Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 6 de febrer del 2013

Es redueixen fins el 70% les prestacions dels dependents


La Plataforma en defensa de la Llei de la Dependència de l'Alcoià i el Comtat, conjuntament amb les altres Plataformes de la Comunitat Valenciana, es mostren totalment indignades davant l'entrada en vigor del copagament en els prestacions econòmiques per cures en l'entorn familiar.

Aquest sorgeix el passat mes de novembre, amb l'Ordre 21/2012 del 25 d'octubre pel que la Conselleria de Benestar Social estableix els requisits i les condicions amb les que es regula l'accés al programa d'atenció a les persones i a les famílies al marc del Sistema per a l'Autonomia i Atenció de la Dependència de la Comunitat Valenciana. El copagament es defineix segons la capacitat econòmica de la persona beneficiària i tenint en compte els graus més alts de dependència. Això es tradueix en que milers de valencians han vist una davallada de fins a un 70% a les seues prestacions. Retall al que se li ha de sumar la reducció del 15%, aplicat des del mes d'agost, que afecta a les persones que optaven a la prestació econòmica per atenció familiar.

Desde la Plataforma denuncien l'aplicació del copagament i de quina manera ho fa la Conselleria de Benestar Social "està actuant amb total opacitat, sense informar els beneficiaris dels salvatges retallades que es produirien en les seves prestacions, del qual no han estat conscients fins que han cobrat la nòmina de novembre".

Expliquen que hi ha casos com els de les cuidadores no professionals que des de l'1 de gener són elles les que han d'assumir de manera íntegra, la cotització a la Seguretat Social, quantitat que, en ocasions, és molt major que la prestació rebuda pel dependent. D'altra banda alguns afectats han vist reduïda la seua prestació de 286 euros a 20. Cal afegir que el 21 de desembre es va eliminar la gratuïtat dels productes inclosos a la prestació farmacèutica, el catàleg ortoprotèsic i les ajudes tècniques.

Arran l'acumulació d'aquestes problemàtiques s'ha convocat una concentració per part de la Plataforma, per al proper dissabte dia 9 a les 12'00h a la Plaça d'Espanya. A banda d'Alcoi hi haurà altres accions reivindicatives simultànies a la resta del País Valencià. "Volem ser contundents en declarar que la Llei de la Dependència, és viable i que a més genera ocupació de qualitat, i que dóna treball, sobretot, a les dones.

Només cal que la voluntat política, consciència social i sentiments s'imposen als interessos econòmics de les privatitzacions" expliquen des de la Plataforma en defensa de la Llei de la Dependència de l'Alcoià i el Comtat.

Noticia publicada a ARAMULTIMEDIA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...