Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 12 d’octubre del 2009

Una dada més que preocupant

Beniarrés passa en un sols més de 83 a 97 aturats
Aquesta noticia apareixia el passat dia 8 d’octubre publicada al diari INFORMACION.ES

El paro se dispara hasta las 15.291 personas en la comarca en septiembre


El aumento se ha producido a pesar de una bajada en la Foia por las contrataciones para el juguete


El paro se disparó en las comarcas de l'Alcoià, El Comtat y la Foia de Castalla por encima de las 15.000 personas en septiembre, al alcanzar la cifra de 15.291, según una estadística difundida por la UGT.
El aumento global de las tres comarcas fue en septiembre de 285 trabajadores desempleados más, pero la mayor parte de esta cifra -concretamente, 175- se la llevó Alcoy. Banyeres registró 23 parados más y Beniarrés, 14. Porcentualmente, el mayor aumento es el de esta última población, que pasa de 83 a 97.
En cambio se han registrado descensos, como el de Ibi, con 41 trabajadores más en activo, y Onil, con 26, una situación que el secretario comarcal Vicente Prieto atribuye "sin duda, al inicio de al campaña del juguete, que ha amortiguado la subida en el resto de sectores económicos". En este mes, además, el incremento se ha centrado más en las mujeres que en los hombres, "en contra de lo que suele ser habitual".Por otro lado, el desempleo ha subido fundamentalmente en el sector servicios, con 194 más, y en el apartado de sin empleo anterior, con 107. También ha subido en la construcción, pero ha registrado una significativa bajada en industria, con 84 menos.
En el mismo informe, la UGT subraya que en agosto se produjeron hasta 18 expedientes de regulación de empleo (EREs) que afectaron a 279 trabajadores. En 17 casos, se trató de una suspensión temporal de las relaciones laborales y en uno, de extinción. La localidad más afectada fue Alcoy, con 8, seguida de Cocentaina, con 5; Ibi, con 3; y Banyeres y Biar, con una cada una.
Por sectores, el más afectado fue el textil, con 4, y a continuación el metal, con 3, la construcción, con dos, y las restantes de cartón, transortes, fontanería, comercio y servicios varios.

Evidentment és una dada més que preocupant però encara ho és més al nostre poble doncs passa de 83 a 97 aturats en un sols més, és a dir, 14 aturats més el que representa la major pujada percentual entre tots els pobles de l’Alcoià, la Foia i el Comtat.

A Beniarrés hi han actualment 97 aturats inscrits al SERVEF, el que representa una percentatge elevadíssim sobre el total de la població activa en edat de treballar i al que cal sumar-li un altre munt de gent que no es troba inscrita als llistats del SERVEF i que tampoc té treball.

Buscar sols un culpable en la figura del president del govern de l’Estat Espanyol, és no voler reconèixer la realitat doncs si ell fos l’ùnic culpable de la pujada de l’atur pujaria i baixaria en tots els llocs al mateix temps i evidentment no és el cas. Tenim uns responsables autonòmics i locals que deuen buscar eixides i solucions al constant augment de l’atur a la nostra comarca i al nostre poble. No es pot tindre un polígon industrial a Beniarrés ple de males herbes en la seua majoria. S’ha de treballar per a que les empreses s’implanten al nostre poble i creen llocs de treball. S’ha de treballar per ampliar el polígon industrial de Beniarrés i el PP ho té molt fàcil, ja que segons ells, era molt fàcil construir un polígon industrial on abans hi havien bancals com sempre ens han dit, per tant si saben com convertir bancals de conreu en parcel·les industrials perquè no ho fan si ho portaven al programa electoral amb el cul es van presentar a les passades eleccions locals?, o es que era una falsetat que no pensaven complir si arribaven al govern municipal de Beniarrés?.

No sols cal buscar treball i prosperitat al polígon industrial de Beniarrés que segons el PP anava a crear 100 llocs de treball una vegada estiguera acabat ¿?, també cal buscar treball i prosperitat en el turisme, en el medi ambient i en els nostres productes però per això cal tindre iniciatives i propostes i em sembla que l’actual equip de govern no en té.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

cuanta tonteria,como quieres que se amplie el poligono si no se pu ede terminar el que hay.Tu crees que es tiempo de hacer empresas construir naves.

Beniarres al dia ha dit...

Ja no m’agrades. Primer desqualifiques i després raones.

El polígon industrial de Beniarrés ja fa anys que està acabat (falta la vorera de la carretera del pantà). El que no s’ha fet és la construcció de naus industrials i la creació de llocs de treball amb la total passivitat de l’equip de govern del PP pr fer complir el plec de condicions que els compradors van signar amb l’ajuntament.

HI ha que anar per davant i ampliar el polígon, doncs la crisi no té que durar sempre i cal dotar a Beniarrés de nou sol industrial per afrontar el futur del poble. I no sols ho dic jo, ho deia el PP al seu programa electoral. El que pots fer es preguntar-los perquè no ho fan si ho portaven al seu programa electoral i tenen la majoria absoluta al consistori beniarresi i el suport dels grups de l’oposició.

Anònim ha dit...

Que gran gobierno el de Jose Luis Rodriguez Zapatero,

Beniarres al dia ha dit...

Per la teua resposta bastant irònica dedueixc que tota la culpa de que puje l’atura a les nostre comarques i a Beniarrés es culpa del govern socialista de Jose Luis Rodirguez Zapatero. També puc deduir que si alguna cosa bona passa a les nostres comarques i a Beniarrés també deu ser gràcies al govern socialista de Jose Luis Rodriguez Zapatero.

De les teues paraules sols em ve una reflexió a la ment, per a que volem un govern autonòmic, unes diputacions i uns alcaldes si tot es responsabilitat del govern central?, Aleshores, caldrà suprimir-les i estalviar-se un bon grapat de sous i de sangoneres que xuclen dels diners de tots, no creus? I no penses que soc centralista, res més lluny.

Mal fas quan sols mires els problemes locals en les esquenes dels altres. Difícilment podràs trobar-li una solució.

Anònim ha dit...

Referent a la columna de " NOTICIES BREUS DE BENIARRÉS " Comentarte que la asociació L´esportí Tambe a rebut una subvenció de 1.236 euros per si no t´avies enterat , que soles escrius lo que vos conve.
MLL.

Beniarres al dia ha dit...

No se on vols arribar amb el teu comentari ni quina interpretació li has donat a la noticia breu apareguda. No hi ha cap mala fe ni cap mala intenció. I si tens raó mirant novament la publicació al DOCV estan els 1236 € per a l’Esportí, el que deu ser motiu de satisfacció per a tots i lamentar que als Guerrers del Cid se’ls haja denegat la subvenció per presentar-la fora de termini.

I ja que sembla que t'ha s ofés et convide a que envies les noticies que consideres interessants que es publiquen en aquest blog per si me se'n passen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...