Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 30 d’octubre del 2013

La valoració la fas tu (II)

Hi ha moltes dades, actuacions o noticies que passen al si de l’Ajuntament de Beniarrés i que, de segur, molts i moltes desconeixeu pel simple fet de que no vos s’ha facilitat la informació i per tant no podeu fer una valoració.

En aquesta sèrie  d’articles el que m’he proposat és simplement exposar algunes dades i que vosaltres es formeu una opinió o valoreu la noticia com estimeu oportú.
 
Aquestes son algunes de les dades que he considerat oportú publicar en aquest article, la valoració la fas tu:

-Una empresa local ha cobrat més de 2.900 € en concepte de treballs de preparació de terrenys.

-La vigilància privada contractada per l’Ajuntament de Beniarrés per als dies de festes ha tingut un cost superior als 3.000 €.

-Un taller de prevenció de drogodependències en el ús del les noves tecnologies ha tingut un cost per a l’Ajuntament de Beniarrés de 1.173 €.

-Les tres cordaes celebrades en les Festes Patronals de Beniarrés han tingut un cost en foc de més de 2.800 € i 1.500 € la Mascletà nocturna celebrada el dia dels Fadrins.


-La Diputació d’Alacant ha denegat la subvenció per a obres de rehabilitació en esglésies.

dimarts, 29 d’octubre del 2013

Xicotet incendi a Beniarrés

Al matí del dimarts 29 d'octubre s'ha produit un xicotet incendi molt a prop dels repetidors de televisió que hi han a Beniarrés, a les faldes del Benicadell.

Tot sembla que ha sigut un descuit d'algun llaurador que estava fent una crema i el desplegament tant de medis materials com humans ha sigut considerable,

En aquest imatges, estretes del perfil de Facebook de Carlos Sanchis podeu fer-se una idea del fet:






dimecres, 23 d’octubre del 2013

Expediente de Regulacion de Enchufes



Per uns moments, tornem a la infantesa, quan tot era possible i tot estava per fer.Des de la primera edat, hem practicat jocs, aparentment innocents, que al remat només ens han servit d'entrenament per a conviure amb la mentida.Qui t'ha dit a tu que la vida és justa?-afirma la mare de Sofia, protagonista del curt ERE, Expedient de Regularització d'Endollats, dirigit per Alicia Puig, una producció d'Alvaro Olavarría y UKEMOTION,  i un equip tècnic de treballadors acomiadats de RTVV.


Sofia és una xiqueta de 9 anys que descobreix amb perplexitat que en el món dels adults la JUSTÍCIA és relativa. De cop i volta, es troba immersa en la confecció d'una llista de víctimes d'un ERO seguint criteris subjectius.Una metàfora, senzilla i amb una força descomunal, on l'espectador sense adonar-se'n acaba participant en el joc cruel de decidir sobre la vida de les persones.En només set minuts, es passa del somriure obert i divertit, a la ira, i finalment a la desesperació en observar la teua realitat i sentir-te atrapat en una gran teranyina venuda amb total normalitat.ERE és un treball audiovisual  inspirat en l'ERO de Ràdio Televisió Valenciana però s'adapta als que han patit milers de valencians, ja que, cruament, deixa al descobert el sentiment d'impotència que uneix a tots els que hem viscut una experiència tan traumàtica.El curtmetratge ERE, Expedient de Regulació d,Endollats, s,ha estrenat als cines Babel de València i des de Mildenou te l'oferim amb l,objectiu de solidaritzar-ses amb tots els afectats per reajustaments de plantilla tan indignes com el nostre, sense negociació ni bona fe. Només amb l'objectiu de desfer-se d'aquells que des de fa anys hem cregut en la Ràdio Televisió Pública i l,hem volguda salvar dels predadors.El 21 d'Octubre, es decideix si les maganxes guanyen el joc o, si com assegura Sofia, podem estar tranquils perquè ens protegeix la justícia.


Protagonistas: Cristina Fernández i Sofía Quintanilla Azorín
Guió i direcció: Alicia Puig
Producció: Álvaro Olavarria



Una cooproducció de Álvaro Olavarría i UKEmotion

24 d'octubre, Vaga General d'Edudació


El dijous, 24 d'octubre, està convocada una vaga general a l’ensenyament i en tots els sectors. Infantil, Primària, Secundària i Universitat per part de la Plataforma Pública Estatal, tant per personal que pertany a l'administració educativa com professorat, pares, mares, estudiants, personal no docent…

Perquè no volem que lleven més professorat a la nostra escola.
Perquè volem que qualsevol xiquet i xiqueta tinga les mateixes oportunitats d’aprendre.
Perquè volem que els pares i les mares participen del meu procés educatiu. Els volem al Consell Escolar!
Perquè volem beca de menjador i de transport.
Perquè volem ajudes de llibres i material escolar.
Perquè necessitem centres nous on estudiar.
Perquè no volem estudiar en barracons.
Perquè volem estudiar en valencià.
Perquè no volem estudiar en una aula massificada.
Perquè estimem la diversitat i no volem que segreguen a ningú.
Perquè l’alumnat amb necessitats educatives necessita recursos.
Perquè volem una Universitat Pública per a totes i tots.
Perquè no volem la LOMQE, ja que no garanteix la igualtat d’oportunitats.
Perquè la nostra escola pública és la millor, ÉS DE TOTES I TOTS!
I perquè volem una educació pública, gratuïta, laica, valenciana, democràtica i de qualitat per a totes i tots.

dilluns, 21 d’octubre del 2013

La valoració la fas tu.

Hi ha moltes dades, actuacions o noticies que passen al si de l’Ajuntament de Beniarrés i que, de segur, molts i moltes desconeixeu pel simple fet de que no vos s’ha facilitat la informació i per tant desconeixeu.

En aquesta sèrie  d’articles el que m’he proposat és simplement exposar algunes dades i que vosaltres es formeu una opinió o valoreu la noticia com estimeu oportú.

Aquestes son algunes de les dades que he considerat oportú publicar en aquest article, la valoració la fas tu:

-L’Ajuntament de Beniarrés està pagant mensualment 978 € per amortitzar un préstec a l’ICO.

- A data 5 d’agost de 2013 s’ha fet front al pagament de l’orquestra de Sant Pere de l’any 2012 per valor de 4.248 €.

-En la quinta quota per els interessos del préstec del pla de pagament a proveïdors, l’Ajuntament ha pagat 1364 €.

-A data 5 d’agost de 2013 s’ha fet efectiu el pagament del llibre de Festes de l’any 2012 a l’empresa editora per valor de 4.181 €.

-L’Ajuntament de Beniarrés destinarà al llarg de l’any 2013, més de 23.000 € en amortitzacions de préstecs vigents.

-558 € és el que ens consta la seguretat social per la dedicació exclusiva de l’alcalde.

-L'Ajuntament de Beniarrés ha rebut una subvenció de 5.600€, d'un total de 7.000 € per a equipament audiovisual per al Centre Cultural " Joan Fuster".

-Més de 7.000 € ens ha costat el tractament per al control dels mosquits en el terme municipal de Beniarrés en aquest any.

-El Consell Escolar de Beniarrés ha proposat con a festes escolars els dies 10 i 11 de febre de 2014 i 2 de maig de 2014, sent aprovat per l’Ajuntament de Beniarrés.

-El taller organitzat per l’Ajuntament per a la prevenció de drogodependències en el ús de les noves tecnologies ha tingut un cost de 1.173 €.

-L’Ajuntament de Beniarrés ha sol·licitat l’inclusió dintre del program de treball EZOINT 2013.




Escola de Pilota Valenciana a Beniarrés


L'Ajuntament de Beniarrés ofereix la possibilitat de realitzar un curs de pilota valenciana en la modalitat de raspall.

El curs està obert a totes les edats, començament el dimarts 22 d'octubre i realitzat per el gran pilotari beniarrési Lluïset.


dimecres, 16 d’octubre del 2013

Això ho pague jo !!

El passat 9 de setembre, per decret d’alcaldia , es a dir, l’alcalde ho fa i després ho comunica al ple sense potestat de debatre o tirar-ho enrere, es va signar un nou préstec bancari amb l’entitat Grupo Cooperativo CajaMar  per valor de 60.000 € per a fer front a problemes de tresoreria, es a dir, no hi ha diners i s’ha de recórrer als bancs per finançar-se. L’esmentada operació es  realitza a un 9 % d’interés i té una període anual.

Aquesta operació bancaria no es la única que es realitza al llarg de l’any 2013, doncs a primeries de l’any ja es va demanar un préstec de 30.000 € a la Caja Provincial de Alicante per a fer front, novament, a problemes de tresoreria i al que cal sumar-li que l’Ajuntament de Beniarrés s’ha acollit novament, l’anterior va ser de 98.000 €, al Pla de Pagaments a Proveïdors que el govern de Mariano Rajoy ha impulsat per a fer front a les factures que s’han quedat “dintre del calaix” i que no es paguen. En aquest nou Pla, l’Ajuntament de Beniarrés ha sol·licitat 27.900 € al 5,40 % d’interés.
 
Fent una simple suma, en el que porten d’any s’han realitzat operacions de crèdit per a fer front a la falta de tresoreria, o més clar de diners, per pagar les factures per part del nostre ajuntament per valor de 117.900 €, es a dir, vora 20 milions de les antigues pessetes i sols en el que porten d’any 2013.

Aquesta xifra no fa més que incrementar els diferents préstecs que l’ajuntament de Beniarrés, governat  per majoria absoluta per el Partido Popular, ha realitzat des que està al capdavant del govern local i que, si la memòria no em falla, pujarà actualment a més de 300.000 € el que es deu a les diferents entitats financeres.

Per a que s’adoneu de l’estat financer en que es troba el consistori beniarresi, l’any 2010 es van pagar per interessos bancaris 1.100 € de les diferents operacions financeres que tenia aleshores l’Ajuntament concertades. L’any 2013 passarà dels 10.000 € el que tots i totes pagarem per els interessos bancaris que l’Ajuntament té concertats, es a dir, un increment de més de 900 % en tant sols 3 i això que no estant comptabilitzats els interessos dels préstecs que s’han realitzat al llarg d’aquest any.

Com podeu comprovar, no es or tot el que rellueix al si de l’Ajuntament de Beniarrés i el problema és que si es destinen 10.000 € per a pagar interessos bancaris, no es poden destinar per a  contractar a desempleats, ajudar a les persones més necessitades o realitzar activitats.


Els qui han signat aquests préstecs i se’ls han gastat, tal vegada la propera legislatura ja no estiguen a l’Ajuntament però tots i totes els haurem de tornar i el que caldria preguntar-se és com s’ha arribat a demanar préstecs per falta de tresoreria, en que s’han gastat els diners per a tindre que recórrer a les entitats financeres per a fer front als pagaments de les factures? La resposta tal vegada és que tenim un equip de govern al cap davant de l’Ajuntament de Beniarrés que fa com el capità moro d’Alcoi : Això ho pague jo ( i el que vinga darrere que s’apanye).

dimecres, 9 d’octubre del 2013

Obri els ulls, reacciona i vota

Compromís i EUPV compensarien de sobres la pèrdua d'escons del PSPV · Totes tres forces sumades podrien governar

L'edició impresa del diari Levante-EMV ha filtrat els resultats d'una enquesta que s'hauria de publicar demà al diari El País. Les dades, que fa dies que circulen entre la classe política valenciana però que caldrà confirmar demà, mostren una davallada enorme del PP i un ascens notable de Compromís i Esquerra Unida, que podrien formar govern amb el PSOE.
Imatge del resultat de l'enquesta
Concretament el PP perdria 21 diputat, i n'obtindria 34. Ni la irrupció d'UPyD a les Corts, amb 6 diputats, no permetria que hi hagués un president del PP.
Hi hauria un govern d'esquerres gràcies al creixement de Compromís i també d'Esquerra Unida, per bé que no tant.
Compromís augmentaria espectacularment la presència al parlament: de 6 diputats passaria a 19. I Esquerra Unida, dels 5 d'ara a 12. El PSPV-PSOE en perdria 5, però amb 28 diputats continuaria essent el grup majoritari de l'esquerra.
La suma dels escons d'aquests tres partits, 59, supera de sobres la majoria absoluta, que és de 50. 

Noticia publicada a Vilaweb.

dimarts, 8 d’octubre del 2013

L’Ajuntament de Beniarrés reconeix la unitat de la llengua catalana

L’Ajuntament de Beniarrés,(governat per el Partido Popular) com la gran majoria d’Ajuntaments, disposa d’una pàgina web per tal d’informar als veïns i veïnes de tot el que considere oportú, desgraciadament, en el cas del nostre poble, deixant molt que esperar de ser una pàgina actual i sobre tot útil a la ciutadania, doncs la seua actualització i el que en ella es posa deixa molt que desitjar si el que es pretén és informar i ser útil a la ciutadania.

Però del que volia parlar en aquest cas ( un altre dia parlarem de l’escut que suposadament és de l’Ajuntament de Beniarrés però que no ho és) és de la possibilitat de llegir l’actual web oficial de l’Ajuntament de Beniarrés (http://www.beniarres.es/) en diferents llengües com és en anglès i en valencià.
 
Web de l'Ajuntament de Beniarrés en valencià
Quan pretens llegir la web en valencià clicant damunt de la bandera de la bandera que hi ha dalt a la part dreta de la web t’ix que la web s’està traduint de l’espanyol al català. Per tant si vols llegir la pàgina web de l’Ajuntament de Beniarrés en valencià, la traducció es fa en català, i si açò es permet, vol dir que es reconeix la unitat de la llengua catalana per part del nostre ajuntament, doncs si aquest fet es permet  és per que s’està d’acord, de la qual cosa cal congratular-se.

Aquest fet, que per a molts serà una xorrada més de les que escric, demostra la incoherència en matèria lingüística per part del Partido Popular quan per damunt de la universitat, dels filòlegs i de la comunitat científica diu que el valencià i el català son llengües diferents però en la pràctica fa un ús d’elles reconeguent que son la mateixa llengua i utilitza la llengua per a dividir i confrontar als valencians.


Bona Diada del País Valencià

dilluns, 7 d’octubre del 2013

Presentació de "Som Països Catalans" a Beniarrés


Dimarts 8 d'Octubre a les 20:00 hores a l'Ateneu Popular "Arrels" de Beniarrés

Per conmemorar el 9 d'Octubre, dia del País Valencià em decidit portar a un representant de SOM PAÏSOS CATALANS una plataforma per contruïr eines pel reconeiximent dels PPCC i avançar cap a la independencia del conjunt de la nació i no per regions. 

L'acte tindrà lloc el dia 8 a l'Ateneu Popular a les 20h i en finalitzar farem un sopar popular. 

Animeu-se a vindre. 

Bona diada!


Presentat el cartell de la Fira de Tots Sants 2013, obra de Jesus Llopis



El Centre Social del Real Blanc va acollir, un any més, l'acte de presentació de la 667a edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. Les màximes autoritats locals, encapçalades per l'alcalde Rafa Briet, van presenciar juntament amb els veïns i veïnes del poble aquest tret d'eixida del certamen que ara fa poc més d'un any va ser declarat d'Interès Turístic Nacional.

A més, aquest acte va aprofitar per desvelar dos dels millors secrets, fins la nit de divendres, que ens tenia reservats aquesta Fira de 2013. Per una banda es va destapar -a l'acabament de l'acte- el cartell que servirà d'imatge identificativa d'aquesta edició, obra del veí de Beniarrés Jesús Llopis, qui va tenir amables paraules pel poble contestà i per la seua Fira.

Cartell de la Fira de Tots Sants 2013, obra de Jesús Llopis

dijous, 3 d’octubre del 2013

Per a quin treball si no hi ha

A finals del mes de setembre, l’Ajuntament de Beniarrés, mitjançant una carta, va convidar a tots els empresaris i autònoms a participar en una reunió per tal de d’informar del Pla de Treball que la diputació, la Generalitat i els ajuntaments interessats, havien llançat per tal de contractar a persones aturades en els diferents municipis.

A primera vista, una excel·lent noticia per tal de poder reduir les alarmants xifres de persones aturades existents a Beniarrés i que sobrepassen les 130 en edat de treballar.
 
La qüestió ve quan lliges la lletra menuda i t’assabentes que a Beniarrés com a màxim es poden contractar 3 persones, que sobre un total de 130 es pràcticament insignificant i que per a fer front a la part que té que posar l’Ajuntament de Beniarrés hi han pressupostats un màxim de 1.125 €, un vertader dineral.

Per fer-se una idea de “l’elevada” quantitat de diners que l’Ajuntament destina a contractar personal, vaja com exemple que es destinen més de 1.900 € en la confecció de calendaris, o 1.200 € per a realitzar una activitat especial per als participants en l’escola d’estiu o 1.500 € en peces per a l'orgue de l'església o els més de 9.000 € a l’any que s’estan pagant per a fer front als interessos dels préstecs bancaris que l’Ajuntament té concertats en  diferents entitats financeres.


Amb aquestes paraules, el que es vol denunciar és que considerant-se interessant la iniciativa per part de les administracions públiques per tal de facilitar la contractació de persones aturades, és molt el “bombo” que li se dóna per als possibles resultats però sobretot, la qüestió està en que molts autònoms contractarien a gent amb aquest pla però per a quina feina si no hi ha?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...