Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 15 d’abril del 2009

Propostes

Ja han passat els dies festius de Pasqua. L’oratge no ens ha acompanyat massa i la butxaca tampoc, així que molts hem optat per quedar-nos a casa nostra i visitar les poblacions de la comarca o les comarques veïnes. Visitar paratges i indrets que habitualment no anem a visitar. Nombrosa gent forastera ens ha visitat, especialment l’embassament de Beniarrés que estava de gom a gom el diuemnge per la vesprada, així com el Barranc de l’Encantada i el nostre poble.

Com ja s’havia exposat en un darrer article en aquest blog titulat “Preparats per a Pasqua?”, no s’ha promocionat gens ni mica als visitants forasters la zona d’acampada a la partida de “La Parà” ni tampoc el museu municipal que ha seguit tancat aquests dies de Pasqua. També s’haguera pogut promocionar la pujada al Benicadell per Beniarrés, la visita a l'església i l'ermita entre altres coses que feren atractiu als turistes que els agraden les zones d’interior la visita al nostre poble i la seua estada entre nosaltres. Tal vegada l’any que ve si ho veu a bé fer-ho l’equip de govern del Partido Popular es faça alguna cosa de les que propose.

Per les visites fetes a les diferents poblacions , hi havia una cosa que anava fixant-me prou i era el nombre de bars o restaurants oberts on poder dinar o fer-se una picadeta de calent, a més a més d’apreciar les meravelles naturals i arquitectòniques que tenim a la comarca del Comtat. Per exemple a l’Alcala de la Jovada hi han quatre llocs on poder anar a dinar amb els teus. També a l’Orxa hi han quatre llocs on poder anar a dinar amb els teus i a Gaianes dos més. En canvi al nostre poble veies com la gent passava de llarg i no es quedava a dinar perquè no hi han bars que te’l feren.

El portar un bar o un restaurant es molt sacrificat per al qui ho ha de fer i per a la seua familia. Aquestes activitats deuen ser quasi sempre d’iniciativa privada i cadascú porta endavant el seu negoci que de segur serà com millor sapiga o puga doncs son els ingressos d’on viu ell o ella i la seua família. Actualment a Beniarrés els caps de setmana no hi ha cap lloc on poder anar a dinar amb els familiars o convidats una paella, un arròs, una torrada, un tros de carn o algun arròs al forn o qualsevol altre dinar que no siga fer-te un picadeta o un entrepà. En breu el bar de la Plaça obrià les seues portes baix una nova gerència i poden cobrir aquesta carestia hostalera que patim a Beniarrés.

Hi ha un gran nombre de gent de Beniarrés que gestiona i porta filaes i bars llogats per tot arreu de la nostra comarca que estan perfectament preparats per a portar endavant un restaurant, i altra que de segur, si li se facilitaren les coses es tiraria endavant de seguida i és ací on pot entrar l’Ajuntament de Beniarrés. Poblacions veïnes com l’Orxa o Gaianes disposen de bars municipals que ofereixen un servei i al mateix generen ingressos la poble amb el pagament del seu lloguer.

Actualment l’Ajuntament de Beniarrés està construint amb les diners del Pla Zapatero un nou edifici per a la Divulgació de la Música que bàsicament anirà destinat com a una nova seu per a la Unió Musical de Beniarrés i la Banjub a la zona de la Placeta Enric Valor. Aquest edifici perfectament es podria destinar a fer un bon restaurant que l’Ajuntament de Beniarrés trauria a concurs i generaria ingressos per a l’Ajuntament, llocs de treball i donaria un servei altament demanat per la societat beniarresina. Al mateix seria un focus d’atracció de tursime rural per al nostre poble que beneficiaria a la resta de botigues, establiments i bars.

En cas de que aquesta idea no agrade a l’equip de govern del Partido Popular, també està la proposta de destinar l’actual planta de l’edifici que ampra la Unió Musical al carrer Dr. Orero per assajar per a fer un restaurant on donar servei a la nova piscina municipal, els esdeveniments que es facen al centre cultural “Joan Fuster” entre molts altres i visitants del poble una vegada la Unió Musical marxe al nou edifici que s'està construïnt.

I una tercera proposta que es pot fer és destinar part dels diners del Pla Camps ( a Beniarrés li pertoquen uns 270.000 €) a reformar i ampliar el Bar de la Piscina a la zona de “La Parà” per a crear un bar o restaurant, donar ingressos a l’Ajuntament una vegada llogat i crear llocs de treball.
Als bars existents ja a Beniarrés se’ls podria promocionar amb cunyes de ràdio incentivant la visita i el consum a Beniarrés, sortejant viatges o regals entre les consumicions fetes al poble, alliberant-los de càrregues impositives com va ser la proposat socialista de que no paguen per ocupar la via pública amb taules i cadires entre moltes altres coses i que va ser rebtujada per el PP i el BLOC.

Aquestes propostes queden en l’aire per a que els governants municipals del Partido Popular les llisquen ( doncs se que lliguen aquest blog) i facen el que consideren més oportú i millor per al nostre poble.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

no se que fas en beniarrés,
lo celebro que eres, tindries que estar al costat de Zapatero.

Anònim ha dit...

Em sembla que ja es el tercer article que poses referents al bars en este blog, si vacances, si demes. Perque no en montes un si tantes ganes tens? o nomes pots estar al altre costat de la barra? pues mira que tagrada. en sou uns quans els que tots els disabtes sel passeu xuplant de parroquia en parroquia, a vore si algun sanima i li eixen les canyes mes barates

Beniarres al dia ha dit...

La demagògia i les desqualificacions sempre darrere de l’anonimat no siga que la gent sàpiga que ho escriu i vos puguen retraure alguna cosa.

Al primer anònim: sols escric el que molts diuen i pensen. Pel que puc veure com no desqualifiques les propostes vol dir que et semblen encertades.

Al segon anònim: primerament felicitar-te, doncs eres un seguidor d’aquest blog i m’alegra. Jo no valc per a gestionar un bar, això ho ha de fer gent que li agrade la cuina i no és el meu cas. M’agrada fer-me algunes cerveses els caps de setmana i per el que veig tu deus estar molt a prop meu en les “parròquies” doncs em tens prou controlat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...