Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 14 d’agost del 2012

Festes Patronals de Beniarrés 2012


Del dimecres 15 al  dissabte18 d'agost

Tot i les moltes activitats prèvies que s’han realitzat durant la setmana cultural, aquest dimecres, dia de l’Assumpció, tindrà lloc a l’alba la tradicional Diana. Tot seguit la Unió Musical de Beniarrés arreplegarà a tots els festers per a dirigir-se a la missa en honor a l’Assumpció.
Una volta finalitzada l’eucaristia, i acompanyats els festers als seus domicilis, Beniarrés sencera descansarà per agafar forces per celebrar l’Entrada de Moros i Cristians. Aquesta tindrà lloc a partir de les 19 h. Els carrers de la localitat de El Comtat tornaran a tremolar un any més amb els compassos de les marxes mores i cristianes, a sentir l’emoció dels festers i els aplaudiments d’un públic meravellat.
Una volta finalitzada, serà el torn per a la processó i el castell de focs d’artifici.
Després de sopar una orquestra amenitzarà la revetlla fins a altes hores de la matinada. Una matinada que pot allargar-se fins la tradicional cordà que tindrà lloc durant les primeres hores de llum del dia.
Respecte al dijous, dia dedicat a Sant Roc, el matí estarà dedicat a rendir culte al patró en la tradicional missa. A més aquest dia també està dedicat als solters. Amb la retirada del sol, a les 21 h tindrà lloc la processó del joves del poble. La revetlla novament tancarà el dia i n’obrirà altre. Sobre les 5 h de la matinada tindrà lloc una cordà amb 40 eixides en honor als solters.
El divendres, serà el dia dedicat al Santíssim Crist de l’Empar. D’aquest dia cal destacar a part de la missa dedicada sant, la divertida retreta que tindrà lloc sobre les 19 h. Una activitat molt esperada per tots els beniarresins i beniarresines.
A les 21 h es celebrarà la tradicional processó. Aquesta finalitzarà amb un castell de focs d’artifici. Novament la revetlla estarà amenitzada per una orquestra.
I per al dissabte, dia dedicat a la Mare de Déu de la Cova Santa, als actes tradicionals de la cordà i la missa cal destacar l’ofrena de flors a la Mare de Déu (19 h) i una processó general en la hi haurà una parada obligatòria de l’Alameda per a gaudir del castell de focs d’artifici. A l’arribada a la plaça de l’esglèsia es cantarà l’himne a la Nostra Senyora de la Cova Santa. L’orquestra i la cordà donaran per finalitzades les festes de 2012.

Informació estreta de Pàgina 66

dimecres, 8 d’agost del 2012

El pantano de Beniarrés se encuentra en uno de los niveles más altos del último cuarto de siglo




El pantano de Beniarrés es un excelente termómetro para conocer la salud de nuestras reservas hídricas. Por eso, nada mejor que acudir a él para comprobar de un simple vistazo la situación en que se encuentran dichas reservas, algo que preocupa especialmente en verano, que es cuando suelen acusarse las principales consecuencias de un estado de sequía.

A simple vista, el pantano parece encontrarse en las mejores condiciones, pero ¿qué hay de los datos?, ¿confirman esta aparente óptima situación de las reservas de agua del embalse de Beniarrés?. En primer lugar, hay que tener en cuenta la capacidad del embalse, que es de 27 hectómetros cúbicos, según información facilitada por la Confederación Hidrográfica del Júcar (CHJ), organismo de cuenca del que depende el embalse del Comtat.

A fecha de hoy, el volumen es de algo más de 19 hectómetros cúbicos, lo que supone que el pantano se halla al 72’32% de su capacidad total. La cifra es un 5% superior a la alcanzada el año pasado en esta misma semana, pero representa un incremento del 25% sobre la media de la última década, cuando se llegó a descender a niveles de 12 hectómetros cúbicos de agua embalsada, concretamente, en 2003, 2006 y 2007, tal y como reflejan las estadísticas que ofrece la CHJ.

Estos niveles, no obstante, contrastan con la situación que se da en la actualidad, que invita, incluso, a conocer el paraje y el propio embalse más de cerca. Son muchas, de hecho, las personas que lo frecuentan, sobre todo ahora en verano, puesto que el acceso a la coronación del pantano es libre y de dominio público. Tanto es así, que en ocasiones no es extraño ver a gente practicando la pesca deportiva y hasta tomando el sol, como si de una playa se tratara.

Otra cosa son las visitas institucionales, que incluyen un recorrido guiado por las instalaciones y tienen que se autorizadas por la propia Confederación.

Noticia publicada en el diario Ciudaddealcoy.com

dilluns, 6 d’agost del 2012

Beniarrés, qui no és "cotilla" no és res



Dimecres 8 d'agost a les 20:00 hores al Centre Cultural de Beniarrés






El grup de teatre DES-BARATATS
presenta: Beniarrés, qui no és "cotilla" no és res. (El Musical)

Escrita per: Carlos Sellés i Paula Escamilla. 
Dirigida per: Carlos Sellés 

SINOPSI:
Ens situem en un xicotet poble del comtat amb menys de 1500 habitants, Beniarrés.

Ricard, nascut a aquest poble, torna a passar les vacances després d'haver estat buscant sort en la capital. Els amics de tota la vida l'esperen amb il·lusió per a contar-li tot el que ha passat mentre ell es troba absent. El que no saben els seus amics és que van a rebre la visita d'una cantant famosa, però aquesta sofrira les malifetes d'aquest peculiar grup d'amics.

Aquesta comèdia de dos actes es desenvoluparà amb personatges peculiars com el retor del poble o la tonta, ruptures amoroses i "morcaes"; ambientada en espais típics com la plaça del poble o el bar on van sempre a prendre café. Una comèdia plena de música, balls i històries ficticies que ben bé podrien ser reals.

S'estrenarà el dia 8 d'agost a les 8 de la vesprada, (Dimecres) al Centre cultural Joan Fuster

Setmana Cultural Alternativa a Beniarrés

Un any més, i ja en van tres,  tenim la Setmana Cultural de Beniarrés organitzada per l'Ateneu. Ací podeu consultar la programació.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...