Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 20 d’abril del 2009

EL SALVALLENGUES

Baix aquest títol de “El Salvallengues” ha eixit publicat a la web del Partido Popular de Beniarrés aquest article que reprodueixc i que aconselle llegir. Ho faig simplement perquè a la web del Partido Popular no es poden comentar els seus articles ni rebatre sobre el que en ells es publica i vull comentar alguna cosa de l’article publicat, també per al·lusions cap als regidors del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de Beniarrés.

Desconeixc qui és l’autor de l’article però com que està a la pàgina web oficial del Partido Popular de Beniarrés, el seu president deu d’haver autoritzat, que no és altre que el nostre alcalde de Beniarrés i que aquestes opinions son les opinions oficials del PP al nostre poble.

L’article diu el següent:

“Somos de la opinión que cuando alguien quiere dar lecciones sobre alguien o algo antes tiene que haber predicado con el ejemplo y son muchas las pruebas que nos ha dejado el PSOE DE BENIARRES en muchas materias , en esta ocasión nos ocuparemos de la lengua.

En primer lugar decir que los miembros del partido popular de Beniarrés no tenemos ningún complejo lingüístico ,ni mucho menos nacionalista Y SOBRE TODO ALGO MUY IMPORTANTE no utilizamos las lenguas para buscar votos.

Vamos a decirlo alto y claro para despejar posibles dudas, somos hijos de Beniarrés, vivimos en la Comunidad Valenciana por lo tanto somos valencianos y somos españoles ya que estamos en España , que por cierto no la inventó Franco ,los romanos designaban geográficamente el conjunto de la península ibérica como HISPANIA, que proviene del fenicio I-SPN-YA, los griegos HESPERIA , otros pueblos OPHIXIA, los cartagineses IBERIA. Y si de latín hablamos en la península diremos que es la lengua madre tanto del castellano , como del valenciano es decir en origen eran la misma pero en cada territorio ha derivado de una manera u otra , con lo cual empezamos diciendo que son dos lenguas hermanas ya que viene de la misma madre

Aclarado esto que es una obviedad, pero que intencionadamente algunos olvidan entraríamos a la cuestión política y sólo en la parte que afecta a la lengua ;resulta que como pertenecemos a España y vivimos en una comunidad con lengua propia tenemos dos lenguas oficiales ,nuestra lengua materna y una lengua común para todo el estado que es el castellano, la segunda o tercera mas hablada en todo el mundo. Por lo tanto todo vecino tiene derecho a ser tratado en la lengua que desee, en nuestro caso el trato verbal es cien por cien valenciano y el escrito en castellano .En cualquier caso si alguien desea ser contestado en valenciano, se le contesta. Tendremos que centrarnos en la realidad y situarlo todo en su medida.

Somos un pueblo que habla valenciano y que en su gran mayoría ha estudiado en castellano , por lo tanto son muchísimas las personas que su lengua escrita para comunicarse y leer es el castellano .Poco a poco se van incorporando jóvenes que ya lo conocen y progresivamente se irá normalizando esta cuestión .Desde el partido popular creemos que se deben de conocer las dos, utilizarlas y cuidarlas, pero nunca imponer una sobre otra, para conseguir todo esto hacen falta medios humanos y materiales y como siempre todo depende del dinero .

Si se da una vista hacia atrás , se verá que se está avanzando mucho en esta materia , aunque para algunos no sea suficiente ,pero no hemos sido nosotros lo populares los que hayamos puesto impedimento alguno , entre otras cosas porque la lengua de nuestros padres y abuelos es nuestra y la queremos tanto como otros ,sólo que no la utilizamos para hacer política y sobre todo demagógicamente .Nuestra obligación como administración es utilizar las dos y de hecho lo hacemos. Pasa en muchos lugares del mundo donde las regiones tienen unas lenguas propias y conviven perfectamente con la del estado

FILOLODEMAGOGIA SOCIALISTA EN BENIARRÉS

Una de las sorpresas más grandes que nos hemos llevado en esta legislatura fue la moción que presentó el PSOE sobre el valenciano. En donde se exigía todo lo que estando ellos en el gobierno no hicieron y exigiendo a la administración lo que ellos no se exigían DIME DE QUE PRESUMES Y TE DIRÉ DE QUE CARECES

Como hemos dicho en otras ocasiones son muchos los documentos que estos señores solicitan , entre ellos las actas , lo cual no nos parece mal ,están en todo el derecho del mundo , aquí el problema viene cuando después de hacer un acta de 20 folios ,la cual se redacta en castellano por que nuestros administrativos siempre han utilizado esta lengua en el trabajo , esta se tiene que traducir , el hecho de traducirla con el programa informático SALT hace que muchas expresiones y palabras no se entiendan , con lo cual se tiene que repasar todo y aquí es donde siempre se escapa algo; esto que es algo normal cuando algo se esta cambiando lo están convirtiendo en un drama

Aquí la cuestión y la pregunta es la siguiente ¿CUANDO ALGUIEN LO INTENTA HACER BIEN ,SE LE CASTIGA O SE LE ANIMA ? Estamos pensando hacer un día una prueba de traducción a estos concejales del PSOE , se admiten apuestas a ver quién de los tres comete mas faltas .

ANECDOTARIO

Actas redactadas en valenciano cuando gobernaba el PSPV-PSOE: 0
Actas redactadas en valenciano cuando gobernaban el PSOE y el bloc: 0
Actas redactadas en valenciano gobernando el PP 25

Los mismos que obligan al gobierno del PP y a los funcionarios a que se les redacte todo en valenciano presentan mociones en castellano

· Programa electoral del 2003 del PSOE –BLOC bilingüe
Programa electoral del PP en 2003 todo en valenciano.

En una instancia presentada por una concejal del PSOE en una misma línea comete tres faltas de ortografía

En las instancias presentadas por un concejal del PSOE desde finales de 2008 viene cometiendo la misma falta reiteradamente.

· Un concejal del PSOE el 1 de marzo presenta una instancia en castellano. Este mismo Concejal presenta mociones en castellano porque dice que se expresa mejor

Y como ultima anécdota en la instancia que solicita la redacción de las actas en valenciano,
también cometen faltas de ortografía.

Es una pequeña muestra para que vean la caradura moral de las personas , en este caso de los concejales del PSOE de Beniarrés .A veces nos preguntamos si realmente quieren la lengua o simplemente la utilizan para hacer política ,cuando tuvieron la ocasión no hicieron nada y ahora exigen Por cierto ¿Sabrán como se llama crisis en valenciano? Hasta hace poco no sabían ni como era en castellano.

Algún día hablaremos del complejo nacionalista.”

Els i les regidores del PP a l’Ajuntament de Beniarrés moltes vegades comenten articles que escric al blog de “Beniarrés al dia” però ho fan de forma anònima. Jo he volgut posar el seu article i fer-los el comentari públicament doncs a la seua pàgina no ho puc fer.

Primerament dir que el text conté moltes inexactituds o millor dit falsedats que caldrà aclarir. Primerament dir que el PSPV-PSOE de Beniarrés no és qui per a donar lliçons a ningú, simplement hem sol·licitat a l’Ajuntament de Beniarrés que la còpia de les actes que se’ns facilita així com l’ordre del dia de la sessió a celebrar estiga redactada en valencià. I ho fem perquè tenim dret igual que qualsevol veí o veïna i perquè al nostre programa electoral portàvem que l’administració local anava anar poc a poc normalitzant les seues publicacions, notificacions i edictes i com el poble no ens va elegir per portar endavant el nostre programa electoral ho vam sol·licitar als elegits pel poble. El PP va estar governant juntament amb ApBe i la Llista i no vam sol·licitar en cap moment aquest dret que ens empara. Convendria aclarir en aquest punt que sols hem demanat que les actes i les convocatòries de les sessions que celebra l’Ajuntament de Beniarrés estiguen en la nostra llengua, tota la resta de documentació que se’ns facilitat està en castellà. Per si algú pensa que és un capritx i que sols ho fem obstaculitzar l’administració local.

El socialistes creguem que el valencià es perfectament vàlid per a que l’administració local treballe amb la nostra llengua i no volem polititzar-la doncs és la Universitat i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua qui té les competències en la normativa lingüistica. En canvi el PP del País Valencià no acata ni el que diu la Universitat ni el que diuen els tribunals i segueix erre que erre dient que el català i el valencià no son la mateixa llengua i moltes altres barbaritats per obtenir redit polític i fomentar el fantasma de l’anticatalanisme per guanyar un grapat de vots. Per tant senyors del PP de Beniarrés com be dieu al vostre article prediqueu amb l’exemple i promocioneu una llengua que es clarament minoritària a l’administració local i no feu política d’ella.

També hi ha una frase que diu “ ... y como siempre todo depende del dinero”. Evidentment aquesta afirmació es falsa i els valencians tenim una frase que ho defineix clarament “ Fa més el vol que el que pot” i en aquest frase queda demostrat quan l’any 2008 va pressupostar el Partido Popular més de 10.000 € per a la promoció del valencià i acabat l’any no s’ha invertit un sols euro. Evidentment no hi havia ni hi ha voluntat política. Novament queda demostrada aquesta afirmació quan ara es demanen que els calendaris que regala l’Ajuntament de Beniarrés passen d'estar en valencià a estar en castellà únicament per voluntat política del PP i no per l’excusa que se’ns dona de que no hi han ni en queden en versió valenciana. Si hi haguera voluntat política els edictes publicats al BOP estarien en la nostra llengua i això no val diners.

Evidentment que és la llengua dels nostre pares i avis però volem que siga la llengua dels nostres fills i per això cal que després aprendre-la als col·legis siga emprada de forma natural per l’administració, els mitjans de comunicació, els polítics i la societat en general i no que quede com a algo residual i folklòric doncs una vegada fora de l’àmbit formatiu el valencià pràcticament desapareix de les nostre vides per la manca de suport dels nostres governants tant a nivell estatal, com autonòmic om local. Perquè no ens expliquen perquè no es fa ver la XX Trobada d’Escoles Valencianes a Beniarrés si el Partido Popular diu que no vol polititzar la llengua ni traure-li redit polític?

La Generalitat diu que germanitzarà l'ús normal i oficial de les dues llengües i adoptarà les mesures necessàries per assegurar-ne el coneixement.també el Consell de Cultura Valencià reclamava en 1998: una actitud exemplar de l'Administració valenciana en l'ús de la llengua tant en el que fa ressò a les compareixences públiques dels responsables polítics com per a la resta de les actuacions oficials.(publicacions, publicitat, documentació administrativa etc..)però pareix ser que per al PP de Beniarrés aquestes lleis no son d’obligat compliment. Una data que es alarmant, la Generalitat sols exigeix el coneixement de la llengua al 1,2% dels funcionaris o empleats públics.

Un regidor es una persona amb una formació pròpia i voluntat pròpia i no ha de ser especialista de tot, per tant si comet faltes de ortografia expressant-se en una llengua ,intenta corregir-les i no passa res, ningú pot demanar-li responsabilitats per això perquè no està sotmès a un examen de llengua sino de gestió i/o control de gestió en l'oposició que es el que realment molesta al PP.

Tinc que anar tancant perquè si no es podria fer etern aquest article. Les coses no “se han de intentar hacer bién”, les coses s’han de fer be i no es excusa per a que ens presenten actes en valencià (no hi ha cap a la web de l’Ajuntament penjada) farcides de faltes ( per exemple el nom de l’alcalde ve com Lluiu). Que passaria si fora a l’anvers i aquestes faltes estigueren en castellà?. Evidentment que els socialistes comenten faltes d’ortografia però nosaltres no som professionals i evidentment que també sabem escriure en castellà però no es motiu de justificació les errades comeses per una institució pública com puga ser l’Ajuntament de Beniarrés.

Pense que hauríem d’estar orgullosos de la nostra riquesa cultural i que mai la llengua ha de ser un tema de enfrontament i falta de respecte, perquè ens agrade o no tenim un estatut que defineix el que ha de ser la llengua valenciana, una llengua usada amb normalitat, una llengua d'ús necessari i una llengua a la que se li reconega prestigi social en tots els àmbits i continuem assistint massa sovint a incompliments de l'ús normal i oficial per part de certes administracions publiques que estan més interessades de fer un ús polític de la llengua com diu al dita “confonent la gimnàstica amb la magnèsia”

I per tancar el dia que vullga el PP parlarem del “complejo nacionalista”, però quin l’espanyol?

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Si existira un assessor lingüístic a l'Ajuntament, com hi ha en molts altres, no passaria aquest rifirrafe entre PP i PSPV.
Naturalment, el que està en el govern és l'únic responsable de la deixadesa en l'ús de la nostra llengua.
No és vàl·lid l'argument de què en el passat es feia així o aixà. Si es vol, es pot.

Sergi ha dit...

A banda d'una classe de sociolingüística, als del PP del teu poble els cal una d'història. Mira que traslladar el naixement d'Espanya a l'época romana.Jo pensaba que tot venia del casament entre els Reis Catòlics. Tal volta serà perquè soc de la Logse. Només llegint això ja n'he tingut prou. Ànim i a seguir lluitant per la llengua del nostre país, tan important i digna com el "seu" castellà.

Anònim ha dit...

Una vegada més els del PP es disculpen en els governs anteriors, i és que no donen per a més. A la vista està que claven canya de les errades ortogràfiques dels regidors del PSOE i resulta que ells han de traduïre en el SALT, lamentable...
I el més trsit és que ens vullguen llavar la cara a tots en aquesta article, penseu que no vegem més que clar que per la nostra llengua al poble de Beniarrés no es fa res??? Fan molt més altres col·lectius desinteressadament que vosaltres.

Vergonyòs!!!

Anònim ha dit...

Collons en el blau de la senyera cada vegada és més oscur. Del blau cel quasi blanc dels inicis ha passat a un blau eléctric espantós. A eixé ritme d'ací uns anys han llevat la quatribarrada i sols és queda la corona en el blau.

Anònim ha dit...

És cert que el Psoe ha fet mal el tema de la llengüa peró arà és temps de que vosaltres ho feu millor i no seguidis-me quant no retrocès. Volem que utilitzeu el valencia sense complexos en els escrits.

Carles Tomàs ha dit...

No vull dir res del que escriu aquest article d'opinió en la web del PP de Beniarrés perquè, entre altres coses, no sé qui és. Si que vull dir, però, que eixir amb l'opinió de què el PP no té res en contra del valencià i que estima la nostra llengua tan com el castellà, em sembla una mica atrevit i més quan es fa utilitzant aquesta última.
Crec que dins del PP hi ha gent que si que estima la llengua, però com a partit és deplorable l'ús que en fan. Si en alguns llocs l'empren, és tan sols per qüestió dels vots que hi puguen arreplegar.
El missatge que s'extrau d'aquest escrit no és altre que a l'autor li falta voluntat d'aprendre el valencià, simplement perquè passa d'ell i amb el castellà ja en té prou. Encara que diu que tothom té dret a usar qualsevol de les dues, ell ho fa en castellà perque és la llengua de l'estat, de la nació espanyola, com afirmen. No tinc res en contra d'aquesta llengua, més bé em considere afortunat de poder expressar-me en ella sent com és una de les més importants del món, però -"manda huevos"- que ens la vullguem imposar perquè es "la lengua común a todos los espanyoles".

Anònim ha dit...

Em pareix d'una ximpleria preocupant que en la pàgina del PP de Beniarrés es vullga resumir que el naixement de la nació espanyola es produeix en l'època romana, perquè ells nomenaren Hispània a aquest territori.
Caldria que feren un curset d'història a veure si així arriben a entendre que en l'època medieval (bastant posterior a la romana)no existien nacions i que la península ibèrica no era una unitat político-territorial.
I l'època musulmana? No va ser determinant? S'oblidem d'ella?.

Anònim ha dit...

Tb ha de tindre en compte que españa ha sigut molt variable depenet de quina época estem parlant d'una españa o un altra. M'explique, si parlem de l'españa de 1830 españa tenia Cuba i era tan irrenunciable com ara Euskad, per possar un exemple, al igual que eren irrenunciables totes les altres colonies que és tenien a l'Africa ( encara queda Ceuta, Melilla i les illes Canaries) les colonies que es tenien a America, Filipines... Depenet de quina época parles españa és una cosa o és un altra. En Hispania, Iberia... també estava Portugal, Andorra i Gibraltar i per molt que pese alguns no és españa. I noslatres com valencians no és vam integrar al projecte de españa per voluntat propia si no per la folça, amb una guerra pel mig, millers de morts i una posterior represió brutal comparable al que està passant hui en dia a Irak. Doneu-se compte que en aquella época els valencians ni sabiem ni habiem sentit en la vida parlar en castellà, ivan vidre ens van guanyas i ens inposaren una llengua, cultura, moneda, lleis que no eren les nostres i estaven fetes en la nostra contra. Espanya s'ha creat i a costa de la sang i la represió .

Anònim ha dit...

Tant de bombo amb el valencià i al final acabàreu vosaltres amb esta llengua : la llengua de tots els que realment ens sentim valencians de veritat. No volem ser cataloparlantes, que siguen ells VALENCIANOPARLANTS, NO ET FOT.....

Anònim ha dit...

Al de tant de bombo...
Encara que no vullgues ser catalanoparlant, ho eres quan parles valencià.

Anònim ha dit...

Al de tant de bombo.
Que atrevida és la ignorància!

Anònim ha dit...

I vosaltres encara que no vullgueu continuareu sent i parlant ESPANYOL JA,JA,JA.

Anònim ha dit...

A mi no em molesta ser espanyol. De les terres o països espanyols, amb diferències culturals, lingüistiques, etc.

Anònim ha dit...

JAJA pues no vos token els cataplins kuan no teniu mes remei que vos eu diguen;MIRA QUE FIRMAR EN ANGLES, ANTES QUE DIR EPAÑOL AA MUCHA HONRA! manda huevoooos

Anònim ha dit...

Necessitem un traductor (o intèrprete) per a l'anònim del JA JA. No se li entén res.
Deu ser algun llicenciat en llengües intergalàctiques.

Carles Tomàs ha dit...

Si en l'anterior comentari meu deixava entendre que al PP li importa tres naps el valencià, ara ho ratifique més encara després d'assabentar-me que ha fet publicitat de la C.Valenciana en TV3 en castellà. És açò amor per la llengua o integrisme catellanista? Si preferiu, li podeu dir idiotesa supina

Anònim ha dit...

Aquest es el futur que ens tocara viure , els Valencians desapareixarem com a poble ,tenim que conseguir la INDEPENDENCIA si volem sobreviure.

Anònim ha dit...

Als del Pp:
Quant publicareu la segona entrega de la serie Historias de risa, el capítol "Complejo nacionalista". El capítol "El salvallengües" ha estat molt be i a donat molt de si. Esperm la segona entrega amb molta ansia.

Anims i continueu fent humor que estem farts de tanta crisi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...