Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

diumenge, 30 d’agost del 2009

La Volta Ciclista a Espanya passa per Beniarrés

El diumenge 6 de setembre cap a les 13:00 hores passarà per el nostre poble

L’edició número 64 de la Volta Ciclista a Espanya va començar el dissabte 29 d’agost a Assen (Holanda) i acabarà a Madrid el 20 de setembre després de 21 proves del màxim nivell i ciclista de reconeixement mundial.

La vuitena etapa de la Volta, el diumenge 6 de setembre, és la primera d'alta muntanya. I possiblement una de les més dures de tota l'edició de 2009. El diumenge 6 de setembre els corredors haurien de viatjar des de la ciutat d'Alzira fins al cim de l'alt d'Aitana, una jornada de 203 quilòmetres i amb fins a vuit ports!: quatre de 3ª, tres de 2ª i un de categoria Especial.

Beniarrés (3ª-km. 52), Margarida (3ª-km. 71), Tollos (2ª-km. 80), Castell de Castells (3ª-km. 100), El Castell de Guadalest (2ª-km. 131), Confrides (3ª-km. 144) i Tudons (2ª-km. 160) suposaran un dur calvari per als corredors abans d'afrontar l'ascensió final a l'alt d'Aitana, un port de 21,7 quilòmetres i amb un pendent mig de 5,7%, percentatge en el qual també cal incloure alguna que altra rampa al 9,5%.

Antecedents: Alzira mai ha acollit una eixida d'etapa de la Volta mentre que Aitana sí té fins a dues experiències prèvies i totes elles espectaculars. En 2001 va guanyar el danès Klaus Moller, enrolat en les files de l'equip portuguès Milaneza. En 2004 es va repetir l'experiència, amb triomf de Leonardo Piepoli. I sempre amb una característica comuna: moltíssim públic en les cunetes.

El pas per Beniarrés del pilot de ciclistes està previst entre les 13:00 hores i com a molt tard les 14:00 hores, tot depenent de la velocitat mitjana en que discorrixca la prova ciclista. Els ciclistes i els seues equips vindran per el port de Salem cap a Beniarrés i transcorreran per l’Avinguda de València, C/ Carretera de Castelló i pillaran la carretera que porta a l’Embassament de Beniarrés en direcció a Planes. Per tant els talls de carretera seran molt abans de les 13:00 hores.

Altimetria de la huitena etapa entre Alzira i l'Alt de l'Aitana

Realment aquest proper diumenge 6 de setembre deu ser una gran festa per al nostre poble i per als amants de l’esport i en especial per als nombrosos amants i seguidors del ciclisme que hi ha a Beniarrés i a la nostra comarca. Els qui vullguen veure-ho des de dalt del Port de Salem hauran de pujar matí per tal d’evitar els talls de carretera habituals en aquestes proves ciclistes.

Per als qui vullguen veure als seus ídols de més a prop, és poden acostar a Alcoi el dilluns 7 de setembre per veure l’eixida de la novena etapa i l’espectacular acabament al Xorret de Catí a la població de Castalla.

Quedeu tots convidats a assitir-ne a d’aquesta festa de l’esport que podrem veure a Beniarrés.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies a la volta ciclista poder gaudir de senyanls noves en la carretera del pantà. Lamentable però així són les coses.

Anònim ha dit...

REDEU QUE PEROT ERES , QUE VOLS QUE LES POSEM CUAN PASES TÚ.

Beniarres al dia ha dit...

Aíxi sembla ser hi ha que lluir sempre tot el que es puga i si passa la televisió encara més.

El manteniment de la carretera deu fer-se SEMPRE passe jo, passes tú o passe la volta ciclista. Tenim dret, que per això paguem els nostres impostos, a tindre infraestructures de qualitat i ben acondicionades.

Beniarres al dia ha dit...

Va estar molt be l'espectacle de la Volta veure'l passar per el nostre poble. La gent va respondre en massa a la cridada del Volta, tant del poble com d'altres poblacions veïnes.

Fins l'altra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...