Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 21 de maig del 2012

Mor un jove de Cocentaina en la 'plantà del xop'


Aquest dissabte la localitat de Planes (El Comtat) va celebrar un dels seus festejos més ancestrals com és la popular 'plantà del xop'. Però en aquesta ocasió, la festa va tenir un sabor molt més amarg que en altres ocasions.

Aquesta festa es celebra tots els anys a finals de maig o principis de juny, segons com marque el calendari en relació a la Quaresma. Els joves del poble i dels municipis veïns ixen al bosc per tallar un xop, portar-lo fins el poble i més tard plantar-lo al mig de la plaça Bisbe R. Sanus, on permaneix fins el Corpus, quan es talat.

Però el tràgic succés no va deixar que la festa es culminarà com tots els anys. Mentre el tronc, d'una longitud de 12 metres, era transportat pels joves amb l'ajuda d'uns puntals, aquest va relliscar de les seues mans amb la mala fortuna que va caure al cap d'un d'ells, causant-li la mort a l'instant.

El jove de 25 anys, veí de Cocentaina i molt conegut per jugar al futbol a diversos equips i a última hora al Ye-Faki, va acudir a la festa acompanyat pels seus amics, que van quedar totalment commocionats pel que havia ocorregut i van haver de ser atesos per sèries crisi d'ansietat.

Altre jove va resultar ferit a la cama, i va ser traslladat ràpidament a l'Hospital comarcal d'Alcoi.

Aquesta celebració succeeix a Planes cada any des de fa molts anys, i mai havia passat cap accident tan remarcable fins aquest 2012. A hores d'ara, tant la localitat de Planes com la de Cocentaina estan totalment commocionades per l'accident tan desafortunat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...