Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 29 de novembre del 2012

Aclariment sobre el sou de l'alcalde de Beniarrés


El divendres 30 de novembre a les 12:30 hores hi ha convocada sessió plenària de caràcter extraordinari. Com podeu apreciar és un hora de lo més “normal” per a celebrar una sessió plenària i “ajuda” molt a la gent que té feïna, doncs deu demanar permís per poder assistir a la sessió a l’empresa que treballa. Son les maneres “participatives” que l’equip de govern del PP a l’Ajuntament de Beniarrés té de facilitar el ser regidor amb el tindre un treball.

L’ordre del dia consta de 4 punts. Cal assenyalar el punt 3 referent a l’aclariment d’un punt ja aprovat en la passada sessió celebrada el dia 28 de juny i que fa referència al sou de l’alcalde.

En aquell ple es va aprovar la dedicació econòmica per dedicació a l’alcaldia del nostre alcalde. L’acord va ser aprovat per la majoria absoluta dels 5 regidors del PP i l’abstenció del 2 regidors del BLOC i els 2 regidors del PSPV-PSOE..

L’acord va ser el següent:

PRIMER. Determinar que el càrrec d’Alcaldia realitze les seues funcions en règim de dedicació exclusiva durant l’horari laboral i d’atenció al públic de la resta de personal de l’Ajuntament, sense perjudici, de per raó del càrrec i de forma especial, es requerisca fora de citat horari.


SEGON. Establir a favor de l’alcalde que exercisca el seu càrrec en règim de dedicació exclusiva, les retribucions que a continuació es relacionen, que es percebran en catorze pagues, dotze corresponents a les diferents mensualitats de l’any i les dos restants corresponents a les mensualitats de juny i desembre, i donar-los d’alta en el règim general de la Seguretat Social, havent d’assumir esta corporació el pagament de les quotes empresarials que corresponga.

-El càrrec d’alcalde, percebrà un retribució anual de 10.500 €.

TERCER.  Que es publique en el Butlletí Oficial de la Província de forma integra l’Acord plenari a l’efecte del seu general coneixement, donada la seua transcendència”.

Per tant, fent una simple divisió entre el que té que cobrar l’alcalde de Beniarrés a l’any, 10.500 € entre les 12 mensualitats més les dos pagues extra, dona una quantitat de 750 € al mes, sempre parlant de sou brut.
Luis Tomás, alcalde popular de Beniarrés

Des de l’aprovació d’aquest acord, l’alcalde de Beniarrés ha estat cobrant 1.500 € al mes (sou brut), cosa que no correspon en l’acord, doncs d’aquesta forma el sou anual serien de 21.000 € i no de 10.500 €, als que cal sumar-li la corresponent seguretat social per la dedicació exclusiva.

Aquesta diferència entre lo acordat i el que cobra l’alcalde, va ser recurrida per el grup municipal socialista i és per això que ara es pretén acordar un sou per la dedicació exclusiva del nostre poble a l’alcaldia de 21.000 € anuals (sou brut), es a dir, 12 mensualitats de 1.500 €, més dues pagues extra, més la seguretat social que estarà prop dels 8.000 €.

Evidentment, al ple de demà, aquesta proposta del nou sou de l’alcalde de Beniarrés eixirà endavant, amb tota seguretat, amb els vots a favor dels 5 representants del Partido Popular.

dimecres, 28 de novembre del 2012

II Certamen Bandas Juveniles Aulos de Beniarrés



Domingo 2 de diciembre a las 10:00 hores en el Centre Cultural "Joan Fuster"

Ya conocemos la composición del Jurado calificador del II Certamen de Bandas Juveniles de Beniarrés que se celebrará estes domingo 2 de diciembre. El Certamen comenzará a las 10 de la mañana con una entrada de Bandas. Cada una de las bandas participantes desfilará en pasacalle, desde la entrada de la localidad C/ Alameda hasta el centro cultural Joan Fuster C/ Doctor Orero.
El jurado de esta II edición estará formado por
  • Juan Alborch Miñana
  • Juan Miguel Romero Llopis
  • Miguel Ángel García Bosca
Las bandas seleccionadas por sorteo para participar este domingo en el certamen son:



  • Asociación musical Canalense (Canals)
  • Sociedad Musical La Constancia (Moixent)
  • Banda Joven de la SM La Nova (Xátiva)
Después del éxito de la pasada edición, el Ayuntamiento de Beniarrés vuelve a apostar por este joven certamen. La alta inscripción de bandas,  y el interés que ha despertado ratifican la necesidad de apoyar estos eventos para que nuestros músicos más jóvenes tengan este tipo de alicientes.
Cartel Anunciador
El II Certamen para Bandas Juveniles Aulos de Beniarrés será grabado por NBM.

dimarts, 27 de novembre del 2012

25 anys de Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i El Comtat

El passat dia 22 de novembre la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat va complir 25 anys. Anys en els que aquest col·lectiu i grup de gent han posat de la seua banda per a que la nostra llengua siga el que deu ser, una llengua viva a casa, a l'escola, a l'administració i que té el seu màxim exponent en la TRobada d'Escoles Valencianes.


Per tal de recordar la trajectoria d'aquests 25 anys i enterar-se d'alguna cosa, vos deixe uns video on ix gent de Beniarrés que està relacionada en aqueta Coordinadora i que ha participat de valent en el passat, present i futur de la nostra llengua.






dilluns, 26 de novembre del 2012

El golfista de Beniarrés, Luís Tomàs , consigue una buena clasificación en la Orden del Merito


El campo de golf La Sella en Denia, ha sido el escenario en el que el Club de Golf Alcoy ha celebrado su último trofeo puntuable para la Orden de Mérito 2012, y tras el cual, como estaba previsto, Luis Agulló y Juan Carlos Pastor han confirmado su triunfo en primera y segunda categoría respectivamente.

El trofeo ha sido de muy alta presión para los jugadores que se han disputado los primeros puestos en la Orden de Mérito, a lo que se ha añadido la dificultad de un campo algo castigado por las fuertes lluvias caídas durante toda la semana, pero que finalmente se ha encontrado en perfectas condiciones para el juego.

La victoria hándicap absoluto ha sido para Luis Tomás, con unos 38 puntos stableford que le han destacado del resto de jugadores en un día complicado para el juego y con resultados muy modestos.
El premio scratch, menor número de golpes, ha sido para Mario Márquez, con 83 golpes y una tarjeta con 7 pares y un birdie.
Luís Tomás

Por categorías, en primera Jaime Pastor ha sido primero con 35 puntos, seguido de Samuel Gramaje en segundo lugar con 32. En segunda categoría Javier Pascual (35) se ha alzado con el triunfo, seguido de Juan Carlos Anduix (32).

LUIS AGULLÓ CAMPEÓN DE LA ORDEN DE MÉRITO 2012
Luis Agulló, jugador contestano de sólo 14 años y hándicap10, haconseguido llevarse la Orden de Mérito 2012. En el último trofeo la presión ha sido fuerte y no ha conseguido un buen resultado, pero la ausencia de su inmediato perseguidor, Vicente Cerdá, y el amplio margen de ventaja de que disfrutaba, le han permitido mantener la primera plaza sin problema. Segundo clasificado ha sido Mario Márquez y Vicente Cerdá tercero.

Joaquín Serrano, Antonio Agulló y Hugo Pastor partían con las mismas posibilidades que Márquez para alcanzar la segunda o tercera posición.

JUAN CARLOS PASTOR VENCE EN SEGUNDA CATEGORÍA
A pesar de fallar en el último trofeo, con su peor resultado de la temporada, el alcoyano Juan Carlos Pastor ha mantenido la primera posición en la Orden de Mérito de segunda categoría, gracias a que su ventaja era virtualmente inalcanzable para el resto de jugadores.

El jugador de Onil, Marco Juan, se clasifica segundo, manteniendo también la posición de la que ya disfrutaba desde inicios de la temporada. La sorpresa de última hora la ha dado Luis Tomás, de Beniarrés, que consigue la tercera plaza del pódium, ascendiendo desde la quinta posición.

CIERRE DE TEMPORADA 
La temporada 2012 del Club de Golf Alcoy se cerrará este mes de diciembre. El día 8 se disputará el Trofeo Navidad Termoformas, así como la final del trofeo Match-Play que han de disputar Hugo Pastor y Raúl Gómez. El día 15 se celebrará la gala de entrega de premios en la tradicional cena en el Restaurante Lolo.

Noticia publicada  en Página 66


diumenge, 25 de novembre del 2012

Fallece un senderista de 39 años tras caer por un terraplén de dos metros en la sierra de Benicadell (Alicante)


Un senderista de 39 años ha fallecido este domingo tras precipitarse de manera fortuita por un terraplén de unos dos metros de altura en la sierra deBenicadell, en una zona perteneciente al término municipal de Beniarrés(Alicante).

Serra del Benicadell
   Según han informado fuentes de la Comandancia, el fallecido formaba parte de un grupo de 13 personas que realizaba senderismo por esta zona de montaña cuando se cayó por un desnivel, poco antes de las 10.00 horas

   El grupo avisó entonces a los servicios de emergencias y el hombre fue trasladado en un helicóptero al aeródromo de Alcocer de Planes, para ser conducido después a un centro sanitario. No obstante, el varón falleció en torno a las 11.45 horas.

dijous, 22 de novembre del 2012

Si vols justicia, paga-te-la


En un estat de dret els ciutadans podem recórrer les sentències i acudir a instàncies superiors per a que revisen la primera.



El que no ens diuen és que, pujant les taxes no permetran que la gent recorrega res, perquè només ho podran fer els rics

DEMOCRÀCIA ? ESTAT DE DRET? O DICTADURA ENCOBERTA?








La nova llei de taxes judicials, que ja ha estat publicada al Butlletí Oficial de l'Estat i, per tant, entra en vigor aquest dijous, incorpora increments generalitzats d'entre 50 i 750 euros. Recórrer al Tribunal Suprem per la via civil i contenciosa administrativa, per exemple, costarà fins a 1.200 euros.


La nova imatge de la Justicia
De fet, els increments més significatius es fan en els casos d'apel·lació de l'àmbit civil i el contenciós administratiu, que s'incrementen en 500 euros, i la cassació passarà de costar de 600 a 1.200 euros. En la fase d'apel·lació, s'hauran de pagar 800 euros. A més a més, es preveu un cost de 500 euros en les súpliques i de 750 en les cassacions al Suprem. Amb tot, s'allibera del pagament de la taxa els procediments verbals o monitoris, quan es reclamin menys de 2.000 euros. Un procés escurçat, d'altra banda, costarà 200 euros, i un d'ordinari, 350.

En l'àmbit jurisdiccional civil, la taxa serà de 150 euros per un procés verbal i de 300 euros per un procés ordinari; de 100 euros en un monitori europeu i en una demanda incidental en un procés concursal, i de 200 euros en un concurs necessari.

Per primera vegada les taxes no només afecten les persones jurídiques, sinó també les persones físiques. Estan exempts de pagar-ne els que acreditin que no tenen prou diners i es beneficiïn de la justícia gratuïta, el Ministeri Fiscal, les administracions públiques, les Corts Generals i les assemblees legislatives de les comunitats autònomes. Els diners els gestionarà el Ministeri d'Hisenda.

La portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, que ha anunciat que recorreran la normativa al Tribunal Constitucional, ha posat alguns exemples pràctics. Segons ha dit, una víctima d'accident de trànsit que es quedi tetraplègica necessitarà 6.050 euros per reclamar una indemnització; 6.650 euros, si ha de presentar un recurs d'apel·lació, i prop de 7.000 si arriba a la cassació.

Més exemples
Ara que els acomiadaments estan a l'ordre del dia: si un treballador vol interposar un recurs, n'estarà exempt en primera instància, però si es va més enllà, al Tribunal Superior s'hauran de pagar 500 euros, i al Suprem, 750. (Si és el treballador el que recorre pagarà el 40% i si és l'empresa, el total.)

Les multes: per recórrer una multa de 100 euros en un jutjat se n'hauran de pagar 200. 

El recurs més comú a molts jutjats és el que reclama deutes entre particulars. Les taxes varien segons la quantitat reclamada. En un cas d'algú a qui deuen més de 6.000 euros i vol interposar una demanda, haurà de pagar 350 euros de la taxa espanyola i 120 de la catalana perquè li acceptin el cas. I per recórrer a l'Audiència, n'haurà de pagar 800 a l'Estat, 120 a l'administració catalana, més 50 de dipòsit. Total: 1.440 euros. Una xifra que el dissuadirà, molt probablement, d'anar als jutjats. El Col·legi de Procuradors pensa que aquests preus poden fomentar la morositat, perquè sempre hi haurà qui sabrà aprofitar-se de la situació. 

En el casos de divorcis ordinaris, la taxa és de 300 euros més una variable resultant de multiplicar 0,5% pel valor dels béns que es reclamin. Si la demanda de custòdia i pensió es presenta dins de la causa de divorci, també pagarà taxa; si es presenta de forma separada, no. I és que els assumptes de família estan exemptes de taxa quan impliquin menors o processos matrimonials sobre guarda i custòdia de menors i pensions per aliments.

En les denúncies contra els bancs per les accions o participacions preferents, i agafant com a exemple un jubilat que posi una denúncia per la pèrdua dels seus estalvis per les preferents, si no prospera la via penal i ha d'anar a la civil, hauria de pagar 940 euros -els 300 de la taxa fixa més la variable- per reclamar una quantitat de 128.000 euros.

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha justificat que les taxes "estan plenament justificades, són plenament constitucionals i pretenen racionalitzar la justícia i finançar la justícia gratuïta". La normativa, tramitada amb caràcter d'urgència, es va aprovar amb els únics vots del PP al Senat, el dia de la vaga general.

Les noves taxes ja s'han fet sentir a les xarxes socials, amb l'etiqueta#stoptasasjudiciales. Entre els missatges a Twitter: "Això serà un desastre. Si no tens diners, no tens drets".

Article publicat al blog "El blog de jR"


dimecres, 21 de novembre del 2012

Els pressupostos de la Generalitat discriminen a l’Alcoià i el Comtat


La situació parteix de l'objectiu de dèficit (el percentatge de deute permès) imposat des del Govern Central als Governs Autonòmics. Al 2012 havia de ser de 1'5%, mentre que per al 2013 s'ha establit que ha de ser d'un 0'7%. A açò cal afegir que la Comunitat Valenciana va excedir aquest objectiu de dèficit situant-se en febrer de 2012 en un 3'68%, és a dir, quasi 3800 milions d'euros. Davant aquesta circumstància el Consell va aprovar en maig un Pla de Reequilibri que suposa un ajust de 2260 milions d'euros i resulta insuficient. Per això, se li afegeix per al 2013 un retall addicionalper cobrir la diferència entre l'objectiu del 2012 (1'5%) i el 2013 (0'7%), és a dir, 800 miliions d'euros, a banda de l'excés de dèficit del 2012 i l'augment d'interessos del deute.

Tot açò es tradueix en noves retallades en àmbits com la sanitat, educació o serveis socials que per aquest any vinent seran més fortes. Algunes xifres il·lustratives s'obtenen de la diferència entre els pressupostos destinats a algunes Conselleries al 2010 i els destinats durant el 2012En educació al pressupost se li resten en 462 milions d'euros, en sanitat 1362 milions, en polítiques del foment d'ocupació es destinen 208 milions d'euros menys, mentre que en infraestructures i medi ambient són 184 milions els que lleven. A totes les Conselleries es repeteix aquesta davallada pressupostària. No obstant, a la Coordinació de Projectes Estratègics, és a dir, per a ‘grans esdeveniments' el pressupost no baixa sinó que s'augmenta en 126 milions d'euros.

A més, els interessos del deute s'incrementen notablement. Al 2009 eren d'un 2'87% mentre que al 2013 s'arribarà a un 9'15% que en euros són 1260 milions. Açò suposa que tots els valencians pagaran 3,5 milions d'euros d'interessos al dia i el deute s'ha convertit en ‘la tercera conselleria' pel que fa al volum de despeses.

Des d'una òptica més territorialitzada situació no millora. Es destinen 154 milions d'euros a sols 24 comarques i 41 municipis dels més de 500 dels que consta la Comunitat Valenciana. És molt preocupant el cas d'El Comtat que no rebrà ni un sol euro, quan sí que s'observen deficiències importants a la comarca. Un exemple important és el Col·legi Públic El Bracal a Muro, en el que els alumnes duen 5 anys en barraconsesperant la construcció del nou centre, amb el problemes que això comporta. Per altra banda, l'Alcoià rebrà 7800 euros que aniran destinats a Alcoi i la restauració de la façana de Villa Vicenta (casa del poeta Joan Gil-Albert). No hi ha prevista cap inversió més a les comarques per al 2013.

Els diputats autonòmics del PSPV Maria Vicenta Crespo i Jordi Martínez han anunciat que presentaran una sèrie de mocions en contra d'aquestos pressupostos. Crespo els ha definit com "una excusa per a fer noves retallades sense escrúpols, a banda de ser un exemple de la incapacitat de Fabra per a liderar la Comunitat Valenciana. No ha reivindicat davant de Rajoy més inversió per a nosaltres, al contrari de com han fet els aragonesos". Martínez recordava que a Alcoi hi han importants projectes que han quedat fora com: la millora de la línia de tren Alcoi-Xàtiva, la rehabilitació de l'IES Andreu Sempere i el C.P. El Romeral, l'acabament de les obres del centre de malalts mentals, el Palau de la Justícia o el pagament del cost del Teatre Calderón entre de molts altres. També apuntava que "és increïble que sols es destinen 7800 euros a Alcoi amb la quantitat de necessitats que hi ha. El pagament i la millora de tots aquestos projectes serien el mínim bàsic per a fer l'Ajuntament un poc més viable".

Escrit per Andrea Moreno i publicat a ARAMULTIMEDIA

dijous, 15 de novembre del 2012

Separem la vida privada de la vida política


Hui, 14 de novembre s’ha celebrat una Vaga General a tot l’estat espanyol.

Alguns l’ha secundat i altres no. Els motius d’uns i d’altres son molts diversos, des del convenciment més absolut i justificat per participar-hi en la vaga, a altres que no veuen motius per recolzar-la i no han fet vaga, passant per altra gent que per pressions empresarials o simplement pel fet de no poder perdre el sou d’eixe dia, no la recolzat.

En el meu cas particular, he obert el bar que regente juntament amb la meua familia amb normalitat, tancant les portes prop de migdia, per tal de recolzar la vaga igual que ja vaig fer en la darrera vaga del 29 M.

Els motius d’obrir unes hores es que soc autònom i dispose d’una clientela que assíduament ve a esmorzar i que en aquests temps de crisi cal cuidar i respectar. Posteriorment he recolzat la vaga per no estar d’acord amb les polítiques que s’estan portant i que afecten als autònoms com la pujada de l’IVA, la supressió d’ajudes a la contractació d’aturats i altres questions que ens afecten a tots com és el copagament sanitari, el desmantellament de l’educació pública, la desaparició de les ajudes a la formació d’aturats, i tantes i tantes coses que al meu parer, motivaven aquesta vaga general.

La sorpresa m’ha arribat a la vesprada quan he entrat al Facebook i tenia un missatge on es podia veure aquesta imatge  que havia sigut penjada al perfil del Partido Popular de Beniarrés i aquest text:



Buenos días, hoy 14N huelga general en España, hay gente que se ha manifestado y ha ejercido su derecho hacer huelga (cosa que respetamos), hay gente que ha decidido trabajar (cosa que respetamos) y luego tenemos en nuestra localidad al secretario del PSOE (que regenta un bar) , que ha abierto esta mañana y después de haber hecho la caja que suele hacer durante la jornada, ha cerrado la persiana y ha puesto el cartel de cerrado por huelga. Todo un genio

Ppopular Beniarrés en la fotografía de arriba podréis apreciar el local abierto y sobre la 12 del mediodia ya ha puesto el cartel de cerrado por huelga.

Gaspar Calvo De qué nos estrañamos cuando ha estado el PSOE siete años y en Andalucía siguen dando por el culo en primer lugar a todos los andaluces y soy hijo de andaluza. Sevillana. Lamentable ver amis as centros revolverse en sus tumbas.

Una greu indignació m’ha entrat al cos quan he vist l’escrit i la imatge i no per la imatge, el motiu d’aquest malestar ha sigut com la gent del Partido Popular de Beniarrés ( no tots  sols els qui recolzen aquesta imatge i el seu text) mesclen la meua vida privada i la meua vida política amb l’únic objectiu de desprestigiar-me, ofendre’m,  burlar-se, en definitiva atacar-me, pel simple fet de no pensar com ells.

Aquesta imatge està penjada al perfil deFacebook del PP de Beniarrés i molt poca gent deu tindre la contrasenya i poder penjar baix el perfil del PP de Beniarrés. A més a més , si es mira l’angle de la foto està feta des de l’Ajuntament o molt a prop d’ell i el que l’ha fet té molts de temps lliure al tindre que estar  mirant unes quantes hores quan està obert i quan està tancat el bar.

No em sap greu el veure la foto, doncs la propera vaga general, pense fer el mateix doncs crec que he actuat acord amb els meus principis de servei públic com a bar i al mateix temps com indignat i cabrejat de veure com estan fent-se les coses a l’estat espanyol on sempre paguem els mateixos.

Aquesta mateixa imatge ha sigut copiada per el regidor del Partido Popular de Beniarrés i primet tinent d’alcalde, Francisco Sellés al seu perfil del Facebook.

S’han publicat molts comentaris i algunes persones s’han rist molt i han opinat el que han considerat oportú, per aquest motiu considere oportú publicar-ho, per a que tots anem coneguent-se una mica.

Tot seguit podeu llegir els comentaris que s’han publicat fins que ha sigut borrada la foto del perfil del regidor del PP i tots els comentaris.



Salva Ruiz Jordá Fco, això no es fa!!!!!

Francisco Sellés Sanchis El senyor Frederic una vegada més per a defendre lo que no es pot defendre, es més una vaga quan ja ha treballat lo que tenia que treballar i ja ha acusat als treballadors de l´ajuntament de fer fotos als veins, Si te alguna prova de que han segut els de l´ajuntament que ho diga i si no que calle, que ja seria hora.

Francisco Sellés Sanchis Salva, estic totalment d´acord en el que han penjat, uno si vol fer vaga està en el seu dret i el qui vol treballar també està en el seu dret, pero lo que no entenc es tancar quan ja has fet el treball del dia i posar el cartellet de tancat per vaga. A que juguem?

Camilo Monzó Bonastre Francisco a ver si han ido los piquetes y le han obligado a cerrar jajajaMostra la traducció

Francisco Sellés Sanchis Camilo, a mi me gusta vivir y dejar vivir, pero esta persona es de las que les gusta mucho informar (malinformar para mi entender) y ahora este señor se ha molestado, pues no veo que hayan puesto nada malo, simplemente han dicho la verdad, asi que ... como las dan, las toman. JejejejeeMostra la traducció

Alex Moncho Mora Igual que els retors .Feu lo que jo diga,pero no feu lo que jo faja i despres diem dels catalans "la pela es la pela"Mostra la traducció

Sonsoles Silvestre Calatayud Jajaja, aixo si que està bo. Hi ha que vore que sabut es.Mostra la traducció

Francisco Sellés Sanchis Si si Sonsoles, eixa es bona, eh?. Mare si ho arriva a fer un altre .... eixiria en les noticies i tot, ja s´encarregaria ell ja jajajajajajajajajajaja.

Filà Realistes Muro Socialistos,,no socialistas,.,.,Mostra la traducció

Bar Cafeteria Caribbean Francisco, de que vas? A cas no saps separar la vida privada de la vida política?, Que pretens amb aquesta foto i els teus comentaris?

Bar Cafeteria Caribbean Tu que saps el que jo treballe o deixe de treballar i quan fem caixa al bar? Aquesta foto ha estat penjada al perfil del PP de Beniarrés, en cap moment acuse als treballadors municipals i si als regidors del PP que esteu al consistori de l'autoria de la fotografia.

Francisco Sellés Sanchis Pareix mentida que em digues que si no se separar la vida privada de la política, jo en la teua persona no m'he clavat mai. Però ja que traus el tema, eres una persona que se t'ompli la boca dient que si la vaga és bona per als nostres interessos, per ...Mostra'n més...

Francisco Sellés Sanchis Ahhh no pergues més el temps en mi, que jo com tu bé dius tinc més coses com per a perdre ni un segon més en la teua persona.

Bar Cafeteria Caribbean Aredeu com està la nit. Doncs ja em diaràs qui pot publicar al perfil del PP de Beniarrés i qui ha fet eixa fot, que vegent l'angle es pot endevinar perfectament d'on està feta. Si vols contestes que spa qui ha fet les fotos i qui l'ha penjat. Per la resta que dius, ja xarrem, encara que no vullgues.

Francisco Sellés Sanchis No, eres t el que ho tens clar aixina que ja em diràs el que penses, jo ja t´he dit el que pense.

Gabri Jorda Crespo Francisco no creus que ja esta bé, cregeu que aneu a solucionar algo algú del dos digentse coses l´un contra l´altre, si el meu germà a volgut obrir es cosa d´ell, o a cas tú no has fet faena mai quan hi hagut una vaga? . Per desgracia a dia de avui no...Mostra'n més...

Bar Cafeteria Caribbean M'has de dir qui ha fet la foto i h fet el comentari al perfil del PP de Beniarrés?


Bar Cafeteria Caribbean Això vol dir que ho saps. Res més.

Francisco Sellés Sanchis Gabri, mira se que no tenim que arreglar res, i es lo que estic intentant dir uno fa vaga si vol i sino vol pues no, pero lo que ningún enten (o jo per lo menys ) es com uno fa vaga quan ja ha treballat prou i després penja el carutellet. Jo he treballat en vaga ? si. Pero açò que fa el teu germà , que vols que et diga? ..., senc posar-me aixina, pero ell esta posat a xarrar i no que xarren d´ell



Recuperació de la Senda de les Marjaletes del Benicadell

El dissabte 17 de novembre està convocada una acció medi ambiental per tal de recuperar la Senda de les Marjaletes al Benicadell.

L'acte està organitzat  per Fem Amics del Benicadell i col·lobora l'Ajuntament de Beniarrés amb la despesa de l'esmorzar.




dimarts, 13 de novembre del 2012

Pep Jordà reelegit Secretari Comarcal del BLOC


El regidor del BLOC a l’Ajuntament de Beniarrés ha sigut reelegit per unanimitat

Beniarrés ha sigut l’escenari elegit per tal de celebrar el Congrés Comarcal del Bloc. Es tracta d’un pas obligat entre el Congrés Nacional de setembre i el Congrés Local que cada col•lectiu haurà de celebrar els pròxims dies.

El Centre Cultural Joan Fuster de Beniarrés ha acollir un gran nombre de militants d’arreu de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i Les Foies de Castalla i Xixona.

Entre ells, el vicealcalde d’Alcoi, Rafa Carbonell i els alcaldes de Muro i Gaianes, Rafa Climent i Agustí Martínez.

El propi Rafa Climent ha sigut qui ha pres la paraula junt al vicealcalde d’Alcoi i membre de l’Executiva Nacional del Bloc, per explicar el procés d’integració i el paper del Bloc en la Coalició Compromís.

A més d’un repàs exhaustiu de la situació actual del Bloc-Compromís, amb unes expectatives excel·lents de creixement del suport popular, Carbonell ha incidit en les fites que es definien en el Congrés Nacional, es adir, radicalització democràtica, tot treballant de la mà de la gent amb una política transparent i participativa; treballar per l’assoliment d’una vida bona pels valencians i valencianes; i l’extensió d’aquest moviment ciutadà de transformació social que és Compromís,des de l’òptica progressista i valencianista.

Abans d’això, els assistents han votat els seus representants al Consell Nacional entre les candidatures que es van presentar.

El resultat de la votació ha proclamat a Ester Revert i Rosanna Valls d’Alcoi, Maria Monterde Millena i Vicent Molina de Muro com a representants d’aquestes comarques entre els de la resta del País Valencià.

Al Congrés s’ha aprovat, a més, l’informe econòmic i el de gestió de l’Executiva ixent amb l’aprovació de tots els assistents.

A continuació s’ha votat l’Executiva pels propers anys, en la que els militants han tornat a dipositar la seua confiança en el regidor de Beniarrés, Pep Jordà, al front d’un nou equip. Ester Revert, Ximo Victoriano d’Alcoi i Maria Luz Monllor, regidora de Castalla, formen part del nou equip de Pep Jordà

Després de les paraules del Secretari Comarcal prenia la paraula Rafa Climent per exposar la proposta de resolució del Congrés, aprovada per l’Assemblea.



Imatge d'arxiu de membres del BLOC de la comarca




14N: Vaga General

L'Alcoià i el Comtat també s'uniran a la Vaga General del 14 de novembre, convocada a nivell nacional per CC.OO, UGT, CGT, USO i molts altres sindicats i entitats socials. Baix el lema ‘Que que no ens prenguen el futur. Hi ha culpables. Tenim solucions' es vol deixar clar el descontent generalitzat de la població davant les polítiques que està aplicant el Govern Central.


Les severes retallades en educació, sanitat i dependència, l'empobriment generalitzat de la població, els desnonaments indiscriminats, els privilegis dels bancs front a la resta i la Reforma Laboral, són alguns dels nombrosos motius pels que els organitzadors animen a la participació de tota la ciutadania a aquesta acció reivindicativa.


Aquesta Vaga General, serà la segona realitzada durant el govern de Mariano Rajoy, ja que, ja es va produir una el passat 29 de març en contra de l'aplicació de la Reforma Laboral. En eixa ocasió,unes 6.000 persones de les comarques es van mobilitzar.







dissabte, 10 de novembre del 2012

El Bloc de l’Alcoià-El Comtat-Les Foies es reuneix dissabte a Beniarres


Els prop de 200 militants de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i Les Foies estan convocats el proper dissabte 10 de novembre a Beniarrés. Després de l’esmorzar de germanor, està previst que comence la reunió al Centre Cultural Joan Fuster de Beniarrés a partir de les 10h.
El BLOC-Compromís és la tercera força política a les nostres comarques, tot comptant amb un gran nombre de regidors a molts dels nostres pobles. Del BLOC són els alcaldes de Muro, Agres i Gaianes i formen part del Govern a Alcoi, Castalla…
El Congrés Comarcal és la segona fase del procés de renovació de les estructures internes del BLOC. Primer es van renovar les estructures nacionals al Congrés Nacional celebrat a València el 29 i 30 de setembre i ara ens disposem a renovar les estructures comarcals, tot celebrant-se aquests arreu del País. En breu se celebraran també els congressos locals.
Així, a més dels informes del Secretari Comarcal Pep Jordà, regidor del Bloc a Beniarrés, els militants tindran ocasió d’escollir els seus representants al Consell Nacional i triaran les persones que formaran el Consell de coordinació comarcal.
Un punt important del Congrés serà el paper del BLOC dins la Coalició Compromís i l’adopció dels acords i la direcció política que van eixir del Congrés Nacional del BLOC el passat mes de setembre a València en relació a la realitat de les nostres comarques. Recordem que la presència de la comarca va eixir reforçada dins l’Executiva Nacional             que allí es va aprovar: Rafa Carbonell i David Abad, Vicealcalde i regidor d’Hisenda d’Alcoi respectivament, i Rafa Climent, alcalde de Muro, en formen part.

dimecres, 7 de novembre del 2012

Junta General a la Cooperativa “Verge de la Cova Santa”




El diumenge 11 de novembre està convocada la Junta General Extraordinària  de la Cooperativa “Verge de la Cova Santa” que tindrà lloc al Centre Cultural “Joan Fuster” de Beniarrés a les 11:30 hores en primera convocatòria, i a les 12:00 hores en segona convocatòria, amb la fi de debatre i prendre els acords sobre els següents punts de l’ordre del dia:

1.- Nomenament de dos socis per a que aproven o no l’acta que s’alçarà d’aquesta assemblea.

2.- Campanya de la recollida de l’oliva 2012-2013.

3.- Campanya de la recollida del raïm 2012.

4.- Suggeriments i preguntes al Consell Rector.

Ací teniu la web de la Cooperativa “Verge de la Cova Santa” per a tindre més informació.


dilluns, 5 de novembre del 2012

L'hemeroteca de "La Vanguardia"

Navegant per la xarxa, vaig anar a parar a l’hemeroteca del diari català La Vanguardia. Realment és una de les millors hemeroteques que he trobat de diaris , doncs recull informació des de l’any 1881 fins als nostres dies.


Com no, la curiositat em va fer posar el nom del nostre poble per veure si hi havia alguna noticia. Quina va ser la meua sorpresa quan van sortir 28 registres que feien referència al nostre poble, la primera d’elles de l’any 1882.


Aquest és un xicotet recull sobre les noticies aparegudes a l’hemeroteca del diari La Vanguardia que fan referència a Beniarrés:

Edició del dijous, 13 juliol 1882, pàgina 23



“Noticias telegráficas recibidas hoy.de Alicante dan cuenta de haber sido secuestrado ayer mañana en Alcoy don Antonio Boti Vilaplana, en, un campo de la masía de las Bofas, término de Beniarres, exigiéndole los secuestradores, que eran tres, la cantidad de 12.000 duros por rescate.

No ha sido preciso entregar dicha suma por haberle dado libertad esta madrugada, los mismos secuestradores. Se persigue á los criminales”

Edició del dimarts 23 abril 1912, pàgina 9

“—Dicen de Beniarrés que en el tiro de pichón allí esfablecido se hallaban varios socios aficionados, entre ellos Heliodoro López. Un tirador inclinó la puntería y el escopetazo fue á herir la cara al infeliz Heliodoro. El juzgado de Concentaina instruye diligencias con motivo de este hecho, que fue casual, al parecer”

Edició del dimarts, 28 de maig 1912, pàgina 9
“Los ladrones penetraron en la iglesia parroquial del pueblo de Beniarrés, llevandose cuatro cálices y dos copónos”

Edició del dimecres, 30 març 1927, pàgina 18

“Esta mañana visitaron al ministro de Fomento el alcalde de Gandía, y el general Ripoll. Este pidió al ministro la aprobación de las nuevas ordenanzas por que ha de regirse la Comunidad de Regantes del río Alcoy y que se active la tramitación del anteproyecto del pantano de Beniarres”

Edició del divendres, 26 juliol 1935, pàgina 19
“.Al llegar al pueblo de Beniarrés, después rte asistir como testigos en una causa por asesinato y después de pasar Jijona, volcó el automóvil que les conducía, precipitándose por un barranco de veinticinco metros, resultando todos los ocupantes heridos, algunos de gravedad. El conductor del coche Andrés Calvo, después de dejar en Jijona a los heridos dasapereció, alquilando un coche para que lo llevara a Muro.

La Guardia civil lo detuvo después, comprobándose que carecía de carnet para conducir.”

Edició dimarts, 3 març 1936, pàgina 33
“En el pueblo de Beniarres se celebraba ayer tarde un partido de pelota en el trinquete situado en la calle de Las Cuevas Altas. Lo jugaban Luis Pomar Ferrer, de veintitrés años; José Honcho Moncho, de treinta y cuatro, y un hermano de éste, llamado Ricardo, de diecinueve. Varíos amigos asistían como espectadores. Inesperadamente, cayeron las paredes del trinquete y quedaron sepultados los tres jugadores.

Los espectadores se apresuraron a prestarles auxilio, pero no pudieron hacer nada. Fueron extraídos muertos los dos primeros y tan gravemente herido Ricardo Moncho, que se teme fallezca”

Edició del dimecres, 16 d’octubre de 1957, pàgina 4
“El convoy de Abastecimientos y Transportes

Durante' toda la nocne de hoy se espera puedan salir para Valencia ocho camiones de pan con un total de 28 mil kilos. Colaboran con el mayor entusiasmo las ciudades comarcales de Cocentaina. Muro de A!coy y Beniarrés.”

Edició del diumenge, 12 novembre 1967, pàgina 10

“Tres muertos han resultado en un accidente de carretera por cijoque del turismo matricula B-558.786, recién estrenado, que circulaba con dirección a Valencia, y el camión M-475.887, que conducía José Navarro Vilaplana, vecino de Beniarres, de esta provincia, que marchaba en dirección contraria. El choque ocurrió esta mañana en la carretera de Alicante a Valencia, a la altura del paraje denominado «Barranco de aguas» a la salida de un túnel,, en una doble curva, entre los pueblos de Campello y Villajoyosa. Se llaman las víctimas Abelardo Roldan, de 31 años, vecino de Hospitalet, propietario y coductor del vehículo, y sus acompañantes, Francisco Mira Moya, de 35, industrial y vecino de Alicante, que fallecieron en •el acto, y Basilio, Espachol Bach, de 34, casado y vecino de Barcelona, que murió al ingresar en una clínica de esta capital. El conductor del camión resultó ileso”

Edició del diumenge, 27 setembre 1981, pàgina 44

“También fallecieron el primer piloto y e! mecánico de un avión anfibio que estaba combatiendo el fuego al cargar agua en el embalse de Beniarres”

Edició dimcres, 5 de març 1975, pàgina 33

“En la subida”del puerto de Beniarres,. Ocaña ha escrito una de las más bellas páginas del ciclismo’ que se recuerda, «cazando- y atacando de una forma constante, hasta romper la carrera en infinitos grupos de hombres, que se defendieron como buenamente podían.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...