Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 22 de maig del 2018

Cento Nuesa: "Benimaclet és llibertat, amor; és un altre món"

Este jove de Beniarrés publica 'Munay', un poemari que parla d'amor, de desamor, de la família i de l'amistat

Cento Nuesa posa amb un exemplar del seu poemari 'Munay', al barri de Benimaclet. 
Seguidor de Vicent Andrés Estellés, Cento va triar la paraula Munay per al seu poemari perquè «és una paraula d'origen indi que significa estimar-te a tu mateix, estimar les teues arrels, la gent que t'envolta, com és la teua família i els amics, estimar la naturalesa i els animals, ser creador dels teus propis somnis. I també significa t'estime». I és que este jove de Beniarrés assegura ser un sentimental, un romàntic, cosa que li servix d'aliment per a escriure: «La poesia naix a base de records, sentiments, imatges».Volia ser artista, però com es va adonar que mai ompliria un estadi com a cantant, va decidir endinsar-se en el món de la poesia. Vicent Llopis Calbo, conegut com a Cento Nuesa (Beniarrés, 1996), és eixe jove que va optar, sent ben menut, per despullar-se escrivint poesies i així sentir-se lliure. Unes poesies que tenen ja forma de llibre, Munay (Editorial Ringo Rango). «Li vaig prometre a una persona molt especial per a mi, a la meua àvia, que aniria a València i el meu objectiu, a banda d'estudiar, seria publicar un llibre perquè ella el poguera llegir», confessa.

Munay, Cento parla d'amor perquè «l'amor és bonic». Això és el que li va dir «un gran savi», però el jove poeta fa una advertència: «L'amor és bonic però al mateix temps és destructiu». No obstant això, el poemari de Cento no només tracta la temàtica de l'amor i la del desamor, sinó que també la de l'amistat i la família: «Parle dels meus amics i també he escrit dels meus germans, dels records de la meua infància a casa dels meus avis». En definitiva, són històries del seu dia a dia, encara que, al poemari, també hi ha rastre d'«històries de persones anònimes».

O llocs... com el barri de Benimaclet, un indret replet d'estudiants, el qual Cento anomena més d'una vegada al llarg del seu poemari. «Per a mi, Benimaclet és llibertat, amor; és un altre món. T'apartes de la realitat, dels problemes», afirma. Se sent lliure en este acollidor barri del nord de València.

Malgrat que estudia assessoria d'imatge, pretén anar a per el segon llibre perquè, tal com expressa, «si tu vols i lluites, ho aconseguixes», com va succeir amb la seua primera publicació. Això sí, va comptar amb l'ajuda d'Alejandro Borrell, qui va escriure el pròleg de Munay, i Celia Blanquer, qui va il·lustrar el poemari amb imatges de temàtica LGTB, a petició de Cento, perquè «fóra diferent al que veiem habitualment als llibres de poesia».

Noticia publica a el diari El Mundo



dijous, 10 de maig del 2018

VI Trobada d'Aficionats a la Meteorologia de Beniarrés


Aquest dissabte, 12 de maig de 2018, se celebra la VI Trobada d'Aficionats  a la Meteorologia de Beniarrés.




L'esdeveniment, que tindrà lloc en el Centre Cultural Joan Fuster, s'endevina realment interessant per als amants de la naturalesa, la meteorologia i curiosos en general.

La jornada obrirà amb la inauguració de l'exposició que acull les 30 millors fotografies del V Concurs de Fotografia Meteorològica de Beniarrés. Enguany el certamen ha rebut més de 130 obres de tot el país que fan una radiografia perfecta del nostre clima.

L'Ajuntament de Beniarrés, juntament amb l'Institut Interuniversitari de Geografia, organitza la VI Trobada d'Aficionats a la Meteorologia de Beniarrés. Se celebrarà el 12 de maig i està obert a totes aquelles persones que estiguen interessades. En aquesta ocasió es comptarà amb la presència de Victoria Rosselló, Lluís Obiols, José Coloma i Agustí Jansà.

dijous, 3 de maig del 2018

VIII Certamen de Bandas Juveniles ‘Aulos’ de Beniarrés



El próximo 6 de mayo a partir de las 10:00 horas en la localidad alicantina.
Para esta octava edición, se han inscrito un total de 11 bandas y el resultado del sorteo es el siguiente:
1. Banda Jove de la Societat Unió Musical d’Alcoi: la Minibanda
2. Banda Juvenil de la Instructiva Musical d’Alfarrasí
3. Asociación Juvenil de la Sociedad Artístico Musical ‘El Valle de Cárcer’

Este también será el orden de actuación del día del certamen, tanto para el desfile como para las audiciones. También hay que recordar que para esta edición la obra obligada es ‘Hojas de Otoño‘ de Manuel Más Devesa.
El Certamen se celebrará en el centro cultural Joan Fuster ubicado en la calle Doctor Orero de Beniarrés.

dimarts, 1 de maig del 2018

Els ajuntaments reivindiquen la creació d'una Via Verda en el tradicional recorregut de l'antiga línia ferroviaria Alcoi-Gandia

S'han sumat a aquesta iniciativa els alcaldes d’Alcoi, L'Orxa, Muro i Gandia



L’alcaldessa de Muro Jacquelin Cerdà Garcia, al costat del Regidor de Medi Ambient i Noves tecnologies Eli Pérez i alcaldes d'Alcoi, L'Orxa i Gandia han participat en la XV Ruta a peu al barranc de l’infern en el seu 125 aniversari.

La marxa s’ha iniciat a les 8.45 h. des de l’antiga estació del tren Alcoi-Gandia a L’Orxa, arribant fins a la cantera Reprimala de Villalonga, per a rememorar l'antic tren que feia la Ruta Alcoi- Gandia, i a banda han reivindicat la creació d’una Via Verda amb la corresponent inversió en el tradicional recorregut d'aquesta via ferroviaria.

Gràcies a l’organització de l’Associació Tren Alcoi- Gandia, Tren dels Anglesos, amb la col·laboració dels Ajuntaments i altres entitats, ha sigut possible aquesta jornada amb una assistència de centenars de persones.

En finalitzar, s’han realitzat uns parlaments a càrrec dels Alcaldes d’Alcoi, Muro, L’Orxa i Gandia, i també s’han celebrat les actuacions de les Muixerangues ‘La Torrentina’ de la Safor, i la ‘PenyetaBlanca’ de Cocentaina, acompanyats dels grups de dolçainers i tabaleters ‘la Xafigà’ de Muro, ‘Mal Passet’ de Cocentaina, ‘Fa Ressol’ d’Ador i ‘la Safor’ de Gandia. A banda Ina Martí ha presentat el seu nou disc ‘Així’.

dilluns, 30 d’abril del 2018

Coneix tot sobre l'Església de Beniarrés

Aquest dissabte 5 de maig



Les nostres comarques tenen un gran patrimoni arquitectònic a vegades desconegut. Una part d'aquestes construccions és l'Església Sant Pere Apòstol de Beniarrés, de l'arquitecte alcoiàVicente Pascual. Per conéixer la història, l'exterior i l'interior de la construcció, s'han organitzat unes ponències i visita guiada el dissabte 5 de maig a les 11 h al Centre Cultural Joan Fuster de Beniarrés. Les activitats estan organitzades i coordinades per Josep Jordà, el jove campaner de Beniarrés. ARAMULTIMÈDIA ja ha mostrat tota la seua tasca.

El mateix Josep Jordà Sala parlarà del projecte, l'obra i la decoració de l'Església de Sant Pere Apòstol; Arae Patrimonio mostarà 'El mosaic hidràulic. De la producció a la conservació';Hidràulic.co i ANOU col·lectiu d'arquitectura parlaran sobre 'L'hidràulic, l'últim paviment fet a mà'.

La jornada conclourà amb els parlaments dels familiars de l'arquitecte Vicente Pasual, conegut també per haver construït alguns dels edificis més emblemàtics d'Alcoi com són la casa del Pavo o la casa Escaló, actual conservatori d'Alcoi. Després de les xerrades serà hora de posar en pràctica el contingut teòric i es farà una visita guiada a l'Esglèsia.

Noticia publicada a ARAMULTIMEDIA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...