Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 13 de setembre del 2013

La Generalitat Valenciana tanca els comptes del 2012 amb la pèrdua de 5.584 milions d'euros

El govern reconeix 4.931 milions en deute a proveïdors
La Generalitat Valenciana va tancar els comptes del 2012 amb unes pèrdues de 5.584 milions d'euros, segons que va fer públic ahir el conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues. Tanmateix, en la presentació del resultat econòmic patrimonial del compte general el govern valencià va destacar que el resultat havia millorat de 1.063,8 milions d'euros en relació amb l'any anterior. Segons que va reconèixer Moragues, el deute amb els proveïdors és de 4.931 milions d'euros, 900 milions menys que el 2011.
El conseller va referir-se a la millora del model de finançament que hauria de compensar 'l'esforç' que fa el govern valencià. Segons ell, ha de ser 'un model que pose fi a l'infrafinançament' de què ha estat víctima el País Valencià durant molts anys i que en un moment tan difícil com el que vivim complica molt la situació.

Moragues va destacar que el 2012 la Generalitat Valenciana havia fet pagaments pressupostaris de 17.000 milions d'euros, 'cosa que demostra l'esforç per injectar liquiditat, tot i les dificultats de l'exercici passat'. També va detallar els mecanismes de finançament del govern espanyol per a les comunitats autònomes, com ara les línies ICO, el pla de pagament a proveïdors o el fons de liquiditat autonòmica.

Noticia estreta de Vilaweb
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...