Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimarts, 17 de desembre del 2013

1.000 € al mes

El passat dia 25 de novembre eixia publicat al diari INFORMACIÓN una noticia on es feia referència al nostre poble.

La noticia informava de la quantitat de diners que els ajuntaments de les comarques alacantines paguen anualment per els interessos del préstecs bancaris que tenen concertats en les diferents entitats financeres. La xifra és desorbitant i puja a més de 52 milions d’euros a l’any, més de 143.000 € al dia. A banda està l’amortització dels préstecs.
Relació dels diners que paga
cada Ajuntament per interessos bancaris.

Pel que fa referència al nostre poble la quantitat és de 11.445 € a l’any en concepte del pagament dels interessos bancaris per al que fa a l’any 2013 i més de 23.000 € en concepte d’amortització de préstecs. Es a dir entre interessos i amortitzacions de préstecs es destinaran al llarg de l’any 2013 vora 36.000 €, 6 milions de les antigues pessetes.

Desgraciadament aquestes xifres son les previsions inicials fetes quan es va aprovar el pressupost municipal però al llarg de l’any s’han realitzat operacions financeres amb entitats bancàries per valor de 90.000 € que incrementaran notablement aquestes xifres quan es liquide el pressupost de l’any 2013 i els propers pressupostos de l’Ajuntament de Beniarrés.

Cal recordar que l’últim pressupost municipal realitzat per el Socialistes de Beniarrés quan estaven al govern municipal l’any 2003,  abans de la moció de censura que va portar al Partido Popular a l’alcaldia de Beniarrés el dia 18 de Febrer de l’any 2004, amb els vots dels representants d’Alternativa per Beniarrés i la Llista de Perputxent ( curiosament un tripartit que tant poc li agrada al PP), el capítol III de la partida de despeses, que és el d’interessos de préstecs era de zero euros, es a dir, ni un sols euro es destinava a pagar interessos, cosa que contrasta amb els 11.445 € que es pagaran durant l’any 2013 ) i que finalment seran més).

El poble de Beniarrés, en la figura del seu Ajuntament que ens repressenta a tots i totes, està pagant  pràcticament al mes 1.000 € en interessos bancaris, diners que no es poden destinar a altres menesters com l’ajuda a la compra de llibres escolars, crear plans de treball per a la gent més desafavorida, realitzar activitats culturals o esportives i tantes altres coses.


I lo lamentable no és el pagament d’interessos si aquestes diners s’hagueren destinat per a fer inversions com comprar l’edifici de les Monges per a fer un Centre de Dia, o comprar terrenys per ampliar el polígon, o la construcció de vivendes de protecció oficial o tantes altres coses més profitoses. Els préstecs s’han demanat per a fer front a la falta de liquidés de l’Ajuntament, es a dir, que no hi havien diners per a fer front a les factures que l’Ajuntament té que fer front i tots i totes ho haurem de pagar encara que els qui se’ls han gastat no estiguen a l’Ajuntament en anys vinents.

dimarts, 10 de desembre del 2013

Un nou atac a la llibertat d’expressió

Així apareix la pintada de Vicent Andres Estellés que la gent de l’Ateneu Arrels a Beniarrés.

Pintade de Vicent Andrés Estellés
 amb una poalada de pintura groga


Desgraciadament, no és la primera vegada que la figura d’Estelles sofreix els atacs dels intolerants, dels incultes i dels qui ni creuen en la democràcia ni en la pluralitat cultural de l’estat espanyol que tant diuen defendre.

Com sempre fa més el que vol que el que pot, novament la figura d’Estelles tornarà a mostrar-se tal i com era.


I ja que estem, em ve una reflexió a la ment: l’Ajuntament de Beniarrés també acturarà i netejerà la pintada tal i com a fet altres vegades que s’han fet pintades al poble?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...