Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 16 d’octubre del 2013

Això ho pague jo !!

El passat 9 de setembre, per decret d’alcaldia , es a dir, l’alcalde ho fa i després ho comunica al ple sense potestat de debatre o tirar-ho enrere, es va signar un nou préstec bancari amb l’entitat Grupo Cooperativo CajaMar  per valor de 60.000 € per a fer front a problemes de tresoreria, es a dir, no hi ha diners i s’ha de recórrer als bancs per finançar-se. L’esmentada operació es  realitza a un 9 % d’interés i té una període anual.

Aquesta operació bancaria no es la única que es realitza al llarg de l’any 2013, doncs a primeries de l’any ja es va demanar un préstec de 30.000 € a la Caja Provincial de Alicante per a fer front, novament, a problemes de tresoreria i al que cal sumar-li que l’Ajuntament de Beniarrés s’ha acollit novament, l’anterior va ser de 98.000 €, al Pla de Pagaments a Proveïdors que el govern de Mariano Rajoy ha impulsat per a fer front a les factures que s’han quedat “dintre del calaix” i que no es paguen. En aquest nou Pla, l’Ajuntament de Beniarrés ha sol·licitat 27.900 € al 5,40 % d’interés.
 
Fent una simple suma, en el que porten d’any s’han realitzat operacions de crèdit per a fer front a la falta de tresoreria, o més clar de diners, per pagar les factures per part del nostre ajuntament per valor de 117.900 €, es a dir, vora 20 milions de les antigues pessetes i sols en el que porten d’any 2013.

Aquesta xifra no fa més que incrementar els diferents préstecs que l’ajuntament de Beniarrés, governat  per majoria absoluta per el Partido Popular, ha realitzat des que està al capdavant del govern local i que, si la memòria no em falla, pujarà actualment a més de 300.000 € el que es deu a les diferents entitats financeres.

Per a que s’adoneu de l’estat financer en que es troba el consistori beniarresi, l’any 2010 es van pagar per interessos bancaris 1.100 € de les diferents operacions financeres que tenia aleshores l’Ajuntament concertades. L’any 2013 passarà dels 10.000 € el que tots i totes pagarem per els interessos bancaris que l’Ajuntament té concertats, es a dir, un increment de més de 900 % en tant sols 3 i això que no estant comptabilitzats els interessos dels préstecs que s’han realitzat al llarg d’aquest any.

Com podeu comprovar, no es or tot el que rellueix al si de l’Ajuntament de Beniarrés i el problema és que si es destinen 10.000 € per a pagar interessos bancaris, no es poden destinar per a  contractar a desempleats, ajudar a les persones més necessitades o realitzar activitats.


Els qui han signat aquests préstecs i se’ls han gastat, tal vegada la propera legislatura ja no estiguen a l’Ajuntament però tots i totes els haurem de tornar i el que caldria preguntar-se és com s’ha arribat a demanar préstecs per falta de tresoreria, en que s’han gastat els diners per a tindre que recórrer a les entitats financeres per a fer front als pagaments de les factures? La resposta tal vegada és que tenim un equip de govern al cap davant de l’Ajuntament de Beniarrés que fa com el capità moro d’Alcoi : Això ho pague jo ( i el que vinga darrere que s’apanye).

5 comentaris:

Anònim ha dit...

mentres no falte cerveza...

Anònim ha dit...

de algun lloc tenen d ixir els diners,si es deu es perque fan coses i es tenen que pagar si no es pagara i haguera una deuda amb el dels conjunts de festes,por ejemplo, faries un article amb els deutes...que fem tanquem el ajuntament?no fem res fins que vinga un duro de "dalt"?i mentres que no falte cerveza clar!

Anònim ha dit...

INEPTES

Beniarres al dia ha dit...

Aquest article no es per acriticar, simplement és la realitat del nostre ajuntament, que té que recorrer als bancs per a poder pagar les factures i no per a relitzar inversions, eixa és la diferència.

Els préstecs que s'estan fent son per a passar el dia a dia i no per a realitzar obres noves que milloren la nostra qualitat de vida. Eixa és la gran difènrecia i desgraciadament larealitat.

I respecte als conjunts de festes, t'he de dir que al juny d'aquest any 2013 s'han pagat els conjunts de festes de l'any 2012. Eixa és la realitat del nostre Ajuntament, que per cert molts desconeixen i per això no els agrada aquests tipus d'escrits

Anònim ha dit...

EN POCAS PALABRAS ESO NO ES INAPTITUD? PUES ENTONCES NO ES INSULTAR ES DECIR LA VERDAD INEPTOS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...