BENIARRÉS AL DIA NI COMPARTEIX NI ES FA RESPONSABLE DELS COMENTARIS QUE EN AQUESTA PÀGINA ES PUBLIQUEN.
AQUELLS QUE CONTINGUEN OFENSES, INSULTS O SEMBLANTS, NO SERAN ADMESOS.
Actualitat: AGRICULTURA: El divendres 16 de Novembre s'enceta la campanya de recollida d'olives a la Cooperativa de Beniarrés .... FESTES: Els dies 30 d'Abril i 8 d'Octubre de 2018 seran festa local a Beniarrés

divendres, 28 de març de 2014

Canivi horari: A les 2 seran les 3


En la matinada del 29 al 30 Marça caldrà adelantar els rellotges adelantnat-la 1 hora, passant de les 2 a les 3 de la matinada.


HISTÒRIA DEL CANVI D’HORA A ESPANYA.

El motiu que Espanya vagi una hora per davant que Portugal ve d’una ordre ministerial que va promulgar el govern de Franco el 7 de març de 1940 i en la qual es considerava la conveniència que, a partir d’aquell moment, l’horari nacional marxés d’acord amb els d’altres països europeus més afins políticament, per la qual es disposava que el dissabte 16 de març, a les 23 hores, s’havia avançar l’hora legal en seixanta minuts. D’aquesta manera l’Espanya franquista va passar a tenir la mateixa hora que l’Alemanya nazi de Hitler i la Itàlia feixista de Mussolini, així com la d’aquells països europeus ocupats i / o aliats d’aquests, deixant de pertànyer al mateix fus horari de l’Europa Occidental com el Regne Unit i Portugal com havia tingut fins aquell moment. Aquest avançament en una hora realitzat en 1940 ha fet que, des d’aleshores, solarment també anem avançats i el paradoxal de l’assumpte és que al realitzar-se cada any el canvi a l’horari d’estiu (avançar una hora, tal com es va realitzar la matinada del passat 31 de març) resulti que tenim no una sinó dues hores per davant respecte al sol.
El meridià de Greenwich mostra com Espanya es troba a la mateixa  longitut de Portugal i Anglaterra, excepte Catalunya, una petita part d' Aragó i les Illes Balears

Aquest és el motiu pel qual nombrosos experts apunten que els horaris en els costums dels espanyols sempre siguin tan tard (som els que més tard mengem, sopem  i ens fiquem al llit).

Informació agafada de: 20 minutos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...