Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 14 d’agost del 2012

Festes Patronals de Beniarrés 2012


Del dimecres 15 al  dissabte18 d'agost

Tot i les moltes activitats prèvies que s’han realitzat durant la setmana cultural, aquest dimecres, dia de l’Assumpció, tindrà lloc a l’alba la tradicional Diana. Tot seguit la Unió Musical de Beniarrés arreplegarà a tots els festers per a dirigir-se a la missa en honor a l’Assumpció.
Una volta finalitzada l’eucaristia, i acompanyats els festers als seus domicilis, Beniarrés sencera descansarà per agafar forces per celebrar l’Entrada de Moros i Cristians. Aquesta tindrà lloc a partir de les 19 h. Els carrers de la localitat de El Comtat tornaran a tremolar un any més amb els compassos de les marxes mores i cristianes, a sentir l’emoció dels festers i els aplaudiments d’un públic meravellat.
Una volta finalitzada, serà el torn per a la processó i el castell de focs d’artifici.
Després de sopar una orquestra amenitzarà la revetlla fins a altes hores de la matinada. Una matinada que pot allargar-se fins la tradicional cordà que tindrà lloc durant les primeres hores de llum del dia.
Respecte al dijous, dia dedicat a Sant Roc, el matí estarà dedicat a rendir culte al patró en la tradicional missa. A més aquest dia també està dedicat als solters. Amb la retirada del sol, a les 21 h tindrà lloc la processó del joves del poble. La revetlla novament tancarà el dia i n’obrirà altre. Sobre les 5 h de la matinada tindrà lloc una cordà amb 40 eixides en honor als solters.
El divendres, serà el dia dedicat al Santíssim Crist de l’Empar. D’aquest dia cal destacar a part de la missa dedicada sant, la divertida retreta que tindrà lloc sobre les 19 h. Una activitat molt esperada per tots els beniarresins i beniarresines.
A les 21 h es celebrarà la tradicional processó. Aquesta finalitzarà amb un castell de focs d’artifici. Novament la revetlla estarà amenitzada per una orquestra.
I per al dissabte, dia dedicat a la Mare de Déu de la Cova Santa, als actes tradicionals de la cordà i la missa cal destacar l’ofrena de flors a la Mare de Déu (19 h) i una processó general en la hi haurà una parada obligatòria de l’Alameda per a gaudir del castell de focs d’artifici. A l’arribada a la plaça de l’esglèsia es cantarà l’himne a la Nostra Senyora de la Cova Santa. L’orquestra i la cordà donaran per finalitzades les festes de 2012.

Informació estreta de Pàgina 66

1 comentari:

Anònim ha dit...

Fede, por favor si puedes me guastaria q1 me comentaras de quien fue la santa idea de contratar a los porteros organizacion q hiban en las verbenas, que seguro de responsabilidad tenian, q cobravan, si se sometio a pleno y realmente q se gano con ello. gracias y un saludo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...