Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 29 d’octubre del 2009

Beniarrés rebrà 143.026 € del nou Pla E del govern central

El govern central del socialista Jose Luis Rodriquez Zapatero ha impulsat un nou Pla E per aquest any 2010 amb un pressupost de 5.000 milions d’euros per al conjunt de l’estat espanyol.

Al Beniarrés li corresponen 143.026 €, dels quals el 80% van destinats a l’obra en si i la resta, 28.663 € poden anar destinats a gasto corrent destinats a la prestació de servies educatius i socials, en especial a la gent en situació de dependència.

L’ajuntament de Beniarrés té 3 mesos per presentar els projectes que vol que s’incloguen en aquest segon Pla E i les obres poden començar a partir del 1 de gener de 2010. Per tant, el consistori beniarresí es deu posar a treballar el més aviat per a que a primers del mes que ve alguna empresa de Beniarrés puga quedar-se l’obra o les obres que es liciten i donar feina.

Tipus de projecte


Els projectes que es podran finançar a càrrec del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local s'englobaran en les següents línies:

- Sostenibilitat econòmica: parcs empresarials, científics i tecnològics; infraestructures d'innovació i desenvolupament tecnològic; desplegament i accés a les xarxes de telecomunicacions de nova generació, etc.

- Sostenibilitat ambiental: estalvi i eficiència energètica i de recursos hídrics; accessibilitat i ús d'energies renovables; mobilitat urbana sostenible; reforç de mitjans de transport menys contaminants.

-Sostenibilitat social: centres de serveis socials, sanitaris, culturals i esportius; despesa corrent destinat a serveis socials, principalment educació i atenció a persones en situació de dependència.

No obstant això, els municipis amb una població inferior als 2.000 habitants gaudiran d'un major marge a l'hora de determinar la tipologia de projectes, per a facilitar el complet desenvolupament del Fons en les localitats més menudes.

Aquesta nou Pla E, una vegada el projecte siga aprovat per el ministeri, l’Ajuntament rebrà en el seu compte corrent el 85 % del valor de l’obra (l’anterior pla E era del 70%) i el restant 15 %, una vegada l’obra estiga acabada. També cal assenyalar que els panells informatius de l’obra es reutilitzaran de l’anterior Pla E, per tant no caldrà gastar cap euro en els nous panells informatius.

Per tant l’Ajuntament de Beniarrés es troba davant d’una nova subvenció que si que és real i amb els diners per davant i no com ens està passant amb el Pla Camps que els diners no venen per ningun lloc i lamentablement, ni se’ls espera. Cal recordar que segons la informació de que disposa el grup municipal socialista, l’Ajuntament té concedida una subvenció de 139.000 € per a fer un nou bar en la nova piscina dintre del Pla Camps que encara no ha tret a licitació l'ajuntament i és que quin ajuntament com el nostre s’atreveix a licitar una obra tant important si no saps si van a vindre els diners de València? L’ajuntament té fins a final d’any per a licitar aquesta obra inclosa en el Pla Camps, sinó perdrà la subvenció.

Per tant l’equip de govern del PP deu començar a moure fitxa per a veure en que pensa invertir aquesta important quantitat de diners que vindran a Beniarrés i encara que els ajuntaments més xicotets de 2000 habitants tenen més diversificació alhora de triar els projectes seria interessant destinar-los a projectes amb sostenibilitat social, ambiental i econòmica.

Si el PP vol escoltar les propostes del PSPV-PSOE sols té que cridar-nos i molt gustosament acudirem, de lo contrari presentarem les nostres propostes per a millorar la qualitat dels veïns i veïnes de Beniarrés dintre d’un marc de sostenibilitat i de respecte per el medi ambient i per una major cobertura social cap als més dependents.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

tinc 25 anys he estudiat una carrera universitaria! Si no soc ni obrer, ni fontanero, ni fuster ni res de aixo hem que hem benefia tots els plans estos??

Anònim ha dit...

No el beneficia en rés. Simplement que diuen que conté l'atur. Sense aquest pla hi hauiria més atur.
Espere que els diners d'aquest pla se'ls gaste l'Alcalde en algo de profit per al tot el poble, remarque 'tot' el poble i no sols per als que siguen músics o d'altra congregació semblant. Ni han moltes coses per a fer. Ojo Lluís.

EL PI ha dit...

Nou Pla E sabeu que aquests diners van destinats aquells que ens han ficat en la crisis a les empreses constructores com Llanera… per que no s’inverteixen aquests Diners a altres serveis com sociocultural mediambiental…prou de construccions inútils que desprès no tenen funcionament invertim en un model just i ecològic.

PD: Da on van a traure aquest diners si l´Estat espanyol està en números rojos devent el 6%del PIB IPOCRITES

Beniarres al dia ha dit...

Sumant els dos plans E del govern central , Beniarrés ha rebut 400.000 € i si li sumes el Pla Camps 260.000 € (encara que aquest està mal de cobrar). Amb aquestes importants quantitats de diners s’hagueren pogut fer moltes coses de bon profit per a Beniarrés i en vista cap al futur.

Desconeixc quina carrera pots tindre però si per exemple aquests diners s’hagueren destinat per construir naus niu al polígon ara tindries unes naus industrials per llogar i instal•lar el teu projecte empresarial. Si amb aquest diners s’haguera començat a construir un Centre de Dia podries treballar en ell si fora la teua especialitat. Si amb aquests diners s’haguera construir un hotel rural, ara podries llogar-lo i treballar en turisme si fora la teua especialitat o si amb aquest diners s’haguera ampliat el polígon industrial, tal vegada vinguera una empresa que et donara feina entre altes moltes propostes, per tant no és que el Pla siga roïn, sino que els projectes que ha triat fins ara el nostre ajuntament no valen per a que tu tingues treball i crec que tampoc per a millorar la nostra qualitat de vida ni instal•lar projectes de futur per a Beniarrés.

El qui tria el projectes ha incloure dintre és el govern del PP de Beniarrés amb els seus vots majoritaris, obviant altres propostes que la resta de partits li hem fet, per tant el PP serà qui dictamine en que es pensa gastar els diners del nou Pla E i si son de profit o no per a tot el poble. Si vol escoltar les propostes dels socialistes sols tenen que cridar-nos però abans de que tot el peix estiga venut com va passar en l’anterior Pla E.

Anònim ha dit...

Recollons quina manieta en els músics.

Anònim ha dit...

Al primer anònim:
Per a tindre una carrera universitària, podries millorar l'ortografia: "..hem que hem beneficia..." ???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...