Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

diumenge, 26 d’abril del 2009

Títol per a les Mestresses de Casa

Les mestresses de casa tidran una titulació que les capacitarà per a treballar cuidant a xiquets i persones majors
La vicepresidenta primera i ministra de la Presidència, María Teresa Fernández de la Vega, va anunciar al Caire la pròxima aprovació d'un decret pel qual el Govern concedirà un títol a aquells col·lectius, prioritàriament dones, que tenen experiència i competència professional però no disposen d'una titulació acadèmica. El diploma permetrà accedir a feines relacionades amb l'educació infantil i serveis vinculats amb la Llei de la dependència.

La mesura serà aprovada al maig, a través d'un decret conjunt dels ministeris d'Educació i Treball, i beneficiarà, segons el Govern, mig milió de persones. L'objectiu d'aquesta mesura és fomentar l'ocupació en l'àrea de l'educació de nens de 0 a 3 anys, així com en els llocs de treball creats per la llei de dependència. El Govern organitzarà cursos i proves per constatar l'experiència i, després de superar-les, atorgarà el títol.


Per altra banda, el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, va anunciar que, les pròximes setmanes, la vicepresidenta tercera del Govern, Elena Salgado, "probablement" farà una "proposta concreta" per a la posada en marxa d'una renda lligada a la formació i l'ocupació, dirigida als desocupats que han esgotat els subsidis.


"GRAN PACTE"


El ministre va proposar un "gran pacte" entre els ajuntaments, les comunitats autònomes i l'Estat per "fer que les persones que tenien un nivell de protecció per desocupació i acaben la protecció no tinguen la consideració d'exclòs social". "Pot arribar un moment en què una persona perda la protecció, i aquí ha de néixer un programa i un compromís temporal, mentre duren els efectes de la crisi, perquè tinga una protecció social, però lligada a la formació i a l'ocupació", va assegurar el ministre a Logronyo.


Corbacho va qualificar de "negatives" les dades de desocupació, però va dir que les mesures del Govern "estan donant resultats". El ministre també va llançar un missatge a la CEOE, que el dia abans havia demanat noves reformes laborals (com un acomiadament més barat): la patronal ha de plantejar les propostes a la taula del diàleg social.


El comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Joaquín Almunia, va qualificar de "molt preocupants" aquestes dades, però va assenyalar que el Govern està "compromès" a estudiar amb els agents socials mesures per tal d'afrontar el problema.

Noticia apareguda al diari EL PERIODICO

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El gran pacte és el heu fet el PSOE i el PP a Euskadi, un partit que amb les successives col·laboracions entre nacionalistes i progressistres (primer amb els tripartits PNV-PSOE-EE", després amb PNV-PSE/PSOE-EA" i més tard amb PNV-EA-EB) l'havien portat a ser la comunitat autònoma més pròspera, amb menys atur, amb més competitivitat industrial, i amb un nivell de benestar humà segons l'ONU comparable al dels països nòrdics.

Amb els governs del PSOE o del PP, ací ja sabem bé quins resultats econòmics acabem tenint.

Anònim ha dit...

Que llejota és la condena! Fede lleva la foto, teu preguem com a seguidors del blog.

Beniarres al dia ha dit...

Al primer anònim: Gran part del Benestar i progrés que tenen a Euskadi ve per la seu GENT que es realment emprenedora, amb iniciativa empresarial, amb un gran moviment cooperatiu i amb moltes ganes de treballar. Altre factor força important és el regim financer amb que conta Euskadi i Navarra, totalment diferent a de la resta de l’estat espanyol i que va que ingressen molts més diners per al govern autonòmic.
Hi ha que respectar el que la gent ha elegit i per tant no es poden fer prejudicis abans de que preguen possessió i posen en pràctica la seua política econòmica.

Al segon anònim: Evidentment que De la Vega no és massa guapa però té un gran caràcter i molt bona política. Prefereixc aquesta foto d’ella que altres fotos que tots tenim en ment i que son realment condemnables.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...