Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

diumenge, 30 de novembre del 2014

'Què ens passa, valencians?'

L'alemanya Alina Moser recorre el País Valencià en aquest documentari per a entendre la situació de la llengua
Després de l'èxit del documentari 'Són bojos, aquests catalans?!' (íntegre, ací), l'alemanya Alina Moser en protagonitza una segona part: va viatjar pel País Valencià amb bicicleta per conèixer la situació del català i el resultat en va ser 'Què ens passa, valencians?', que ja es pot veure a internet. 

En el film, l'Alina vol saber quins mitjans de comunicació escrits en català hi ha, la situació de la llengua a l'escola i la cultura… Per esbrinar-ho, passa per Gandia, Elx, València, Sueca o Alcoi, entre més indrets, i hi parla amb la gent que s'hi va trobant i amb personatges destacats del país, com ara el doctor en psicologia Ferran Suay, el cantant Miquel Gil, el presentador i actor Eugeni Alemany o el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno.
'Què ens passa, valencians?' s'ha estrenat a València, Perpinyà, Barcelona, Castelló, Ontinyent, Elx i Alacant. Les presentacions encara no s'han acabat, però els responsables del film han decidit de publicar-ho ja a internet perquè tothom el pugui veure. 'El nostre objectiu és de difondre l'estat de la llengua i esperem que aquest documentari hi ajudi', expliquen.
Aquesta és la segona part de la trilogia que ha de servir per a conèixer la situació de la llengua arreu dels Països Catalans. Dirigit per David Valls, el film és protagonitzat per Alina Moser i realitzat per Zeba Produccions. Un projecte finançat a través de micromecenatge, i que ha rebut el suport de la Veu del País Valencià, el Tempir, Tallers per la Llengua, el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, el Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona, el Micalet, Acció Cultural del País Valencià i Escola Valenciana.

dijous, 27 de novembre del 2014

Un any sense RTVV

Les Corts van aprovar el 27 de novembre de 2013 la llei de liquidació de l'ens públic · Avui comencen actes commemoratius i reivindicatius.

Avui fa un any que el PP imposava a les Corts Valencianes el tancament de Ràdio Televisió Valenciana i, malgrat l'allau de protestes, posava fi a vint-i-nou anys d'emissions públiques. Era la resposta del govern d'Alberto Fabra a la sentència del Tribunal Superior de Justícia, que havia anul·lat l'ERO de RTVV. El 27 de novembre de 2013 el consell publicava el tancament de l'ens en un Diari Oficial extraordinari i l'endemà passat, el dia 29, a les 12.19, l'emissió de Canal 9 se n'anava a negre. Un any després, es mantenen les mobilitzacions i ja hi ha propostes de tornar a obrir la televisió pública dels valencians. 
La majoria absoluta del PP va servir perquè el 27 de novembre de l'any passat les corts aprovessin la llei de liquidació de RTVV, en un ple accidentat i amb protestes. 
Aquell mateix dia, al vespre, un Diari Oficial extraordinari publicava la llei de tancament, i això feia imminent la suspensió de les emissions. Van ser hores de molta tensió i nerviosisme, que es van seguir en directe des del plató dels informatius de Canal 9, amb la presència de bona part dels periodistes de la casa i representants de l'oposició i de la societat civil.
Si bé l'endemà es desconnectaven les emissions de Ràdio 9, els treballadors de Canal 9 van resistir i van impedir durant dotze hores el tancament de l'emissió. Molts d'aquells moments enregistrats en directe encara són a la retina dels seus protagonistes i dels espectadors. Com quan va aparèixer un tècnic a les instal·lacions, acompanyat de la policia, dient que l'havien enviat a tancar les emissions. Però aquest home, Paco 'Telefunken', finalment es va negar a tancar Canal 9: 'La meua consciència em diu que no s'apague.'

O el moment més surrealista d'aquell 29 de novembre, quan la policia va provar d'entrar a Canal 9 sense adonar-se que no hi podia entrar perquè ells mateixos havien tancat la porta.
Finalment, a les 12.19, la comissió de liquidació de RTVV va desconnectar les emissions de Canal 9 enmig de crits de 'Açò és un colp d'estat'. Aquests en van ser els últims minuts:
La lluita dels treballadors ja va començar abans del tancament, quan es va aprovar l'ERO, i ha continuat després: tant al carrer, amb nombroses mobilitzacions seguides per bona part de la societat, com als tribunals, on hi ha un miler de demandes interposades. Paral·lelament, ja hi ha qui ha començat a repensar la ràdio i televisió públiques. El llibre 'Reset RTVV' en pot ser un bon full de ruta: explica com obrir un nou mitjà de comunicació públic i en català.
Enmig d'aquesta lluita per a tornar a obrir RTVV, el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha anunciat no fa gaire un nou canal de televisió, que ha estat criticat per l'oposició i el comitè d'empresa. L'acusen de voler utilitzar-lo per fer propaganda i per substituir RTVV. L'endemà, el president Fabra deia que estava disposat a parlar d'una nova RTVV, tot i que 'en unes altres circumstàncies, quan l'economia ho permeta'.
Actes de commemoració del primer any sense RTVV 
La plataforma Mildenou comença avui els actes commemoratius del primer any sense RTVV. A les 12.00 hi ha una taula rodona, organitzada pel Consell Valencià de Cultura, titulada 'Per una nova televisió pública valenciana'. Hi intervindran Antonio Mansilla, president de l'Associació Valenciana de Productors Independents; Ximo Pérez, president de l'Associació de Productors Audiovisuals Valencians; Pau Rausell, professor d'economia aplicada de la UV; Andrés Boix, professor de dret administratiu de la UV; José Javier Marzal, professor de comunicació audiovisual de la UJI; i José Ignacio Pastor, president de l'Associació de Consumidors del País Valencià.
Demà a migdia es farà una concentració davant l'ajuntament d'Alacant, i al vespre (18.30), a l'Octubre, una taula rodona on els fotoperiodistes Germà Caballero, Txema Rodríguez i Flaco explicaran com van viure la nit del tancament de RTVV. Tot seguit s'hi inaugurarà l'exposició 'La nit més fosca'. 
A les 19.30 hi haurà una concentració a la Casa dels Caragols de Castelló i a les 20.00, a la Facultat de Filologia de la UV, es pre-estrenarà el documentari '12.19 Temps de silenci'. A les 21.00 es commemorarà aquest primer aniversari a l'esplanada del cementeri de Burjassot, amb les actuacions, entre més, d'Aspencat, Rafa Xambó, Borja Penalba, Arrap, Andreu Valor, Tomàs de los Santos i Mireia Vives, Òscar Briz, Mugroman i Atupa. 
I dissabte el comitè d'empresa de RTVV ha convocat una concentració a les 11.30 a la plaça de Manises de València.

Noticia publicada a Vilaweb

dissabte, 15 de novembre del 2014

Futbol a Beniarrés


Diumenge dia 16/11 a les 16:00 h. partit en el camp de " La Parà" contra el quart classificat el UDF Navarres , vos esperem a tots en el camp per a intentar traure els primers punts en el nostre camp.

Força Beniarrés !!!!!


dimarts, 11 de novembre del 2014

La Marxa de la Dignitat passa per Beniarrés

Aquest dilluns 10 de Novembre ha passat per Beniarrés la Marxa de la Dignitat que uneix les ciutats d’Elx i València per acabar el proper 15 de Novembre a una gran manifestació a València on es trobaran els altres ramals de la marxa que recorren les comarques castellonenques i valencianes.

Amb aquest marxa el que es demana és la derogació de la reforma laboral i de la prestació de l’atur,  una sanitat i una educació pública i gratuïta, desbloquejar la llei de la dependència, un sou social o renta bàsica per a les persones més desfavorides, la supressió de l’ajuda econòmica a la banca, entre altres moltes coses segons és pot llegir en la seua web.

Personalment desconeixia de l’arriba d’aquesta Marxa per la Dignitat, però tinc constància que en altres poblacions com Cocentaina o Alcoi els han rebut per part de l’Ajuntament molt diferent a com ho ha fet el del nostre poble.

L’etapa que eixia d’Alcoi tenia que acabar a Beniarrés però segons les pròpies paraules dels participants, el nostre Ajuntament “no ha trobat” cap lloc per a que pogueren passar la nit, tenint que acabar l’etapa a Turballos, sent acollits per el Pare Vicent.

Vosaltres mateix es podeu formar la vostra pròpia opinió sobre aquests fets i com ha actuat l’Ajuntament de Beniarrés, entitat que representa a tota la gent del  poble, de dretes i d’esquerres, doncs el que aquesta gent demana, estic segur, que una gran majoria de veïns i veïnesde Beniarrés ho comprateixen . Estic segur que si algun col·lectiu sol·licita un lloc públic on passar la nit, si és del  gust i l’agrado dels nostres governants locals, no s’actuarà de la mateixa forma.

Tot seguit vos reprodueixc unes paraules que han penjat al seu perfil de Facebook:

Imágenes del día de hoy donde no hemos podido acabar en Beniarrés y hemos tenido que ser acogidos por las buenas gentes de Turballos. No nos pararán, Valencia nos espera.
La Marcha 15N de Alcoy a Turballos. En el corazón”

El Pare Vicent amb els participants en la Marxa de la Dignitat


Seguimos en Marcha y quizá sea lo mejor que nos podía ocurrir, el que la alcaldía de Beniarrés no nos diera alojamiento y así conocer al pare Vicent y su gran hospitalidad y humanidad en Turballos. Gracias por acojernos tan bien.
Hoy llegamos a la provincia de Valencia donde nos esperan las compas de La Pobla.


dijous, 6 de novembre del 2014

Casa en Venta en Beniarrés

Casa rústica en l'Alameda, 29 / Beniarrés

240.000 €5 habitaciones, 2 baños, 400 m², 50 m² de terreno 
En alquiler con opción a compra desde 425€/mes buen estado, de 50 a 70 años de antigüedad, orientación sur.

Descripción

La casa tiene planta baja, primer piso y desván. La cocina está en el primer
piso, con posibilidad de construir una cocina en la planta baja (si se desea alquiler de larga duración). está en la avenida principal del pueblo. Se puede alquilar el primer piso y el desván sólamente, pues se puede independizar de la planta baja, con entrada independiente (serían 325 euros) ya que la casa tiene 2 puertas principales. Se tiene acceso a la plaza de garaje (capacidad para 2 coches)por la parte trasera de la casa (tiene puerta principal por la calle principal y salida a través del garaje, por la parte posterior de la casa). En la planta baja hay chimenea con carga de leña en el garaje Cuenta con espacioso cuarto de baño con bañera, un amplio patio con acceso al garaje , 2 habitaciones, comedor con la chimenea y trastero,la zona de la cocina está por amueblar. El primer piso cuenta con cocina, un cuarto de baño con ducha, 2 habitaciones muy amplias, comedor y sala de estar y una amplísima terraza muy soleada. Todo es exterior.


¡También en alquiler con opción a compra!

Precio de alquiler:  
425 €
Precio de venta:
240.000 €

Mas informacions en este enlace

dilluns, 3 de novembre del 2014

Casos y cosas del transporte intercomarcal

La movilidad,  una importante red de transporte público que permita  a ciudadanos y visitantes desplazarse entre los municipios de nuestra Comunidad es una de los derechos a los que todos los habitantes de esta región aspiramos. Lo que todos merecemos. No obstante, de un tiempo a esta parte la Generalitat Valenciana, y más concretamente la Conselleria de Infraestructuras dirigida por Isabel Boning, ha decidido que los que vivimos en El Alcoià y el Comtat no tenemos los mismos derechos que compañeros de otras comarcas.

La supresión de la línea de autobús entre Alcoy Gandía, ha sido la gota que ha colmado el vaso de una lista de despropósitos de la señora Boning. Una consellera que no se preocupa por todos los cuidadnos valencianos por igual, que está realizando una mala gestión que repercute en todos y que sólo sabe prometer para después no realizar nada. 
Jordi Matinez
Diputat Socialista

Muestra de ello ha sido el que hace unos días se anunciara, de forma extraoficial y nunca a los responsables de los ayuntamientos afectados, la supresión de la línea de autobús entre Alcoy y Gandía. Un servicio que permitía a los ciudadanos de la montaña y de la costa de la Safor disfrutar de las bondades de ambas tierras en forma de turistas, y a los habitantes de poblaciones más pequeñas hacer uso de los servicios de Alcoy o Gandía.

La desaparición viene motivada por el impago por parte del Consell a la empresa concesionaria, una vez más la mala gestión del Partido Popular, que gasta el dinero del ciudadano de forma dudosa, ha hecho que un servicio público necesario se cierre. Desde el Partido Socialista de Alcoy no nos hemos quedado callados, y ya hemos preguntado por este asunto en la Cortes, estamos preparando una proposición no de ley y no dejaremos en nuestro empeño hasta conocer qué ha hecho la Conselleria con el dinero del autobús y hasta conseguir que se restablezca la línea.

La consellera también ha demostrado su falta de palabra cuando en junio de 2013 anunció el establecimiento de una línea de autobús que conectaría a las poblaciones de El Comtat y L'Alcoià con la estación del AVE de Villena. Línea de la que ni tenemos noticias, ni esperamos tener, puesto que cuando fue preguntado en Cortes este asunto la respuesta fue añadir una nueva traba, la de la eliminación de la línea entre la ciudad y la propia estación, que podría ser utilizada por los usuarios que llegaran a la ciudad en la línea regular Alcoy -Villena. 

No quedando sólo en esto, desde el PSOE se solicitó un cambio de rutas de la línea Alcoy-Villena que cubriera a las poblaciones de las comarcas y llegará hasta la estación de tren. Propuesta denegada, al igual que lo que la de facilitar el acceso por la A31, para no tener que atravesar la ciudad de Villena al ir en coche.

Toda propuesta ha sido rechazada, las explicaciones escasas y a veces infundadas y el resumen es que Alcoy y las ciudades de alrededor cada vez carecemos de peor servicio de transporte. Hemos contribuido a las obras de un tren de alta velocidad al que no se puede acceder si no es con trasporte privado y encima, atravesando una ciudad entera. Una vez el Partido Popular da muestras de ineficacia, pero los socialistas de Alcoy seguiremos luchando por nuestros ciudadanos, por nuestro trasponerte público, por conectarnos con otras poblaciones para mejorar nuestro turismo y acceder a mayores servicios.


Jordi Martínez Juan
Diputado Socialista en las Cortes Valencianas


Publicat a ARAMULTIMEDIA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...