Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 21 d’agost del 2009

La devoció de Beniarrés a la Nostra Senyora de la Cova Santa

A continuació vaig a reproduir un article aparegut a la revista digital “La Cueva Santa” i al mateix temps donar a coneixer aquest blog dedicat a la nostra patrona.

És complicat explicar amb paraules el que van poder veure els meus ulls dimarts passat 18 en la localitat de Beniarrés. Narrar el sentiment, tradició i devoció d'un poble que té a La nostra Senyora de la Cova Santa com Patrona i Reina.





Són moltes les ciutats i localitats que veneren a la Verge de la Cova Santa, però és la festa que dedica Beniarrés a la advocació la millor per excel•lència, i ho han demostrat un any mes duent a muscle a la Blanca Coloma pels carrers de la població.

L'adreça de la Revista Digital:”la Cova Santa” presidida per l'investigador Néstor Morente s'ha desplaçat fins a Beniarrés, acompanyat pel distingit any 2009, Alejandro Linde, per a contemplar el mes bell homenatge i devoció que pot mostrar un poble a la seua Patrona. Hem estat en la Santa Missa que va començar a les 12.00 h, en la qual ha estat convidat com orador eloqüent el capellà del Santuari de la Cova Santa, Juan Manuel Gallent, qui ha donat un bell sermó entorn a la Blanca Coloma. Bella Església que té entronitzada a La nostra Senyora com Patrona de Beniarrés des del s. XVIII, després de salvar al poble d'importants terratrèmols.

És a Beniarrés la Cova Santa una advocació que creix cada any i no es va perdent com en altres llocs, de fet la Cofradia va ser fundada fa escassos cinc anys per a millorar la festa i la devoció. És doncs Beniarrés un exemple a seguir, doncs és emocionant veure com diverses desenes de portadors duen a muscle a la seua Patrona, a pesar del pes del monumental relicari de la nostra Senyora.


Vam Poder observar com la gent s'emocionava en el moment que la Imatge torna al seu tron, i els portadors alcen a la Verge amb els braços enlaire alhora que cofrades disparen confetis de colors i la banda toca l'himne nacional.






Des de la Revista Digital:”la Cova Santa”, en primer lloc volem agrair a tots els veïns de Beniarrés per la tan bona acollida que ens han fet, especialment al Rector de la localitat i cofrades de la mateixa, alhora que animar-vos perquè cada any aquesta noble festa cresca, no mes bella perquè és impossible, i amb això es demostra la fe i amor a la Cova Santa alhora que la unió d'un poble en la immillorable organització que té Beniarrés.


Finalitzar instant a tots els nostres lectors que coneguen Beniarrés i la seua Patrona i que si volen emocionar-se i sentir autèntic fervor a la Verge de la Cova Santa, el 18 d'agost cada any a Beniarrés veneren a la seua Santa Patrona.


En aquest mateix blog hi ha un article titulat: Beniarrés ejemplo por excelencia de la devoción a su Patrona y Reina la Virgen de la Cueva Santa. , on es poden veure un bon grapt d'imatges de la darrera festa de la Cova Santa celebrada a Beniarrés. Vos deixe algunes imatges i vos convide a visitar aquesta pàgina:





24 comentaris:

Carles Tomàs ha dit...

Aparentment, tothom pot pensar que aquestos actes finals de festa són una eclosió religiosa dirigida a la patrona del poble -jo no n’estic segur-, però analitzant els fets, tant el que ací passa com el que ocorre a altres localitats, i en la meua opinió, serien una altra cosa disfressada de religió. No vaig a entrar, però, en si és d’aquesta o de l’altra manera el sentiment que s’hi expressa. Cadascú que pense el que vullga i que senta el que més li isca del cor que al món dels sentiments no se li poden posar barreres. Això si, la imatge de Cova Santa, en uns cassos religiosament i en altres simbòlicament, serveix de motiu per reunir-nos a tots.

Anònim ha dit...

tu si que eres una disfressa!!!!!!
en beniarres el poble esta criat religiossament i aixo es nota

Carles Tomàs ha dit...

A l'anònim anterior dir-li que les coses es poden raonar sens insultar. En cap moment he insultat nigú ni he faltat al respecte. Simplement he donat la meua opinió i ja està, cosa que tu ni has opinat ni has fet res, tan sols has insultat,cosa que si estàs criat religiosament com dius, sabrás que el cristianisme no permet insultar, tan sols repartir amor. Així és que la teua religiositat la pose en quarentena. Pensa-ho, sinó.

Anònim ha dit...

ja esta. ja an eixit els rojos. per si no eu saps Beniarres a sigut duran mols anys un poble catolic de retors i de mosquits. ara tambe voldreu llevarli el sentit a eixe acte per a dir que es un acte de cloenda que no te res que vore a la iglesia i tocar la muixaranga en lloc del himne espanyol. Teniu alergia a la iglesia? Quin mal vos an fet per a que aneu tan en contra?

Carles Tomàs ha dit...

Per tancar aquest diàleg de sords, dir-te que m'agrada el roig de la selecció espanyola, el roig de la quatribarrada -que sàpigues que la bandera actual espanyola té l'orige en aquesta- però he de dir-te també, que no m'agrada el roig de l'integrisme ni del fanatisme. Ah! i si vols que raonem d'aquest tema i d'altres, et lleves la disfressa de l'anonimat i a qualsevol bar de Beniarrés ens fem unes cervesetes i dialoguem tranquil.lament. Adéu. Bon vent i bona barca

Anònim ha dit...

Pq va Tonico sempre davant de la cova? Que es el que mes la vol?

Anònim ha dit...

carles, disfressa es un insult?????? per a mi no, o mol sensible eres tu.
mol en contra de l´esglessia pero quan es una festa festa religiossa i fan vacances vos ve de categoria, pos no teniu cara dura.
en nadal(festa religiossa) que per vosaltros es el solsticio de invierno be que pilleu uns dies de vacacions i lo mateix en pascua.
sou els cares dures mes grans que vist.

Anònim ha dit...

Com es pot desvirtuar una opinió d'aquesta manera? Us heu tornat bojos?? Crec que Carles només ha expressat la seua opinió i ha dit clarament que cadascú pense el que vullga i us heu rebel.lat contra ell. Jo crec que que en eixe final de festa hi ha de tot, (i sabeu que és veritat) hi ha fervor religiós per un costat i no tant per un altre, però el que no podreu discutir mai és com bé ha dit ell, el sentiment de germanor i d'estima per un poble que es respira eixe dia pels carrers de Beniarrés

Carles Tomàs ha dit...

Gràcies a l'últim anònim, me n'he adonat que sí, que es pot entendre el que he dit.Pensava que les meues paraules no estaven clares o que m'havia posicionat en un extrem ideològic del que no sóc partícep. No vaig a entrar a comentar-li res a aquest últim anònim que qualifica de caradures als qui no pensen com ell. Es comenta soles. Posicions tan radicals i que interpreten tan malament les opinions que no hi són del seu agrat, tan sols es poden trobar en el món radical islamista. Jo, tan sols he volgut expressar el que pense, el que he observat i el que alguna gent m'ha comentat sobre aquest esdeveniment. Ja he dit que cadascú sent el que sent i no es pot desqualificar ningú per situar-se una mica al marge de l'ortodòxia establida per a aquestes manifestacions religioses. Pensar que açò és un atac a l'església és -i perdoneu l'expressió- pixar fora de test.

Beniarres al dia ha dit...

Com a moderardor del blog de vegades hi han comentaris que sols busquen conforntació pel mer fet de buscar-la sense donar arguments però crec que per damunt de tot està la llibertat d'expressió.

El que exposa Carles son sentiments que estan a Beniarrés i que comparteix molta gent i que son iguals de respectables que els que exposa el comentarista anònim.

SAJOLIDA ha dit...

Enhorabona a Carles Tomàs. Per saber raonar, per saber explicar la seua opinió, per saber demostrar coneixement, per no insultar quan escriu...
A l'anònim que ha ensenyat les víbores per la boca, no cal contestar-li.

LA TAPETA ha dit...

Hola a tothom sols comentar unes petites coses que mans sentit un poc molest o desenfocat en aquestes festes. Una d’elles i crec que la més important de totes, és la posició que a adoptat l’ajuntament en aquestes festes, l’ajuntament com ja sabem tot el poble, gracies al Senyor rector Don. Rafael, a segut el que a pagat tots els costos de la música relacionats amb actes religiosos, es a dir, a pagat amb diners del poble les processons als festers amb un cots d´uns 800 € al dia.
Per altra banda a des de que la meva memòria recorda sempre he vis a l´equip de govern PSPV com PP eixin a tots i cada un dels actes com a representant del poble, no s´enganyeu no es tradició, és simplement una tradició franquista, ja que en la transició el estat Espanyol es declara laic.
Per això escric a quest comentari per si algú em poguera explicar per que l’ajuntament es gasta diners en actes religiosos si en teoria vivim en un país laic? Que serà una campanya per a comprar vots?

A una altra cosa que ma fet gracia un anònim a comentat que si els rojos del poble vuigen que es toquen la muixeranga, sols dir que el Senyor Aznar PP va aprovar una llei, que restringeix el l’ús de l’himne espanyol a actes polítics, esportius i amb presencia del rei. Per tant dir que tocar el l’himne espanyol en actes religiosos es il•legal

Anònim ha dit...

ja esta clar el motiu pel cual alguns musics de la banda es posen el instrument davall del braç, perque es ilegal clar, a mi em semblava que era una protesta. que responsables son estos jovens. Espanya es un estat laic altra cosa es que els del psoe intenten borraro i prefereisen musulmans, islamistes, i ateos abans que catolics

Pel que cobren es del ajuntamen en impostos, poligons i altres, be podrien pagar hasta els castells

Anònim ha dit...

aixo de no poder tocar el himne no teu creus ni tu xavl, que passa si el toke jo amb el meu instrument per carrer, en tnke a l prssó o que? jaajajajajjaVISCA LA CVASANTA Y VISC ESPAÑA CON Ñ.

Anònim ha dit...

A l'ultim anònim dir-li que "poder" es pot fer tot, altra cosa és que al fer-ho estigues en la legalitat o no. Per altra banda, pense que s'esta especulant molt ací sobre perquè toquen o no alguns músics l'himne el dia de la cova, sense realment saber-ho, i és per això, que com a music que soc, us convide a que ho pregunteu directament a aquells qui no el toquen, de segur que ningún tindrà cap inconvenient en explicar el motiu per què ho fa.

Anònim ha dit...

en este poble no som ni laics, ni religiossos, ni musulmans, ni res de res. SOM UNS AUTENTICS INUTILS
REPETISC DISFRESSA NO ES UN INSULT E INUTIL TAMPOC
VISCA LA COVA SANTA I EL CRIST DELS AFLIGITS
I SAN ROC

Anònim ha dit...

està més que clar,són sempe es mateixos, els catalanisnes, es que no volen ser españols, encara que ho siguen CUANTA MERDA DE POLITICA, FANATISME ETC.......

Anònim ha dit...

si jo lloge a algu afer una faena en questio i la acepta per que collons quan arriba el momen diu ara no la faig va contra els meus principis . kesom adults, responsables,etc.........
ofen les coses al tun tun, ara si , ara no,o esd ke tot es politica tot pensem un poquet sols un poquet. i tranquils poc a poc
jo personalment en dona igual kel toquen ke ke no
pero coño si se hay que ir se va i sino ale a pasetjar.

Anònim ha dit...

A l'ultim anònim:
Pense que per parlar d'una qüestió abans cal tindre coneixements d'aquesta i pel que veig no és el cas. Els musics és cert que accepten un contracte de l'ajuntament, un contracte en el que em sembla recordar que han d'assistir a cada acte un total de 25 musics i en cap lloc indica que han de tocar en eixe moment. Per tant, els qui no el toquen no es negen a fer l'acte sino que es negen a tocar una marxa en concret i proposen tocar altra cosa. A més, com ja t'he dit, el contracte és de 25 musics i t'asegure que tocant l'himne tots els anys hi ha més del doble.
Aleshores, on està el problema? simplement en la intolerancia cap a aquestes persones.

Beniarres al dia ha dit...

Realment em sorprèn i molt com la gent pot tergiversar les coses. D’un article dedicat a donar conèixer com un blog es fa ressó del que passa al nostre poble el dia de la nostra Patrona es passa a parlar de l’himne d’Espanya, de la Música i d’altres coses, que al meu pareixer res tenen a veure amb le que diu l’article però el que realment em sembra sorprenent és que cal amagar-se darrer de l’anonimat per expressar les opinions.

La Cova Santa és la Patrona de Beniarrés i hi ha gent que ho viu des d’un fervor religiós i altres com una tradició més dels nostres costums. La religió deu estar lluny de la política i la política lluny de la religió.

Respectem-se cadascú com és i respectem el que cadascú creu. Ni u es millor per anar a missa ni l’altre és pitjor per no anar-ne. Si és vol fer política amb la religió o la religió vol fer política podem acabar com les països musulmans on hi ha guerres per fanatismes religiós que sempre va envoltat de política.

Anònim ha dit...

Un fet curiós:
Ja fa una quants anys que els dolçainers de l'Esportí amenitzen el dia de sant Antoni (el del porquet) i ho van desisteressadament, perquè volen.
Recorde que a l'hora d'eixir el santet (estava en casa Tonica) el rector els va dir que tocaren La Muixeranga. I així va ser.
Aquesta peça té ritme de processó i la veritat és que va quedar bé, sense fanatismes.

Anònim ha dit...

Els dolçainers son tots uns rojos

Anònim ha dit...

¡Menos mal que no tenim fanatismes asi! ¿i que es el ateneu i tots els catalanistes? lo unic que falta alli es una religio, encara que la forma de actuar de mols dels jefes es mol similar. gen jove que encara no te uns ideals formats, mol de machacar i el que no pensa com nosaltres no te rao i es un ignoran i un incult, ¿que falta per a ser una religio que adoren al CHE i que li fasen processons?

Anònim ha dit...

no coment, yo adoro a don dinero i doña farlopa que molan mas, eso si siempre que pagen mejor .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...