Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 30 d’octubre del 2012

Beniarrés 2 - 0 Villena CF (7ª jornada)

Primera derrota del Villena B esta temporada, en un partido muy flojo de los visitantes, con muy mala suerte de cara a portería rival y en un campo de tierra muy pequeño y en malas condiciones.

Jugaron: Bam Bam, Miguel, Miguel Ángel, Manu, Hassan, Sánchez, Chata, Edu, Ale, Gómez y Enrique.
También jugaron: Eric, Lucas, Pedro y Milán.

El partido comenzó con tres clarísimas ocasiones para los visitantes que no se materializaron cuando solo era empujarla al fondo de la red, a partir de las ocasiones falladas, el equipo local despertó y tuvo algún acercamiento peligroso pero solventado por la defensa villenense.

En el minuto 17 el árbitro regala un córner al Beniarrés cuando claramente el balón había sido tocado por un jugador local, en este córner llegaría el 1-0, balón peinado en el primer palo y solo en el segundo palo el central metería el esférico en la portería defendida por Bam Bam.

Solo 5 minutos después en el minuto 22 tras varios rechaces en la frontal del área del Villena,  un buen disparo y el balón golpea en el palo y se mete en la portería de los visitantes poniendo un ficticio 2-0 en el marcador en los dos primeros acercamientos del Beniarrés. Hasta el descanso mucha precipitación por parte de los jugadores del Villena y nada de peligro en ninguna de las dos áreas.

En el segundo tiempo  el Beniarrés se dedico a perder tiempo y a no querer jugar, parando el partido en todo momento, el Villena B lo intento de todas las maneras posibles pero esta vez la pelota no quiso entrar, estando muy desafortunados durante todo el partido. El encuentro terminó con el resultado de 2-0, en un partido para olvidar de los visitantes.

La temporada es muy larga y debemos de sacar conclusiones positivas de estos encuentros, para continuar mejorando en cada partido y sobreponernos ante cualquier adversidad.

Felicitar y agradecer a los jugadores del juvenil (Hassan, Lucas y Alejandro) por su implicación y trabajo en un partido muy complicado y dar ánimos a Manu que terminó el partido lesionado y que pronto estará recuperado.

Informacion sacada del Villena CF-B

divendres, 26 d’octubre del 2012

Inauguració del nou Centre Social a Beniarrés


Diumenge 28 d'octubre a les 12:00 hores s'inaugura el nou Centre Social de Beniarrés

El diumenge 28 d’Octubre, s’inaugura el nou Centre Social de Beniarrés. Un centre que en principi acollirà el Llar dels Jubilats i a l’Associació de les Mestres de Casa.

Aquest nou edifici na tingut un cost aproximat de 700.000 €, si tenim en compte la totalitat de les seues despeses per tal de posar-lo en funcionament, es a dir, vora els 115 milions de les antigues pessetes.

Aquest nou Centre Social està construït damunt de l’antic Centre Social, que va ser demolit perquè estava en greu estat de conservació, segons es va dir des de l’equip de govern, però que ningú ha vist cap document tècnic que avalara el seu estat de greu perill que motivara la seua demolició i la construcció d’un nou edifici.

La seua construcció ha suposat  sol·licitar un Pla d’Obres Especial a la Diputació d’Alacant de 5 anys. Fins i tot, ha tingut que sofrir reformes abans de ser inaugurat.

Antic Centre Social de Beniarrés

Abans de ser aprovat el seu projecte i d’encetar-se les obres es va proposar com alternativa la construcció d’un Centre de Dia per atendre a les persones majors necessitades de Beniarrés i que al mateix temps, creara llocs de treball. Aquestes propostes van ser desestimades amb els vots de la majoria del Partido Popular.

Un any després de ser acabades les obres, obrirà el diumenge les seues portes el nou Centre Social de Beniarrés i personalment, espere que no sols siga el “Bar dels Jubilats” i el lloc un fer “bolillos” i jugar al bingo. Crec que aquest nou centre deuria ser un punt d’atenció a les persones majors, de prestació de serveis i formació per a les persones majors i lloc on tindre assessorament tant els jubilats com les mestres de casa alhora d’afrontar els nous reptes de la societat.

Un lloc que fera de menjador social per a les persones més desfavorides, d’assistència social per als més necessitats i d’atenció per a les persones que no es poden valdre soles per elles mateix al llarg del dia i que a la nit marxaren a les seues cases  dormir com sempre han fet, vivint al seu poble Beniarrés.

Espere que aquest nou Centre Social ompliga les necessitats dels col·lectius que el van a utilitzar i que el facen un referent comarcal en presentació de serveis, realització d’activitats i de dinamisme social.


Xerrada: L'espoliació fiscal al País Valencià

Dissabte 27 d'octubre a les 19:30 hores a l'Ateneu Popular "Arrels" de Beniarrés



Dissabte 27 d'octubre oferirem la xerrada. "Les dades de l'espoliació fiscal al País Valencià" a carrec de David Oliver i Cesc Silvestre, membres de Solidaritat per la Independencia. 

La xerrada tindrà lloc a l'Ateneu Popular Arrels a les 19:30, en finalitzar sopar a l'ateneu per 10 euros.

dimarts, 23 d’octubre del 2012

El Elda Industrial se desmelena ante el Beniarrés (13-0)


El Elda Industrial no tuvo piedad del Beniarrés, al que goleó estrepitosamente por 13 a 0 en un partido que se le puso a favor en los primeros compases. Las grandes dimensiones del Nuevo Pepico Amat, fueron un aliado para el equipo entrenado por Miguel Martínez. Al comienzo del encuentro, y según iban sucediéndose las ocasiones de gol para el Elda Industrial, ya se podía escuchar a algún jugador visitante comentando en un valenciano profundo "chicons, si seguim aixi, ens caurà un sac", y todavía iban 1-0.

Con el paso de los minutos fueron llegando los goles, y aunque la goleada fue de escándalo, los de la comarca del condado de Cocentaina, seguían con la cabeza alta, comportándose bien y disfrutando, como alguno de ellos dijo, de un campo tan moderno. Al descanso, el marcador reflejaba un claro 6 a 0.

El partido lo dirigió el colegiado adscrito a la delegación de Elda, Sánchez Grisalvo, que no tuvo complicaciones. Llamó la atención la figura de los asistentes, algo no habitual en Segunda Regional. Parece ser que desde la delegación de árbitros, se están designando estos auxiliares para que vayan adquiriendo experiencia en la materia. Tanto Roberto Rico Fernández, como Manuel Moreno Falcó, estuvieron acertados.

GOLES: 1-0, M. 3, Adrián. 2-0, M. 16, Adrián. 3-0, M. 21, Ramón. 4-0, M. 35, Hugo. 5-0, M. 36, Cañete. 6-0, M. 40, Fran. 7-0, M. 50, Pablo. 8-0. M. 58, Almarcha. 9-0, M. 63, Álvaro. 10-0, M. 66, Almarcha. 11-0, M. 77, José. 12-0, M. 81, Pablo. 13-0, M. 85, Adri.

Un equipo masculino, entrenado por Miguel Martínez, nunca había conseguido marcar trece goles en competición oficial. Y es curioso, que la temporada pasada, Miguel Martínez fuera cesado al frente del Eldense "B" después de haber goleado al Monóvar "B" por 11 a 0. Las goleadas no le traen buenas cosas al técnico eldense.  A destacar el respeto de todo el Elda Industrial hacia la expedición del Beniarrés. Este fue el primer partido en la historia del Elda Industrial, en el Nuevo Pepico Amat, mejor no se pudo estrenar el estadio.

MARCANDO REGISTROS

Ahora mismo, el Elda Industrial es el líder en solitario del grupo décimo segundo de Segunda Regional, y aunque esto no ha hecho nada más que empezar, sus quince puntos le avalan. Además, es el equipo más goleador de la categoría con 28 dianas, sin embargo, la derrota ante el Villena "B", le debe mantener con los piés en el suelo. Al conjunto azulinegro le sigue el Noveldense con trece puntos, y tras ellos, Villena "B", Castalla y Agost, cuentan con doce. La próxima jornada tendrán que rendir visita al conjunto del Esides Caramanchel de Alcoy, partido que se disputará en el Francisco Laporta, y donde tendrán que llevar mucho cuidado con "Jabato", que en caso de tomar parte en el partido, es un jugador de mucha calidad.

Noticia publicada a EldaNoticias.com

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Beniarrés a "Españoles por el Mundo"

El passat dia 16 d'Octubre al programa "Españoles por el Mundo", on tractava sobre els espanyol i espanyoles que viuen a la Selva Negra d'Alemanya, va eixir el nom del nostre poble, quan Estrella, en el seu comiat, donava records per als "Bajoca" de Beniarrés.

Podeu veure el program sencer en aquest video i on ix el nom del nostre poble al minut 23:18.

dimecres, 17 d’octubre del 2012

Que cobra l'alcalde de Beniarrés?




El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Beniarrés després de que el passat ple ordinari celebrat al consistori beniarresí el dia 27 de setembre, li preguntara a l’alcalde de Beniarrés, Luís Tomás, quin era el sou  que cobrava per la dedicació en exclusiva a l’alcaldia quan al mes d’agost l’Ajuntament de Beniarrés va pagar 1.500 €, ell va dir que cobrava 1.200 € i que al ple, on li se va atorgar la dedicació exclusiva, s’acordarà un sou de 750 € al mes, ha considerat oportú per tal d’aclarir dubtes, no dir falsedats, evitar controvèrsies i malentesos, presentar la següent instància per a que siga el secretari-interventor de l’Ajuntament de Beniarrés el qui certifique el vertader sou que cobra l’actual alcalde de Beniarrés per la dedicació exclusiva a l’alcaldia.

La  instància diu el següent


Nom: Grup municipal socialista de l’Ajuntament de Beniarrés  


EXPOSA:

En el passat ple ordinari celebrat a l’Ajuntament de Beniarrés el dia 28 de juny de 2012, al seu punt tercer, es va acordar amb els 5 vots a favor dels regidors del Partido Popular i l’abstenció dels regidors del PSPV-PSOE i del BLOC, alliberar a l’alcalde de Beniarrés en un règim de dedicació exclusiva degut a “la necessitat de firma i de la presència de l’alcalde en multitud d’actuacions d’este Ajuntament, però no sols en seu de l’Ajuntament sinó en altres Administracions Públiques, la qual cosa representa la necessitat d’una major dedicació al càrrec en detriment de l’activitat laboral i professional, la qual cosa motiva el reconeixement de la dedicació exclusiva del dit càrrec” (sic).

Com s’ha exposat abans, amb els vots a favor del Partido Popular es va aprovar:


PRIMER. Determinar que el càrrec d’Alcaldia realitze les seues funcions en règim de dedicació exclusiva durant l’horari laboral i d’atenció al públic de la resta de personal de l’Ajuntament, sense perjudici, de per raó del càrrec i de forma especial, es requerisca fora de citat horari.


SEGON. Establir a favor de l’alcalde que exercisca el seu càrrec en règim de dedicació exclusiva, les retribucions que a continuació es relacionen, que es percebran en catorze pagues, dotze corresponents a les diferents mensualitats de l’any i les dos restants corresponents a les mensualitats de juny i desembre, i donar-los d’alta en el règim general de la Seguretat Social, havent d’assumir esta corporació el pagament de les quotes empresarials que corresponga.

-El càrrec d’alcalde, percebrà un retribució anual de 10.500 €.


TERCER.  Que es publique en el Butlletí Oficial de la Província de forma integra l’Acord plenari a l’efecte del seu general coneixement, donada la seua transcendència”.

Per tant, fent una simple divisió entre el que té que cobrar l’alcalde de Beniarrés a l’any, 10.500 € entre les 12 mensualitats més les dos pagues extra, dona una quantitat de 750 € al mes.

El passat dia 12 de juliol de 2012 al BOP nº 132, va eixir publicat l’esmentat acord plenari.


Al ple ordinari celebrat el dia 27 de setembre de 2012, el representant i portaveu del grup municipal del PSPV-PSOE, Jesus Gozalbez, va preguntar a l’alcalde quin era el sou que cobra l’alcalde de Beniarrés, Luis Tomàs Lopez, després que al decret 87/2012, referent al pagaments que realitza l’Ajuntament al llarg del mes de juliol , eixirà un pagament de 1.016,13 € a favor de Luís Tomàs Lopez, alcalde de Beniarrés per dedicació exclusiva a l’alcaldia del 11 al 31 de juliol de 2012, es a dir per 20 dies treballats i que al decret 94/2012, referent als pagaments que realitza l’Ajuntament al llarg del mes d’agost, eixirà un pagament de 1.500 € a favor de Luis Tomàs Lopez, alcalde de Beniarrés, per dedicació exclusiva a l’alcaldia corresponent al mes d’agost.

Evidentment vista aquesta xifra de 1.500 € al mes cobrades en concepte de dedicació a l’alcaldia al llarg del mes d’agost ( primer mes sencer de dedicació exclusiva) i el que es va aprovar en sessió plenària el dia 28 de juny per la qual s’aprovava un retribució de 750 € al mes ( 10.500 € anuals dividits en 14 pagues), les coses no ens queden gens clares, ni per a nosaltres ni per a molta gent, creant-nos una greu confusió, quan veïns i veïnes del nostre poble ens pregunten per el sou de l’alcalde.

El nostre vot va ser l’abstenció quan es va acordar posar-se un sou per la dedicació a l’alcaldia per 10.500 € anuals, encara que hi han molts alcaldes que no cobren per ser-ho, però el cobrar 1.500 € al mes representa una despesa de 21.000 € anuals més uns 7000 €  de seguretat social, quantitat que no pot assumir el nostre poble i realment indignant  sabent el temps de crisi que estem passant i lo difícil que ho estant passant moltes famílies a Beniarrés
        
SOL·LICITA: 

Que el secretari interventor de l’Ajuntament de Beniarrés certique quin és el sou real que cobra l’alcalde de Beniarrés en concepte de dedicació exclusiva a l’alcaldia i si el que ha cobrat en el mes de juliol, agost i successius es correspon en l’acord de ple aprovat el dia 28 de juny de 2012 i el publicat al BOP d’Alacant el dia 12 de juliol de 2012.


En el cas de que no es corresponga el que s’ha cobrat fins ara per la dedicació exclusiva a l’alcaldia per part de Luís Tomàs Lopez i el que realment s’ha aprovat cobrar per l’esmentada dedicació, s’actue com dictamina la llei



Beniarrés a 16 d’octubre de 2012



Senyor alcalde - president de l’Ajuntament de Beniarrés



dimarts, 16 d’octubre del 2012

El 28 d'octubre es celebra la "Via Verda" per el Xitxarra


L’activitat ‘amb bici per la Via Verda’ ajornada en el seu moment per problemes administratius en la sol·licitud dels pertinents permisos, ja té data de celebració.
Serà el proper diumenge 28 d’octubre quan tinga lloc aquesta activitat que reuneix a més d’un centenar de participants per tal de fer una ruta amb bicicleta.

Aquesta ruta uneix Alcoi i Villalonga passant per les localitats de Cocentaina, Muro, Gaianes, Beniarrés i L’orxa.

La excursió havia de haver-se realitzat el passat 25 març. No obstant, i com bé hem apuntat abans, problemes administratius en la sol·licitud dels pertinents permisos la van ajornar.


Informació estreta de Pàgina 66.

dimecres, 10 d’octubre del 2012

Sabies què ... ?


Baix aquest títol de “Sabies què?” pretenc publicar reculls de noticies breus, sobre fets ocorreguts o curiositats del nostre poble, Beniarrés. Noticies o fets que no tenen cabuda en un article sencer en aquest blog però, que no per això, deuen quedar en l’oblit.

En aquest segon “Sabies què?” he considerat oportú publicar el següent:

-En ple mes d’octubre hi ha més mosquits als carrers de Beniarrés  i voltants que en ple estiu. Sembla ser la calor i la finalització del tractament contra els mosquits fan que hi hagen tants.

-Una empresa ha facturat,(encara no s’ha pagat) a l’Ajuntament de Beniarrés 4.301 € per “Instalación de vallado en patio plaza ayuntamiento”, es a dir, l’enreixat  que separa la guarderia municipal de la plaça, per tal de justificar una subvenció de la Conselleria de Presidència per a equipaments, senyalització i mobiliari urbà.

-Al ritme que anem, Beniarrés es convertirà en un territori sense palmeres, degut al devastador ataca que està realitzant el picut roig a les palmeres existents. Existeix un protocol d’actuació per actuar davant d’aquestes circumstàncies elaborat per la Conselleria d’Agricultura, desconeixent si s’està aplicant al terme de Beniarrés.

-La setmana passada es va procedir a substituir una banca de marbre del nou Centre Social, centre que serà inaugurat el proper 20 d’octubre, degut a que no cabia el mobiliari que s’havia adquirit.

-Fomento de Construcciones y Contratas ha denunciat a la Mancomunitat del Xarpolar per impagaments, demanant-los el pagament d’interessos de demora per valor de 78.000 €. Doncs cal saber que l’Ajuntament de Beniarrés va pagar al juliol de 2012, una factura de 12.676 € en concepte del quart trimestre de 2010.

dilluns, 8 d’octubre del 2012

9 d'Octubre: Diada del País Valencià


Assumiràs la veu d’un poble
i serà la veu del teu poble
i seràs, per a sempre, poble,
i patiràs i esperaràs,
i aniràs sempre entre la pols,
et seguirà una polseguera.

I tindràs fam i tindràs sed,
no podràs escriure els poemes
i callaràs tota la nit
mentre dormen les tues gents,
i tu sols estaràs despert,
i tu estaràs despert per tots.

No t’han parit per a dormir:
et pariren per a vetlar
en la llarga nit del teu poble.
Tu seràs la paraula viva,
la paraula viva i amarga.
Ja no existiran les paraules
sinó l’home assumint la pena
del seu poble, i és un silenci.

Deixaràs de comptar les sil.labes,
de fer-te el nus de la corbata:
seràs un poble, caminant
entre una amarga polseguera,
vida amunt i nacions amunt,
una enaltida condició.
No tot serà, però, silenci.

Car diràs la paraula justa,
la diràs en el moment just.
No diràs la teua paraula
amb voluntat d’antologia,
car la diràs honestament,
iradament, sense pensar
en ninguna posteritat
com no sia la del teu poble.

Potser et maten o potser
s’en riguen, potser et delaten;
tot això són banalitats.

Allò que val és la consciència
de no ser res sinó s’és poble.
I tu, greument, has escollit.
Després del teu silenci estricte,
camines decididament.




"Al Vent" Raimon

divendres, 5 d’octubre del 2012

In memoriam….


Fa any ens deixava Joaquin Calbo, més conegut com Ximo.

Ximo va obrir la Rocky durant més de 30 anys, fins que la salut el va obligar.

Amb una discografia dels anys 70, 80 i 90 en vinil molt extensa, segur que trobaveu la cançó que havieu estat buscant des de fa molt de temps. Com no la bola de cristall a la pista central i les bambolletes de sabó que ens omplien la pista.

Molts han conegut al que hui es la seua dona o home. Molts van pegar la primera besada a una xica o un xic. El primer “pet”. Moltes coses han passat a la Rocky que ara veu com definitivament tanca les seues portes. De segur que tots tenim un moment a la Rocky que recordem especialment, moments que sols u recorda per d’ell.

In memoriam de Ximo i de la Rocky, Juanvi va gravar els seus instants finals, tal i com sempre l’haviem conegut, abans de ser desmantellada.


dimecres, 3 d’octubre del 2012

Nous retalls per a la Guarderia Municipal


El passat 27 de setembre eixia publicat al DOCV nª 6871 la resolució de la Conselleria d’Educació per la qual es resolen les ajudes a l’educació de primer cicle d’escoles de titularitat municipal, es a dir, la subvenció que rep l’Ajuntament de Beniarrés per tal de finançar les despeses de la Guarderia Municipal.

Per al present curs 2012-2013, s’havien presentat un total de 14 matricules, atorgant la Conselleria d’Educació una subvenció de 15.040 euros. Aquesta xifra és representen quasi 7.000 euros menys que per al curs 2011-2012, quan hi havia un total de 20 matricules i es va rebre una subvenció de 21.910 euros.

Lògicament, si hi ha menys matricules s’ha de rebre menys subvenció però el que passa que la despesa de funcionament de la guarderia municipal és la mateixa amb 14 xiquets que amb 20, doncs el sou de les dues mestres és el mateix, l’energia elèctrica és la mateixa, la despesa per la neteja de l’edifici és la mateixa i com a conseqüència els ingressos per matricula i assistència son menys.

Si l’any passat ja va ser deficitari el manteniment de la Guarderia Municipal, aquest any ho serà molt més degut a la baixada de la subvenció de la Conselleria i a la disminució dels ingressos d’assistència.

Personalment, pense que la Guarderia Municipal ha sigut un obra molt encertada que ha fet el PP des de que governa  i que cal apostar per un funcionament com fins ara, sense pujar els preus i assumint el dèficit l’Ajuntament o si el PP pensa pujar el preu per l’ús de la Guarderia que ho faça segons la renda familiar, per tal d’ajudar a les famílies amb menys recursos econòmics.

dilluns, 1 d’octubre del 2012

Sabies què?


Baix aquest títol de “Sabies què?” pretenc publicar reculls de noticies breus, sobre fets ocorreguts o curiositats del nostre poble, Beniarrés. Noticies o fets que no tenen cabuda en un article sencer en aquest blog però, que no per això, deuen quedar en l’oblit.

En aquest primer “Sabies què?” he considerat oportú publicar el següent:

El proper dia 20 d’octubre s’inaugurarà el nou Centre Social. Un edifici que ha costat més 630.000 €, amb 12.000 € d’equipament i que ha tingut que ser modificat abans de ser inaugurat.

-S’està procedint a reformar i canviar les jocs infantils del par del Dr. Fleming, després de l’Ajuntament haja rebut una subvenció de més de 10.000 € per aquesta actuació.

-Més de 13.000 € ha cobrat una empresa per presentar el servei de socorrista al llarg de la passada temporada estiuenca ( 2 mesos justos) en les dues piscines municipals. A aquesta xifra cal sumar-li els honoraris per la neteja i manteniment de les piscines, els productes químics per mantenir l’aigua en condicions, el consum elèctric de les depuradores i l’aigua consumida.

-L’Ajuntament de Beniarrés va tancar l’any 2011 amb un dèficit de 254.000 €.

- Amb els vots dels 5 representants del PP, es va atorgar una prorroga de 6 mesos a l’agent urbanitzador del PAI del Dr. Orero per tal de que comence les obres d’urbanitzador.

- Ha començat les classes a jornada partida al col·legi "Perputxent" i desgraciadament, el menjador escolar no s'obrirà de moment.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...