Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 29 d’abril del 2014

Si no hi han problemes, no cal buscar solucions

Ahir dilluns 28 d’Abril es va celebrar sessió plenària a l’Ajuntament de Beniarrés de caràcter ordinari.

Aquesta sessió era la que s’havia d’haver celebrat el darrer dimecres del mes de Març, doncs les sessions plenàries a Beniarrés es celebren cada 3 mesos, però per “falta” d’assumptes a tractar (segons l’alcaldia) es va deixar passar un mes.

Aquests son els punts de l’ordre del dia de la sessió celebrada el dilluns 28 d’Abril de 2014:

1.Aprobación del borrador del Acta de la sesión plenaria extraordinaria nº 1/14 celebrada el día 5 de marzo de 2014.

2.Realización del sorteo público para determinar la composición de las mesas electorales para las elecciones al parlamento europeo de 25 de mayo de 2014.

3.Asuntos extraordinarios, si los hubiere


4.Dación de cuenta de las Resoluciones de Alcaldía dictadas desde el último Pleno Ordinario hasta la Convocatoria de este Pleno ( Desde la Resolución nº 118/13 hasta la 20/14 )


5.Informes de Alcaldía, en su caso.


6.Mociones de los grupos municipales, si los hubiere.


7.Turno de ruegos y preguntas”

Com es pot apreciar, si exceptuem l’elecció de la composició de les meses electorals per a les properes eleccions europees del 25 de Maig, no hi ha res de res a tractar, la qual cosa sols hem fa pensar una cosa, o a Beniarrés no hi ha problemes o l’equip de govern del Partido Popular no té solucions ni respostes al problemes del nostre poble.

No hi ha solucions per reactivar l’economia local ni crear llocs de treball, no hi han plans per activar el turisme local i crear riquesa al poble, no hi han problemes de brutícia al carrers de Beniarrés, no hi han problemes d’infraestructures, no hi han problemes de transport públic, no es té l’intenció de donar participació a la ciutadania en activitats culturals ni esportives, no hi ha solucions per a sanejar la deficitària economia de l’Ajuntament si no es recórrer a préstecs bancaris o pujada de tributs, es a dir, l’Ajuntament de Beniarrés no té respostes als problemes del poble, per que problemes hi han.

Per últim, una mostra més de que la gent “passa” i no veu l’Ajuntament com ha entitat que ha de solucionar els problemes i les necessitats dels veïns i veïnes de Beniarrés, es que novament estava sols a la Sala de Plens seguint la sessió plenària i es que realment pense que aquesta desafecció cap a la política local, es una actitud premeditada del Paritdo Popular, d’aquesta manera quan u menys sap i menys informació té, més fàcil es de manipular i escoltar una sola veritat, la que l’equip de govern del PP vol que escoltes, encara que estiga lluny del dia a dia dels qui vivim a Beniarrés.


dimarts, 8 d’abril del 2014

Nou horari d'autobús públic Alcoi - Gandia

L'empresa de transport públic "La Amistad SA"que ofereix el servei de transport públic d'autobús entre Alcoi i Gandia ha encetat uns nous horaris a partir del dilluns dia 7 d'Abril de 2014.

Aquest nou horari es per el que respecta als dies feiners doncs des de ja fa un temps, no hi ha servei públic d'autobús els caps de setmana, un servei que deuria ser bàsic els caps de setmana per fomentar l'arribada de turisme a les nostres poblacions.

Pel que es pot apreciar i si no ho entenc malament, a les 10:30 hores ix d'Alcoi un autobús que va cap a Beniarrés, arribant a les 11:00 hores per a tornar-se'n novament a Alcoi i ja d'alli, si es té intenció d'anar cap a Gandia ix un autobús a les 11:30 hores, que anirà per la Vall d'Albaida, fins a Gandia arribant a les 12:50 hores i ja no hi ha cap autobús més de tornada cap les poblacions del Comtat.

Es a dir, un sols viatge cap Alcoi a les 11:00 hores i ja tornaràs amb qui pugues a Beniarrés, doncs pel que es veu, no hi ha autbús de tornada.

Desconeixc si l'Ajuntament de Beniarrés i les altres de les poblacions dels Comtat han realitzat alguna queixa "formal", es a dir per escrit i amb duresa, cap aquest nou horari d'un servei que és públic i subvencionat per la Generalitat Valenciana o han pensat en un altra via de comunicació cap Alcoi i les altres poblacions del Comtat. De no ser així, suposa, la mort d'aquest servei públic de transport, la perduda d'un sevei bàsic com es una comunicació digna i pública i un altre "apretó més" cap als qui hem decidit viure als pobles "no tant grans" que va sumant-se a la reducció d'unitats escolars, la manca de serveis bàsics i d'infraestructures que propicia la disminució de la població.

Espere una solució conjunta dels diferents alcaldes dels pobles per on passa aquest servei públic i no com s'ha fet fins ara que s'han doblegat al que ha dit sempres l'empresa com ja va passar quan es va llevar l'autobús els caps de setmana. 

Però cal unir-se i reclamar , i no sols veure'ls junts quan s'inaugura alguna obra on les processons de les Festes Patronals, sino que cal unir-se i reclamar ,no per a mantenir el que ja hi havia, sinó per a millorar-lo i que s'ofereixca una servei de qualitat, doncs nosaltres paguem els mateixos impostos que la resta de valencians i valencianes i per tant, tenim dret a tindre els mateixos serveis i infraestructures.


LES HORES DE PAS SON APROXIMADES

ALCOI
10:30
CONCENTAINA
10:35
ALCUDIA
10:40
ALQUERIA A.
10:45
MURO
10:50
CELA NUÑEZ
10:50
GAIANES
10:55
BENIARRES
11:00

BENIARRES
11:00
GAIANES
11:05
CELA NUÑEZ
11:10
MURO
11:10
ALQUERIA A.
11:15
ALCUDIA
11:20
CONCENTAINA
11:25
ALCOI
11:30

LES HORES DE PAS SON APROXIMADES

ALCOI
11:30
COCENTAINA
11:35
MURO
11:40
ONTINYENT
12:00
ALBAIDA
12:15
PALOMAR
12:20
BELGIDA
12:25
CASTELLÓ DE RUGAT
-
RUGAT EMP.
-
AIELO DE RUGAT EMP.
-
MONTICHELVO
-
TERRATEIG EMP.
-
LLOCNOU S.J.
-
CASTELLONET EMP.
-
RÓTOVA
-
GANDÍA
12:512:50120

dimecres, 2 d’abril del 2014

Al-Azraq, el Blau: Crònica de la conquesta de La Muntanya

A Beniarrés el divendres 11 d'Abril a les 20:00 hores 
al Centre Cultural " Joan Fuster"



Mitjan el segle XIII, les valls més septentrionals de la muntanya alacantina eren un vesper, una illa d'Islam rodejada per un embravit mar de cristianisme. Els feudals anhelaven sotmetre-la, però La Muntanya era un castell de roca, alt i fort, i resistia. Foren anys de pactes breus, de fortaleses preses i lliurades per la força, de treves, emboscades i escaramusses entre les hosts de Jaume I i els partidaris del visir al-Azraq, el Blau.

Aquesta és la sinopsi d'Al-Azraq, el Blau, la segona novel·la del perputxentí Just Sellés. L'obra conta com fou la conquesta feudal d'aquestes terres, però en aquesta ocasió la crònica dels fets ens arriba per boca dels que ho perderen tot i foren esclavitzats o foragitats de la seua terra. L'autor, en la seua necessitat per apropar-se al protagonista, ha despullat el visir al-Azraq i, una vegada soterrat el mite, ha reconstruït el personatge des de la seua condició més humana: aquella que podem intuir al reconéixer els escenaris on visqué, tot envoltat en les circumstàncies històriques i socials del seu temps. Per a aconseguir-ho ha sigut necessari l'estudi d'una abundant bibliografia i, sobretot, la realització d'un bon nombre d'incursions pels que foren els dominis del visir.

A més d'un exercici de dislocació històrica, Al-Azraq, el Blau és també un acte de valentia per part del seu autor, qui qüestiona obertament la versió de la conquesta que ens han legat les cròniques medievals alhora que posa en entredit la insigne figura del bon rei Jaume matamoros, el Conqueridor, pare de tots els valencians. Així, la crònica de la conquesta de La Muntanya mostra la cara menys coneguda del rei En Jaume: la del rei que manà tallar la llengua del seu confessor, la del rei que fou excomunicat pel Papa, la del rei que sovint faltava a la seua paraula, que manipula i menteix a la seua crònica, la del rei tirà, fracassat, que perdia el cap per les dones, la del rei, al cap i a la fi, humà, desproveït de l'halo de santedat amb què l'han coronat les nostres institucions.

Però sobretot, per damunt de moros i cristians, de reis i visirs, de creus i llunes, per damunt dels propis protagonistes, la crònica de la conquesta de La Muntanya és un cant a la nostra terra, als nostres paisatges, a les nostres serres, la nostra llum: l'orgull dels que hem tingut la sort de nàixer ací.

La novel·la, també disponible en castellà baix el títol La Montaña Azul. Crónica del visir al-Azraq, ha estat il·lustrada pel reconegut pintor alcoià Josep Borrell, i serà presentada a la seu de la Filà Llana el proper dissabte 5 d'abril a les 19 hores dintre dels actes de la capitania mora d'enguany, així com al Centre Cultural Mario Silvestre el dijous 24 d'abril a les 19'30 hores, on dos dies abans s'haurà inaugurat també l'exposició fotogràfica que inspirà aquesta obra.

Podeu obrir boca visitant el blog Las lunas de Perputxent, així com el portfoli fotogràfic

Noticia publicada a ARAMULTIMEDIA

dimarts, 1 d’abril del 2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...