Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 25 de febrer del 2015

Son més que números

En el passat ple ordinari celebrat a l’Ajuntament de Beniarrés el dia 11 de Febrer d’aquest any, es van acordar diferents punts entre els regidors i regidores assistents  com la modificació del Consorci de la Brossa, aprovació del compte general, aprovació del pressupost de l’Ajuntament de Beniarrés per a l’any 2015 o donar compte dels decrets d’alcaldia, entre altres punts.

En altres articles donaré a coneixer algunes dades interessants del pressupost general de l’Ajuntament de Beniarrés per al present any, que va ser aprovat amb els 5 vots favorables dels representants del Partido Popular.

Però en aquestes línies, voldria exposar un decret d’alcaldia, més en concret en el 124/2014. Aquest decret fa referència a una modificació de crédits. Molts us preguntareu que es això, doncs una modificació de crèdits es pillar els diners que estaven destinats a gastar en una cosa per a gastar-se’ls en un altra..
 
Decret 124/2014. Modificació de crèdits.

Com podeu veure en la imatge de dalt, el que s’ha fet és destinar 9.437 € que anaven destinats per activitats culturals i esportives, 2.395 € que anaven destinats per activitats relacionades amb la sanitat i 2.000 € que anaven destinats per al foment del valencià ( eixe valencià que tant li fa falta a Rita Barberà i altres dirigents com el nostre president Alberto Fabra), tots aquests diners que sumen 13.832 €, destinar-los a la partida de Festes Populars, una partida que inicialment ja comptava amb 30.000 €, sumant un total de 43.832 €.

Lo que al meu parer és greu, per no dir un altre qualificatiu, es deixar de fer activitats culturals, o  deixar de subvencionar activitats d’associacions del poble que han demanat ajuda per portar endavant la seua tasca, o dir que no hi han diners per a fer activitats esportives o obrir més dies la piscina. No realitzar programes de prevenció de malalties o subvencionar certs medicaments o altres activitats relacionades amb la salut. No fer cap curs de promoció i aprenentatge de la nostra llengua, o comprar llibres en valencià per a la biblioteca o tantes i tantes activitats i destinar aquest 13.832 € que anaven per aquestes activitats a Festes.

Festes i revetlles n’hem de tenir, però també activitats culturals i esportives, activitats relacionades amb la sanitat o promoure la nostra llengua i si Beniarrés no es pot permetre gastar-se, en una sola nit, més de 10.000 € en l’orquestra Montecarlo , doncs no se’ls gastem. Primer és la gent, es donar  serveis i respondre a les necessitats que li demanen a un Ajuntament com el nostre, que deu prioritzar en que es gasta els diners i primar les necessitats del poble per tal de millorar el dia dia dels qui vivim a Beniarrés.


Per a molts, tal vegada aquestes xifres sols són números. Per a mi són més que números, són diferents formes d’entendre per a que estan els diners de tots i totes i quines són les prioritats alhora de gastar-los i sembla que l’equip de govern de l’Ajuntament de Beniarrés també ho té clar.

dimarts, 24 de febrer del 2015

El Sant Rafel alcanza el liderato tras imponerse en Beniarrés

Jornada 21: Beniarres CF 0-4 CD SB Ontinyent
El San Rafel sigue a un ritmo frenético en esta segunda vuelta, en la que ha logrado terminar los seis encuentros disputados con victoria. El último ante el Beniarrés, al que logró imponerse con dos goles en cada parte, y que le suponen ponerse líderes con 43 puntos, a dos del Vallada, quien perdió esta semana ante el Canals B por 0 a 2.
Immatge d'arxiu del CF Beniarrés
El Beniarrés no logró cuajar un buen partido ante un equipo dispuesto a conseguir el ascenso, y ya en el minuto 4 el partido se ponía a favor del conjunto visitante a raíz de un gol en propia puerta de Abel al intentar despejar un centro. Un gol que bajó los ánimos de los locales, mientras que motivó a los de Ontinyent a hacerse con el dominio del partido, aunque sin llegar a crear claras ocasiones de gol, hasta que en el minuto 25, un nuevo error del Beniarrés al intentar sacar en rápìdo una falta, propició el robo del Sant Rafel con el que plantaron una efectiva contra que Santi transformó en el 0 a 2. Un gol que hizo espabilar a los locales, quienes se encontraron con sus mejores minutos sobre el terreno de juego, pues Esteban dispuso de un par de ocasiones que logró interceptar el guardameta visitante, y en el último minuto se les anuló un gol legal de Pau, en un centro que habia rematado después de un rechace del portero.
En el segundo tiempo el Beniarrés hizo cambios ofensivos pero con tan solo dos minutos de juego, el Sant Rafel les daba un jarro de agua fría con el tercer gol, anotado por Carlos Matínez. Con el 0-3, el Beniarrés se lanzó al ataque, mientras que el Sant Rafel inquietaba la portería local a base de contraataques. Los locales la tuvieron en algún disparo, y un penalti por unas manos donde el guardameta visitante Tolsá paró el lanzamiento de Capsir. Llegados al minuto 67, el mismo Carlos Martinez anotaba su segundo particular y cuarto de su equipo, dejando un marcador de 0-4 con el que se llegaría al final.
Así pues, el Beniarrés, décimo con 21 puntos, se desplazará la próxima semana hasta Fenollet, mientras que el nuevo líder de grupo, estrenará el césped artificial de La Purísima en el derbi ante el Bocairent.
Ficha Técnica:
Beniarrés CF:Alejandro, Pau, Francisco, Cristian (Raul 46’), Joan (Gabri 63’), Abel, Juan Bautista, Juan Esteban, Juan José, Miguelñ y Daniel (Luis Alfredo 46’)
CD SB Ontinyent: Tolsá, Alberto (Blasco 45’), Borre, Cambra, Jaume, Rober, Lurbe, Nacho (Luis 60’), Pau (Omar 50’),Carlos y Santi (Jorge Pastor 70’).
Goles: amonestó al local Juan Esteban, y de los visitantes a Alberto, Ignacio, Santi y Jordi.
Colegiado: 0-1 Abel P.P 4’, 0-2 Santi 25’, 0-3 Carlos 47’, 0-4 Carlos 67’.

Noticia publica al ElMinuter.es

dilluns, 23 de febrer del 2015

El terratrémol d'Albacete es nota a les comarques


Dos sismes, el més gran de 5,7 en l'escala de Richter

Mapa de l'epicentre del terratremol


El terratrémol amb epicentre a Albacete s'ha notat a les nostres comarques, especialment el segon sisme de 5,4 graus en l'escala de Richter. La connexió tectònica entre el centre d'Espanya, Múrcia i el sud de la Comunitat Valenciana ha transmés les ones que han arribat a menejar quadres, llums i copes.

A Espanya el sisme ha sigut totalment perceptible i de moment, es desconeixen si hi ha danys materials o humans. La informació flueix per les xarxes socials i pràcticament tothom, des de Madrid a Alacant no ha percebut tot i que en diferents potències.

A la zona d'Alcoi sí que s'ha notat en alguns barris i edificis on s'han menejat copes, llums i objectes, especialment en el segon sisme, que ha estat de 5,4 en l'escala de Richter. S'ha registrat a les 17:16 de la vesprada a 10 kilòmetres de El Bonillo, a Albacete. Cal recordar que l'últim terratrémol mortal a Espanya va ser de 5,1 i es va produir a Llorca, Múrcia.

Noticia publicada a ARAMULTIMEDIA.COM

dissabte, 21 de febrer del 2015

Teatre a Beniarrés

Dissabte 21 de Febrer es torna a representar el sainet " A bacs i trompicons" després de l'estrena del passat 14 de Febrer.

L'actuació tindrà lloc al Centre Cultural "Joan Fuster" de Beniarrés a les 19:00 hores.

A hora de la redacció d'aquesta informació, hi han entrades dsiponibles a la venda.


dimecres, 18 de febrer del 2015

Tal dia com hui de l'any 2004

Aquesta noticia apareixia publicada al diari El País el 19 de Febrer de 2004


El Ayuntamiento de Beniarrés cambió ayer de alcalde. Los nueve ediles (4 PSOE, 3 PP, 1LP, 1APB) que conforman esta corporación debatieron la moción de censura presentada hace dos semanas por el PP que con el apoyo de los dos concejales independientes desalojó al alcalde socialista, José Vicente Sanjuan. El pleno en el que se llegó a este acuerdo lo siguieron cerca de un centenar de personas y se desarrolló entre abucheos, pancartas y aplausos de apoyo al anterior alcalde. El portavoz del PSOE, Josep Lluis Jordá, repasó los proyectos desarrollados en lo que va de legislatura y denunció que el PP pretende transformar desde el gobierno la iniciativa pública de construir un polígono industrial en Beniarrés en un negocio privado. Añadió que el PP tampoco comparte la intención de proteger el paraje conocido como Barranc de L'Encantà sino que convertirlo en una zona de ocio sin respeto por el medio ambiente.

El portavoz del PP y desde ayer nuevo alcalde de Beniarrés, Luis Miguel Tomás, argumentó que la ley ampara su decisión de presentar la moción y no existen tales intereses sino "desencantos" con el gobierno que se hacen extensivos a los concejales independientes que apoyaron la moción. Mucho más combativos los ediles independientes, que habían compartido gobierno con el PSOE, echaron en cara a sus antiguos socios socialistas la falta de diálogo, que se les facilitara unos despachos y que no se atendiera su petición para que cambiara la música del bando.
Luís Tomas, alcalde de Beniarrés


El ex alcalde, desde ayer en la oposición, aseguró que su grupo seguirá vigilante las acciones de gobierno del PP, "y que seré escrupuloso" con el trabajo.


El ex primer edil agradeció la colaboración de todos los trabajadores del Ayuntamiento y concluyó con que la moción de censura no tenía "ninguna justificación sensata". Aseguró que los últimos presupuestos que se aprobaron sin el respaldo de la oposición llevaban una carga económica heredada del anterior gobierno.


Ací teniu l'enllaç original a el diari El País

dimecres, 11 de febrer del 2015

Es moment de construir una pista de pàdel?

El poble de Beniarrés ha entrat dintre del Pla Provincial d’Obres i Serveis que la Diputació d’Alacant ha convocat per a l’any 2015. El pressupost destinat per al nostre poble ronda els 140.000 € que seran invertits en les obres que l’equip de govern del Partido Popular, que té la majoria absoluta a l’Ajuntament de Beniarrés considere oportú. Es a dir, i per a que quede clar, els diners venen per al que s’han demanat no venen per al que la Diputació vol, sino per al que l’Ajuntament demana, en aquest cas els 5 representants del PP.

Projecte pista de pàdel
En un principi sempre es bo que arriben inversions al poble i que milloren el benestar de tots, el dia a dia dels qui vivim a Beniarrés, augmentant els serveis i responent a les necessitats que els ciutadans demanen.

En aquest cas, l’Ajuntament de Beniarrés, i quan dic Ajuntament de Beniarrés em refereisc als 5 regidors i regidores del Partido Popular, que amb la seua voluntat han volgut que aquests 140.000 € es destinen a millores en les instal·lacions esportives que hi han al costat del camp de futbol de “La Parà”, sent que’l gros de la inversió va destinat a la construcció d’una pista de pàdel.

Desconeixc les demandes de la gent que viu a Beniarrés per a que l’Ajuntament haja optat en gastar-se la major part d’aquests diners en la construcció d’una pista de pàdel, quanta gent juga al pàdel i quina  és la demanda social per a que s’haja elegit invertir en aquesta construcció. En contraposició, per exemple, si que hi havia una demanda social, amb arreplegada de signatures, per obrir la piscina del poliesportiu municipal  i que  es va desestimar per estalvi econòmic, havent demanda, com hi havia per part de la gent de Beniarrés. No ho entenc.

Poblacions com Gorga han optat en invertir els diners del Pla Provincial en la construcció d’una biblioteca moderna, amb accés a internet, accessible a tothom i que es una inversió de futur per a la formació dels nostres jovents. Ja vegeu els diners venen del mateix organisme però cadascun els gasta en el que considera més prioritari.
Raqueta i pilotes de pàdel

També me s’ocorreix  que es podrien destinar a convertir algun local municipal, que actualment es troba en desús, com per exemple la planta baixa de les antigues escoles, en un centre social per a jovents, ja que aquest col·lectiu no té cap lloc on passar el temps lliure com si ho tenen altres col·lectius. Tal vegada si votaren altra cosa seria.


Sincerament, pense que l’Ajuntament de Beniarrés no deu gastar-se aquests diners en la construcció d’una pista de pàdel, doncs ni es una demanda social per part de la gent ni el moment econòmic que tots i totes estem patint ens permet aquestes instal·lacions. Cal prioritzar les poques inversions que ara ens arriben al poble per tal de dinamitzar l’economia, per a crear llocs de treball i per tal de millorar la vida de la gent que hem decidit viure a Beniarrés.

dimarts, 10 de febrer del 2015

Ple a l'Ajuntament de Beniarrés

Demà dimecres 11 de Febrer es celebrarà el ple ordinari a l’Ajuntment de Beniarrés que s’haguera tingut que celebrar a finals de l’any passat, allà pel mes de desembre de l’ay 2014, però que per falta de punts a l’ordre del dia s’ha posposat fins a demà.

Abans del ple de demà el darrer ple ordinari, en el qual es poden presentar mocions i fer preguntes per part dels partits que formen l’oposició, es va celebrar al setembre de 2014. És a dir, pràcticament 5 mesos sense que l’equip de govern del Partido Popular haja volgut escoltar a l’oposició.


Demà, es presenta el document més important que un govern municipal pot elaborar al llarg de tot l’any, que son els pressuposts per a l’any 2015, on es plasmen sobre el paper en que es pensen gastar els diners al llarg de l’any, quines inversions hi ha previstes, quanta gent es pensa contractar per part de l’Ajuntament i d’on pensa traure els diners l’equip govern els diners per a portar el poble en davant.

I quina es la resposta per a que la gent estiga assabenta de tant important document, el silenci. Silenci a la web municipal de l’Ajuntament de Beniarrés on la darrera convocatòria es del 28 de Novembre de 2013, si de fa més d’un any. Silenci a la megafonia municipal, on si que hi ha temps de fer bans per a qualsevol altra cosa però no per a que la gent estiga informada com van a gastar-se els seus diners. Silenci a al taulell d’anuncis on la majoria dels papers allí penjats estan grocs del temps que porten allí.

Pense que la gent deu estar informada de que ocorre al seu poble per a que es formen una opinió verídica, de primera ma de com es gestiona un poble i de qui el gestiona, si no podem caure en el tòpic de dir que tots els polítics son iguals o de creure’s el que veus interessades pregonen per cantons i carrers de Beniarrés, faltan moltes vegades a la veritat.


Simplement en queda convidar-vos a assistir-ne a la sessió plenària d’aquest dimecres a les 19:30 hores al saló de plens del consistori, tal vegada siga la última vegada que ho faig en aquesta legislatura.

Estrena de l'obra teatral "A bacs i trompicons"

Amb totes les entrades ja venudes

Aquest dissabte 14 de Febrer de 2015, s’estrena a partir de les 19:00 hores al  Centre Cultural “Joan Fuster” de Beniarrés, l’ obra teatral “ A bacs i trompicons”.

Sainet escrit i dirigit per Glòria Rojas i Romero i interpretat per actors locals que han dedicat part del seu temps i les llargues hores d’hivern a assajar aquesta obra per a fer-nos somriure.

L'obra promet fer somriure amb xerrades molt gracioses, un vestuari "animalesc" i una temàtica molt actual.

Les entrades, a 2 € cadascuna,  per a l’estrena ja estan totes venudes i per tant, el proper dissabte 21 de Febrer es tornarà a representar aquesta obra teatral.



dimecres, 4 de febrer del 2015

Beniarrés, l'indret oblidat

El municipi de Beniarrés es troba solament a 30 i pocs quilòmetres d'Alcoi, però sembla des d'un temps ençà ser un lloc oblidat per molts motius, i a les següents línies m'explique.Durant un temps, mentre hi havia bonança econòmica i abans de que tota la situació actual esclatés, Beniarrés fou un municipi que va estar situat a la primera línia de la política provincial, que apareixia amb prou assiduïtat al BOP d'Alacant i on, tot i el seu petit volum de població, van entrar grans sumes de diners provinents de multitud de subvencions.

Ens concedien tot tipus de subvencions: de Diputació, autonòmiques, estatals, europees... De la gestió d'aquestes subvencions millor no parlar, però és cert que al poble es van fer obres i infraestructures per tal de millorar-lo. Algunes es van dur a terme amb més acceptació per part dels veïns i encert que altres, però amb el pas del temps, i fent balanç de totes aquestes inversions amb diners públics i de la utilitat que se'ls ha donat, podem dir que no han suposat la millora de la qualitat de vida i el benestar dels habitants, cosa que evidentment hauria d'haver sigut la finalitat, no?
Imatge de Beniarrés

En pocs anys, i a nivell d'instal·lacions i infraestructures, el poble va millorar notablement. Ara bé, no es tracta simplement de construir edificis, instal·lacions i infraestructures. De res serveix tot açò si després a aquestes no els dónes utilitat i sentit, i això és precisament el que ha ocorregut.

D'aquesta manera, ens trobem que algunes de les instal·lacions amb les que es va dotar al municipi romanen tancades, o d'altres a les quals no se li dóna pràcticament ús, i quan s'utilitzen de vegades és per a finalitats que poc tenen a veure amb la funció que haurien de tindre. I res que dir de la manca de manteniment que tenen moltes de les zones públiques i recreatives del municipi, tant dintre de la localitat com arreu del terme municipal, així com del fet que actualment ja no hi haja cap tipus de mitjà de transport públic que comunique el municipi amb les localitats properes.

No seria just tirar tota la culpa de la situació als governants, doncs pense que els habitants tenen molt a dir. Tenen molt a dir cada quatre anys, que al cap i a la fi és quan molts dels polítics es preocupen de la ciutadania; però també molt a dir en el dia a dia, reivindicant allò que desitgen, expressant l'opinió i fent propostes, exigint que es facen actuacions i millores. Per tant, hem d'assumir que part de la culpa també la tenim tots els veïns i veïnes, de manera que la meua pregunta és: què esperem per despertar i posar-nos tots a remar en la mateixa direcció?

Pense que dirigir un municipi va més enllà de fer obres i edificis, i crec que allò més important, especialment en poblacions amb pocs habitants, és dinamitzar la vida del poble; dur a terme actuacions que permeten el desenvolupament, sempre pensant en el futur; afavorir la vida en aquest; cohesionar als seus habitants i fer-los partícips de les activitats i les decisions. Si a més a més es compta amb tota una sèrie d'instal·lacions i infraestructures potser es facilite aquesta tasca. En definitiva, crec que es tracta de dur a terme iniciatives i mesures per tal d'afavorir el desenvolupament local i comunitari, però un desenvolupament real, no de cara a la galeria. En el cas concret de Beniarrés ens trobem amb molts joves sense feina; una població apàtica, desmotivada i silenciada; on s'està vivint des de fa anys una forta davallada demogràfica deguda a l'èxode que està sofrint el municipi i el conseqüent envelliment de la població, amb el perill que açò suposa de cara al futur.

Per tal de finalitzar, i a mode de resum, podem dir que en el seu moment es van fer moltes coses que podien haver servit per a millorar el poble i la qualitat de vida de tots els veïns, però tot açò ha quedat buit, amb una clara falta de sentit, oblidat... la qual cosa ens du a plantejar-nos si tot allò que es va dur a terme fou en benefici dels habitants i de la localitat. Jutgen vostès mateix.


*Aquest text que he pogut llegir es autor  Arnaldo Dueñas Crespo i ha estat publicat a ARAMULTIMEDIA. Lúnic que he fet ha sigut canviar el nom de l'Orxa per el de Beniarrés. La resta és una realitat comuna a les dues poblacions o no es així?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...