Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 1 d’abril del 2011

L'escola de Beniarrés, sotmesa als mínims

L'AMPA de l'escola Perputxent denuncia els retalls de la Conselleria d'Educació


El col·legi públic de Perputxent, situat en la localitat de Beniarrés, veurà retallades les places de docents en dos mestres per al curs vinent.


Així ho ha denunciat l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes, els qui consideren que aquests retalls de l'administració valenciana no fan sinó minvar la qualitat de vida al poble. "Si mor l'escola, mor el poble", amb aquest lema han arreplegat ja 425 signatures, les quals esperen siguen preses en consideració per a rectificar aquesta supressió que deixaria a l'escola sota mínims.


Un dels principals motius que porten a la Generalitat Valenciana a emprendre accions com aquesta, és la xifra d'alumnes matriculats a l'inici del curs. Però aquest fet és un error, segons denuncia l'AMPA de l'escola, ja que "a mig curs s'incorporen nous alumnes, principalment provinents de països estrangers, alumnes que necessiten fins i tot un recolzament especial per part del mestres. Bé per problemes amb la llengua o bé simplement per haver-se incorporat a les classes una vegada iniciat el curs". De fet, les matriculacions a l'escola de Perputxent han seguit un ritme estable en els últims set anys. Tot i el manteniment de les xifres de xiquets escolaritzats al poble, ja van patir una altra retallada d'altra unitat d'Infantil fa cosa d'un parell d'anys. És a dir, que si allò dictaminat per la Conselleria finalment arriba a complir-se, l'escola haurà perdut 4 mestres en els últims tres anys sense haver minvat el nombre d'alumnes matriculats. A més, la ratio d'alumnes per aula augmentaria a 25 xiquets i haurien de juntar-se diferents cursos amb alumnes de diferents edats.


La preocupació al poble és evident, fins i tot l'alcalde Luis Miguel Tomás ha volgut sumar-se a les reivindicacions dels seus ciutadans i ha iniciat contactes amb la mateixa administració per tal d'impedir les retallades. L'AMPA ja ha enviat escrits a la Conselleria d'Educació i a la Direcció Territorial, així com al Sindicat de Treballadors i Treballadores del País Valencià. Però el temps sembla esgotar-se, ja que havent-se publicat aquesta normativa en el DOCV del 7 de març, només queda cosa d'un mes per a que siga definitiva.


Les mares i pares d'alumnes esperen que la Generalitat Valenciana reconsidere aquesta mesura, ja que consideren que a una població com Beniarrés "situada en una zona rural on manquen els serveis basics, l'educació resulta un servei fonamental". A més, veuen en l'escola un factor clau de creixement del poble, per conviure en un entorn que per ell mateix ja és un "coeducador primordial, per ser el portador d'uns valors de soliadritat i d'humanisme. Valors que en el medi rural es mantenen, mentre que són més tendents a desaparèixer en el medi urbà". Precisament, mares, pares, mestres i alumnes, es senten privilegiats per poder gaudir d'una educació totalment integrada en la vida del municipi, per tenir una escola digna (de les poques amb menjador tot i la seua reduïda dimensió) i per desenvolupar les tasques de l'ensenyament a un entorn envejable com és als peus del Benicadell. "L'escola és un servei bàsic com ara l'atenció sanitària, s'ha de cuidar i fins i tot, no retallar-la, sinó que introduir millores i anar a més, mai a menys". Des de l'AMPA del col·legi públic de Beniarrés han anunciat més accions en breu per tal de fer que la Generalitat es faça arrere amb les seues intencions.


Noticia publicada a ARAMULTIMEDIA

3 comentaris:

Carles Tomàs ha dit...

Per desgràcia, els pobles d'interior van a menys. Si a això li afexim reducció de places escolars, estem accelerant el seu procés de despoblació. Acabe de visitar un poblet de l'Alt Millars i era de pena escoltar com narraven la situació. La gent jove se n'ha anat,entre altres motius, per no haver-hi escola on dur els seus fills. Sols un xiquet en tot el poble. Imagineu-vos que pot fer un sol xiquet sense poder jugar amb cap altre.
No s'hauria de permetre arribar a aquestes situacions. Reduir places escolars per no haver-hi xiquets i que aquestos hagen d'eixir de la localitat suposa que els pares no ho vullguen així i hagen de buscar altres maneres de millorar les seues circumstàncies personals,i, malauradament, aquestes passen per emigrar de la localitat, agreujant encara més la situació escolar fins arribar el punt que ja no quede ningú per mantenir una escola oberta. En Beniarrés, la situació no és tan greu com en altres localitats més menudes, però, a poc a poc, s'hi podria arribar i seria la mort d'un poble.

Anònim ha dit...

No pasa res, SuperLuis mos salvará.

Mariaje ha dit...

Carles, tens tota la raó. Hem d'anar endavant i intentar que la gent no emigre dels pobles. La gent que vivim a beniarrés hem d'unir esforços per a que no passen estes coses. Jo treballe fora però visc ací. per mí no quedarà!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...