Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 30 de juliol del 2013

Setmana Cultural Alternativa de l'Ateneu " Arrels"



Del 2 al 14 d'agost a Beniarrés

Ja fa uns anys que la gent de l'Ateneu Popular Arrels amb la col·laboració d'altra gent anònima anem organitzant la Setmana Cultaural Alternativa de Beniarrés degut a que veiem que el poble necesitava una setmana cultural com a tal i no el que es feia des de l'ajuntament.

Poc a poc, està Setmana Cultural Alternativa hem anat convertint-la en una auténtica setmana cultural on el poble i tot aquell que vullga podrà gaudir d'ella sense que si coste un duro al poble, tot autogestionat per nosaltres.
Gastronomia, teatre, lectura, historia, reivindicació, música, dança... i molt bon ambient i germanor és el que oferim esta setmana tan especial per nosaltres. Participeu de les activitats perque eixe és el nostre objectiu, sense vosaltres no tindria sentit.

" ... baixa al carrer i participa, no podran davant un poble unit, alegre i combatiu." 

Cartell anunciador de la programació de l'Ateneu


A continuació la programació:




Divendres 2 
20:30h, Monòleg a càrrec d’Eugeni Alemany al centre Cultural Joan Fuster. 

Després de 12 anys donant-ho tot per la tele; de treballar en Telecinco, Cuatro o Canal 9; de viatjar pel món fent reportatges per al “Caiga Quien Caiga” o de recórrer tot el País Valencià amb el “Trau la Llengua”, Eugeni Alemany vol compartir la seua visió àcida i molt divertida de la vida. Així que si vols saber com es fan els programes de la tele o perquè el país està com està, no et pots perdre aquest espectacle. S’abonarà un donatiu (3€) a l’entrada del Centre Cultural Joan Fuster.

Diumenge 4
Durant tot el dia, Mural Estellés a càrrec dels Joves del poble a la Replaceta.

A un dels murs del C/ Dr Fleming es realitzarà un mural en homenatge al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés. S’amenitzarà l’ambient amb música i refrescos. Es convoca a tota aquella gent a qui li agrade la pintura i vulga participar en l’elaboració del mural.

Dilluns 5
19h, Curs de Cuina a Càrrec del Restaurant l’Almàcera de Margarida a l’Ateneu Popular Arrels.

Curs de cuina (places limitades, 10€)amb productes del “terreno” a càrrec de la xef Inés Cardona del restaurant l’Almàcera de Margarida, qui ens ensenyarà a elaborar alguns dels seus deliciosos plats. Caldrà reservar al telèfon 679281381. A l’acabar el curs, soparem allò cuinat al mateix Ateneu.

Dimarts 6
20:30h, Xerrada “Bandolerisme al Comtat” a càrrec de Manel Arcos a la 
Placeta de l’Ajuntament.

Xerrada històrica sobre el bandolerisme del segle XIX a les nostres terres, amb casos i vivències que es van donar particularment a Beniarrés i voltants. Intervindran Alexandre Ordinyana (Historiador) i Manuel Arcos (Historiador i escriptor) qui ha publicat diversos llibres i ha realitzat nombrosos treballs d’investigació i conferències relacionats amb el cas del bandolerisme valencià.

Dimecres 7
22:30h, Presentació del Documental “El Valencià a Alacant una Història amagada” a la Replaceta.

Es plasmarà el documental realitzat ara fa poc més d’un any sobre la situació del Valencià a Alacant, el qual , reflecteix els testimonis present en diferents àmbits de vida a la ciutat. Intervindran dos membres del Casal Popular Tio Cuc, les quals ens explicaran en primera persona la situació lingüística de la nostra llengua a la ciutat alacantina. 

Dijous 8
22:30h, Recital de poesia a càrrec d’Hèctor Serra, Marc Sempere i tot aquell que vullga participar al Barranc del Port.

Nit de poesia a la llum dels ciris i amb la millor companyia. Intervindran l’aldaier Hèctor Serra (periodista i poeta), qui ens presentarà el seu últim llibre “Trèmolo” i ens recitarà alguns dels seus versos; i el contestà Marc Sempere (de compartir dóna gustet), qui interpretarà poesia de Vicent Andrés Estellés. En acabar les dos actuacions, es convidarà al públic assistent a recitar qualsevol tipus de poemes.

Diumenge 11
21:30h, Sopar a la Fresca i Concert d’Andreu Valor i “El Diluvi” a l’Ermita.

Sopar popular (places limitades, 10€) amb menjar de temporada al costat de l’Ermita, caldrà reservar al telèfon 646062298. Després, a la mateixa ermita, amenitzarà la nit el cantautor contestà Andreu Valor i tot seguit, el grup de la Foia de Castalla “El Diluvi”, que ret homenatge a Ovidi Montllor. Hi haurà beguda fresca durant el concert per a tota aquella gent que ho desitge.

Dilluns 12
20h, Dansà dels Quintos de Beniarrés a càrrec de l’Esportí i Nit dels Farolets amb eixida des de l’Ermita.

Grans i menuts acompanyarem fent cercavila a l’Esportí que ens ballaran la recuperada Dansà de Quintos en diversos punts del poble. A més a més, els xiquets aprofitaran per dur els seus farolets decorats. Acabarem al Pati del Col•legi Perputxent on hi haurà un sopar de baix braç.

Dimarts 13 
21:30h, Pujada Nocturna al Benicadell

Tradicional pujada al Benicadell. Eixirem des de l’Ateneu Popular Arrels a les 21:30 amb cotxes particulars. Pujarem i farem nit a la Nevera; i a trenc d’alba ascendirem al pic . Caldrà dur roba adequada per a l’esdeveniment, sac de dormir, aigua, sopar i esmorzar.

Dimecres 14
14h, Paella de benvinguda de les Festes 2013 a l’Ateneu Popular Arrels

Per encetar les festes i després de la pujada al Benicadell, el dia la vespra farem una paella popular (places limitades) per a tota aquella gent que hi vulga assistir. A l’acabar, la Xaranga tocarà pels carrers del poble per tancar la Setmana Cultural i donar la benvinguda a les Festes 2013.

Informació estreta de Bloc Arrels
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...