BENIARRÉS AL DIA NI COMPARTEIX NI ES FA RESPONSABLE DELS COMENTARIS QUE EN AQUESTA PÀGINA ES PUBLIQUEN.
AQUELLS QUE CONTINGUEN OFENSES, INSULTS O SEMBLANTS, NO SERAN ADMESOS.
Actualitat: AJUNTAMENT: Dimecres 23 de maig a les 19:30 hores sessió plenaria a l'Ajuntament de Beniarrés

dijous, 14 d’abril de 2016

29a Trobada d'Escoles Valencianes a Muro

Dissabte 16 d'Abril de 2016 a la Vila de Muro es celebra la Trobada d'Escoles Valencianes de l'Alcoià i el Comtat"Un país d'escoles" és el lema que agermana 19 Trobades d'Escoles en Valencià i també és la consigna que tanca la trilogia encetada fa dos anys amb "La nostra escola" i "L'escola que volem". En aquest sentit, el president de l'entitat cívica, Vicent Moreno, ha comentat que "des de la Junta de la Federació d'Associacions per la Llengua hem acordat que ‘Un país d'escoles' recull a la perfecció la personalitat d'Escola Valenciana", en tant que "posa en valor l'escola i la tasca del conjunt de mestres que formem els ciutadans del futur, els que més tard faran el país i, per aquesta raó, volem que estiguen educats en una escola de qualitat i en valencià amb el millor mestratge i amb les millors condicions".

Aquests esdeveniments festius i reivindicatius són possibles gràcies al compromís de les coordinadores comarcals que formen part d'Escola Valenciana, la implicació de mestres i professors, pares i mares, alumnes, associacions cíviques i entitats de cultura popular que any rere any aconsegueixen reunir milers d'assistents per a celebrar el fet de parlar valencià i demanen la normalitat de la llengua, alhora que fan visible el valencià com a llengua de prestigi social.

Concretament, la festa pel valencià arribarà a Muro el dia 16 d'abril, una de les primeres dates del calendari. Altres 18 localitats més arreu del País Valencià acolliran aquestes celebracions que s'allargaran durant la primavera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...