Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 9 d’agost del 2010

Cal o no cal?

Al llarg d’aquesta setmana, el poble de Beniarrés entra en la seua setmana gran de les seues Festes Patronals, encetant-les el proper diumenge 15 d’agost i fins el proper dia 18 d’agost, dia de la patrona de Beniarrés, la Verge de la Cova Santa.

Al llarg d’aquesta a Beniarrés ocorrerà una situació kafquiana , tindrem dues setmanes cultural. La primera organitzada per l’Ajuntament amb diners públics, infraestructures i suport institucional i l’altra la que ha organitzar l’Ateneu Popular “Arrels” de Beniarrés amb imaginació, sense una gran infraestructura i amb el treball de la gent que pertany aquest col·lectiu. Ja sembla com la piscina: en tenim dues.

Front aquesta situació, caldria preguntar-se si a Beniarrés no seria millor que hi haguera un organisme on s’organitzara situacions com aquestes i hi haguera una sola setmana cultural on totes les entitats hi participaren. Des de l’Ajuntament passant per l’Ateneu, les filaes, els Festers de Sant Roc o la Unió Musical. I la solució està ahí, es crear una comissió de Festes o un Consell Local de Cultura. Dos organismes proposats en diferents mocions als plenaris de Beniarrés i els dos rebutjats amb l’argument de que per a eixos menesters ja hi ha regidors de Festes i de Cultura.

Sincerament, pense que una bona organització on tothom tinga veu i vot milloraria molt les Festes i la Cultura a Beniarrés i la faria molt més participativa, per tant em pregunte davant la negativa del PP a crear el Consell Local de Cultura i la Comissió de Festes, si cal o no cal crear-les davant els fets que ocorren al nostre poble.

33 comentaris:

Anònim ha dit...

Ten recordes que quan governaveu vosaltres hi havia una comisió de festes i la vareu desfer?estava tot el poble representat filaes,festers....ateneu....Perque es va acabar? i no digues que es va acabar per culpa del Partido Popular que va ser prou abans d'entrar ells i tot el poble ho sap.Per cert no deuries parlar així de la semana cultural organitzada per l'anjuntament que sompli el caribean gràcies a que t'ho fan tot davant els morros,no com els teus amics de l'ateneu que s'anduen al botifarra allà munt a l'ermita.

Anònim ha dit...

Esque ens agrada mes el Tino.
No et recremes, vive la vita.

Ateneu popular arrels.

* El de l'oli * ha dit...

Benvolgut anònim: Note una quantitat d'odi a les teues paraules que no trobe cap altre adjectiu per a desciure't que aquest: envejós.

Anònim ha dit...

de segur que els del ateneu, no formarien part de la comisió de festes, son tan tan tan independens, que el unic que els agrada es ser... independents i no escoltar o escoltar si, però creure no.
si formaren part de la comisió, seria com si aceptaren que formen part de l'actual estat constitucional, i aixó de segur que no els agradaria gens. hai! ja creixeran, ja!

Anònim ha dit...

Amigo Fede, ayer día 9 de agosto del año 2010, publiqué un comentario, en valenciano y ahora en español, con respecto a este tema, pero como veo que tienes la sartén por el rabo (censura) no lo publicaste, no dije nada fuera de contexto, por lo que te ruego me dijeras algo al respecto.

Anònim ha dit...

Des de que vareu pedre les eleccions teniu una ràbia que no se l'aguanteu. En tots els comentaris, critican a l'Ajuntament, al PP... Que vergonya !

Anònim ha dit...

Des de que vareu pedre les eleccions teniu una ràbia que no se l'aguanteu. En tots els comentaris, critican a l'Ajuntament, al PP... Que vergonya !

Anònim ha dit...

soles falta una altra semana organizada per el esporti

Anònim ha dit...

El concert del botifarra tot un exit unes 250 persones asisitiren , gracies a totes elles i que continuen participant amb les activitats tant del ajuntament com de l'ateneu. L'ermita estava de gom a gom com molt be sabreu, gracies als comentaris del poble.
ATENEU POPULAR ARRELS.

Anònim ha dit...

Perdó, volia dir en tots els articles.

SAJOLIDA ha dit...

Al primer anònim:
Amb el teu comentari anomenant el que es feia i es deixava de fer en el passat, demostres un certa irracionalitat amb eixe enfrontament "de fetge" amb els del PSOE. Podríem dir poc dialogant, poc tolerant.
Jo no vull defensar-los (als del PSOE) ni tirar per terra tot el que organitzen els que ara manen (PP).
Tan sols expressar que seria molt positiu i interessant el poder unir totes les iniciatives que isquen dels distintos col•lectius a l’hora de programar activitats per a les festes.
I allò que li dius a Fede de que “sompli el caribean gràcies a que t'ho fan tot davant els morros”, em pareix molt “barrio-bajero”. Caldria que millorares la teua expressió escrita.

Anònim ha dit...

Al que diu: "de segur que els del ateneu, no formarien part de la comisió de festes, son tan tan tan independens, que el unic que els agrada es ser... independents i no escoltar o escoltar si, però creure no.
si formaren part de la comisió, seria com si aceptaren que formen part de l'actual estat constitucional, i aixó de segur que no els agradaria gens. hai! ja creixeran, ja!"

Tu has treballat alguna vegada en nosaltres? No? Doncs calla! és molt bonic parlar d'altres per parlar. I respecte al "ja creixeran, ja!"
El que passa és que tu ja has crescut però no en respecte, en cultura o amb seny, si no amb edat. Els de l'ateneu, en les diferents organitzacions que la composen han fet mes activitats culturals, polítiques i ludiques en un any que tu en tota la teua vida. I nosaltres es sentem a parlar amb qualsevol però no baixem el nostre discurs amb ningù, tenim les nostres idees clares i els nostres objectius marcats i podem variar la intensitat del missatge però el que no variarem serà el missatge. Salut!

Anònim ha dit...

el que jo he dit...segur que els del ateneu no formarien part de la comisió de festes, son tan tan tan independens que ...
he! però ho dic amb tot el respecte a vosaltres i a les vostres activitats culturals, ludiques i reivindicatives. però, no vos veig la suficient (madures) per formar part d'una comisió de festes junt altres persones amb diferencies politiques i culturals, sols he dit aixó, pot ser m'he equivocat i també heu creixcut d'edat, tolerancia i responsabilitat, cal tindre més corretja i perdoneu-me si vos he ofes, salut també a vosaltres!

Anònim ha dit...

Observe que alguns festers de Sant Roc d'enguany pertanyen a l'Ateneu, i la seua religió segons ells Ateus, espere que tinguen l'honor de no entrar en l'Església ni assistir a la processó, ja que aniria en contra dels seus principis , i això demostraria el seu hipocresia davant dels altres

Anònim ha dit...

El de no anar a misa o a la processó seria el que haurien de fer, però el circ ha de començar! Si hui en dia estan les processons plenes de gent que no creu en deu, gent que és casa per l'esglesia que no creu en deu, de gent que va a misa i diu que creu en deu i fan el contrari del que mana deu. Si tots els que no creguem en deu forem consequents al 100% es quedarien 4 en les festes majors de Beniarrés ja que aquestes son festes religioses. Hipocresia hi ha a cada passa que pegues i jo mateix veig la processo com una cosa més folclorica que una cosa religiosa per molt de santet que traguen, i que conste que que jo contra els santets no tinc res, si be ho mires son personatges que pertanyen a l'imaginari col·lectiu com pot ser el dimoni, les fades, els donyets, l'home del sac...el que no ens agrada a molts és l'esglesia com institució i la religió com engany i maquina de crear por i repressió.

Anònim ha dit...

Les Festeres de "la Puríssima" totes pures, immaculades, que boniques son! Però hi ha alguna "pura"? (en el nostre llenguatge seria verge, no en el sentit religiós si no que no ha follat)

Anònim ha dit...

L'església en si és sagrada, altra cosa és els que la formen que com som humans tenim errades i moltes.Sinó com creus que açò haja durant 2010 anys. Si el clero no ha pogut acabar amb l'església, que voleu acabar-la vosaltres?
Si els festers compleixen serà perquè alguna coseta els ha arribat gràcies alguna bona persona.

Anònim ha dit...

fixeuvos en les caretes de la majoria que porten les andes, tots bons ejemplars religiosos, respetuosos, tolerants, bones persones de deveres, xe! amb este ejemple tots tenim les portes de l'esglesia obertes cregam més o cregam menys, vixca la mare de deu de la co....hay, mes a escapat!!!

* El de l'oli * ha dit...

Sr Anònim número 15, l'esglèsia (la religió catòlica imagine que et refereixes) dura ja 2010 anys?

Hauríes d'informar-te una mica més, ja que es tracta de les teues creences. Pregunte variades per a fer-te pensar: És la mort de Jesucrist l'inici del que anomenes esglèsia?
No han servit per a res els concilis del Vaticà tots estos segles?
Ha influit el protestantisme en el catolicisme?
El rite és igual ara que al s. I o al s. V?
La litúrgia era donada en el mateix llenguatge que ara?
I la meua pregunta favorita, que te la retruque: el clero no ha pogut acabar amb l'esglèsia?!?!?!? Meloexpliquen

Sincerament, la incultura de la gent com tu és una de les raons per les que sols aniré a l'esglèsia amb els peus per davant.
Si vols trobar a Deu hi ha una gran quantitat de religions inventades per la humanitat que segur et faran profit.
Salut

Anònim ha dit...

Al de l'oli: si tots forem tan sabuts com tu les esglesies estarien buides de borregos.

Anònim ha dit...

ateneus si vosaltres manareu :
¿diexarieu celebrar les festes com fa 200 anys, ? ¿dixarieu entrar en la comisio a tots els sentimens encara que foren hispans, com avui vos deixen? ¿deixarieu celebrar dates hsitoriques? ¿ deixarieu espresarse a la gent en la llengua que vullguera oficial? respectarieu que en els balcons cadascú penjara el que vullguera com ara passa? ¿farieu la globotá que tots sabem que no es cultura gracies a un anomim , pero ja sabiem que es una cosa per als xiquets?¿ diexarieu carrers e instalacions per a actes que no son oficials com a vosaltres vos deixen?
podria fer mes preguntats pero ara no en digau que soc nose que i nose quants simplemeen he preguntat i que jo sapiga preguntar no es ofendre. ni es odi , no gasteu el discurs de sempre , jo he preguntat i vosaltres podeu contestar , i que jo sapiga tindre dubtes no es ofendre , ni es odi , ni es tot el que sole dir a vegades quan algu comenta algo

Anònim ha dit...

A l'últim anònim, estic amb tot el que comentes, sobre els de l'ateneu, i afig el següent, 'son tan oberts a tot que els seus col·legues catalans van organitzar l'acte a Barcelona per a solidaridarse amb l'etarra que eixia de la presó, que més es pot pensar d'esta gent que es declaren catalans NAZIonalistas"

Anònim ha dit...

soc l'anonim que diu "de segur que els del ateneu, no formarien part de la comisió de festes, son tan tan tan independens" i escric per dir-vos que no tinc res en veure en els dos anonims darrers tan exigens i preguntons, al preguntador....
a passaro bé en vacances i a veure si el proper any continueu milloran l'oferta cultural del poble, que tenim una regidora de cultura que no se la mereixem!!!

joselito ha dit...

sols dic que vosaltres sabeu qui sóm però els de l´ateneu no sabem qui pregunta sols dir-vos que si parleu de nosaltres és que treballem molt be. Nosaltres treballem perquè vegem una mancança i els de l’ajuntament treballen per obligació no són ni innovador ni pregunten als col•lectius del poble per formar programes culturals. Sols dir-vos que nosaltres els de l´Atenue continuarem treballant com tots aquests anys i cada vegada sóm més gent la que tenim de suport si voleu alguna cosa o teniu alguna pregunta no sigueu tant covards i vingueu a l´atenue i parlarem tranquil•lament.


PD: hi ha un comentari que ens acusa de proetrra i es anònim això són acusacions molt fortes demanaria que siga l’última vegada que passe.

Anònim ha dit...

això de que treballeu molt bé es un poc discutible,que uno es pose medalles no sol ser mol possitiu , hi ha qui treballa pel poble i no li fan falta banderes , ni polítiques , si voleu fer cultura camuflada de política , perque no feu una llista i es presenteu a les eleccions i per cert no heu contestat a les preguntes

* El de l'oli * ha dit...

Per a l'anònim que em replica:
"si tots forem tan sabuts com tu les esglesies estarien buides de borregos."
Tens tota la raó, però com que no és així, les esglèsies
estan a reventar. I no és que siga listo, és que hi ha temes, com ara l'esglèsia, que poden més que jo. I sobretot el referent al que creuen els creients que és la seua fe.
El borrego és un animal bonic a simple vista i suculent a la brasa; però que es deixa portar per la immensa majoria (el que està acceptat socialment).
La seua condició de rumiant fa que inverteixca més temps RE-menjant que pensant.
Això és el que pense de genterola com tu: meneja molt la mandíbula, s'oblida d'activar les neurones i quan ha de prendre una decisió fa el que li diu el del costat (o el de dalt geràrquicament). Per tant no pensa, encara que semble que rumia molt.
Per cert, tio/tia listo/lista; què penses del solipsisme?

PS: Si has de buscar la definició al google no cal que em contestes.

Anònim ha dit...

¿Solipsisme? Ben resabut eres tu. Jo sols entenc de menejar-me-la. I tu, com el solipsismititzes?

Anònim ha dit...

A l'anònim que diu que no li contestem a les seves preguntes xorra, l'ateneu la composa diferents col3lectius i fem assemblees per tal de decidir les coses, si penses que s'hem de reunir per debatre eixes preguntes de política ficció tan tontes ho portes clar. El queda clar?

Anònim ha dit...

no dic que sou proetarres, sino k simpatiçeu en tot el mon revolucionai i antisistema, domes miranvos les pintetes, ja pareiseu de la kaleborroca,

Anònim ha dit...

si, si, i els que van de traje son sabuts, sabuts com tuuuuuuuuuuuuu

* El de l'oli * ha dit...

Ben-novolgut anònim: tu sols et tires pedres al terrat.
Incultura i malaeducació van juntes i ets la prova vivent.
Però gràcies per les teues paraules, són l'inspiració meua de cada dia. Contestar cafrades com les teues amb paraules ingenioses i no malsonanats és un plaer major que "solipsir-me".

I ara, si vols, el pintes de verd i em contestes.
O simplement pots fer Beeeeeee!!!! com has estat fent fins ara.

Anònim ha dit...

No sóc veí de beniarrés, ni entenc la meitat del que ací s'està parlant (comissions de festes, tino's, caribes i de més coses).

Realment el que dóna ales a un poble, llevat del que ja tots sabem dels seus encants (esglèsies amb portes de dibuixos, esmorzars amb gent simpàtica, tots aquells avis que saben del terreny, aquelles avies capaçes de dur una casa elles assoles, la cultura de poble, el parlar autònom.) són les ganes de fer viure als ciutadans del poble coses diferents, noves, i si més no a cada any fer-ho d'una manera nova i que fassa que per exèmple les festes no acaben sent una cosa monòtona, avorrida. com una missa de diumenge a les 8.

Realment i així us ho he de dir conec al poble de beniarrés gràcies al seu Ateneu que tant el critiqueu, em pareix realment que aquest grup de gent està donant un visió diferent del vostre poble a les comarques properes i a la vostra pròpia. I no tan sols una visió independentista, separatista o com li vullgueu dir al nacionalisme valencià. La visió que a mi em dona l'ateneu arrels és la d'un poble viu, la d'una gent que treballa per a no perdre, cultura, seny, identitat. Gent que treballa per a beniarrés i per beniarrés. I no la de una gent que vol destrossar cap festa local. Si més no sé i es nota que volen engrandir-la.

Una abraçada per a tots els ciutadans de beniarrés tant a la gent de l'ateneu com als de més vilatans.

andreu.

* El de l'oli * ha dit...

Molt ben dit Andreu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...