Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 25 d’agost del 2010

Exposició Pública del Projecte de Reparcel•lació del Àrea de Repartiment del Dr. Orero

S’obri el periòde d’exposició pública del projecte de reparcel·lació, finalitzant el proper 13 de setembre

Ha eixit publicat al DOCV nº 6331 de data 13 d’agost de 2010, el termini d’exposició publica del projecte de reparcel·lació de l’Àrea de Repartiment nº1 més coneguda com del Dr. Orero.

En aquest projecte es pot veure quines parcel·les li se quedaran als propietaris, la quanitat que han d’abonar tant en terrenys o amb diners, el nombre de parcel·les que eixen i altres dades molt interessants.

Sorprén i molt, que a la web de l’Ajuntament de Beniarrés, aixi com pels panells informatius que hi han per el poble, no s’haja donat la suficient publicitat. Ací cal recordar que l’Ajuntament de Beniarrés, es a dir el poble de Beniarrés, també té terrenys dintre de l’àrea de repartiment, doncs l’antic eixida del poble cap a Planes era un bé de domini públic i per tant li pertoquen al poble de Beniarrés solars dintre d’aquesta àrea, a més a més, dels qui per llei li pertoquen.

L’anunci diu el següent:


Informació pública del projecte de reparcel·lació forçosa de l’àrea de repartiment número 1 del Pla General d’Ordenació Urbana de Beniarrés. [2010/8580]

César Gilabert Solanes, amb domicili al carrer Doctor Orero, número 8, de Beniarrés, i DNI número 24342473D, en la seva condició d'urbanitzador, ha presentat a l’Ajuntament de Beniarrés el projecte de reparcel·lació forçosa de l’àrea de repartiment número 1 del Pla General d’aquest municipi.

D’acord amb l’establert en l’article 177.1.a de la Llei 16/2005, de 30 de Desembre, Urbanística Valenciana, i en l’article 416, apartats 1.b i 2 del Decret 67/2006, de 19 de maig, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament d’Ordenació i Gestió Territorial i Urbanística, se sotmet a informació pública l’indicat projecte de reparcel·lació forçosa, pel termini d’un mes, comptat a partir de la data de publicació del present
anunci en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, a l’efecte de la formulació d’al·legacions, que es podran presentar en l’indicat termini a l’Ajuntament de Beniarrés.

Beniarrés, 23 de juliol de 2010.–

César Gilabert Solanes
.

divendres, 13 d’agost del 2010

Festes de Beniarrés 2010

Les festes patronals consten de quatre dies, del 15 al 18 d´agost. Quan arriben aquestes dates la gent de Beniarrés es transforma, en els seus carrers veus una bullícia de gent que ha vingut de fora a passar aquests dies amb nosaltres. La majoria són fills del poble que viuen fora i han vingut a passar les festes del seu poble juntament amb els seus familiars i amics.

La setmana anterior a aquestes festes ja sembla que Beniarrés està escalfant motors per a la seva festa principal. És la Setmana Cultural. Totes les nits hi ha algun acte de teatre,sarsuela, concerts, festival folklòric, nit de paelles...

DISSABTE 14 d'agost
11:00h: Al carrer Rosa Escrig es faran els AQUAJOCS per als més menuts. És una activitat lúdica i esportiva on els xiquets poden gaudir com mai de l'aigua.

21:00h: "ENTRAETA" de Moros i Cristians des del carrer la Creu passant pel Doctor Orero i fins l'Ajuntament vell. En acabar, l'esperat PREGÓ de Festes.

01:00h: Actuació de l'Orquestra THE VISSION

DIUMENGE 15 D'AGOST

FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE L'ASSUMPCIÓ

08:00h: DIANA a càrrec dels Moros del Benicadell i els Guerrers del Cid.

11:30h: RECOLLIDA dels Festers acompanyats per la Unió Musical de Beniarrés.

12:00h: Se celebrarà l'EUCARISTIA en honor a la Mare de Déu de l'Assumpció. En acabar la missa es dispararà la traca i es farà l'acompanyament dels Festers als seus domicilis.

19:00h: ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS pels carrers habituals.

21:30h: PROCESSÓ i CASTELL DE FOCS D'ARTIFICI.

01:00H: Orquestra KACIKE

05:30H: Tradicional CORDÀ..

DILLUNS 16 D'AGOST

FESTIVITAT DE SANT ROC. DIA DELS FADRINS

11:30h: Arreplegada dels Festers a càrrec de la Unió Musical de Beniarrés.

12:00h: MISSA en honor a Sant Roc. En acabar-se trindrà lloc a la Plaça de l'església una gran TRACA.

21:00h: PROCESSÓ dels joves del poble per acompanyar el seu Patró. Després, espectacular MASCLETÀ.

01:00h: orquestra THE MASTER'S

05:00h:CORDÀ amb 40 eixides en honor dels Fadrins.

DIMARTS 17 D'AGOST

FESTIVITAT DEL SANTÍSSIM CRIST DE L'EMPAR

En fer-se de dia, revolteig de campanes.

11:30h: Arreplegada dels Festers i Festeres.

12:00h: EUCARISTIA en honor del Santíssim Crist de l'Empar. Després, TRACA.
En acabar-se, els Festers seran acompanyats per la Unió Musical.

19:00h: Divertida RETRETA a càrrec de les Filaes per l'Alameda i Cova Santa.

21:00h: PROCESSÓ del Crist de l'Empar. Una vegada finalitzada es farà el CASTELL de focs d'artifici.

01:00h: Orquestra GRUPO COYOTE

05:00h: Tradicional CORDÀ.

DIMECRES 18 D'AGOST

FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DE LA COVA SANTA

De bon matí, gran revolteig de campanes.

11:30h: Recollida dels Festers acompanyats per la Unió Musical de Beniarrés.

12:00h: Solemne MISSA en honor a la nostra Patrona. Després de l'eucaristia, gran TRACA. Acompanyament dels festers a les seues cases.

19:30h: OFRENA de flors a la Santíssima Verge de la Cova Santa.

21:00h: Tradicional PROCESSÓ de la Nostra Mare amb la parada obligatòria de l'Alameda per tirar el castell de focs d'artifici. Es continuarà la processó fins la Plaça de l'Església on es farà el "fervori" per acabar amb l'Himne de la Mare de Déu de la Cova Santa.

01:00h: Orquestra TITANIC

05:30h: Acomiadament de les Festes 2009 amb l'última CORDÀ de l'any.

L'AJUNTAMENT INFORMA QUE HI HAURÀ SERVICI DE GRUA PER A LA RETIRADA DELS VEHICLES QUE ESTIGUEN MAL ESTACIONATS ALS CARRERS ON ES REALITZEN ELS ACTES ("CORDÀ", BALLS, PROCESSÓ, "ENTRÀ"...).


Aquest in formació es còpia literal del que apareix a la web oficial de l’Ajuntament de Beniarrés. Sorpren i molt quan es lleig “Totes les nits hi ha algun acte de teatre,sarsuela, concerts, festival folklòric, nit de paelles...” o que el dia 18 d’agost a les 5:30 hores “Acomiadament de les Festes 2009 amb l'última CORDÀ de l'any”.

Tot no es copiar i pegar, cal pegar-li una llegida abans de posar la informació a la web OFICIAL de l’Ajuntament de Beniarrés. Que tingau unes Bones Festes Patronals 2010.

dilluns, 9 d’agost del 2010

Cal o no cal?

Al llarg d’aquesta setmana, el poble de Beniarrés entra en la seua setmana gran de les seues Festes Patronals, encetant-les el proper diumenge 15 d’agost i fins el proper dia 18 d’agost, dia de la patrona de Beniarrés, la Verge de la Cova Santa.

Al llarg d’aquesta a Beniarrés ocorrerà una situació kafquiana , tindrem dues setmanes cultural. La primera organitzada per l’Ajuntament amb diners públics, infraestructures i suport institucional i l’altra la que ha organitzar l’Ateneu Popular “Arrels” de Beniarrés amb imaginació, sense una gran infraestructura i amb el treball de la gent que pertany aquest col·lectiu. Ja sembla com la piscina: en tenim dues.

Front aquesta situació, caldria preguntar-se si a Beniarrés no seria millor que hi haguera un organisme on s’organitzara situacions com aquestes i hi haguera una sola setmana cultural on totes les entitats hi participaren. Des de l’Ajuntament passant per l’Ateneu, les filaes, els Festers de Sant Roc o la Unió Musical. I la solució està ahí, es crear una comissió de Festes o un Consell Local de Cultura. Dos organismes proposats en diferents mocions als plenaris de Beniarrés i els dos rebutjats amb l’argument de que per a eixos menesters ja hi ha regidors de Festes i de Cultura.

Sincerament, pense que una bona organització on tothom tinga veu i vot milloraria molt les Festes i la Cultura a Beniarrés i la faria molt més participativa, per tant em pregunte davant la negativa del PP a crear el Consell Local de Cultura i la Comissió de Festes, si cal o no cal crear-les davant els fets que ocorren al nostre poble.

dimecres, 4 d’agost del 2010

L’altra Setmana Cultural



L’Ateneu Popular Arrels de Beniarrés organitza un munt d’aquest per a la setmana abans de Festes Patronals.


Informació rebuda de l’Ateneu Popular Arrels:

Enguany la setmana abans de festes, hem volgut realitzar una sèrie d'actes culturals i lúdics en contrapartida a la setmana cultural "oficial" organitzada per l'Ajuntament. Hem intentat realitzar les actuacions en horaris diferents per a que no és solapen les diferents activitats. No és la nostra intenció fer la "competència" a la programació de l'ajuntament si no de crear alternatives a aquesta. Animem a la gent a participar en les dos programacions. esperem la vostra col·laboració i assistència.


Dilluns dia 9 a les 23:00 Actuació de Pep Gimeno "el Botifarra" amb músics habituals seus que ens delitarà amb música popular valenciana, el lloc serà a l'ermita de Beniarrés, escenari fantàstic per un concert d'eixes característiques. Entrada lliure. Abans, cap a les 21:30h hi haurà sopar al mateix lloc a un preu de 10 euros, cal reservar plaça.


Dimecres dia 11, a les 9:30h "Ruta dels Arbres" Recorregut pels arbres més característics de Beniarrés. Eixida des del col·legi Perputxent.
Per la vesprada Contacontes a càrrec de Carlos Sellés en dues sessions:Una pels més menuts a les 19h en el patí del Centre Cultural Joan Fuster de Beniarrés. Altra per adults en el barranc del port a les 22:15. Hi haurà sopar baix-braç.



Dijous dia 12, a les 22h al Barranc del Port, projecció del documental "Més enllà del mur". Cançons contra l’apartheid" amb presencia de membres de la brigada de músics que ens contaran la seva experiència a Palestina. Hi haurà sopar baix-braç i servei de refrescs.

Divendres dia 13 a les 20:30h, pujada nocturna al Benicadell. Eixida desde l'ateneu.
Davant qualsevol dubte, suggeriment... en l'Ateneu o a ateneuarrels@gmail.com

dimarts, 3 d’agost del 2010

Setmana Cultural 2010 a Beniarrés

Aquests son els actes que ha organitzat l'Ajuntament per als dies previs a les Festes Patronals de Beniarrés a celebrar del 15 al 18 d'agost.

Aquests actes es celbraran del 6 al 13 d'agost. Cal assenyalr que també els festers de Sant Roc com així l'Ateneu Popular Arrels, han organitzat nombrosos actes al llarg d'aquests dies i que ja s'anirà informatn.

Aquests son els actes que segons la web de l'Ajuntament de Beniarrés es celebraran:







DIVENDRES 6 D’AGOST
Marxa nocturna BTT Agres
Exidia 21.30 h des de l’Ajuntament.
Apuntar-se en l’Ajuntament fins el dia 5 d’agost

DISSABTE 7 D’AGOST
“Cagà de la burra” festers de Sant Roc 2010
en el camp de futbol

DIUMENGE 8 D’AGOST
Concert Elsa Baeza
Centre Cultural a partir de les 22.00 h

DILLUNS 9 D’AGOST
Esport Divertit ,termini inscripción 20.00 h
inici a les 20.30 h
5 a 15 anys, apuntar-se en l’Ajuntament

DIMARTS 10 D’AGOST
Paelles
L’Ajuntament entregarà de forma gratuïta l’arrós i l’oli

DIMECRES 11 D’AGOST
Globotà plaça de l’Esglèsia a partir de les 20.00 h
En acabar, fanalets de meló

DIJOUS 12 D’AGOST
Play Back’s Centre Cultural Joan Fuster

DIVENDRES 13 D’AGOST
Presentació del Llibre “Los secretos de la Roja “
de Miguel Ángel Díaz les 20.00 h en el Centre Cultural

DISSABTE 14 D’AGOST
Aquajocs en la plaça de l’ajuntament a parti de les 11.00 h

AL LLARG DE LA SETMANA COTOS EN EL FRANCES I EN EL CRESPO

Si qualsevol horari es modifica s’avisarà amb suficient anterioritat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...