BENIARRÉS AL DIA NI COMPARTEIX NI ES FA RESPONSABLE DELS COMENTARIS QUE EN AQUESTA PÀGINA ES PUBLIQUEN.
AQUELLS QUE CONTINGUEN OFENSES, INSULTS O SEMBLANTS, NO SERAN ADMESOS.
Actualitat: METEOROLOGIA: El dissabte 12 de maig es celebra a Beniarrés el VI Encontre D'aficionats a la Meteorologia

dimecres, 29 d’octubre de 2014

668ª edició de la Fira de Tots Sants 2014

Fira de Tots Sants 2014 a Cocentaina  ( El Comtat ). 
Del 31 d'Octubre al 2 de NovembreCARTELL

    ‘Ingredients de Fira’ és el cartell que representarà la Fira de Cocentaina 2014. L'obra guanyadora és un treball de l'equip format per Fernando Moncho i Nieves Aranda. El cartell que anunciarà la pròxima edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2014 es titula ‘Ingredients de Fira’ i és obra de l'equip format per Fernando Moncho Sampascual i Nieves Aranda Brú.HISTORIA

La Fira de Tots Sants de Cocentaina va ser creada en 1346 per privilegi real de Pere III (Pere II de València) al comte de Cocentaina Roger de Llúria. És la segona fira amb més antiguitat de l'estat espanyol. Actualment se celebra durant la setmana de Tots els Santos (1 de novembre), atrau cada any a més de 650.000 visitants i amb un espai d'exposicions de 70.000 m².


La fira està dividida en diversos espais. Un dels tradicionals és el de maquinària agrícola, que avui dia ocupa la part central de la fira i bàsicament s'exposen cotxes, camions, maquinària agrícola i maquinària de construcció. Altres zones de la fira, són el soc àrab, el mercat cristià, la zona d'atraccions infantils, l'exposició d'animals, etc.


INFORMACIÓ GENERAL

En el següent enllaç tindràs acceés a informació general de la Fira de Cocentaina que et facilita el propi Ajuntament.

I recorda la dita: A la Fira no vages si no tens diners, que voràs moltes coses i no compraràs res.

BON FIRA

dimarts, 28 d’octubre de 2014

El Sant Rafel goleja al Beniarrés 9-1

Si senyors, 9 gols va fer ahir el Sant Rafel a un Beniarrés que sols havia rebut dos gols fins fa quinze dies, i a qui els d’Àngel Guarner passaren per damunt amb una exhibició de joc per part dels rogets, comandats per un excels Luis Torregrosa, qui va donar tot un recital de joc, i que a més a més va fer el gol que tancava la històrica golejada desde vora 60 metres.
I és que el Sanra va superar en totes les facetes del joc els del Comtat, tant en joc controlat com al contraatac quan els visitants es bolcaven a l’atac. Carlos fou el pitxitxi del partit amb un pòker de gols, secundat per Nacho qui aconseguí fer un hat-trick; però és que l’equip creà nombroses ocasions de gol, com als darrers partits, haguent pogut ser la golejada més àmplia.
P1070548
També destacà la línia defensiva de l’equip, ja que fins a l’hora de joc, el Beniarrés no xutà a la porta defesa per Tolsà, qui no pogué aturar el penal amb el que el col·legiat castigà els locals a falta d’un quart d’hora per a la fí, en un partit on tots dos equips acabaren jugant amb 10 hómens, per expulsions amb roja directa del local Pozo (per una patada a un rival sense baló), i amb doble groga per un jugador visitant.
Àngel Guarner jugà amb: Tolsà; Cambra, Mora, Borredà (Sergio 45’), Jaume; Sanjuan (Pozo 45’), Lurbe, Luis, Omar; Pau (Nacho 45’) i Carlos.
Els gols foren de la següent forma:
1-0 Carlos marca assistit per Luis 20’
2-0 Carlos torna a marcar amb passada de Lurbe 21’
3-0 Passe d’Omar sobre Cambra qui centra i el baló rebutjat per la defensa l’aprofita Mora 28’
4-0 Carlos marca en regatejar a 3 defensors 54’
5-0 Carlos repeteix amb assistència d’Omar 56’
5-1 Marca el Beniarrés de penalti 75’
6-1 Nacho marca en una centrada de Mora 78’
7-1 Nacho marca de nou assistit per Luis 79’
8-1 Nacho aprofita el passe de Cambra 88’
9-1 Golas de Luis desde 60 metres per a culminar una gran actuació de tot l’equipo 89’

Noticia publicada a Benicadell Esportiu

divendres, 24 d’octubre de 2014

Caldrà esperar que vol dir en "breu" per a Bonig

La Consellera Bonig diu que restablirà el breu el bus Alcoi-Gandía i Ontinyent-Gandia

La consellera d'Infraestrcutures de la Generalitat, Isabel Bonig, ha anunciat en la cadena SER de Gandia que en breu es restablirà el servei d'autobús que unirà novament la capital de La Safor tant amb Ontinyent com ara amb Alcoi. Des de principis d'octubre havia quedat en suspens.
Isabel Bonig

El que està clar, i així ho ha reconegt la mateixa consellera, és que les línies en qüestió són definicitàries. Les defineixen com ara 'de trànsit feble',però en realitat estan poc promocionades i els horaris sembla que no són els més adeqüats a les necessitats dels viatgers. Com que es un servei públic, l'Administració ha dit que assumeix el cost i que en breu el posarà en marxa.

A principis d'octubre, Alcoi i Ontinyent va quedar desconnectada amb Gandia per la suspensió de la subvenció que la mantenia viva. Ara, Bonig ha admés que treballa amb la concessionària per rependre aquest necessàri servei.

Noticia publicada a ARAMULTIMEDIA

dilluns, 20 d’octubre de 2014

Presentació de l'Escola Canina "Benicadell"


Dissabte 25 d'octubre a les 17:00 hores al Centre Cultural Joan Fuster de Beniarrés


Qui som?, Que fem?

Millorar la qualitat de vida i promoure el benestar de les persones i animals, són dos de les finalitats més importants de l'associació “Amb tots els pèls i senyals”. Per açò, una de les nostres labors dins de l'associació, com a educadors canins, ha sigut i és, promoure una educació canina lliure de càstigs i correccions, basada en el respecte, la comunicació i l'empatia.


Per a poder aconseguir aquestes finalitats hem decidit obrir la nostra escola d'educació i ensinistrament caní en la localitat de *Beniarres, en la qual prevaldrà sobretot el respecte i benestar dels animals, així com formar a propietaris de gossos amb classes teòric-practiques en educació canina i entrenament d'habilitats per a fomentar una convivència més feliç entre propietari-animal.
Perfil a Facebook: Escola Canina "Benicadell"

dimarts, 14 d’octubre de 2014

Ho sabies?

El passat dia 1 d’Octubre de 2014, al Butlletí Oficial de la Província d’Alacant número 188, eixia publicat un edicte en el que es feia pública la venda d’una parcel·la municipal destinada a la construcció d’habitatge de protecció oficial per a que totes les persones interessades puguen optar a la seua compra.

Un extracte, del que considere més important sobre l’edicte publicat és el següent:

2. Objeto del contrato.
a) Finca: Solar
b) Naturaleza: Urbana.
c) Uso: Residencial (Vivienda de protección oficial)
d) Superficie:
e) Datos registrales: finca 7084

3. Tramitación y procedimiento.
a) Tramitación: Ordinaria
b) Procedimiento: Abierto
c) Criterio único de Adjudicación: El precio

4. Precio. El tipo de licitación es de 23,900´02 €. En el precio tipo no está incluido el IVA, que será repercutido al adjudicatario.

El primer que em sorprèn es que si que ix el preu d’eixida de la parcel·la, que són  23.900 €, però en cap moment al document s’informa dels metres quadrats que té el terreny. Igual son  50, que 100 o que 150,  simplement  no s’informa a l’edicte publicat al BOP del metres que té la panorcel·la.


En segon lloc, em sorprèn, la falta de publicitat que li s’ha volgut donar a la venda d’aquesta parcel·la doncs solament s’ha publicat al BOP i  a la web de l’Ajuntament i prou. Ni al tauló d’anuncis de l’Ajuntament de Beniarrés, ni s’ha fet ban públic i ni s’han penjat cartells per establiments públics com bars, mercat o altres edificis.

 Personalment pense que aquesta oferta de venda d’un solar per a la construcció d’una vivenda de protecció oficial podria interessar a molta gent, especialment gent jove, que vol fer-se una casa a Beniarrés, però abans cal conèixer aquesta informació, i tal i com s’ha fet per part de l’Ajuntament, pense que no s’età facilitant. Per a qualsevol acte organitzat per l’Ajuntament es fa més publicitat que en aquest cas.

I finalment, l’objecte de la venda de la parcel·la per part de l’Ajuntament de Beniarrés, clarament és fer caixa, es a dir, arreplegar el més aviat possible els 23.900 € per a fer front als pagaments del consistori, doncs en cap moment al document s’ofereix la possibilitat de fer un pagament fraccionat per al comprador per tal de facilitar-li la compra i la construcció d’un habitatge o com diu el prec de condicions el criteri únic d’adjudicació serà el preu, és a dir, el qui més diners done i perque no es pot valorar si el comprador es una família nombrosa, no,  solament importen els diners que és vol pagar per la parcel·la.


Simplement em queda informar que el termini per a presentar les ofertes acaba el dia 20 d’Octubre  i que la parcel·la es troba en el PAI del Dr. Orero per si no ho sabies.

Espere que aquest article valga per a que algú que pensava construir-se una casa a Beniarrés tinga una porta oberta i un punt per on començar. Sort.

Futbol a Beniarrés

Diumenge 19 d'Octubre, a les 17:00 hores, al camp de "La Parà" de Beniarrés, partit de futbol corresponent al grup X de la Segona Regional entre el 


BENIARRES CF i CD BOCAIRENT.dilluns, 13 d’octubre de 2014

El PP se hunde en la Comunidad Valenciana frente a la izquierda

Los populares pierden 23 de 55 escaños

Podemos irrumpe como tercera fuerza y frena a EU pero no a Compromís

El PSPV no se beneficia del descontento
La crisis económica, la corrupción, y la mala imagen que tienen los valencianos del Gobierno de Mariano Rajoy provocarían el desplome electoral del PP si las elecciones a la presidencia de la Generalitat se celebrasen hoy. Según un sondeo realizado por Metroscopia para EL PAÍS con motivo del 9 d’Octubre, Día de la Comunidad Valenciana, el mapa político sufriría un enorme vuelco respecto al resultado de los comicios de 2011, en los que el PP logró 55 escaños de 99 y obtuvo la tercera y más amplia mayoría absoluta de los casi 20 años que lleva gobernando en la Generalitat.
El PP, a pesar de seguir siendo la fuerza más votada con cerca de un 30% de los votos, pierde 20 de los 49 puntos y 23 escaños de los logrados en las últimas elecciones. Con 32 diputados, los populares se quedan a 18 escaños de la mayoría absoluta (50) y a 23 del resultado de 2011.

El tripartito sería posible pese a la entrada del partido de Pablo Iglesias
El sondeo, en consonancia con la evolución de los dos anteriores, muestra la emergencia de una amplia mayoría de izquierdas (el 62,5% de los votantes), aunque muy fragmentada en cuatro formaciones distintas. La principal novedad delmapa político es la irrupción de Podemos, que concurre por primera vez a unas elecciones autonómicas y que, sin tener definida ni la estructura de partido ni elegidos candidatos, obtiene el 15,3% de los votos y 17 diputados.
La entrada de Podemos tiene importantes consecuencias en el mapa político valenciano porque impide al PSPV-PSOE capitalizar la abrupta caída del PP, frena las buenas expectativas que los dos últimos sondeos otorgaban a Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) y deja en la cuneta a Unión Progreso y Democracia (UPyD), que no alcanzaría el 5% de los votos emitidos, requisito necesario para lograr representación en las Cortes Valencianas. La única fuerza que resiste el envite de Podemos es Compromís, que mantiene sus expectativas y con un 13% de los votos pasa de los seis diputados actuales a 14, aunque queda por detrás de la formación de Pablo Iglesias.
Los socialistas de Ximo Puig recuperan dos puntos respecto al sondeo del año pasado pero se quedan todavía a dos puntos de los resultados que obtuvieron en 2011, lo que les hace pasar de sus 33 diputados actuales a 29. La segunda posición, ya a solo cuatro puntos del PP tras el desplome del partido de Alberto Fabra, les convierte en la clave de cualquier gobierno de coalición posible. Y ello, a pesar de que los votos que atrae el PSPV del centro político no compensan las fugas de votantes propios hacia otras formaciones de izquierda.

El PSPV, de acuerdo con los resultados estimados por Metroscopia, podría formar un gobierno de mayoría absoluta con Compromís y Esquerra Unida (que suman 50 escaños), pero también con Podemos y EUPV (53), con Compromís y Podemos (60) e, incluso, con el PP (61), a pesar de que Puig ya ha rechazado de plano este escenario planteado por el presidente de la Generalitat, Alberto Fabra.
En este contexto, un tercio de los valencianos (33%) asegura que preferiría un gobierno de coalición formado por el PSPV, Compromís, EUPV y Podemos. La segunda opción preferida es la del tripartito formado por los socialistas, Compromís y la formación que lidera Marga Sanz, con un 11%. La opción de un nuevo gobierno de mayoría absoluta del PP solo es vista como primera opción por uno de cada diez valencianos, casi la misma proporción (9%) de los que desearían una gran coalición PP-PSPV tras las elecciones.
EUPV pasa de los cinco escaños actuales a siete, pero ve frenadas sus expectativas de voto por la aparición de Podemos. Si en los sondeos de años anteriores la intención de voto se situó en el 13%, ahora las expectativas apenas alcanzan el 8,5%.
En conjunto, el electorado progresista aumenta significativamente su representación parlamentaria por varias razones. Por un lado, la pulsión de cambio es arrolladora. Un 75% cree “necesario” que la Comunidad Valenciana esté gobernada por un partido distinto al PP. Por otro, el descontento social, que en años anteriores se había traducido en un aumento de la abstención, ahora se traduce en movilización electoral. Lo refleja el hecho de que un 71,8% se declare dispuesto a votar, tres décimas más del porcentaje que votó realmente en las elecciones de 2011.
Una situación que perjudica claramente al PP, que no logra movilizar a una parte sustancial de su electorado (una quinta parte de sus votantes dice que se abstendría si hubiese hoy elecciones). Las razones del hundimiento del PP valenciano están, según el sondeo, en la mala percepción de la situación económica (el 86% cree que es mala o muy mala); en la corrupción política (que se ha convertido en el primer problema de los valencianos por delante del paro) y en el convencimiento, incluso entre los votantes populares, de que el Gobierno de Mariano Rajoy perjudica (60%) a los valencianos.
La situación para el PP de Alberto Fabra se agrava con la valoración de los liderazgos y la gestión del Consell. El presidente de la Generalitat suspende con claridad y, con un 3,2, pierde siete décimas respecto a la encuesta de hace un año. A la alcaldesa de Valencia, Rita Barberá, tampoco le va mucho mejor y solo logra arañarle una décima (3,3) a Fabra con quien empató hace un año. De entre los miembros del Consell, con un grado de conocimiento muy inferior, ninguno logra el aprobado. La coordinadora general del PP y consejera, Isabel Bonig, obtiene un 3,8; la portavoz del Consell, María José Català un 3,6 y el vicepresidente José Ciscar un 3,9.
Los liderazgos en la oposición tampoco son mucho mejores, con la excepción de la portavoz adjunta de Compromís Mònica Oltra, que mejora su grado de conocimiento hasta alcanzar casi la del socialista Ximo Puig y es la más valorada con 5,9 puntos.
El líder del PSPV pierde dos décimas respecto a 2013 y se queda en el 4,3. El portavoz de Compromís, Enric Morera, se mantiene rozando el aprobado un 4,7 aunque con menor grado de popularidad. Los dos políticos que tienen más probabilidades de liderar la candidatura de EUPV, Marga Sanz (5,3) e Ignacio Blanco (4,2) son conocidos por menos de cuatro de cada diez valencianos encuestados.
El fenómeno Podemos también arroja un dato sorprendente sobre los posibles candidatos. Un 16% de los encuestados asegura que prefiere al candidato de esta formación para presidir la Generalitat tras las elecciones, aunque no sepa quién será elegido. Es el mismo porcentaje que prefiere a Mònica Oltra —que dobla a Alberto Fabra, Rita Barberá y Ximo Puig— para gobernar la Generalitat, con la diferencia que la dirigente de Compromís es quien concita más apoyos de la izquierda y el desconocido cartel de Podemos se beneficia de la simpatía de una parte de los votantes del PP (9%). El resto de candidatos de los partidos minoritarios apenas es considerada como opción.
El liderazgo de Oltra se ve beneficiado, además, por la fidelidad de su electorado (la más alta, ya que un 64% de los votantes de 2011 de Compromís dice que repetirá) y la percepción que tienen los valencianos de la gestión realizada por la coalición. Una idea que convierte a Compromís, junto con un PP con tendencia a la baja, en el partido que mejor representa en su conjunto los intereses de la Comunidad Valenciana para una mayoría de ciudadanos (14%).

El discurso de la recuperación no cala

El discurso de la recuperación económica del PP no ha calado entre los valencianos. Una amplia mayoría de los valencianos (68%) cree que la situación económica ha empeorado en los dos últimos años. El porcentaje, pese a ser muy alto, es notablemente inferior al de los sondeos anteriores realizados por Metroscopia.
Sin embargo, cuando se pregunta a los ciudadanos si la Comunidad Valenciana esta mejor o peor preparada que el resto de territorios para hacer frente a la crisis un 35% (cuatro puntos más que hace un año) piensa que la situación económica se afronta en peores condiciones, frente al 15% que piensa lo contrario.
No es el único indicador negativo. También crece el número de valencianos que cree que su territorio está en una situación mala o muy mala (86%) y los que están convencidos de que la Comunidad Valenciana está peor (50%) que el conjunto de España.
La encuesta demuestra que la pretensión del presidente de la Generalitat, Alberto Fabra, de poner el foco en los indicadores positivos de la economía (el turismo, las exportaciones, la reducción del déficit, etcétera) no ha logrado los resultados deseados. Es más, el 75% (tres puntos más que hace un año) piensa que el Consell no está adoptando las medidas necesarias para hacer frente a la crisis económica. Un porcentaje muy similar al de los que califican de mala o muy mala (76%) la gestión del Consell en los dos últimos años.
En este contexto, los ciudadanos consultados consideran, casi unánimemente (93%), que los casos de corrupción han afectado “mucho o bastante” a la economía de la Comunidad Valenciana y que estos escándalos han deteriorado (90%) la imagen de la autonomía.
El hecho de que la mayoría de los escándalos estén en fase judicial es probable que haya contribuido a que los ciudadanos —incluidos los votantes del PP con un 78%— piensen que la corrupción es el principal problema de la Comunidad Valenciana (9,2), incluso por delante del problema del paro (9,1) y la situación de la educación o la sanidad (8,3). Y que hay más corrupción que en otras regiones.

Noticia publicada en el diario El País

dimarts, 7 d’octubre de 2014

9 d'Octubre de l'Ateneu Popular Arrels, BeniarrésBones amics i amigues, com cada any ja està ací el nostre 9 d'octubre i des de l'Ateneu Popular Arrels estem preparant un seguit d'activitats que vos les detallem a continuació:

8 d'octubre, dimecres, a les 20: 00h a l'Ateneu per oferir-vos la presentació del llibre "Fer Harca. Històries medievals Valencianes" amb un dels seus escriptors, Frederic Aparici, que ens parlarà tant del llibre com
del Grup HARCA.

Després realitzarem el sopar del 9 d'octubre a l'Ateneu, el preu serà de 9 euros. Cal confirmar pel sopar.

9 d'Octubre, dijous, anirem a València per manifestar-nos pels drets socials i nacionals de totes les persones valencianes. Estem organitzant cotxes per anar tots junts, si vols vindre posat en contacte amb nosaltres.

10 d'Octubre, divendres, a les 19h al Centre cultural Joan Fuster, xerrada "Regenerant la Fertilitat del Sòl. Microorganismes, Minerals i Matèria Orgànica " a càrrec de Jairo Restrepo, nascut a Colòmbia i naturalitzat a Brasil. Enginyer Agrònom de la Universitat Federal de Pelotas, Rio Grande del Sur, Brasil. Amb tres cursos de postgrau: Ecologia i Recursos Naturals; Enginyeria de Seguretat Ocupacional Agrícola i Agrogeologia.

Després realitzarem un sopar a l'ateneu al preu de 9 euros, cal confirmar assistència, i en finalitzar concert de Batà", que ens presentaran el seu últim treball Intermareal. I concerts del projecte "Júlia" que interpretaran les seues primeres cançons.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...