Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 30 de maig del 2011

La Conselleria d'Educació vol suprimir el model de línia en valencià


El conseller Font de Mora ha anunciat dilluns la intenció de suprimir el model actual d'ensenyament en línia en valencià i línia en castellà, per a substituir-lo per un model únic semblant al que s'ha implantat a Galícia, amb ensenyament en castellà, valencià i anglés.


El conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, ha anunciat aquest dilluns que el seu departament ha elaborat un esborrany de decret que preveu, per a l'ensenyament sostingut amb fons públics, l'existència d'una sola línia que integraria els dos idiomes oficials i la llengua estrangera, en la qual no es podrà impartir menys d'un terç en castellà i valencià ni més d'un terç en anglès.


D'aquesta manera, segons ha assenyalat, el model actual de línies -en valencià i en castellà-, progressivament s'anirà adaptant a un model únic, a semblança del model gallec.


La conselleria ha elaborat un esborrany de decret en aquest sentit que pretén el "equilibri" entre les dues llengües cooficials, valencià i castellà, i que introdueix l'anglès gradualment.


Segons la proposta inicial, l'idioma estranger "ascendeix fins a un màxim del 33 per cent, i les dues altres llengües oficials, a mesura que ascendeix l'anglès, descendeixen fins a un mínim del 33 per cent", de manera que mai es podrà impartir menys d'un terç en castellà, valencià ni més d'un terç en anglès.


El conseller ha admès que es tracta d'un model d'instauració gradual, perquè "hem de treballar paral·lelament en la formació del professorat fonamentalment en anglès" perquè actualment, "el sistema educatiu no està preparat para, d'una plomada, arribar a un 33 pro cent en anglès". No obstant açò, ha destacat que "podria començar-se" a instaurar el curs 2012-2013.


Més informació


Reaccions a la proposta:









Noticia publicada a ARAMULTIMEDIA.COM

10 comentaris:

Jordi ha dit...

Un pas enrrere, el nivell de domini lingüístic baixarà fins un punt inimaginable, per no parlar per la desaparició de l'escasa normalització lingüística que coneguem. Ens aniquilaran com a poble valencià...

Anònim ha dit...

No devem consentir-ho. Caldria fer una altra plaça del 15 de maig.
Què pensen els del PP valencianoparlants?

Anònim ha dit...

No hi ha dret.
Crec que està demostrat que hi ha més titolacions acadèmiques superiors entre els que feren estudis en la linea en valencià que entre els que no ho van fer.
Això vol dir que les linies en valencià garantisen més èxit.
Què passarà quan s'eliminen?
Ens carregarem el valencià.
Esteu d'acord?

Anònim ha dit...

El meu fill va fer la línia en valencià i els dien que no podrien eixir de casa ni podríen demanar un paquet de papes (sic).
Quasi tots els que van encetar la línia en valencià a Beniarrés van fer estudis a altres llocs i hui estan treballant per tot arreu.
Crec que està més que demostrat.

Anònim ha dit...

El valencià està perdent-se. Als pobles grans i a les ciutats s'escolta molt poc.
A l'hora de llegir-lo, hi ha poc d'on triar i als mitjans de comunicació, menys.
Els poders antivalencià són molt forts i el PP no ha defensat mai la normalització del valencià.
Estava clar que amb aquest resultat electoral, anaven a fer el que han anunciat.
Si no el volem perdre, cal que actuem. El problema està en: ¿com?

Anònim ha dit...

dons mira si el pp no la defensat que en el meu poble no es pot donar la opcio de triar. aixó es democràcia real?

Anònim ha dit...

Què vol dir triar?, a què et refereixes?

Anònim ha dit...

home hi ha que ser curtet o eu dones tot en valencià o ten vas paganteu, en Muro es lleva la linea en castellà i no es diu ni als pares els enpiulen a valenciá i si no vols ale.... AIXO VOL DIR TRIAR, DONARTE A ELEGIR COM VOLS QUE ESTUDIE EL TEU FILL EN VALENCIA O EN CASTELLA? TORNE A DIR: DICTADURA PURA DURA I REAL......

Anònim ha dit...

I si un alumne vulguera estudiar la religió musulmana, pot triar-la?

Anònim ha dit...

Estem parlant de llengua no de religio.
Si al Valencia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...