Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dilluns, 17 de desembre del 2007

No m’agrada en valencià

El calendari de l’Ajuntament Beniarrés novament en castellà

L’ajuntament de fa uns anys ençà, ve regalant a tots els veïns i veïnes de Beniarrés un calendari on estàn les dates de recollida de la brossa domiciliaria, imatges de Beniarrés i com no el santoral i fins que governaven els socialistes sempre el santoral era en valencià.

Els darrers anys, amb el PP al capdavant de l’ajuntament de Beniarrés un any el fan en castellà l’altre en valencià. Les raons per a donar llargues son molt diverses: “ Que si en valencià ja no hi han de calendaris”, “Que ja no hi ha temps de demanar-ho en valencià” entre altres. No crec que siga tan complicat dir-li a l’impremta dir-li. “l’any que ve me’l fas igual, en valencià. Val quedem així”. I ja està. Crec que es prou senzill. O com potser que abans sempre i havien i ara no?

Una altra menció a banda és mereix la pàgina web de l’ajuntament de Beniarrés on la versió en valencià es resumeix en els títols de les sub-pàgines i poc més. Cal recordar que l’Ajuntament deu donar exemple en la promoció del valencià a més de complir i fer complir la llei que regula l’ús del valencià a l’administració pública.

De tots es coneguda la devoció que té el Partido Popular en la promoció de la nostra llengua amb els 1.000 € destinats per a la promoció del valencià per a tot l’any 2006 o els 500 € per a tot l’any 2007. Al pas que van encara sobraran, doncs fins al mes d’octubre no s’han gastat un sols euro en la promoció del la llengua que es parla a Beniarrés o la Trobada d’Escoles Valencianes que es va voler celebrar a Beniarrés en el seua vintena edició i els condicionants que es van posar per part de l’Ajuntament per a que es poguera celebrar al nostre poble van fer impossible la seua celebració.

I es que son així i contra la forma de ser de la gent no es pot fer res, això si se’ls ompli la boca de valenciania quan canten allò de “ Per ofrenar noves glòries a Espanya...”

7 comentaris:

salva ha dit...

Que fort Fede!!!!!!!!!!!!!
El calendari es en castellà!!!!!!!
Mira lo que hem preocupa a mi com estiga fet el calendari que ni siquiera m'havia adonat. Estàs obsesionat!!!!!!!
A mi hem preocupen altres coses més importants, però ja que has tret el tema hem permitixc el plaer d'opinar.
Quantes mentides contes i quanta informació ocultes....
M'explique: acabe d'entrar a la pàgina del ajuntament i he picat on està la bandereta de la Comunitad Valeciana i no m'ha aparegut que hi havien tan sols títols i sub-títols en valencià, entra dins senyor Fede i voràs que tambe ho expliquen en valencià no sols en castellà com vols deixar vore.
Lo de les escoles crec que deuries explicar quines condicions van ser les de l'ajuntament i perque no es va fer. No crec que fora culpa de l'ajuntament com has deixat caure. Tinc entés que l'única condició que van posar era que no hi hagueren banderes catalanes (lo que hem pareix molt be perque no estem a catalunya), açò es lo que comentaven les mares i que a vosaltres o a qui fora el responsable de fer la trobada no vos va pareixer be i no la vau fer.

Que fort Fede com t'agrada tirar llenya al foc.

I per cert també podries suprimir els missatges que ens diuen feixistes i mal parits als del PP.

Ací els únic intolerants sou vosaltres, ja que, si un no pensa de la manera que vosaltres voleu ja son uns feixistes... QUE FORT!!!!

Fede viu i deixa viure.

Beniarres al dia ha dit...

Ací em sembla que l'únic obesionat o obesionada ers tu quan entres tots els dies al blog a veure que he escrit.

Et recorde que lliurement puc expresar les meus opinions i els meus arguments i et recorde que donant la cara no com altres darrer d'anòmins i pseudònims.

A la pàgina de l'ajuntament entra en la versió en valencià on diu Ajuntament, Informacií Util, Servei al Ciutadà a veure com està escrit.

Em sembla que quan es denuncien les coses, ho veus com un intent de crispació i et recorde que estem en democracia i es pot informar i opniar lliurement, encara que tal vegada no t'agrade masa. Si no ja ho veus, signes amb un pseudònim i ací tens publicat el teu comentari. No es prou gran això.

Et convide a que crees TU un blog i quan jo faça algun comentari sempre voras la meua signatura i la meu foto en el comentari que jo faça.

Que passes un bon dia i segueix entrant al blog

Anònim ha dit...

Així tots els que fem un comentari hem de tenir un blog amb foto? L'administrador del blog pot configurar els comentaris per a què no surtin directament, és a dir, arribin al teu correu, els llegeixis i després donguis el vist - i - plau. Els usuaris és bo que s'identifiquen (en Salva ja ho ha fet), pitjors són els anònims. El que no es pot demanar és que per posar la teva opinió, hagis de fer-te un bloc, amb foto i noms i cognoms. L'usuari és lliure, és l'administrador qui posa els límits al seu domini.

Finalment, les fotos del riu Ebre "en un futur", em semblen excessivament agosarades. Quan? És un “futurible” incert. Han de conjugar-se molts factors per a què això succeeixi i no tots tenen a veure amb el canvi climàtic. De totes maneres, les administracions en són responsables. Principalment, el govern central, que hauria de reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera i respectar els acords internacionals. Avui no els compleixen. Salutacions cordials.

Beniarres al dia ha dit...

Carles, els comentaris es publiquen com tu suggereixes des del primer dia però el que no potser és que baix un pseudònim et diguen que “Quantes mentides contes i quanta informació ocultes,..”.

Beniarrés és un poble xicotet on tothom es coneix i com crec que açò del blog es obert publique tots els missatge menys els que insulten, per això li propose que obriga un blog que jo si que comentari els seus escrits amb el meu nom vertader i la meu foto per a que així tothom al poble sapiga cadascú el que diu. Per suposat que no hi cal posar la foto no melt menys n i obrir cap blog per participar-ne en una altre.

Lo de la foto, tal vegada siga exagerat però som així i si no ens exagerent les coses no fem cas. Tothom contamina, començant per mi mateix, quan pose la calefacció mes pujada del que cal, quan pille el cotxe per a un curt trajecte, quan consumeix plàstics innecessaris, tothom contamina i tots tenim la culpa del canvi climàtic i per suposat les administracions però totes començant per la local, passant per l’autonòmica i arribant a l’estatal i encara en tenen més esls estats que no han sigant els acords internacional.

Saltutacions

Anònim ha dit...

No ho entenc, es impressionant la gent nomès vol saber el que li convé. Pe'l que tinc entés, si no es van fer les trobades va ser perqué l'ajuntament va dir que no és parlés de català, ni cuatribarrades,etc, total que no hi hagués res que fes referència a la cultura catalana. I aleshores excel.lentissim alcalde que vol que es celebri " los encuentros espanyoles" amb zarzuelas, sevillanes,flamenc, etc; aquesta és la nostra cultura?

Anònim ha dit...

L'excelentisim alcalde vol un concurs de sarsueles, sevillanes i flamenc que és més típic.

Anònim ha dit...

frederic m'ha agradat molt el teu blog, el pepero que escriu per ahi li dic que treballe en canal 9 i es una vergonya les coaccions i les amenaces que patim els nacionalistes valencians perque demanem pel.licules en valencià en la nostra tele, o siga canal 9, el partit popular passa olimpicament de la cultura valenciana, nomes li interessa la madrilenya i espanyola de sevilla i de per ahi, nomes parla de valencianisme per enfrontarse amb els catalans, se vos cau el pel als peperos a quilometres. I pensar que vaig votar als peperos dos voltes, que enganyat estava, ara vote al bloc o al pspv.
salutacions des de Meliana, un dels millor pobles del País Valencià!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...