BENIARRÉS AL DIA NI COMPARTEIX NI ES FA RESPONSABLE DELS COMENTARIS QUE EN AQUESTA PÀGINA ES PUBLIQUEN.
AQUELLS QUE CONTINGUEN OFENSES, INSULTS O SEMBLANTS, NO SERAN ADMESOS.
Actualitat: ECONOMIA: Tanca l'oficina del Banc de Sabadell a Beniarrés

dimecres, 4 d’abril de 2012

El Centre Social s'ha de reformar abans de ser inaugurat



Beniarrés en breu disposarà d’un nou Centre Social. Edifici construint damunt de les antigues escoles i que ja era utilitzat com a centre social per les Mestresses de Casa i com a Llar de Jubilats.

El nou edifici, construït amb un Pla Especial de la Diputació d’Alacant ( el que suposa no demanar Plans d’Obres i Serveis per un termini de 5 anys), han tingut un cost, segons el cartell anunciador, de 610.000 €, dels quals 35.000 € els té que aportar l’Ajuntament de Beniarrés de fons propis. Ara correspon a l’Ajuntament de Beniarrés equipar-lo i mantindre’l.

Segons va informar l’alcalde en la darrera sessió plenària, s’ha demanat un ajut econòmic a la Diputació d’Alacant per a equipar-lo i reformar-lo per a poder-lo destinar als seus usuaris per una quantitat de 20.000 €.

I ací és on ve la sorpresa. Aquest edifici, que s’ha construït per acollir a les Mestresses de Casa i com a Llar de Jubilats, s’ha de reformar abans de ser inaugurat. Dels 20.000 € destinats per al seu equipament, 12.700 € son per a reformar la cuina, la resta és per a mobiliari.

Es a dir, un edifici expressament creat per acollir a gran quantitat de gent com son els jubilats i les mestresses de casa, es va construir amb una cuina per a “una casa de quatre persones” i per tant s’han de gasta més de 12.000 € en desfer el que hi ha construït per adequar-lo a les necessitats dels futurs usuaris.

L’Ajuntament de Beniarrés va signar l’acta de recepció de l’edifici, es a dir, va pillar les claus de l’empresa constructora, assumint amb tota la seua totalitat, l’estat en que s’entrega l’edifici i sabedor de les mancances de la cuina, aixi com de la falta d’urinaris per a cavallers per a orinar de peu, sent que l’edifici és per a gent major que “visita” molt els quartos de banys.

Per tant, cal reflexionar i preguntar-se: Després de gastar-se més de 610.000 € en la construcció d’un edifici per als nostres majors i abans de inaugurar-se, cal gastar-se abans  més 12.000 € reformant-lo. L’Ajuntament de Beniarrés ha demanat responsabilitats a l’arquitecte redactor del projecte?, perquè l’Ajuntament de Beniarrés va pillar les claus de l’obra si es sabia d’aquesta deficiència?, no s’haguera pogut modificar el projecte sobre la marxa i estalviar-se ara aquesta reforma?, Com s’explica que una obra nova no tinga en compte a qui va destinada i per a que?, i altres preguntes que segur molts de vosaltres es fareu.

Molts eixiran ara dient que, com els diners “venen de dalt”, no ens costa diners al poble de Beniarrés. Res més lluny, els diners de la Diputació venen dels nostres impostos i si la Diputació te’ls dona per “arreglar” aquesta desfeta, no te’ls dona després per a altres menesters, com podria ser per exemple el demanar una ajuda econòmica per fer el mur que separa la guarderia municipal de la plaça de davant del Centre Social.

No comprenc com es pot arribar a aquesta situació en una obra que no ha sigut ni inaugurada i que encara no ha obert les seues portes. Ara caldria, per part dels nostres governants, que es demanen responsabilitats a qui les tinga que donar i que s’assumeixquen, no que sempre acaben pagant-ho els mateixos.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

tenim el que en s mereixem. vergonyos!

Anònim ha dit...

al local nou de la musica també va passar algo aixina, no?

Anònim ha dit...

el local de la múica igual...després de donar la clau per a utilitzar-lo allí no es podía ni tocar...

Anònim ha dit...

I qui és el responsable o responsables d'aquestos desgavells?
Perquè si passara açò a nivell particular, segur que algú no cobraria per eixa feina, no us pareix?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...