BENIARRÉS AL DIA NI COMPARTEIX NI ES FA RESPONSABLE DELS COMENTARIS QUE EN AQUESTA PÀGINA ES PUBLIQUEN.
AQUELLS QUE CONTINGUEN OFENSES, INSULTS O SEMBLANTS, NO SERAN ADMESOS.
Actualitat: AJUNTAMENT: Dimecres 23 de maig a les 19:30 hores sessió plenaria a l'Ajuntament de Beniarrés

divendres, 10 d’abril de 2015

Projecte Diània: Oli d'Oliva Verge Extra

Descripció del projecte

PERQUÈ PROJECTE DIÀNIA?


El Projecte Diània és un projecte ambiciós que vol revertir directament sobre la societat. Venim d'unes terres valencianes agràries, Beniarrés (El comtat), on el minifundi és exclusiu, on el paisatge natural de la zona degenera i prolifera l'abandó de les terres, la destrucció dels marges de pedra seca i els incendis forestals.

Tot aquest deteriorament ve donat, en gran part, perquè la gent que viu en aquestes terres ja no trau un benefici econòmic per continuar mantenint aquest patrimoni natural i paisatgístic que els seus avantpassats han creat amb molt d'esforç.


No volem ser espectadors passius de com uns pobles perden vitalitat i perden la seua gent i paisatge sinó que ens volem vius i volem contribuir amb el nostre esforç a què aquestes zones rurals no moren.

EL NOSTRE OLI

Des de Projecte Diània volem revertir aquesta tendència, per açò des de fa uns anys, produïm oli d'oliva verge extra de varietat local "blanqueta" elaborat mitjançant mètodes d' agricultura ecològica La recol•lecció es realitza en el punt òptim de maduració de l'oliva i el mateix dia és portada a l'almàssera on és premsada en fred. En cap cas filtrem el suc, perquè així aconseguim que no perda cap de les seves qualitats aromàtiques i gustatives.
L’oli resultant és un oli verge extra, verd, net i amb una aroma intensa amb un lleuger to a herba acabada de segar. En gust notem una amargor que li dona cos i unes tonalitats de picant que li ofereixen personalitat.

MOLT MÈS QUE OLI

De manera que anem avançant el la producció i venda de l'oli volem recuperar bancals abandonats de la muntanya, re-construir els marges de pedra seca que han caigut per la innacció i el descuit. També tenim previst replantar els voltants d'aquests bancals muntanyencs amb arbres i arbustos autòctons per afavorir així la biodiversitat i la col•locació d'eixams d' abelles per ajudar a la pol•linització.

A mesura que avance aquest projecte volem que aquesta pràctica s’estenga amb l'objectiu que puguem gaudir d’una muntanya viva, amb diversitat i cuidada.
És un treball dur però val molt la pena!

QUI SOM

Som Mario i Gabri, dos germans que des de ben menuts hem anat a treballar al camp en el cultiu de l'olivar amb el nostre pare durant els caps de setmana i vacances. Sempre de manera voluntariosa però professional i apostant per varietats autòctones.  

Des de sempre hem tingut inquietuds socials i l’ecologia ha sigut una preocupació que hem tingut molt present. A poc a poc anem formant-nos en aquest món de l'Oli d'Oliva Extra Verge i hem realitzat diferents cursos de sobre el cultiu de l'olivera mitjançant tècniques d'agricultura ecològica i sobre cates d'oli d'oliva verge extra.

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS

En una primera fase, volem invertir en la reforma i posada a punt d'un petit local on poder embotellar amb unes mesures sanitàries adequades. Aquesta reforma està valorada en 3800 euros. Després necessitem uns contenidors d'acer inoxidable que tenen un preu de 1000 euros i finalment, les botelles i etiquetatge que serien uns 1200 euros. Si sumem totes aquestes despeses necessitaríem un total de 6000 euros

SOBRE LES RECOMPENSES

Per la realització de les recompenses em comptat amb la ajuda impagable d'Almudena Canet Gil una gran amiga, nascuda a Llutxent que ens a disenyat el logotip de les ampolles i ens realitzarà les diferents aquarel.les de les recompenses.
Almudena, des de ben menuda és una apassionada de les arts plàstiques. En el 2003 es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Va cursar l' últim any de carrera a Firenze (Itàlia) en l'especialitat de Gravat i Dibuix. En l'any 2004 va fer els cursos de Doctorat també en l'especialitat de gravat.

CALENDARI PREVIST

Començaríem comprant els tancs d'acer inoxidable i l'adequació del local i calculem que entre maig-juny podriem estar lliurant les recompenses.

XARXES SOCIALS I BLOC

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...