Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

divendres, 8 de març del 2013

La Coordinadora pel Valencià celebra un cap de setmana de rutes naturals i culturals


La Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià-Comtat ofereix dues noves rutes culturals per al cap de setmana, com a activitats prèvies a l'arribada de la Trobada d'Escoles Valencianes 2013 que es celebraran a Balones.

El dissabte s'estrena a les terres del Comtat la 'Ruta de les llegendes Valencianes'. Guiada per l'escriptor Víctor Labrado, expert en rondallística i cultura popular, ens proposa un recorregut des del pantà de Beniarrés fins al paratge del barranc de l'Encantada.

Durant el trajecte els participants escoltaran de la veu de Labrado algunes de les moltes rondalles recopilades a la comarca i publicades en el llibre 'Llegendes valencianes', d'Edicions Bromera. Històries de por, com "El llavador"; de criatures fantàstiques com "El pardal Caro", meitat home, meitat ocell; de presències sobrenaturals com "L'haqueta de foc" o "La viuda de l'Orxa"; i de llegendes com la dama misteriosa en "El Barranc de l'Encantada".
Aquesta ruta naix amb voluntat de continuïtat i de sumar-se a les que organitza i anima periòdicament la Coordinadora, a Alcoi i a Cocentaina, basades en les novel·les de Francesc Gisbert, i a Penàguila, inspirades en l'obra d'Enric Valor.

La ruta començarà a les 10 hores des de l'aparcament del pantà de Beniarrés, i acabarà al voltant de les 14 hores. Després, hi ha la possibilitat d'un dinar de germanor per al qual cal reservar.

I per diumenge s'ha convocat de nou la "Ruta pels voltants de Balones", que va haver de ser suspesa la setmana passada per l'oratge. A les 10'30 hores es congregarà la comitiva davant del bar "El Mirador" per eixir des d'allí i fer al voltant de dues hores de trajecte visitant els principals indrets d'aquest indret de la Vall del Seta.

Les dues rutes s'emmarquen en les activitats prèvies de la '26a Trobada d'Escoles Valencianes de l'Alcoià i el Comtat, que enguany acollirà la localitat de Balones.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...