Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dissabte, 2 de maig del 2009

PAL-V: El cotxe volador

Tot aquell que haja somiat amb sortejar un embós de tràfic pot ser testimoni que aqueixa idea es convertisca en realitat. La culpa la té una empresa holandesa que ha presentat un nou prototip de vehicle terrestre que, amb només apretar un botó, pot volar.


Darrere d'això està la companyia PAL-V Europe BV i el disseny de John Bakker, que des de fa temps estaven treballant en un cotxe que fora capaç de volar dins d'un rang de 544 quilòmetres. El vehicle respon al nom de PAL-V, és a dir, les sigles de Personal Air and Land Vehicle (Vehicle Personal Aeri i Terrestre). Un nom molt descriptiu per al que molts ja criden simplement "cotxe volador".


Segons ha anunciat aquest dilluns en la presentació del prototip, la companyia espera fabricar en 2012 en sèrie aquests originals vehicles. El mateix ministre de Transport holandès, Camiel Eurlings, va estar present en la presentació celebrada prop de la localitat de Amersfoort.

En principi, el PAL-V, es pot descriure com una barreja entre un menut helicòpter i un cotxe de tres rodes no estarà disponible per a compradors privats. "L'ús dels cotxes voladores estarà limitat a serveis d'auxili", ha dit Eurlings. La raó és senzilla: Per al seu ús multitudinari les autoritats haurien de modificar les lleis generals de circulació.

Lògicament, per a poder conduir-lo a Europa i en els Estats Units, serà necessària la llicència de pilot per a conduir avions, a més del permís de conduir cotxes.

Segons compte la pròpia companyia en la seua pàgina web, el nou vehicle ha estat possible al poder superar cinc requisits que tradicionalment havien impossibilitat la seua fabricació. Són l'aerodinàmica, el pes, l'adaptació en carretera, la legislació sobre aquest tipus de vehicles i l'alt consum.


El disseny del cotxe es basa en una plataforma de 3 rodes i el seu fabricant, assegura que anirà de 0 a 100 quilòmetres en menys de 5 segons amb un consum de 25 kilometros per litre a l'hora. Però potser el més curiós és observar les prestacions del nou PAL-V en el cel. Segons el fabricant, el vehicle serà propulsat gràcies a un motor i una “propela” semblants a les d'un menut autogir. Per a l'enlairament es requerirà una distància de 50 metres i podrà arribar a una velocitat màxima en l’aire de quasi 200 km/h.

El PAL-V tindrà motor Mazda, de tecnologia híbrida que pot funcionar a gasolina, bio-diésel o bio-etanol.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...