar, a l’escola sols es va de vesprada i costa més l’anar-se’n a dormir.

A Beniarrés al mes d’abril hi havia 138 veïns i veïnes del poble inscrits a les llistes del SERVEF com a demandants de treball, a més a més, dels qui estan sense treball però que no estan ni inscrits a les llistes de l’atur.

Ahir llegia una noticia preocupant. Al diari INFORMACION.ES  eixia aquesta titular “ Un polvorin a la puerta de la casa”, en la qual es fa referència a que a data de 29 de maig encara no han eixiit les convocatòries per a demanar les ofertes de treball dintre dels programes PAMER, EMCORP o EZOINT. Es a dir les ofertes de treballa que s’ofereixen a aturats del poble per a treballar de 3 a 6 mesos, en diferents tasques de manteniment del mobiliari urbà, socorrista, biòlegs o peons forestals.

Tot sembla ser que com el govern de Rajoy encara no ha aprovat els pressuposts generals de l’estat, la Generalitat Valenciana no sap dels diners que disposa per a traure aquestes ofertes de treball, i al que cal sumar-li l’agreujant de que encara es deuen, per part de la Generalitat Valenciana, els diners dels programes de l’any 2011, als pobles que formen la Mancomunitat del Xarpolar.

Aquest és un fragment de la noticia publicada a l’esmentat diari realitzades per el president del Xarpolar Carlos BlanesEl problema será extensible a todos los municipios, aunque en los de pequeño tamaño, ubicados en las zonas rurales, adquiere además una dimensión social. Carlos Blanes, presidente de la Mancomunidad del Xarpolar, que integra a 27 pueblos de l'Alcoià, El Comtat y la Marina Alta, manifestaba que "aparte de que no se van a poder realizar tareas de prevención de incendios ni obras en los pueblos, habrá muchos parados que este año no podrán aliviar su situación trabajando dos meses en estas brigadas".

Con todo, los ayuntamientos de estas poblaciones tampoco tendrían claro si acogerse a las ayudas en el caso de que finalmente se convocaran, dado que todavía se les adeudan la mayor parte de las de 2011. "La deuda con los pueblos del Xarpolar puede rondar el medio millón de euros, lo cual es mucho para ayuntamientos de este tamaño", enfatizó.”

Per tant, tot sembla indicar, que desgraciadament, aquest any aquestes ofertes de treball que donaven feina a gent parada de Beniarrés no es portaran endavant o si es porten endavant, es faran de forma molt reduïda, degut als arguments dalt exposats.

Però ara ve la segona part. A l’estiu es quan més feina hi ha al poble amb la piscina o piscines, el manteniment dels jardins, la neteja viaria, els actes festius i molta més feina, per a tant sols dos treballadors municipals, als que cal respectar-los els seus dies de vacances com qualsevol treballador.

La qüestió és, com s’ha de mantenir el poble net i en les mínimes condicions?, que han de fer hores extra aquests treballadors per cobrir totes les necessitats?, es contractarà algú sense cap subvenció?, com es seleccionarà? i altres questions que vosaltres es plantejareu.

Espere que finalment l’Ajuntament de Beniarrés sol·licite aquests programes de treball per tal d’ajudar alguna família del poble i si la Generalitat no paga, segur que saben a quina porta tocar o quin telèfon marcar per a cobrar, per ai amic, el que passa es que els dos son del mateix partit i em poden pegar un marmoló si alce molt la veu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...