Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 11 de gener del 2012

Perilla el menjador escolar a Beniarrés per falta d'ús

Encara que aquest tema ja s’ha tractat en aquest blog, reprodueixc aquesta noticia publicada al diari digital ARAMULTIMEDIA per les aportacions que fa el nostre alcalde, Luis Tomàs, sobre la situació del menjador del col·legi Perputxent i el posicionament de l’Ajuntament de Beniarrés:

Amb l'ús actual que es fa d'aquest servei es podria tancar el curs amb un dèficit de 5.000 euros. L'Alcalde de Beniarrés Luís Tomás ha avançat que s'estan buscant fórmules i vies alternatives per evitar el tancament definitiu.

El CP Perputxent de Beniarrés podria quedar-se sense menjador escolar si la xifra d'usuaris no augmenta per fer el servei sostenible. Així ho avançava abans de finalitzar l'any el
socialista Frederic Jordà al seu blog personal. I així mateix ho ha confirmat aquest mateix dilluns l'alcalde del poble Luís Tomàs, qui ha apuntat que el motiu principal del tancament seria la "falta d'ús del menjador" per part dels alumnes i famílies. Tot i això, cal assenyalar que les ajudes i beques de menjador s'han retallat considerablement aquest curs per part de la Conselleria.

Actualment el servei és totalment deficitari, no arribant a atendre ni a 10 alumnes diàriament. De fet, afirma el propi alcalde, "el menjador seria sostenible si cada alumne en fera ús només una vegada al mes".

El Consell Escolar del Perputxent ja ha informat als pares d'aquesta situació, així com de les possibles accions per "rescatar" el menjador i evitar el tancament durant aquest trimestre, després de 40 anys de funcionament. Entre les mesures que es plantegen destaquen: que cada família que crega necessari mantindre obert el menjador escolar pague per curs 50 euros, quantitat que li donaria dret a 10 menús de menjador; recollir donatius anònims depenent de la voluntat o poder adquisitiu de cadascú, realitzar actes benèfics per recollir diners com ara concerts, festivals, campionats esportius, loteries, entre altres; o realitzar activitats complementàries en l'horari del menjador que comprometen a quedar-se a dinar.

Frederic Jordà per part del PSPV-PSOE afirma que una possible situació passa per què l'Ajuntament se'n faça càrrec d'aquesta despesa, com ja van proposar el passat curs 2009-2010. Però Tomàs, del Partit Popular, no creu viable aquesta decisió pel moment i anuncia que seguiran estudiant solucions per evitar el tancament del menjador escolar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...