Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 7 d’octubre del 2009

9 d'Octubre: Diada del País Valencià

L’Ajuntament de Beniarrés ha organitzat un seguit d’activitats per tal de commemorar el 9 d’octubre, Diada del País Valencià. Aquesta festa que sempre ha tingut un caràcter reivindicatiu del que som i del que volem ser com a poble sembla que vaja perdent l’esperit any rere any.

La programació que aquest any ens ofereix l’ajuntament deixa molt que desitjar per a celebrar tant important data i açò no vol dir que es gasten molts més diners, ni molt menys, sinó que cal posar-li imaginació, ganes i sobretot, gust.

Es pot veure com associacions com l’Esportí o l’Ateneu Popular “Arrels”, organitzen una diada o un més ple d’activitats amb molts pocs recursos econòmics però amb molta gana per part dels seus organitzadors per que es creuen el que estan fent, i crec que és aquest darrer factor, el que li falta a l’ajuntament de Beniarrés, que no creu el que està fent , no ho sent i es com una obligació el tindre que organitzar aquesta festa tant important per als valencians.

La celebració del 9 d’octubre podria tindre en la seua programació un xerrada sobre els 400 anys de l’expulsió dels moriscs de les nostres terres, l’emissió de pel·lícules en la nostra llengua al centre cultural “Joan Fuster”, organitzar una pujada al cim del Benicadell, un passacarrer o un concert de la nostra banda inclós dintre del nou conveni de la Unió Musical, un parlament institucional de tota la corporació municipal, celebrar una partida de raspall o un concert de música en valencià que tot siga dit, segur que c obren menys dels 6.500 € que han costat de mitja cadascun dels grups que han actuat en les passades Festes Patronals a Beniarrés.

Totes aquestes propostes i moltes més es podrien fer perfectament si aquesta festa estiguera organitzada per totes les persones, associacions i entitats del poble que vullgueren participar-ne fent que la festa del 9 d’octubre fora del poble i per al poble.



Cartell amb la programació del 9 d'octubre organitzat per l'Ajuntament de Beniarrés

DIUMENGE 4 D'OCTUBRE
TEATRE EN EL CENTRE CULTURAL JOAN FUSTER 17.45 H
" UNES FESTES PA MORIR-SE"

DIVENDRES 9 D'OCTUBRE
9.00 H CERCAVILA A CÀRREC DE L'ASSOCIACIÓ CULTURAL L'ESPORTÍ

10.00 H ESMORZAR POPULAR
plaça de l¡ajuntament

12.30 h TALLER JAUME I
Plaça de l'Ajuntament

20 comentaris:

Anònim ha dit...

es de pena, fa 10 anys que es fan els tres mateixos actes.i tot es lo mateix,malfaeneríiiiia.
bravo per al esporti.
bravo per al ateneu.

Anònim ha dit...

fede el done tota la rao,en ganes es poden fer el doble coses.de fet s'ha demostrat que sense cap tipus d'ajuda de l'ajuntament o sols la minima s'ha fet festa millor organitzada que la semana cultural de festes o aquest dia 9 d'octubre.no hi han diners sols que per a fer obres inecesasries a beniarres.

Anònim ha dit...

les ajudes que venen de d'alt no son per a ajudar a la gent en paro?es que a beniarres s'esta construint pero construixen les empreses de beniarres sense donar faena a la gent que esta en paro.tinc antes que a altres poblacions les empreses que s'han quedat un obra han tingut que llogar a gent que estaguera en el paro.algu en sap contestar.gracies

Anònim ha dit...

Recolze aquestes postures de que l'ajuntament no intena que el poble gaudisca d'una diada com aquesta. És vergonyós per al poble que les associocions culturals facen més ressò en quant a actes, ho vam poder gaudir el passat dissabte amb la diada dels 10 anys de l'Esportí, amb una organització i uns actes de categoria, amb un pressupost mínim, sense cap ajuda de l'ajuntament. Des d'ací done la meua enhorabona a l'Esportí i també a l'Ateneu Popular Arrels, ja que si no fóra per ells no es faria cap acte de i per la nostra cultura.
Tots volem passar-ho bé com a poble, i cel·lebrar la nostra festa, la festa del País Valencià.

Anònim ha dit...

un ole per l'ateneu i per l'esporti,creia que l'ajuntament havia ajudat per poder fer tanta cosa i endigueren que l'ajuntament va promoter pero que al final ni un duro.ole per ells, que es donen conter que perque ells no vullguen diades no s'han de fer, la duen clara!anims

Anònim ha dit...

El que diu que tenen que contractar persones del paro les empreses que facen les obres del plan ZP o Camps té tota la raó. Però feta la llei feta la trampa. L'empresa abans de escomençar l'obra tira als seus treballadors al paro i els agafa quan escomence l'obra. Ho tens clar?.

Anònim ha dit...

¿per la nostra cultura l'Ateneu? sera per la teua,pues a mi eixos no em representent i no em senc gens identificat amb els seus ideals i les tonteries que diuen i fan, son catalanistes i aso es Valencia

Anònim ha dit...

fede por que no pones las bandera valenciana en vez del trapo sucio que has puesto.
esa nunca sera nuestra bandera.

Anònim ha dit...

Me la bufa, el 9 d´octubre i el 12 també.

* El de l'oli * ha dit...

Ja sabeu, per a algunes coses hi ha dinetrs i per a altres no

Anònim ha dit...

Vaig vore la proseso insivica del mati a canal 9, dic insivica per que de sivica no te res , que la senyera de la ciutat de Valencia siga arropada per tota la extrema dreta es vergonyos , ¿ si aixo es ser valencia , renegue de ser Valencia, pero aixo no es ser Valencia es ser un EspaÑolista fatxa que ni vol el Valencia ni estima aquesta terra, que vatga tot tipus de gent cridant consignes com el partit Alianza Nacional !seig heil!
amenasant la gent del GAV i España 2000 als del Bloc que no varen poder eixir per que la policia no garantia
la integrat fisica dels mateixos, i si anaven amb senyeres de la ciutat de valencia mes conegudes com blaveres , españoles amb l,aguila de franco,simbols celtes que aquesta gent intenta canviar per la coneguda creu gamada,
¿ Aquestos son Valencians? doncs ,jo se don vinc i on vull anar i aquesta gent no em representa , i es la mateixa gent que diu que el Valencia es llengua diferent al Catala, ¿ni que foren filolecs, i diguen que son Valencianos i Españoles OOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEEEE i una merda , tu eres un espanyol empedernit no eres Valencia el valencia defen la seva terra la seva cultura i la seva llengua, que es compartida amb els catalans i esl Mallorquins .
Tota la gent que varen entrevistar en canal manipulacio parlava en castella, que Valencianos que son , igual de valencianos que els que escriuen en aquest blog afirmant la seva Valenciania escrivint en Castella.
Com panys de lluita i desperansa fills de la mateixa rabia el nostre dia arribara. VISCA LA TERRA

Anònim ha dit...

El llenguatge que es parla açí crec que no es el català, açí l´anomenem valenciàn, es molt paregut, però per a mi el valencià sona mes dolçet i canvien moltes paraules i l´antonació, pot ser que realment vinga del català, però. perque hem de ser paisos catalans? no podem ser pais valencià o comunitat valenciana? jo sobretot em considere espanyol o habitant del mon. Cadascú que pense el que vullga i que tinga els ideals que vullga, tots no podem pensar itindre la mateixa opinió de les coses, per molt be que crega uno que pensa i fa les coses, sempre hi haura un altre que no li pareixera be i ho criticarà.

Beniarres al dia ha dit...

Al tercer anònim: Les obres que tenien que entraven dintre del Pla E si que era requisit imprescindible que l’empresa que es quedava l’obra contractara treballadors en atur. Per al Pla Camps aquest requisit no es imprescindible i com es pot apreciar en un mes em pujat de 83 a 97 aturats a Beniarrés.

A l’anònim del “trapo sucio”: La imatge que pots veure és el penó de la conquesta amb el que Jaume I va entrar a València. Per tant tu mateix estàs desprestigiant un dels majors símbols que tenim els valencians.

Al darrer anònim: Cal respectar els pensaments d’uns i d’altres i mai emprar la violència per a defensar una idea. Comparteix la teua reflexió encara que, in o ho dic jo, ho diu la universitat, el que és parla a Catalunya, les Iles Balears i País Valencià, Andorra i altres indrets, és la mateixa llengua en les seues diferents variants, igual que les diferents modalitats de castellà i d’anglés que es parlen arreu del món.

Anònim ha dit...

El dia 9 d'Octubre per la nit, un grup de feixistes agrediren a un administrador de de la pagina web valencianisme .com, l'esperaren davant del portal de la seva casa propinant-li a ell i a la seva companya una brutal pallisa, als crits de puta catalaneta.
Al Pais Valencia son moltes les agresions que tenim que patir, "PERO ESTO NO ES TERRORISMO , ESTO SON NUESTROS XICOS" que agera pasat si el administrador fora del PP ,¿em podria contestar algu.
Doncs li pasaria el mateix que aquell que va treure una pistola el25 d'Abril Alacant o aquells que tiraren una pedrada a una regidora al correllengua a Gandia , RES. Cuantes agresions pasaran per alt ,som tractats tots per igual !NO , Ells saben qui te que anar a presso, quines idees tenen que ser ilegalitsades i veus acallades. Escric tot aço per que l'altre dia em digueren radical una persona que mai a sentit la seva libertat d'expresio TALLADA cuant a nosaltres sens a tallat TV3 , ¿com reaccionarien ells, no pots estudiar en les universitats ni en els intituts en la teva llengua ,tot son impediments!encara volen que ens sentim Espanyols, sempre van atacant la nostra cultura i cuan empren la nostra llengua es per ridiculitsar, fiquen dos lletreros en Valencia i creuen que esta tot fet ¿la gent no esdona conter del que estan fent.
Tambe magradaria sentir algu del PP demanat disculpes pertotes les morts causades en Irak , son milers i ells no son terroristes.
Qui bombardetja poblacio civil, qui tanca diaris qui dona recolsament a totes les agresions feixistes te un nom i es el mateix.

Carles Tomàs ha dit...

A l’anònim que escriu el següent:
“El llenguatge que es parla açí crec que no es el català, açí l´anomenem valencià, es molt paregut, però per a mi el valencià sona mes dolçet i canvien moltes paraules i l´antonació”
Per diferenciar dos idiomes no hem de basar-nos en qüestions sentimentals, ni en la dolçor en què puga sonar, ni en usar diferents paraules per referir-nos a la mateixa cosa.
Les llengües, segons les zones on es parlen, adquireixen unes diferències fonètiques degut a molts factors. A La Marina obrin molt les vocals i a La Safor, les tanquen i no per això parlen idiomes diferents.La utilització de diferents paraules per referir-se al mateix objecte és el que s’anomena homonímia, es a dir, que una cosa es diu de vàries maneres. Així, eixa cosa tan sabrosa que en Beniarrés diguem cuixot, a altres localitats properes diuen pernil i no per això parlem llengües diferents.
Un ecuatorià parla “molt dolcet” i un segovià parla “més sequet”. Els dos, però, parlen castellà. A la peça de vestir femenina els castellans li diuen falda i els sudamericans, pollera. I és el mateix idioma.
Un nordamericà de Mississipi parla molt bast i un anglés endolceix la llengua. Els dos parlen anglés. Un novayorqués dirà al metro subway i un londinec l’anomenarà undergrown (tube, col.loquialment). Els dos, però parlen la mateixa llengua.
Com veus, eixos criteris que hi poses no són vàlids per dir que el valencià i el català són idiomes diferents.
I per acabar. On creus que podem situar físicament la línia territorial que separa les dues llengües? Jo no la veig enlloc. A Vinaròs i a La Sènia poca diferència existeix, si és que la hi ha.

SAJOLIDA ha dit...

A Carles Tomàs:
Recorde que quan estudiava em va costar molt d'entendre "la homonimia". Confonia homònimes amb homòfones i no recorde què més.
Com a conclusió, pense que has donat una autèntica lliçó per tractar d'explicar als anticatalanistes que una mateixa llengua pot tenir moltes variants i aquest és el cas del valencià-català: és la mateixa llengua; i el nom de la llengua és català.
Enhorabona pels teus escrits, Carles.

Carles Tomàs ha dit...

Vull aclarir un error que vaig publicar a l'anterior comentari. Quan parle d'homonímia, no és exactament l'exemple que he posat; més bé seria sinonímia. Perdoneu la inexactitud, però aquestes coses poden passar quan escrius espontàniament i no repasses el que has dit.

SAJOLIDA ha dit...

És veritat, Carles, això és sinonímia; ara me'n recorde.
Però és d'agrair i t'honra l'escrit de rectificació que has fet. Errar és de savis i rectificar, d'honrats.

Carles Tomàs ha dit...

A SAJOLIDA. No sé qui eres, però t'agraisc les teus paraules. Són vàries voltes les que tinc l'obligació d'agrair-te-les.
Supose que serà algun blog això de SAJOLIDA. Ja em diràs com puc localitzar-te. Gràcies de nou

* El de l'oli * ha dit...

A Carles Tomàs i a SAJOLIDA: un 10 per les vostres intervencions.
Ja voldria jo que els pperos de Beniarrés llegiren aquests comentaris vostres i s'enteraren d'una P*** vegada d'onve la llengua que parlen, de vegades...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...